Nasa botez
Raspunsuri - Pagina 2
elyanne spune:
Nasa copiilor nostri le-a luat finilor cruculitele de aur. Iar pentru invitati unele oisnuite, de al biserica... Nu stiam de obiceiul asta, ca e bine sa iei ceva de aur... poate de-asta le-a luat...
elyanne spune:
Nasa copiilor nostri le-a luat finilor cruculitele de aur. Iar pentru invitati unele oisnuite, de al biserica... Nu stiam de obiceiul asta, ca e bine sa iei ceva de aur... poate de-asta le-a luat...
CRISCOSTY spune:
Roli, posibil sa nu-mi amintesc... am sa iau si fasa, merci.
Corina, asa m-am gandit si eu...am sa merg la biserica sa intreb ce si cum.
O sa-i iau o bratarica sau o cruciulita de aur. Daca mai am ceva intrebari sau dupa ce merg la biserica mai intru...va multumesc pentru raspunsuri
Mariana_D spune:
Buna tuturor mamicilor ! Am aflat zilele trecute ca voi fi nasica la o fosta colega din generala! Ea e doar in 3 luni si jumate iar boteyul va avea loc pe 5 noiembrie si scaldatoarea (baia de mir)va avea loc pe 6 nov. chiar de ziua mea. Problema e alta, eu sunt putin cam neexperimentata in ceea ce priveste botezurile.E prima data cand fac acest lucru. Deocamdata am luat un rand de hainute, dresulete, ciorapei etc. , cel putin din ce mi-a zis bunica mea. Va rog ajutati o viitoare nasica aflata in dificultate, care nu stie cu exactitate ce lucrusoare ii trebuie viitoarei/viitorului fin(a). Si apropo, botezul va avea loc la tara, unde de altfel locuiesc si parinti. Cam la cat ajunge taxa pentru preot? Eu sunt in culmea fericirii.M-ai sunt 7 luni jumatate pana atunci, dar sunt atat de nerabdatoare. Abia astept sa tin bebitul in brate.Va raman profund indatorata acelor mamici care ma ajuta cu un sfat. Va multumesc
annanutza spune:
buna!!!voi fi nasa pe undeva prin mai si sunt intr-o dilema...ce trebuie sa cumpar,ma poate ajuta cineva cu o lista...k am mai citit cate ceva dar difera parerile....am inteles ca inainte de a merge la biserica mama copilului o imbraca cu hainele ei si la biserica eu trebuie sa o imbrac cu hainele mele,dar ce anume?ca eu m-am gandit la un costumas special pentru botez...ce spuneti????si fasa si crasma cati metrii trebuie sa aiba???sau numai fasa???k am inteles ca nu trebuie sa fie nici scurta nici lunga....ma poate ajuta cineva....multumesc
roli25 spune:
Mariana, avand in vedere ca va fi toamna tarziu, iti trebuie pt bebe:
body, un costumas intreg, un combinezon grosut si o caciulita.
Pentru a doua zi, dupa baie, e suficient un body si un costumas subtire de casa.
E de preferat sa iei costumase cu picioruse ( cu talpite), daca nu, poti sa iei si niste sosete.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Si inca o precizare. Combinezonul gros, sa-l iei un pic mai mare ca sa il poata purta si peste iarna.
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Mariana_D spune:
Multumesc frumos Roli25 mi-ai fost de un nreal ajutor! Sa iti traiasca baietei mari, frumosi si sanatosi !
CRISCOSTY spune:
Mariana, eu una zic sa mai astepti cu cumparatul hainutelor...nu de alta dar sa nu ai surpriza mea. Finutul meu a avut la nastere 4.700 kg si noroc ca i-am luat hainute cam pentru 2-3 luni ca altfel nu-i veneau. Eu botez in mai, dar prefer sa-i iau hainutele in saptamana botezului. Asa voi stii sigur ce sa-i iau. Stiu ca esti nerabdatoare, si eu eram si acum zilnic il vad si sunt lesinata dupa el.
Annanutza, au tot scris fetele pe aici ce trebuie sa cumparam..si eu botez tot in mai. Panza de mir si fasa am vazut duminica, erau la set. Eu nu am luat nimik inca, o sa iau tot in saptamana botezului, asa am decis cu sotul. Fiind cald afara, m-am gandit sa-i iau un costumas alb, ceva special...voi vedea. Mai citeste ce au scris fetele si sigur iti vei face o idee.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui annanutza buna!!!voi fi nasa pe undeva prin mai si sunt intr-o dilema...ce trebuie sa cumpar,ma poate ajuta cineva cu o lista...k am mai citit cate ceva dar difera parerile....am inteles ca inainte de a merge la biserica mama copilului o imbraca cu hainele ei si la biserica eu trebuie sa o imbrac cu hainele mele,dar ce anume?ca eu m-am gandit la un costumas special pentru botez...ce spuneti????si fasa si crasma cati metrii trebuie sa aiba???sau numai fasa???k am inteles ca nu trebuie sa fie nici scurta nici lunga....ma poate ajuta cineva....multumesc |
Panza de mir este cea in care se inveleste copilul cand e scos din apa, deci trebuie sa fie suficient de mare ca sa-l invelesti si e de preferat s-o pui in 2 straturi ca sa absoarba apa (vreo 2m). Fasa 1 m e suficient. Superstitia "nici prea lunga, nici prea scurta" se refera la fasa.
BAIETII MEI IUBITI