Calendarul gradinarului vesel - 11
Raspunsuri - Pagina 15
leeloo2004 spune:
Gata sedinta!
Ce spuneam? A, ce am mai facut simbata si ieri - am transplantat rasadurile de rosii si de ardei - trebuie sa pun si rasaduri de vinete - cred ca intr-una din serile astea...
Multumesc Olympia - de sfat - asa am sa fac si cu rasadurile de castraveti - am sa le mut in vase mai mari, doar ca trebuie sa le cumpar si araci ca deja au inceput sa se "prinda" intre ele...V-am spus ca ieri am vazut ca au si boboci?? In curind o sa obtin cornichon de interior...
Am facut si ordine intre seminte - vad ca mi-am cumparat in disperare seminte de rosii - cred ca am de vreo 4-5 feluri - rasaduri am pus doar dintr-un fel - se numeste Rio Grande - sa vedem acum daca ajung sa faca si fructe... A, si am vazut ca-mi rasare mazarea!! - evident trebuie sa o raresc pentru ca eu m-am grabit sa le plantez si am pus 5-6 boabe pe cuib in loc sa va intreb mai intii pe voi...
Si inca ceva si gata - desi credeam ca Forshitia nu mi s-a prins, m-am inselat - am vazut ca totusi are mugurasi - doar ca la mine, la tara , e mai frig ca in Bucuresti (unde am vazut ca deja a inflorit!) si la ea abia ii dau mugurasii...
Si ca sa inchei, aveti aici prima mea narcisa inflorita si asta e puiul de gutui japonez de care va ziceam - nu se vede el foarte bine in poza mea, dar are si muguri de frunze, dar si de flori!
Si gata!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
martie spune:
Ibelciuq, solutii sunt destule pentru jardiniere fixate in perete, am vrut si eu, dar m-am razgandit. Sa te uiti la cei care au.... cand ploua, tot pamantul din jardiniera ti-l arunca pe peretii casei, iti face un noroi pe pereti de nu se exista. Sa te uiti sa vezi. Si daca pui un ghiveci iti arunca pamantul pe geamuri. Eu nu mi-am mai pus din motivul asta..
martie spune:
Leeloo, am vazut pozele, imi recunosc avantul din campania de primavara de acum cativa ani, dar si aceleasi greseli. Am vazut salcia plantata ffff aproape de brad, in 3 ani vor fi gramada una peste alta si nu o sa le mai poti transplanta , vor avea radacinile prea mari pentru operatiune. Asa cred, din ce am vazut in poza.
Mie anul asta mi-a venit un nene si mi-a taiat toata curtea, trandafiri, pomi etc, pentru ca efectiv se incalecau flori peste pomi peste toate. Primavara ti se pare ca e totul prea golas, dar vara...cand prind "viteza".... Si in 3 ani cresc fantastic, brazii mai ales... eu am unul ..l-am mutat de 2 ori ca sa observ acum ca tot n-are loc saracul.
ciarli spune:
Multumesc de sfaturi, cred ca renunt ca si piticele mele cam baga totul in gura.
Va pup si gradinarit placut va doresc!
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ciarli Buna fetelor, Are vreuna dintre voi "pyracantha"? Eu as vrea sa plantez una, nu prea stiu daca e otravitoare? Voi aveti? ce ziceti de ea? Va pup si va multumesc Leia&Maia |
Eu am 4 pyracantha. Le-am plantat grupat, langa un gard. Nu-i cad frunzele iarna iar toamna face niste fructe (rosii sau galbene) care pe timpul iernii sunt adevarate rezervoare de hrana pentru pasarele. Trag de aici concluzia ca nu-s otravitoare. De ce, vrei sa le gusti?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui olympia altele din rasaduri din piata cumparate de la aceeasi taranca mereu, care le zicea "tiganesti" sau "Maritza" |
Cum sunt rosiile acestea? Forma, gust, etc. M-ai facut curioasa.
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui leeloo2004 Am lamurit si misterul cu arbustul de care va ziceam - de fapt v-am indus in eroare, nu are flori rosii, ci fructe rosii - se numeste Symphoricarpos Orbiculatus - il vedeti aici. |
Nu stiu cati pupici sa-ti dau ca mi-ai spus cum se numeste. Nu stiu cum cresc ca arbusti pentru ca eu am obtinut prin tunderi repetate tufe. Au cam 1m inaltime dar nu cred ca se fac mai mari de 1.5m. Au crescut frumos si des (primii doi ani le-am tuns destul de drastic). Eu ador tufele. Pe acestea le-am plantat una langa un trandafir acoperitor de sol si pe una langa Budleja(Liliacul de vara).
Alice
Editez ca sa-ti spun ceva fascinant despre Symphoricarpos : desi are niste flori pe care abia le vezi (mici, de culoare verzulie sau rozalie, etc.) este planta pe care albinele sunt toata vara ciopor. Daca stai pe langa tufa aceasta zici ca esti langa un urdinis, asa de tare se aude bazaitul. Si nu e floare fara o albina pe ea. Deci n-ai nicio problema cu "polenizatoarele" naturale in gradina.
leeloo2004 spune:
Simali - pe prospect scrie ca atinge 1 m inaltime - pe net am vazut ca ar putea ajunge si la 1.5 m - sper sa se fi prins! Acum am vazut ca ai editat - dar daca e tocmai in coltul diametral opus al gradinii de legume, se mai pune?? Mai ajung albinele si pe acolo, sau gresesc drumul?? In primavara asta doar pe florile de la salcie s-au adunat albinele si bondarii (vecinul meu de peste drum are stupi...).
Martie - pai salcia e cam la 1 - 1.5m de brad - uite am pus acum o poza ca sa vezi cam ce distanta este - eu m-am gindit ca salcia nu mai creste in inaltime, doar pe orizontala prin indesirea ramurilor, iar bradul (daca s-a prins, ca inca nu-mi dau seama...) va creste pe inaltime... Daca ma poti sfatui cam la ce distanta sa mut salcia inca mai am timp ca abia am plantat-o, de 2 saptamini asa ca nu e tirziu! O sa mai intreb si pe baiatul care imi va pune gazonul sa vad ce zice...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
simali spune:
citat din mesajul lui leeloo2004 dar daca e tocmai in coltul diametral opus al gradinii de legume, se mai pune?? Mai ajung albinele si pe acolo, sau gresesc drumul?? |
Mai plantezi una la gradina cu legume. Sau faci un gardulet viu in jurul ei...
Alice
olympia spune:
Leloo, intre pomi, copaci, trebuie macar 3m distanta. Nu-i vorba ca si mama mea a pus la un moment dat un brad micut sub un mar batran, cu gand sa taie marul la un moment dat, acum s-a razgandit si eu tot tai motul la brad si-l tin tufa saracul, ca de mutat nici vorba!
Simali, rosiile-s foarte mari, gustoase si au tendinta sa se cuteze asa cam ca gogosarii. Plantele cresc inalte pana-n tavanul solarului si au tulpina groasa, viguroasa, ramuri si frunze mari. Inca n-a aparut mamaia aia cu ele in piata...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina