Nasa botez
Raspunsuri - Pagina 4
ralualexandrei spune:
Il poti face cearsaf pt pat sau il poti pastra ca atare.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
elyanne spune:
Le-am pastrat ca atare... si pt. ca stiam ca e bine ca bb sa doarma cu ele, le-am impaturit si le-am bagat intr-o fata de perna... si le-am folosit pe post de pernuta...
roli25 spune:
Uite ce idee buna...si eu tot tin panza de mir a finutului ca nu am apucat s-o tivesc
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
teo1970 spune:
am luat si panza dw mir, pana acum toate femeile mi-au spus nici macar sa n-o tivesc, doar s-o spal si s-o calc
allexa06 spune:
Da,asa stiam si eu,crisma ,caci asa se cheama ,nu se tiveste se pastreaza asa (cica nu se mai casatoreste copilul )
ELLINIA - cum a fost la botez ?
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
osolita spune:
Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau dar mie traditia asta cu panza si fasa mi se pare o prostie. Da, poate acum 20-30-40 ani nu existau prosope speciale pentru bebelusi cu care sa-i stergi cand sunt scosi din apa dar perpetuarea aceluiasi obicei in 2010 cu panza netivita nu-si mai are rostul.
Trebuie sa-mi vars naduful aici, am mai botezat si alti copilasi si mamicile au acceptat renuntarea la acest obicei, la botezul urmator insa n-am cum s-o conving pe mamica pentru ca e prea traditionalista si ma scoate din pepeni. O sa aiba o bucata de panza pe care trebuie s-o depoziteze undeva ani de zile pentru ca na, e de la botez
elyanne spune:
Nu cred ca ti-o ia nimeni in nume de rau, insa asa cere preotul la biserica... toti preotii, la toate botezurile unde am fost cer fasa si panza.
Nu stiu daca se compara, dar ar fi cam ca la cununie fara verighete Cam fortata comparatia, dar ce vreau sa zic este ca panza si fasa sunt legate de ritualul botezului...
Obiceiuri sunt altele... baita de mir cu tot felul de chestii prin ea... asta nu tine de biserica (ce pui in ea) sau taiatul motului / ruperea turtei.
teo1970 spune:
toata lumea cumpara si prosop ca sa stearga copilul, nu ramine invelit doar in crisma.
pe de alta parte, mie intoarcearea la traditii si la o viata mai simpla si mai spirituala, macar cu ocazia unor astfel de evenimente, mi se pare ca ne mai umanizeaza (pe mine cel putin)
eu nu-s cu biserica, habar n-am de traditii, acum sunt nasa prima oara, dar vreau ca experienta asta sa fie una f personala si pt mine si pt copil, si pentru asta (printre altele) m-am implicat si m-am gindit la semnificatia fiecarui lucru in parte
sincer, eu sunt satula de consumismul asta care nu face decit sa ne oboseasca si sa ne indeparteze de esenta lucrurilor
fina noastra va veni imbracata la biserica in costum popular, e dragut, asa e ? ; i-am cumparat o ie brodata intr-o singura culoare - alb (sa nu fie prea incarcata) si eu sa-i fac finutei basmaluta: va fi alba cu ajur (lucrat de mine cu iglita - din macrame subtire, alb; mai tineti minte, fetelor, orele de lucru manual de la scoala ? brodam pe etamina, coseam, impleteam, faceam diverse retete
pentru preot am cumparat un stergar lucrat manual, iar luminarea vreau s-o fac din ceara naturala, cu niste spice de griu prin ea (am vazut modele stil rustic pe net)
ralualexandrei spune:
Suuper idee Teo ,neaparat sa pui si poze sa ne bucuram si noi ochii.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
ellinia spune:
Alexa, inca nu a fost botezul, pe pe 24 aprilie si pe finuta o cheama Georgiana. Si eu stiam de faza cu prosopul care se pune peste crisma. Stiu ca la botez la mine nasa a adus ceva de genul unui prosop de bebe cu caciulita. Cred ca e mai important sa nu-i fie copilului frig. Treebuie sa caut o bucata mare de material care sa se potriveasca. Oricum, de abia astept. In mare cam stiu ce mai am de luat.
Teo, pentru preot se cumpara ceva sau ii cumperi tu ca vrei? Sunt un pic in ceata, mai ales ca il si cunoastem pe preot, imi e sa nu interpreteze altfel...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral