Pepenasi iulie-august 2008 (177)
Raspunsuri - Pagina 4
ariadnabr spune:
Seara buna,
Intru scurt pt ca le am pe amandoua bolnave.
Boti aceeasi problema am avut-o noi cu Sonia si a inceput tot cam pe la 18 luni. Am rezolvat-o cu www.mothercare.com/Mothercare-Shampoo-rinse-cup-Blue/dp/B001CR86LK/sr=1-18/qid=1268338128/ref=sr_1_18/277-5293609-5899414?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core" target="_blank">aici si www.mothercare.com/Mothercare-Shampoo-shield-Blue/dp/B001AIVVHW/sr=1-40/qid=1268338210/ref=sr_1_40/277-5293609-5899414?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core" target="_blank">aici. Tot ca tine ajunsesem si noi, baie la 3 zile si spalat pe cam o data la saptamana! Sonia nici acum nu suporta apa pe fata, de fapt, apa in ochi. La Julia am aplicat si eu metoda ankai
, i-am turnat apa pe fata fara menajamente si Julia adora baia!!!
Hai ca trece
incearca sa intelegi care e problema. Uite Sonia de ex are toleranta mica la temperatura apei, pt ea cald e prea rece pentru mine...
sursula spune:
FLO-
Cum se mai simte Alex?
VIO-finutul meu a avut aceeasi problema cu gradi,pana mamica lui l-a convis ca ea e afara si il asteapta pe "bancuta speciala".
MONA-imi pare tare rau ca iti este atat de greu,dar si eu stiu ca tu vei gasi solutia cea mai buna pentru tine si copilasii tai.
RUXI-sa-ti traisca finuta!
DIDI-m-am distrat!!!!!
IRISS-nu te supara,dar mie mi se rupe inima cand scrii de pedepse...of,nu sunt prea micuti?cel putin David...
CAPRI-
Noi suntem bine.Tudor e iubaret foc,vesel,ghidus si cunoaste jumatate din alfabet!Cra,cra!Cand ii citeam ,i-am aratat litera A si apoi am fost uimita cand am vazut ca a recunoscut-o a doua zi!M-am hotarat atunci sa-l invat cate o litera pe zi sau la 2 zile si am reusit!Culorile nu-l intereseaza,animalele in schimb sunt pasiunea lui de mult.Cu ordinea sunt Zen!Stiu ca imi ia cam 1 h dupa ce adoarme sa aranjez si sa am apoi clipele mele curate si ordonate
,asa ca,la ce bun sa tot aranjez toata ziua cand,vorba sotilor DC ,totul revine la ordinea "fireasca' in cateva min?Mai bine ma joc si eu si ma distrez ,ca tare-i bine "in mintea copiilor"!
Pupici!
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
ariadnabr spune:
Asa inca un mesaj si ma duc. Ma iertati ca nu raspund la toata lumea, is cam tauna de cap...
Sursula ma bagasi online sa te vaz
si am ramas asa
esti mumoasa tare!! Multa bafta cu noul sezon. 
Marimar multumesc pt carti, le-am studiat toata ziua.
E o lectura buna ca sa mai indrept cate una alta la ceea ce fac eu...
Subscriu la ceea ce a zis Diana. Sonia nu a atins sucuri acidulate pana dupa 4 ani, si nici sucuri in general - apa, dulciuri numai jeleuri naturale si ocazionala prajitura. De altfel cred ca primul desert a fost la aniversarea de 4 ani! Ei, la Julia e alta povestea. O vede pe asta mare si cere. Ii dau, limitat, dar a incercat multe si multe inainte de vremea lor...aia e. La noi in casa dulciurile sunt oricum cu limita si prefer sa cumpar organic sau cu cat mai putine adaosuri. Sunt stricta la chestia asta. Noi biscuiti nu servim, ciocolata mai rar (si vreau sa spun ca ciocolata nu lipseste din casa pt ca Mick e addict
)
Din pacate dam fail major la alimentatie sanatoasa si asta pentru ca Mick e tare mofturos asa incat avem o alimentatie destul de limitata. De exemplu salate, Sonia nu le atinge. Nicicum, niciunde. Ea a fost mofturici de la inceput, poate si unde a fost primul copil si am facut greselile de rigoare. In schimb incerc treptat sa introduc alimente noi, ea creste si isi mai largeste orizontul in privinta mancarii. Cu Julia e altfel papa mai tot, dar are si alimente pe care nu le agreeaza.
No ca m-am intins
Ma duc la alta baie cu bicarbonat. 
Va pupi,
Noapte buna
monalac spune:
MARIMAR SI ANA,as vrea si eu cartile.adresa mea de mail este lacatusu_monica@yahoo.com.
acum sunt ocupata cu testele,fac teste on line de circulatie,apropo,bujo,stii unde sa intri sa faci?
cu baia noi n avem probleme,amandoi adora sa faca baie,dar intra tati cu ei in cada.
cu dulciurile,la fel ca la la celelalte mamici cu 2 copii,la cris am fost mai restrictiva pana pe la 2 ani,la codrin nu mai pot,pt ca tot ce vede la cris vrea si el.din pacate si eu si sotul suntem dependenti de dulciuri,chipsuri,acadele,napolitane nu luam,dar luam ciocolata si prajituri de cofetarie,plus kinder pt pitici.cris adora cartoful de la cofetarie,are cineva idee daca are multe porcarii in el?
eu nu stiu frate sa fac prajituri de casa,de cate ori incerc ies un dezastru si apoi imi pare rau de ingrediente si de butelia consumata
.
am fost pe afara,si au mai consumat piticii energia,codrin de ceva tp a inceput sa mearga de mana pe distante lungi,nu mai cere in brate si ma bucur tare mult.
cat despre litere,cifre si culori,codrin nu le stie,dar nici nu insist,a inceput sa spuna din ce in ce mai multe cuvinte,pe multe le poceste,dar asta e.cris a invatat culorile pe la 2 ani,dar pe el il stimulam mult mai mult,la codrin nu mai am asa de mult tp si nici nu vreau sa ajunga precum cris,sa nu se joace singur,asa ca l las sa si faca de lucru.
sursula spune:
MADA DE IRL-multumesc!cand una dintre mamicile la ale carei pareri tin mult de tot,intra sa ma vada,ma simt taaaaaare onorata!
Sanatatate multa spiriduselor!
SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)
ariadnabr spune:
Am culcat cupii...![]()
Sursula
. Nu mai vazusem Divertis de mult, mi-am mai descretit si eu fruntea ![]()
Danuta tie vroiam sa iti scriu, si m-am asezat sa iti scriu c iar uit
Daca nu ai facut varsatul de vant, sfatul meu e sa faci vaccinul. Facut la maturitate e boala grea si da complicatii. 
Prof-o am vesti proaste. Nu stiu de unde l-a luat, banuiesc ca unul dintre copii cu care s-a jucat acum doua saptamani era purtator di microaba. Faza nasoala cu varicela e ca sunt extrem de contagiosi cu doua zile inainte de eruptie, ceea ce inseamna ca pot infecta pe altii si habar nu ai de unde a adunat-o. Boala apare in martie-mai. Sa-ti traiasca finutza 
Amu' noi facuram forma relativ usoara. Febra mica si a fost cat de cat ok pana i-au iesit 3 nenorociri jos la putzu' unde face pipi (scuzati detaliile
). Ei...alea ne chinuie ca pe hotzii de cai. Da' its day 4 and I'm still alive 
Sonia tuseste urat de tot si banuiesc si o conjunctivita
Cred ca s-a plictisit de scoala si vrea sa ia o pauza 
Gata! Distractie over! Ma duc la somnel 
Nati spune:
Salutare,
boti, Matei iubeste apa, scandal mare cand il scot din bazin, vana ce o fi aia, ca noi avem baia in stil japonez, 4 dushuri si un bazin unde intra vreo 5 persoane, deci are loc juniorul sa se desfasoare.
Da de vreo 3 zile nu-l mai spal in cadita lui de bebe, il tin in picioare si il spal pe corp, e ok, da cand vine vb de spalat pe cap aoleu si vai de noi
.
Asa ca il pun in cadita sa-l spal pe cap si tace ca mutulica, sper mai tarziu sa nu mai faca scandal daca ii spal capul stand in picioare.
Poate mai incolo are sa-i placa lui Nancy, cand mergeti la mare, plaja, are sa se obisnuiasca si in vana acasa.
Monalac, eu nici intr-un caz nu iti spun sa divortezi, asta e o decizie pe care numai tu o poti lua.
Iar de consiliere matrimoniala, terapie de cuplu sau cum s-o mai numi eu nu recomand in cazul sotului tau, cred ca ar face un scandal monstru daca i-ai sugera asa ceva, sau te va trimite pe tine la psiholog, ca sigur are sa zica ca la tine e problema.
Eu ma refeream sa ii tai elanul sotului cand incepe sa ridice tonul, sa te jigneasca, pe ton calm dar ferm nu ii permite.
