Nasa botez
Raspunsuri - Pagina 3
Mariana_D spune:
Annanutza din cunostintele mele (care nu sunt foarte multe, dat fiind ca si eu am cerut informatii de la mamici pe acest forum)Din cate stiu eu crasma ar reprezenta un material netivit in care sa intra bebele si ca sa fiu sigura si mie mi s-au spus ca ar trebui in jur de 2 metri de material moale iar fasa in general cam de un metru pentru ca ( conform traditiei) daca e prea lunga finul/fina se va insura/marita tarziu. De asemeni daca doresti poti pune pe crasma un prosop moale care sa absoarba mai repede apa si astfel sa impiedici sa nu-l ia pe bebe frigul. Mai ales cum e vremea intoarsa, cand e cald, cand e frig, am inteles ca ar fi mai bine. Sa stii ca nici eu nu sunt experta, dar fur "meseria" pe ici, pe colo ca si cand o sa ma aflu la fata locului sa fiu pregatita. Mamica ti-l de acasa imbracat de ea, iar acolo dupa ce il va scoate parintele din cristelnita, tu il iei in crasma si apoi il poti imbraca cu hainutele aduse de tine. Mult succes si nu uita de Crez ! Sa ai un finut(a) frumoas(a), sanatoas(a) si norocoas(a )!Mult succes !
ellinia spune:
S-a nascut aseara finuta mea!!! Sunt super incantata si de abia astept sa o vad. E o grasana de 4 kg Vrem sa mergem la spital cand iese si trebuie sa ma gandesc ce anume imi trebuie atunci. Poate ma ajutati si imi completati lista: un pachet de pampers mic, un rand de hainute, o paturica, un sampon si ulei de masaj. Eventual niste pelincute bumbac, stiu ca asa e traditia parca.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
bulinuta27 spune:
Sa iti traiasca si se fie sanatoasa!
Eu stiu ca se ia un rand de hainute in fucntie de anotimp si cercelusi daca e fetita si parinti vor sa ii faca acum gaurile in urechi si cam atat. De restul se ocupa parintii acum
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Mariana_D spune:
Ellinia sa iti traiasca finuta ! Sa te bucuri de ea !Sa fie sanatoasa, frumoasa si desteapta ! Mult succes la botez!
CRISCOSTY spune:
Ellinia, sa-ti traiasca finuta! Sa fie sanatoasa si norocoasa!
Eu finutului i-am luat 2 randuri de hainute, un costumas cu care l-am imbracat cand l-am scos din spital, pampers, servetele umede, sampon, ulei si crema. Eu sunt disperata dupa hainute si i-am mai luat intre timp cate ceva, dar nu-i musai sa-i iei. Am scris doar sa te poti inspira de la mine.
allexa06 spune:
ELLINIA - Felicitari si sa-ti traiasca finuta !E un lucru extraordinar sa poti boteza si eu imi doresc sa botez un bebe.Pe langa pampers,sa iei si niste servetele,caci este posibil la biserica cand il dezbraci sa ai vreo surpriza si trebuie sters copilul
La biserica trebuie sa imbraci copilasul" din cap pana-n picioare "adica si cu hainutele groase de exterior,un port- bebe sau un combinezon,ce vrei tu,dar cred ca mai bine port-bebe,caci cred ca va fi infasat.Si apoi a doua zi la scaldusca iti va trebui un alt rand de hainute, cu care imbraci bebele dupa baita si apoi niste hainute pe care le vei da de pomana,cate vrei tu sa cumperi.Sa-i cumperi si niste papucei,chiar daca nu-i incalta acum,dar ...trebuie sa-i aiba,le pui alaturi .
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
teo1970 spune:
Buna,
ajutati-ma si pe mine cu raspunsuri, va rog:
panza de mir se face din ce, mai exact: shifon, damasc sau voi ce-ati mai luat (metraj, vorbesc)?
cat de mare, ca am auzit 1,5m - 2m - 3m?
netivita inseamna si nesurfilata? adica, asa, cu atze curgand din ea? sau putem macar s-o surfilam?
fasa aia de la orice magazin de bebei e traditionala? (sau e cea mai ieftina ... ca sa zic asa )
as vrea sa merg pe stilul traditional, dar vreau sa cumpar lucruri de calitate, de aceea va intreb care-i fasa traditionala
mutumesc mult
cosmi1975 spune:
eu stiu si voi cumpara finet si cam astea s dimensunile iar fasa
se ia de la orice magazin
roli25 spune:
E bun sifonul ca sa il tivesti apoi si sa-i faci un cearceaf.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
teo1970 spune:
si din finet ce se poate face ulterior?
am citit pe net ca
Panza de botez, trebuie sa fie alba, sa nu fie cusuta, sa aiba trei metri. Trei este un numar care se repeta si reprezinta Sfanta Treime, cele trei zile petrecute de Isus in mormant, copilul este scufundat de trei ori in apa de botez, veti vedea trei lumanari aprinse de catre preot in timpul botezului.