Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Alice, de ce muscate, cine le-o papa? Melcii? Aricii?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

LiMus,sa ma ierti daca te confund cu altcineva,tu erai pasionat de lalele?
Eu am asa mandrete de soiuri si cam 100 de bulbi ca nu stiu cu cine sa ma confrunt!

b.nica, e adevarat ca am o gramada de lalele (in toamna lui 2008 am plantat vreo 300 de bulbi si asta toamna am mai pus cateva zeci).
Apropo de confruntare: in sabii sa ne taiem sau in bulbi sa ne schimbam?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Simali, tu scoti bulbii din pamant vara? Pt ca am aflat de curand ca daca nu-i scoatem ei se impuiesc dar cei noi fac doar frunze (asa a patit cumnata, soacra si inca niste prieteni)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Alice, de ce muscate, cine le-o papa? Melcii? Aricii?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Melci n-am vazut. Nici aricii n-au mai aparut.
POate pisicile? Mananca pisicile frunze de lalele?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Apropos de Limba Mielului - am vazut ca in avintul meu de a cumpara plicuri cu seminte am nimerit si un plic cu aceasta planta - dar habar nu am la ce e buna? E decorativa sau foloseste ca si condiment?
Liviana - ma ajuti?

Eu am pus anul asta prima oara bulbi de lalele, narcise si zambile - mi-au iesit aproape toate - narcisele sunt singurele care au inflorit deja (bine, nu chiar toate), dar si lalelele au boboci (problema e ca nu imi mai amintesc ce soiuri/culori am cumparat ca sotul mi-a aruncat cartoanele la gunoi... - zambilele au boboci dar inca nu au inflorit si sunt destul de pitice - tija florii nu a crescut asa lunga ca la cele pe care le-am vazut in piata - acum nu stiu daca asa e soiul sau e de vina solul sau modul cum le-am plantat eu... Mi-a iesit si Allium-ul - sau asa cred, cel putin dupa frunze...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Leeloo, limba mielului protejeaza rosiile de anumiti daunatori

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mi-am luat o Violeta africana la ghiveci cu 7 lei din Cismigiu , imi zice cineva please cum se ingrijeste? Tare imi plac violetele dar pe toate le-am pierdut, nu stiu unde gresesc...

LeeLoo, cum zicea si Tala, Limba mielului e f buna de plantat pe langa rosii deoarece combate daunatorii acestor plante. Sotul nu vrea sa stropim gradina cu nimic, deci trag nadejde ca macar cu florile astea printre legume sa le mai ajut. In aceeasi idee langa morcov am pus salvie.
Am mai citit pe net ca ceaiul din de florile Limba Mielului este contra tusei, frunzele se pot folosi si la bucatarie pt salate, arome etc, mi se pare o planta complexa.
Ne vedem maine, da?

Apropo de plicurile/ambalajele de la seminte, eu le pastrez lipite intr-o agenda in care notez data insamantarii si ulterior evolutia plantei.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui LiMus

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

LiMus,sa ma ierti daca te confund cu altcineva,tu erai pasionat de lalele?
Eu am asa mandrete de soiuri si cam 100 de bulbi ca nu stiu cu cine sa ma confrunt!

b.nica, e adevarat ca am o gramada de lalele (in toamna lui 2008 am plantat vreo 300 de bulbi si asta toamna am mai pus cateva zeci).
Apropo de confruntare: in sabii sa ne taiem sau in bulbi sa ne schimbam?
Spor la treaba!

LiMus,nu vreau intrecere,ci cooperare ca intre impatimitii colectionari,.
Ai tu lalele care isi schimba culoarea in functie de etapa de evolutie?Eu am "Antoinette":trec de la verde-galbui la galben pal,galben cu roz si in final roz-somon.
Ai tu minunatele "Angelique" roze,batute si parfumate?
Ai lalelele batute "bujor" pe care le-am combinat cu lalele Parrot?
Ai tu piticele "Botanical"care prin diversitatea de culori fac o bordura sublima?
Hai ca la narcise nu mai intru in detalii!
Ai tu "Gavotele" cu culori ce trec de la violet,alb,la galben?
Stii ce este senzational?Unele din aceste minuni le-am procurat din SM la preturi mai mult decat acceptabile!
Am dat denumirile lor pt. ca inca nu au inflorit si asa poti sa le observi pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Apropos de Limba Mielului - am vazut ca in avintul meu de a cumpara plicuri cu seminte am nimerit si un plic cu aceasta planta - dar habar nu am la ce e buna? E decorativa sau foloseste ca si condiment?

Este buna la papat!
Frunzele se pun in salata pt. ca au gust de castravete si florile se pot manca si sunt excelente la decorarea salatelor/mancarurilor.
Are si virtuti medicale cauta pe mr. Google.

Mergi la inceput