Pe mine ma cam enerveaza cand cineva recomanda ca tot femeia sa vb cat mai frumos, sa fie lapte si miere, sa mearga la tuns frezat, o rochie sexi,o cina romantica, poate poate imblanzeste sotul si isi schimba atitudinea fata de sotie.
Vorba "tonul face muzica" o fi ea buna, dar nu da rezultate la oricine.
Probabil cand vor creste copii mai mari, poate se calmeaza sotul tau si nu mai ies discutii.
La educatia copiilor chiar nu ma bag, ca eu is novice, una e teoria ce o citesc in carti si alta e situatia reala.
Fiecare parinte stie ce e mai bun pt copilul lui.
Iti doresc multa sanatate, putere si multa rabdare!
Dulciuri, Matei mananca napolitane, biscuiti, prajiturele de la magazinul de bebei, adica sunt pt varsta de 7-9 luni, nu au asa mult zahar.
In schimb mananca multe fructe,legume, si cat mai mult posibil cartofi copti, ar sta toata ziua numa pe cartofi copti.
Mananca orice, nu mananca gogosar copt,fript la gratar, il scuipa de parca i-am dat lamaie fara zahar
.
Am fugit la treburile mele, ca-s multe si nimeni nu le face, iar aspirator iar perie, cred ca se potolesc potaile mele din naparlit.
Sa aveti spor!
Ta-ta
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flo1980 deci cum sa mai fiu zambitoare si calma la ora asta???? _ Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash! |
ei, pai cum sa nu fi zambitoare?
Haide, numeri in gand pana la 10, tragi aer in piept si te gandesti ca vine ea, caldura asta si ne scoate din barlog! Si cresc copii...si trece vremea si uiti de pipi din pat!
Apoi... eu mi-am fixat targhet la saltea...dupa ce o pisuleste Matei o arunc si imi iau alta noua, ca se cere, are deja 5 ani, anul trecut am intors-o pe cealalta parte sa aiba Mateiul onoarea la pisulit...si gata!
Fetele, vine caldura??? ca a fost o iarna fff lunga....copii deja sunt super plictisiti, nu mai stiu nici ei cum sa mai faca sa treaca timpul... dupa ce da coltul ierbii vom respira mai usor si mai relaxat!
boti si la noi e dezastru la baie....Stefi urla, mai nou si Matei de la Stefi, asa ca s-au rarit baile pe cap iarna asta de nu cred sa-i fi spalat de 3 ori in total
Trebuie sa-i caut la Stefan ochelari de scafandru poate asa il induplec, si la Matei as cumpara si eu o aparatoare.La vara nu e asa de simplu ca tre spalati mai des din cauza prafului de afara.
Va doresc toate cele bune!
sa auzim numai de bine!
proud mummy
dr_anca spune:
Neata!
Eu nu ma pricep la sfaturi asa cum dau majoritatea mamicilor de pe aici dar sunt alaturi de voi cu gandul Moni si Mona
Imi pare rau ca nu scriu asa des cum as vrea desi va citesc de zor si recuperez tot.
Mie mi se pare ca a mea nu stie asa multe ca alti copilasi dar nici nu ne-am straduit sa stam si sa povestim cu ea parca am avea 10 copii
. Ea e fan papusi deci nu pleaca fara o papusa din casa gen Barbie si in pat peste tot si la fel cu cartile din colectia Disney care deja e cam mototolita
In carti ii vede pe mama si pe tata ( dupa spusele ei) si e foarte fericita.
Am fost racite 1 zi ca am bagat la greu Influcid si parca mucii nici nu au existat ![]()
Si pe la noi prin cartier e epidemie de varsat de vant si vecina de jos ne-a zis ca nu intra in lift cu noi ca fetita a avut
Doar am zis ca fac vaccinul si nu am mai ajuns 
Cu baia incepusem sa avem probleme si noi cand se mai plageau unele fete si dupa ce am citit-o pe Anka mi-am dat seama ca sunt prea finuta cu fiica-mea. Baia era rezervata 100% lui tati dar nu se mai putea la spalat pe cap incepea sa urle asa ca am intervenit eu. Hai cu vb buna tot mai comenta asa ca acum ii spun ca ii dau cu apa pe par si o tin cu o mana de cap bine si o culc pe spate si da-i bataie fac un fel de miscare de arte martiale cu ea ![]()
Bine dar ea era fan dus si baie pana in momentul cand trebuia spalata pe cap aici se rupea filmul acum vine cu prosopul la mine si ma duce la baie de mana 
De dulciuri: cu cat le amanati mai mult cu atat mai bine ce sa zic.
Eu ma uitam la gradinita la grupa mare cum toti copii aveau ciocolatele ca desert si dintii in gura
Dar ce sa zic de socrii mei care vin in vizita cu ciocolata neagra in fine si i-o dau in mana Sarei cand stiu ca eu fac spume la gura. Imi vine sa ii iau la bataie dar kulmea e ca nu se da in vant dupa dulciuri
Daca primeste un coltisor de ciocolata din aia 85% zice saru mana si pleaca multumita. Eu am mai facut in casa biscuiti si prajitura cu iaurt care nu prea sunt mancabile dupa gustul adultilor dar care sunt facute pentru ea asa ca 
Dar mie imi mai place o chestie, am pomenit soacrei ca fata nu mai mananca branza cu smantana ca pe vremuri si cand m-am dus la ea o tot indesa nu stiam ce face cand gust: sarata
Si imi zice pai nu mananca ca nu i-ai pus sare dar cu sare nici atat nu vroia dar ce s zic super.
Katalyna sanantate sotului 
Vroiam sa povestesc si eu un caz: barbat de 38 de ani diagnosticat cu HTA cu tratament corect dat nu se duce sa cumpere reteta pentru ca e prea tanar sa tina un tratament pentru tot restul vietii asa ca ii da sotia ceai de paducel sau ceva de genul asta de la o firma de naturiste si scria pe el ca e modulator al tensiunii 

What ??????? Ce sa-i mai zici? Sa fie sanatos si sa bea ceai si sa manance muraturi in continuare si mezeluri ca pe drumul cel bun.
Romanii mananca de 3 x mai multa sare decat populatia obisnuita asa ca nu e de mirare ca suntem pe I loc la decese de cauza bolilor cardiovasculare 
Va
si un sfarsit de saptamana calduros sa avem!
Nasterea unui zambet
Mamica de
cuminte
iulie 2008
ana_a spune:
turturica, nu esti deloc anormala! dinpotriva, e foarte bine ca se poate si asa, eu tare mi-as fi dorit sa aman toate dulciurile din alimentatia lui Matei. Si asa toata ma zbarlesc cand ma vad nevoita sa-i dau si lui ca altfel iese cu scandal...
uneori chiar iese cu suparari din partea mea si regrete...dar in ritmul asta o iau eu razna, si sotul ma mai atentioneaza ca nu pot sa fiu mereu cu gura pe stefi. El are 5 ani jumate. La 3 ani inca nu mancase bomboane decat fff rar cine stie pe unde, nu acasa. Acasa nici in ziua de azi nu-i dau. Daca merge in vizita, stie sa spuna ca bomboanele fac rau la dintisori, insa o ciocolata...ei bine...asta o cere, si dupa el, intinde mana si mezinul care este de 10 ori mai pofticios...
apropo de pofte, Matei poftea la borcanul nostru de ardei iutzi...bei si se lasa cu plansete cum zarea borcanul ala pe masa. Era ceva in el ce nu primise inca.... si am ajuns sa ma cert cu tati sa nu mai manance ardei iutzi la ciorba
. pana intr-o zi cand i-am dat sa puna limba pe unul sa vada daca ii convine piscatura...a cerut apa si atat.
Depinde si ce copil ai. Stefan nu sa intins la masa noastra niciodata....nici acum nu-i curios ce avem pe masa. Nu-l intereseaza noul, nu vrea sa guste nimic....
Matei in schimb....este la polul opus, este fff frustrat daca nu-i dau si lui sa vada ce este, si saliveaza acolo langa tine de nu stii cum sa faci sa-i distragi atentia.
Si nu merge cu mancatul pe rand, ca in cazul asta nu se mai misca din bucatarie pana nu pleaca ultimul om de la masa....pur si simplu nu pleaca! Si gata. Poate la vara va fi mai simplu ca o fi prin curte cand in casa se mananca...altfel nu-mi explic cum sa-l conving sa plece. Si nu de foame! Vrea doar sa guste, una, doua imbucaturi si apoi pleca. ori in camera, ori la alt afarfurie
.Din aces motiv eu am ales sa pun pe masa cat de cat sanatos, si sunt multumita.Cum zice boti, in echilibru cu toate.
Nu stiu cum va fi, eu vreau sa gandesc pozitiv, este energic, pofticios si gata. La pofte imi seamana mie, asa sunt eu, si nu am fost niciodata o persoana grasa. poate cand eram mica eram genul ala dolofan, dar la adolescenta mi-a trecut....
oh ce m-am lungit ![]()
proud mummy

Are mama 2 baieti: