Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

buna fetelor

olimpia ai o gradina minunata, cu bujori, ador bujori cu parfumul lor delicat, si ce rosii frumoase, imi aduc aminte de gradina bunici...
am intrat si eu aici pt ca acum am posibilitatea sa fac si eu o gradina si vreau sa plantez mult flori si legume
am inceput deja, dar mai timid pt ca nu prea am mult timp liber si nici nu prea am seminte
am plantat deja o hortensie, un hibiscus si alte plante minunate care nu le cunosc dupa nume, am facut rasaduri de rosi, marar si coriandru, am plantat lebenita si papaia, alte seminte nu am avut, dar luna viitoare cineva o sa imi aduca mai multe seminte din romania si atunci o sa ma apuc serios de treaba
olimpia rosia pe care o ti in mana, are o denumire speciala,e tare frumoasa, vreau sa spun pe plic ce scria?
numai bine si spor la gradinarit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor gradinareselor,mi-am sters ultimul raspuns ...din superstitie(pt. cine l-a citit deja).
Sunt asa de incantata de ultimele aparitii bulboase incat am sa va transmit ce am obtinut atunci cand am sa am ...florile.
Asta imi place la bulboase,la cele plantate in toamna,cred ca sunt peste 120 de bulbi,am uitat ce am pus,asa ca acum astept cu nerabdare sa vad ce minunatii imi cresc!
Astazi,pt. ca nu stiu care sunt cutumele inainte de Pasti,am pus semintele de rosii(cherry rosii si galbene,rosii bune mancate anul trecut),ardei(capia si din cei grasi,de firma) si de vinete.

Mergi la inceput

Am uitat pt. ca le-am aranjat primele!Am plantat niste Hymenocallis festalis(va spun denumirea latina ca sa le gasiti pe net)impreuna cu niste bulbi de Zephyralis robustus.
Cred ca am folosit un ghiveci cam mic ,sa vad ce se intampla.Daca nu le place le schimb.Am ales un ghiveci alb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Fetele, am o intrebare de 100 de puncte... aveti idee de unde as putea cumpara niste pomi? Respectiv m-ar interesa un tei, un stejar, chiar si un mesteacan (daca nu ma jupoaie la bani...)? Aveti cunostiinta de vreo pepiniera care vinde astfel de arbori?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
[/quote]

Sa stii ca cel mai bine te duci la serele de la Stefanesti... iesi prin Colentina si in 10 minute ajungi la ei...in Stefanesti. Eu am luat de la ei de ex. mesteacan, i-a mers foarte bine, in 2-3 ani a crescut inalt cat un bloc cu 2 etaje. In orice caz, ei sunt acolo de pe vremea lui ceausescu, au tot ce vrei si ce nu vrei, iar preturile erau tot de pe vremea aia... am ramas socata, luai un copac cu cateva sute de mii la vremea aia, plus ca-ti dadeau informatii complete despre plantare, conditii etc. etc. Nu cred ca exista varianta mai buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Martie, vino mai des pe aici, ti-am dus dorul! Ramona, DanaB, GeorgetaR, voi pe unde sunteti?

Ruscus, eu am pus doua feluri de rosii, unele "de Buzau" si altele din rasaduri din piata cumparate de la aceeasi taranca mereu, care le zicea "tiganesti" sau "Maritza", dar eu asa ceva n-am vazut scris pe niciun plic de seminte!Acu, din care au iesit rosii mai mari, nici asta n-as stii sa-ti spun...

Carmenbr, parca intreba de ingrasamant la citrice. Eu n-am si n-am avut, desi ma bate gandul sa fac rost de un lamai, insa am citit recent ca s-ar pune ingrasamant des, chiar si iarna din doua in doua luni!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Olympia, as veni, dar nu prea am cu ce ma lauda. Am mainile rupte cat am muncit prin gradina, mai mult curatenie decat gradinarit, iar pamantul e efectiv bocna, chiar si portiunile sapate de mine in toamna. Cred ca de la greutatea zapezii, asa ceva n-am pomenit, e piatra. Am vrut sa plantez niste crizanteme pe care le-am avut in jardiniere si nu reuseam sa fac o groapa de 15 cm, ceva teribil.
Nici poze n-am apucat sa fac la niste branduse mov gigant, acum s-au trecut.

Cu rasadurile m-am limitat anul asta la rosii cirese, galbene si rosii, sa speram ca macar lor o sa le mearga bine.

B.nica, am pus si eu 10 primule in curte,sunt frumoase, aveam una de ani de zile si anul asta vad ca a disparut, n-o mai am... si uite-asa am toata ziua ce face.

O sa mai pun poze pe blog, dar cred ca trebuie mai intai sa mai fac niste "investitii".

Dar chiar, ce-o fi cu Ramona? Imi placeau mult pozele ei, am vopsit si gardul ca al ei. Ca punea poze de ansamblu...vedeai toata curtea, spatiul de joaca, m-am inspirat mult din gradina ei. Si Georgeta la fel, cred ca are acum niste flori superbe. Daniela e cu bebe, o intelegem

(P.S.: Olympia, esarfele sunt o nebunie!!!)

Mergi la inceput

Martie,considera rezolvata problema teiului,am eu de dat la tot Forumul,.
Cu restul incearca pe site-urile cu plante ornamentale de vanzare.
Sfatuiesc pe cine isi doreste sa puna tei in curte sa se gandeasca de 2 ori!
In jurul copacului ies o multime de lastari si nu stiu de unde ies,din radacini sau din seminte!
Daca vrei,iti scot si iti dau cati vrei,dar sa nu spui ca nu te-am avertizat!
Este de preferat sa fie plantat in strada,in fata curtii.

Mergi la inceput

B.nica, era raspuns pentru Leloo, nu pentru mine, ca ea intreba, merci oricum, mi-as dori eu sa mai am loc in curte si pentru 3 bulbi, daramite pentru tei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Martie,considera rezolvata problema teiului,am eu de dat la tot Forumul,.
Cu restul incearca pe site-urile cu plante ornamentale de vanzare.
Sfatuiesc pe cine isi doreste sa puna tei in curte sa se gandeasca de 2 ori!
In jurul copacului ies o multime de lastari si nu stiu de unde ies,din radacini sau din seminte!
Daca vrei,iti scot si iti dau cati vrei,dar sa nu spui ca nu te-am avertizat!
Este de preferat sa fie plantat in strada,in fata curtii.

Sigur ca vreau daca ai cum sa-mi dai! Zephyralis am si eu de multa vreme, in doua jardiniere, dar i-am tinut doar in casa - infloresc foarte frumos, in fiecare an!
Si martie, multumesc de raspuns, poate dupa Paste am sa dau o fuga pina la pepiniera asta din Stefanesti ca mi-a mai spus cineva de ea!

Am lamurit si misterul cu arbustul de care va ziceam - de fapt v-am indus in eroare, nu are flori rosii, ci fructe rosii - se numeste Symphoricarpos Orbiculatus - il vedeti aici.
Simbata mi-a venit si comanda de la sieberz asa ca pina seara am stat sa plantez si tot mai am doua plante de pus... Am plantat 3 tufe de liliac (de culori diferite), o hortensie albastra, o iedera in doua culori, un ienupar albastru, un pui de yucca, un zmeur, inca vreo 10 ml de gard viu (si gata, am terminat cu gardul viu!!!), am plantat 20 de bulbi de irisi si cele 3 lacramioare (sper sa se inmulteasca cit de repede ca mie imi plac mult de tot!).
Mi-au ramas de plantat fragutele, dar trebuie sa iau o jardiniera si capsunii (oare daca ii pun in pamint rezista acum??) - plus bulbii de gladiole (dar stiu ca astia se pun in aprilie)...

Revin ca trebuie sa intru intr-o sedinta...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetelor, m-am lamurit cu pasarile, multumesc!
Le-am studiat mai bine in w-e: Unele sunt usor pestrite, altele negre, dar ambele cu cioc portocaliu. Unele canta frumos, altele mai mult tipa asa ca eu zic ca cele negre sunt mierle si cele pestrite sunt grauri. Ce ma bucur ca am rezolvat misterul!
Tala, si la noi isi fac cuib, mai mult prin tigla casei. Da, si eu aud cucuveaua dar nu ma omor dupa ea, stiu ca aduce vesti rele. Te rog mai spune-mi o data cum se cheama floarea pe care mi-au dat-o in ghiveci, cred ca vrea sa faca floricele albe.

Fetelor, ce frumoase sunt discutiile noastre, despre plante, pasari, gradinarit, ar trebui sa fim fericite! Ce bine ca nu mai locuiesc la bloc!
Aaaa, un motiv de fericire maxima pt mine: De Florii mi-a inflorit trandafirul japonez! O frumusete, nu alta! E o planta mica, are 3 frunze si 2 flori! A stat la geam si i-a placut caldura soarelui, cel din casa e mai putin luminat si desi e mare, nu are boboci.
LeeLoo, ce frumoase sunt achizitiile tale, si eu imi doresc lacramioare, imi plac tare mult!

Sambata am mai pus cate ceva in gradina, castraveti, dalii si gladiole, iar in casa am pus seminte de petunii, sper sa iasa ceva, visez la muuulte jardiniere cu flori curgatoare. Am cumparat un ghiveci cu panselute, dar tare scumpe mi se par: erau 25 ron bucata, iar cele cu petunii 50 ron! De ce asa mult? M-am hotarat ca in noiembrie sa-mi pun si eu seminite in casa a.i. la anul in primavara sa fie gata inflorite.

Sfatuiti-ma si pe mine please: ce fel de suporti metalici sa cumpar ca sa pot pune la ferestre in exterior jardiniere? Am polistiren de 5 cm, cum fac sa nu-l stric dar sa fie bine prinsi suportii?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput