Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Salut gradinaresele si pe unicul nostru domn din grup!
Simali, la mine n-au inflorit decat primulele si narcisele galbene. Si o ploaie de toporasi adusi de vant. Narcisele albe si zambilele au doar frunze deocamdata. O vecina mi-a spus ca bulboasele au tensinta de a se ingropa din ce in ce mai adanc cu timpul si atunci de multe ori nu mai ajung sa si infloreasca.
Lalele n-am , le voi admira pe ale voastre!
In privinta protectoarelor, paca n-am vazut pe lista craitele, astea vindeca pamantul, emit o substanta prin radacini , substanta ce distruge daunatorii.
Daca descopera cineva tabelul cu plantele bune vecine, poate-l mai pune o data sa ne completam planurile de gradina. Deocamdata eu am pus doar salata si usturoi amestecate. In ghivece a inceput sa-mi dea coltul la castraveti, va dati seama ce in urma sunt anul asta!
Tala, mai zi de rasaduri, au iesit, cum le merge?
Liviana tu trebuie sa-mi mai povestesti de fasole inca o data, care boabe-s urcatoare si care nu. Si poate completezi pe la plan pe-acolo cu ceva aromate sau floricele, asa parca e cam prea ordonat-rigid.
Condurasii sunt minunati(medicinali si comestibili) si nu ocupa mult loc.
Bnica te-ai scolit intre timp la capitolul foto?
Martie mie mi-au placut si trandafirii pe care-i ai deja in curte!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

doamnelor, domnule ziua buna

am gasit un site interesant despre asociatia dintre flori si legume doar ca e in franceza dar e cu poze

deci
-myosotis( in poza seamana cu floarea de nu ma uita)e foarte bun plantat langa capsuni
-filimica sau galbenele super pt morcovi, varza, salat
-condurasi merg lang rosi, morcovi, varza, cartofi, fasole
-ramuri de salcam intre randuri de varza tine departe omida de varza

sursa/ www.aujardin.info
sper sa va fie de folos
am si eu o intrebare, stiti salata frumoasa care se cumpara din supermarket, la ora actuala se gasesc seminte im magazinele specializate din romania( eu sunt departe de tara si rupta de realitatea de acolo) daca se gaseste ce scrie mai exact pe plic
ce mult imi doresc sa imi fac si eu o gradina de legume doar ca nu prea am seminte

va doresc spor la gradinarit
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana - astazi trec sigur pe acolo, sper sa nu ma omoare traficul din Buc ca tocmai azi si-au gasit sa faca greva...Spune-mi cum dau de tine?

Ieri am oprit in piata la Domenii si nu am rezistat - mi-am mai luat niste rasaduri de panselute si le-am si plantat si o "margareta africana" - adica www.gradinamea.ro/_files/Image/articole/5/Margarete%2520africane.jpg&imgrefurl=http://www.gradinamea.ro/Margarete_africane_6791_536_1.html&usg=1Sy0oQlaZjE1qMnGKL11EDzJ-Y4=&h=450&w=450&sz=33&hl=ro&start=1&um=1&itbs=1&tbnid=SzWjVJo9bK8f8M:&tbnh=127&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dmargareta%2Bafricana%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26ndsp%3D18%26tbs%3Disch:1" target="_blank">aceasta floare, dar nu am sa o plantez decit dupa ce se termina sapaturile din gradina si termina baietii cu montatul aspersoarelor. Azi a venit si baiatul care ma ajuta cu gazonul ca sa dea cu ierbicid, asa ca trag sperante ca de SF. Constantin si Elena sa am si eu gazon!
Mi-a adus mama si pachetul cu bujorii, a venit ieri - o sa-i plantez cred miine sau poimiine, sa vad cum e vremea - oricum miine mi-am luat liber ca sa bucataresc...

Va pup si astept de la Liviana un semn!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Am uitat sa va intreb ceva - am niste bulbi si nu stiu cind anume trebuie plantati:
- canna
- tuberoze
Am si bulbi de crini, dar pe astia scrie ca se planteaza din martie pina in mai...
Stie cineva de bulbii de mai sus cind ar trebui sa-i plantez?

LiMus - sunt superbe florile tale!!
Tala - multumesc de raspuns, am sa o plantez si eu atunci pe linga rasadurile de tosii!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia mi-au rasarit f frumos rasadurile (daca sunt pupate de fii-miu, cum sa nu iasa?) Mai greu cu vinetele - din 15 recipiente fiecare cu cate 5-6 seminte nu stiu daca am 8 rasaduri, chiar abandonasem orice speranta. Mai am din tura 2, puse pe 20, sa rasara niste floricele si in curand va trebui sa repic o gramada si inca nu stiu unde, ce recipiente sa mai inventez. Cateva plantute au fost atinse de pitium (noroc ca din cele ornamentale) si le-am stropit cu ce mi-a zis socrela (se pricepe), desi nu le-am innecat in apa. Ieri am pus in curte si loboda (pe lungimea gardului sa imite si un soi de gard natural). Sunt suparata ca am capatat si eu o trompeta turcului dar se pare ca era deja uscata cand mi-au dat-o si in rest ma lupt cu palamida.
spor la trebi (eu una nu mai stiu cum sa le inghesui si mor de ciuda ca n-am timp sa mai seman ceva prin curte)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Tala , nu arunca tompeta turcului , asa pare uscata dar la mine s-a prins anul trecut , desi nu credeam.
chiar sambata am scos niste corzi , ca se-nmultisera si le-am plantat pe langa gard ! eu is ferm convinsa ca se prinde

tot sambata am imprastiat si balegaru' de ovine si bovine ,iar ploitele astea au venit la fix .

cred ca vom cumpara din nou o moto-sapatoare ca n-am gasit niciun om disponibil sa sape si pierdem o groaza de vreme .

spor la gradinarit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Leeloo cu placere, iar canna si tuberozele in aprilie stiu eu ca se pun (te invidiez pentru tuberoze)
Alina 71, nu ma grabesc s-o arunc, eu oricum o ud in continuare, sper sa fie cum zici tu

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, as mai adauga ca daca sunt puse in jurul pomilor, craitele sau carciumaresele ajuta la polenizarea acestora.
Din cate m-am informat (b.nica!), ca ele sa aiba efectul scontat trebuie plantate chiar langa planta pe care vrem s-o apere.
Mai adaug ca gandacii de Colorado sunt alungati de prezenta levanticii. Tot ea tine la distanta fluturii de varza. Muscata pletoasa e perfecta pentru a indeparta buburuzele japoneze.

Iata ce am amai gasit pe net:
Intrucat fiecare planta din gradina este predispusa cu predilectie la anumiti daunatori, si "antidotul" trebuie ales corespunzator:
- Furnici - le tineti la distanta plantand busuioc, menta, pelin, condurul-doamnei;
- Viermii verzei - plantati menta, tomate, rozmarin, salvie;
- Fluturii albi ai verzei - plantati menta, isop, cimbru, pelin;
- Musculite morcovi - nu le place rozmarin, ceapa, coriandru;
- Gandacul de Colorado - nu suporta fasolea verde, hrean si urzica;
- Gandacii castravetilor - evita ridichile si calaparul;
- Omida - plantati calapar;
- Soareci - nu le place menta;
- Acarieni - ceapa, usturoi, arpagic;
- Carabusi - muscata si ceapa;
- Melci - rozmarin si pelin;
- Viermi tomate - plantati limba-mielului, galbenele, busuioc

Limus, multumesc pt lamuriri, eu zic ca totul se invata inclusiv peisagistica daca vei studia inginereste cartile/site-urile de specialitate.
martie, daca mai vrei flori, ti-as recomanda o vizita in p-ta de flori de la G Cosbuc (Rahova), au preturi mai bune si varietate mare. Panselutele cumparate de mine cu 25 lei ghiveciul erau aici 15 lei.

Olympia, uite aici tabelul cu pantele bune vecine:
http://hobbygradina.ro/2010/02/04/culturile-mixte-in-gradina-de-legume/
Fasolea urcatoare e cea alba cu picatele.
As mai pune plante aromate dar nu mai am; nu sunt sigura ca-mi va iesi leusteanul...
LeeLoo, am incercat sa te sun dar probabil ai treaba caci n-ai raspuns. Frumoasa margareta! Eu am pus deja bulbii de crini.

Intrebare: primulele se trec repede? Cea din ghiveci da semne de uscaciune desi am udat-o.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Apropo de plicurile/ambalajele de la seminte, eu le pastrez lipite intr-o agenda in care notez data insamantarii si ulterior evolutia plantei.

Si eu am un dosar cu pozele decupate si metode de ingrijire scoase de pe net la tot ceea ce am plantat. La seminte nu m-am gandit sa procedez lafel dar cred ca e o idee foarte buna.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui LiMus

"Grupul inginerilor fara simt artistic" (nu am vrut sa generalizez si sa spun ca noi inginerii nu avem simt artistic ca puteam supara pe unii) are nevoie de timp ca sa scape de "angoasa" liniilor si unghiurilor drepte.

Spor la treaba!

Sotul meu e inginer. Eu sunt firea artistica. Noi de cate ori ne apucam sa facem ceva ne duelam in 4 etape:
- etapa 1: eu vin cu niste proiecte despre care el zice ca sunt fanteziste si nu se pot aplica in parctica
- etapa 2: eu insiiiiiiiiiiist.
- etapa 3: dupa ce se calmeaza el gaseste si proiecteaza niste metode super destepte prin care fanteziile mele pot devani realitate.
- etapa 4: ne apucam plini de entuziasm.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput