Scoala in Romania, plusuri si minusuri

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Laura, nu-i cunosti pe analfabetii de-acum, burdusiti de diplome, inclusiv de master!
Simali, nu stiu cum e la voi la scoala, la noi in mare e ok.
La Bucuresti nu eram multumita deloc si era una considerata a fi "de top".
In privinta scolilor particulare, multe sunt doar mai dotate si mai curate, nu au automat un nivel de performanta in educatie superior celor de stat. Cunosc si familii care si-au trimis copiii numai la scoli particulare si mai tarziu la universitati in strainatate, pe bani multi,iar acum odraslele "atarna" pe la firmele parintilor. Primii care se plang sunt tot parintii care duc greul in continuare, tinerii sunt de forma la serviciu, contribuie doar la capitolul "cheltuieli".

Editez ca sa spun ca si eu as fi pentru examene scrise si cu admitere doar pe baza lor, fara sa conteze mediile din urma. Chiar fraudandu-se ipotetic examenul, cum se mai intampla si pe vremea lui Ceasca, pentru unul sau doi copii din familii "speciale", tot nu ar fi valul de nestiutori cu zecele in frunte, care e acum!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui Tonnia

Eu nu cred in copii de 6, ei sunt copii care nu si-au gasit zecele.

O gradina de flori pentru aceasta afirmatie!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Asta demonstreaza exact ce spuneam. Nu doamnelor, nu suntem toti la fel de destepti sau de silitori. Oamenii sunt foarte diferiti, la fel si nivelul la care se descurca la scoala. Insa un elev de nota 6 la scoala ar putea fi un viitor bun zugrav sau tamplar. Insa pana parintii nu vor fi in stare sa accepte aceasta realitate si vor tot pune presiune sa-si gaseasca si copilul lor 10-le, sistemul nu va putea fi reformat. O adevarata reforma a sistemului ar trebui sa-l duca la nivelul la care un copil cu parintii medici sa aiba aceleasi sanse cu un copil cu parintii analfabeti. Atata timp cat copiii se duc acasa si parintii trebuie sa le citeasca in clasa I cerintele temelor, sistemul nu ofera sanse egale si este putred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Accept, eu inteleg altfel acea afirmatie: nu exista copii de nota 6, adica media 6, ci copii care nu si-au gasit inca 10-le, adica acel ceva care sa-i puna in valoare. In partea a doua a frazei nu e vorba de media 10, ci de un 10 al lor, la o anumita materie sau intr-o anumita directie. Eu asa inteleg afirmatia Tonniei.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Nu demonstreaza nimic, tu crezi foarte tare in 6-le ala si intr-o legatura fireasca intre el si anumite meserii. nu mi-ai spus cand tragi concluzia ca este de 6, in clasa I cand nu prinde ecuatiile, in a II-a cand nu incepe dictarea cu paragraf sau cand nu prinde gust de istorie in gimnaziu sau cand e deja sictirit prin a VII-a de fraude, de incorectitudini si de profesori amortiti?
Sau poate nu ai intalnit cazuri de copii de 6 care au tasnit mai tarziu sau de cei de 10 care au ajuns unde nu vroiau. Iar daca vrea sa fie zugrav, sa fie, dar nu pentru ca i s-a pus eticheta pe la 9 ani ca e de 6. Intr-un sistem coclit!
Si 10-le ala da, exista, sunt sigura, poate fi si la role, nah! Si atunci nu mai e de 6, e copilul de 10 la role, depinde cum il vezi.

Mergi la inceput

Am scris cu simali odata, da, asa gandesc.
Si intentionez sa nu ma fac frate cu scoala, adica sa nu cer note mari, sa-i las acolo unde vor sa tasneasca, iar in rest sa facem fata impreuna. Eu dizidenta nu pot sa fac pe spatele copiilor, sunt prea fricoasa sa atrag repercusiuni asupra lor intr-un sistem care a strans prea multi oameni in stare sa le produca. Nici HS nu pot face, ramane sa trecem impreuna prin asta si sa nu uitam sa ne dam seama care-i drumul lor. In fond, e drumul lor, nu al meu, totul e sa-i las sa si-l gaseasca. Daca ei si-l gasesc vor fi multumiti.

Mergi la inceput

Si inca ceva destul de personal, adevarul e ca nu mi-ar placea sa fie zugravi, cel putin in momentul asta asa simt, cand ai copii sanatosi imediat parca vrei mai mult. Dar asta e problema mea si e lupta mea de a accepta alegerile copiilor, adica n-ar trebui sa aiba nicio legatura cu ce pot ei si ce vor ei.
In fine, una peste alta, mi-e groaza ca se apropie scoala, ma simt ca la cutremur, parca sunt pe nisipuri miscatoare. Si credeti-ma ca nu de note ma tem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Simali, sa stii ca exista rezolvare si pt notele de la teste. Romanii nostri sunt extrem de inventivi. Ma refer la profa lu' fi-miu[si probabil nu numai ea].Iti zic in privat, nu de alta dar n-as vrea sa dau idei .

"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

stiti ce e ciudat? noi suntem stresati, nefericiti...copiii-s fericiti la scoala...isi gasesc motive de bucurie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Si 10-le ala da, exista, sunt sigura, poate fi si la role, nah! Si atunci nu mai e de 6, e copilul de 10 la role, depinde cum il vezi.

Minunat. Insa scoala nu noteaza performantele la role. Si din fericire scoala este doar o mica parte a vietii, raman multe alte capitole unde un om/un copil poate excela.

Citat:

Si inca ceva destul de personal, adevarul e ca nu mi-ar placea sa fie zugravi, cel putin in momentul asta asa simt, cand ai copii sanatosi imediat parca vrei mai mult.

Nu stiu cat e de personal, ca e exact observatia pe care am facut-o eu despre societate. Prea putini parinti ar fi fericiti sa le ajunga copilul zugrav. Pot sa inteleg asta, ceea ce nu pot sa inteleg este dorinta parintilor de a controla totul, azi o nota, maine se duc cu copilul de mana la facultate (aia dorita de ei) sa-si depuna dosarelul. Unii considera ca pur si simplu isi fac datoria de parinte, eu consider atitudinea asta abuziva. Copilul trebuie ajutat atunci cand cere ajutorul si exact in scopul in care doreste sa fie ajutat. Prea multa interventie din partea parintilor a adus sistemul unde este astazi. Interventie inseamna meditatii, presiune (si pe copii si pe profesori), interventii, frauda (nu copiii sunt vinovati si initiatori de frauda). Toate cu scopul nobil de a nu le ajunge copilul zugrav. Nuuuuuuu, nimeni nu isi permite sa stea cu mainile in san si sa lase copilul sa-si urmeze calea.

Se fac evaluari ale scolilor si liceelor in functie de rezultatele la admitere. Pai rezultatele alea nu spun nimic despre profesorii din scoala ci despre cei pe care i-au avut copiii la meditatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

fratimiu vroia sa se faca gunoier (cand era mic) apoi sofer (cand era mai maricel)....dar la pus mama sa faca liceul si facultate. Acum poate sa se faca ce vrea da nu prea mai vrea el gunoier sau sofer.

Parintele trebuie sa-i arate copilului toate oportunitatile. eu o sa-l oblig sa faca o facultate daca dupa ai o sa vrea sa fie zugrav -liber din partea mea.

Mergi la inceput