Calendarul gradinarului vesel - 11
Raspunsuri - Pagina 20
lbelciug spune:
Simali, buna colaborarea cu sotul, m-ai distrat cu etapele. La noi, etapa nr 4 e doar dinspre mine.
Fetele, azi e ultima zi de munca (si eu doar de aici pot intra pe forum) asa ca va urez un Paste Fericit, cu multa lumina, liniste sufleteasca si odihna trupeasca!
Ne reauzim miercuri.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Am uitat sa va intreb ceva - am niste bulbi si nu stiu cind anume trebuie plantati: - canna - tuberoze Am si bulbi de crini, dar pe astia scrie ca se planteaza din martie pina in mai... Stie cineva de bulbii de mai sus cind ar trebui sa-i plantez? LiMus - sunt superbe florile tale!! Tala - multumesc de raspuns, am sa o plantez si eu atunci pe linga rasadurile de tosii! Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
Merci pentru urari.
Eu canna am replantat-o acum 12 zile. Toamna tarziu o scot si pun rizomii in subsol la intuneric (asa am citit ca trebuie, asa fac).
Paste Fericit pentru toti (sau mai precis pentru toate).
LiMus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Sotul meu e inginer. Eu sunt firea artistica. Noi de cate ori ne apucam sa facem ceva ne duelam in 4 etape: - etapa 1: eu vin cu niste proiecte despre care el zice ca sunt fanteziste si nu se pot aplica in parctica - etapa 2: eu insiiiiiiiiiiist. - etapa 3: dupa ce se calmeaza el gaseste si proiecteaza niste metode super destepte prin care fanteziile mele pot devani realitate. - etapa 4: ne apucam plini de entuziasm. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
In principiu si la noi in familie se intampla relativ la fel. Dar cred ca sotia mea nu aplica prea puternic etapa 2 si atunci ca sa nu pierd materialul prin neplantare fac tot cum ma taie pe mine capul (asta deoarece la noi etapa 4 nu e chiar 50%-50%, din motive obiective).
Tala spune:
Sarbatori fericite! Sa aveti lumina in suflet si in camine, pace si bucurie!
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
olympia spune:
Cristos a inviat!
La noi ploua si ...mi-a rasarit salata in gradina!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
valentinag spune:
Adevarat a Inviat olympia!
Mie mi-a rasait spanacul frumos,loboda e marisoara,leusteanul s-a facut si el,are vreo 10 cm,ma gandeam ca de la frigul care a fost n-o sa se faca sa pun la ciorba in ziua de paste,dar spre surprinderea mea,s-a facut.Am pus cartofii,imi pare bine ca ii ploua acum,sper sa vina totusi soarele curand ca sa rasara si sa creasca frumos!
Am constatat ca trandafirul catarator a degerat rau,au mai ramas doar cateva ramuri scurte neatinsesper sa-si revina frumos!
Spor la treburi!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
martie spune:
Adevarat a inviat! Aveam cateva zile libere si imi facusem planuri de gradinarit, eventual niste poze pentru blog si ploua cu galeata!!!
Cum are b.nica o pata pusa pe primule, asa am eu anul asta pe muscate. Am citit o carte despre Bucurestiul de altadata si am aflat ca toate bordurile si rondurile publice din Bucuresti, toate jardinierele din centrul orasului sau din mahalale erau pline de muscate. Era un fel de planta nationala. E adaptata perfect conditiilor din Bucuresti, nu necesita o ingrijire speciala.
Si am renuntat sa mai fac ce faceam anii trecuti, sa cumpar 15000 de soiuri de plante deosebite, de care oricum nu am timp sa ma ocup, plus ca nu le prieste clima noastra, iar in 2 ani sigur nu le mai am, sunt doar bani aruncati pe fereastra.
Aveam anii trecuti milioane de ghivece, jumatate semi-moarte, bolnave etc.. si am fost acasa la o prietena, avea 3 sau 4 ghivece cu niste petunii si muscate frumoase si sanatoase, iar efectul era total.
Asa ca, anul asta sunt pe principiul, putin, dar bun, decat mult, dar prost. Sper sa nu-mi iasa putin si prost, ca si asta e posibil
b.nica spune:
Martie,"Paste Fericit!",sa ai spor cu muscatele dar eu am impresia ca nu le prea prieste in capitala!
Eu am ramas fidela bulboaselor.Au inflorit unele narcise,celelalte stau la rand si urmeaza lalelele si dupa ele crinii!
Begoniile s-au itit si astept minunatele lor flori.
Anul acesta am constatat ca am niste narcise de care nu aveam habar:unele galbene,batute si cu petale portocalii intercalate,iar altele albe cu o cupa portocalie ,o minune!Nu le-am pozat stiti voi de ce,.
olympia spune:
Bnica, ne-ai zis de ce, dar tu nu te impaca cu starea asta de fapt. Pune piciorul in prag si cere ultimativ si insistent un minicurs de pozat si incarcat imagini pe Picasa , webshots sau photobucket,nu conteaza unde, ca si femeile de la tara si copiii de scoala (inclusiv fiica-mea la sapte ani) stiu deja. Am citit pe un alt forum cum o taranca autentica dadea lectii de incondeiat oua on-line...
Si eu sunt din generatia mai atehnica ce auzea des in copilarie "nu pune mana ca se strica", dar crede-ma ca dupa ce vei afla ce si cum vei zice "pai asta nu era greu deloc, ce mare branza"
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
lbelciug spune:
Hristos a inviat!
valentinag, o intrebare: leusteanul l-ai rasadit recent ca seminte sau altfel/altadata? Te intreb pt ca mie nu mi-a iesit niste leusteanul si nici patrunjelul pus din seminte. Ce frumoasa e gradina ta! Nu stiam ca exista o floare a Pastelui!
Olympia, bravo, cand ai pus salata in pamant? Eu am pus seminte in toamna dar nu mi-a iesit nimic (deocamdata).
M-o bate D-zeu sau nu, insa luni am avut mare elan la treaba in gradina parintilor. Am pus dalii (Olympia, Tala, o parte sunt de la voi ), seminte din renumita fasole moldoveneasca, in jurul pomilor am facut lighene si am plantat seminte de craite, am curatat iarba si sotul a taiat pomii. Parintii s-au bucurat tare mult de interventia noastra, caci puterile nu prea ii mai ajuta, asa incat sper sa nu fie considerat un mare pacat...
Ne-am intors aseara acasa si pe ploaia de dupa-amiaza eu plantam narcisele, lacramioarele si crinii albi luati din gradina parintilor. Sper sa infloreasca si la mine!
Am cumparat niste solutii pt stropit pomii, se da acum pana nu da dau frunzele, insa astept sa treaca umezeala. Imi vor iesi 10 l de solutie, si sunt sigura ca-mi va ramane destul, chit ca trebuie sa stropesc in 2 randuri pomisorii. Tala, daca vrei, iti dau de la mine solutie de pomi gata preparata ca sa nu mai cumperi si tu.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family