Scoala in Romania, plusuri si minusuri

Scoala in Romania, plusuri si minusuri | Autor: happiness

Link direct la acest mesaj

Va propun sa dezbatem plusurile si minusurile scolii in tara noastra.Ce ar trebui sa ramana si ce schimbari ati face spre binele copiilor?
Daca ma refer la plusuri,aleg un singur aspect care mie mi se pare foarte important.Exista in sistem oameni care se daruiesc meseriei lor,cadre didactice cara dincolo de neajunsuri,de salarii mici sau alte dezavantaje,aleg sa isi faca totusi treaba asa cum trebuie,sunt profesionisti adevarati si pot deveni modele pentru elevii lor.Exista invatatori si profesori absolut minunati care merita respect si afectiune,in total contrast cu uscaturile din orice padure,desigur.
Minusuri sunt multe,din pacate.As sintetiza spunand doar atat:prea mult,prea greu,prea multa teorie si prea putina parte aplicativa,prea multa rigiditate,lipsa punerii in lumina a cooperarii,prieteniei,a valorilor in general.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

referitor la mate sunt unele idei valoroase aici http://www.revista22.ro/de-ce-nu-ne-place-matematica-despre-reforma-manualelor-2932.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

minus: accent foarte slab pe partea aplicata, cel putin asta cand am terminat eu liceul, acum aproape 10 ani.

dupa analiza matematica din romania, stiam sa rezolv doar modele stas de integrale/derivate, complicate ce-i drept, dar fara nici un substrat.

dupa aceeasi programa din sua, am invatat sa le aplic in cadrul situatiilor din fizica, biologie. eram mandra de mine ca le aplicam unor situatii reale si ca aveam un rezultat "tangibil".

plus: limbile straine. se predau mai bine decat in alte parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce stiu din anii trecuti, era mult "balast" la materiile din clasele primare. si in general era materie foarte multa.

ma rezum la atat!

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Mie mi se pare neingaduit de slaba pregatirea copilului pentru viata sociala.(Drepturile si responsabilitatile fiecaruia, indatoririle fiecarui organism statal, demnitatea sociala, etc).

Inutil invatam sa rezolvam integrale cu 5 ani inaintea altora daca singurul loc in care vom putea valorifica acest lucru va fi statul organizat si condus de ei.

In invatamantul romanesc nu se urmareste finalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui pepene

plus: limbile straine. se predau mai bine decat in alte parti.

Serios? Eu aveam exact impresia inversa, pentru ca din cunoscutii mei din Romania, putinii fosti colegi cu care mai am contact, rude - nimeni nu stie nici o limba straina, cel putin nu incat sa poata purta cat de cat o conversatie banala. Am fost cand eram mai tanara cu prieteni de aici in vizita in Romania, si de fiecare data erau frustrati pentru ca nu puteau vorbi mai cu nimeni.
Dar poate ca e doar ghinion, mai stii? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

din ce imi aduc aminte eu , referitor la pustiul meu, (ca referitor la mine, adica acum 30 si ceva de ani era ok)) erau lectiile date in vacanta. mult prea multe. de cele de zi cu zi nu mai zic nimic.
referitor la ceea ce spui tu, hapiness, iti dau perfecta dreptate.
daca vreti pot sa va spun ce se mai puncteaza in USA in carnetul de note , pe langa notele de la materii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Desigur,o comparatie intre diversele sisteme de invatamant este ok,poate reusim sa "furam"ceva bun de la altii si sa aplicam si aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Desigur,o comparatie intre diversele sisteme de invatamant este ok,poate reusim sa "furam"ceva bun de la altii si sa aplicam si aici.

De "furat"ar trebui sa "fure"cine trebuie,nu noi pe forum!

Muuult,stufos,pompos,suprasolicitant pentru copii(vezi subiectele cu bilele si fisele la gradinitze),stresant de multe ori(perioada examenelor de clasa a 8 a)cam asta-mi vine aucm in minte la ora asta si la final-imi pare tare rau ca trebuie s-o spun,rezultatele nu se justifica de fiecare data!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cel mai mare minus in umila mea opinie este lipsa de stabilitate, constanta a legislatiei. Este haotic atat pentru copii cat si pentru profesori, parinti sa nu stii in mod cert cum se va desfasura modulul educational pe termen lung, sa se schimbe anual legislatia
Un alt minus: programa incarcata de inutilitati, greoaie si bagata cu lopata in capul elevului.
Tot la capitolul minusuri : salariile mici ale cadrelor didactice ce duc inevitabil la plecarea celor bine pregatiti, la alimentarea spagii si a meditatiilor.

Plusuri : habar nu am, dupa 4 ani de zile in postura de mama de elev, nu vad plusuri.
Sau vad ca plusuri ca totusi desi conditiile sunt grele mai exista inca profesori adevarati. Putini dar inca ii mai intalnesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Inutil invatam sa rezolvam integrame cu 5 ani inaintea altora daca singurul loc in care vom putea valorifica acest lucru va fi statul organizat si condus de ei.

Nu cumva ai vrut sa zici "integrale" si nu "integrame"?
Si cum de le "invatam cu 5 ani inaintea altora" , ca astea se faceau in liceu pe vremea mea si cum acum am fecior intr-a opta pot sa te asigur ca tot in liceu se fac.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput