Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (378)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Mandarinuta, poti pune o poza cu masuta si scaunelele....trebuie sa ajung si eu sa-i cumpar lui Cristi.

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Sooo... Doamnelor, m-ati starnit...

In primul rand vreau sa-i spun lui Betty ca m-am topiitttt!!!!
Mario e asa mare si serios si frumos! Si Eghi e dudulan si falcos si frumos si seamana taaare cu mami!

Second... Doamnelor din diaspora... cele mai "imputite" locuri de munca in Romanica sunt multinationalele cu manageri expati de orice fel sau natie, care au impresia ca romanii sunt maimute care pot si exploatate in orice fel. Cinste celor care respecta legea acasa la ei, si cinste si mai mare celor care sunt capabili sa o respecte si daca nu sunt amemintati cu inchisoarea sau alte constrangeri. De ce o companie care e super tare si recunoscuta la mama ei acasa ca promotoare a valorilor sociale, a respectului fata de angajati, odata ajunsi pe piata din Europa de Est sau oriunde in Orient devin proprietari de sclavi? Pentru ca sistemul le permite? Lamuriti-mi si mie aspectul asta si jur ca emigrez cu tot fameleonul intr-o tara civilizata. Am experienta a doua multinationale gigant venite din Europa "civilizata" si zau ca mi s-a luat (pe veci). Sistemul, bun sau prost, e facut de oameni pentru oameni. Dar am ajuns la concluzia ca civilizatia si respectul fata de reguli sunt doar o fatada creata de constangeri. Si cu cat constrangerile sunt mai mari cu atat refularea e mai violenta. Adevarul e ca trebuie sa fi OM sa gasesti echilibrul.Si e al naibii de greu...

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui Andries
Nu-mi place sa vad ca lumea considera ca a muncit pana la epuizare doar pentru bani si iar bani. Nu stie nimeni ce bani aveau si ce nu aveau, cine stie cat o fi costat FIVul si daca aveau datorii sau nu.

Acum doua zile.. alta firma ...alta traista...3 ani distanta, alta industrie si alta nationalitate... o colega e gravi (tot management). Ce aud de la un expat: " She's pregnant? Ohhh shit' happens" si dupa 30 de secunde in care m-am uitat urat la el: "eh.. comme on, I'm kidding"

Asa ca cine stie ce trebuia sa indure biata fata la job, n-o condamnati. Vroia si ea o viata buna pentru copii si familie

Andriesule, ca muncea pentru bani, nu incape nicio indoiala, toti o facem. Si e normal, ca altfel nu putem trai. Si nu o condamna nimeni pentru ca a muncit, toti vrem o viata buna. Dar e clar ca nu a stiut sa spuna STOP cand a simtit ca nu mai poate...sau poate nici nu a simti ca nu mai poate!
Cert este ca in tara se fac niste abuzuri strigatoare la cer la privat, nu exista miscare sindicala si nici solidaritate intre angajati. Pai aici nu e asa, nenica. Legea e lege sefii aici nu prea indraznesc sa o incalce ca ii frige rau. M-au sunat si pe mine acum cativa ani in prima zi de concediu ca nu gaseau nu stiu ce si i-am spus ca sunt in concediu si a inceput saracul coordonator sa-si ceara scuze si sa promita ca nu o sa mai deranjeze pe nimeni in concediu, o sa astepte cele 4 saptamani. Si alt manager a sunat o colega aflata in medical sa vina sa-i termine nu stiu ce proiect si aia, fraiera, a venit. Si cand am aflat noi, ceilalti, evident ca i-am sarit aluia in cap si seful cel mare s-a luat de el si i-a zis sa nu se mai intample asa ceva, ca e ilegal. Dar tine si de solidaritatea intre colegi, de cat de puternice sunt sindicatele, de cat de bine functioneaza legea. Aici oamenii respecta legea, nu cauta metode sa o ocoleasca doar pentru a se imbogati. De, mai avem de lucru pana sa-i ajungem din urma, dar de asta zic ca fara ca toti sa ia atitudine, nu se va schimba nimic.

Ce m-a enervat ala cu 'shit happenes'. Eu i-as fi spus ca 'I wonder who's the shit, her baby or you, you piece of shit!'

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Daca-mi este permis.

Am urmarit si eu cazul mamicii in cauza, ca deh, nu are cum sa te lase indiferent o asa nenorocire.
Parerea mea este ca, Ro este departe de a fi o tara unde sa muncesti civilizat si sa ai drepturi care sa nu fie incalcate.
Inainte sa ajung in Is, habar nu aveam ce inseamna asta.
Eram director la o firma de telefonie mobila, care se extindea si deschidea magazine in fiecare oras. Eram detasata sa coordonez echipa in formare la noul punct de lucru si munceam minim 12 ore pe zi, iar in lunile de varf lucram de la 8-22 si cand ajungeam la hotel, stateam pana noaptea tarziu sa centralizez date si sa fac situatii, iar dimineata evident ca o luam de la capat. Imi intrasem in ritm si daca ma scoteai din el, eram in alta galaxie. Mi se parea normal si firesc sa muncesc atat.
Dupa ce am ajuns aici, cand m-am angajat la program de 8 ore, in care erau incluse 2 pauze de cafea de cate 30min fiecare plus pauza de masa de 1 ora, mi se parea ca asta e lene si nesimtire in toata regula. Efectiv nu puteam sa concep un astfel de stil de lucru, iar calmitatea cu care erau facute lucrurile ma scotea efectiv din minti. Mi-a luat mult timp sa ma adaptez acestui stil, dar am reusit.
Acum ma gandesc cu groaza ca daca as fi nevoita sa ma intorc in Ro si sa trebuiasca sa imi caut un nou loc de munca, pe un salariu de nimic, cu un program de munca infernal, caci asa mi se pare programul pe care l-am avut atunci, si pe deasupra sa mai am si mai stiu eu ce sef ajuns patron peste noapte, in mod cert nu as rezista.
Dar pana nu treci prin asa ceva, sa vezi cu ochii tai ca se poate si altfel, nu intelegi ca e omenesc, normal, firesc sa fii tratat ca un om si respectat pentru ceea ce faci.

Oricum, intre noi fie vorba, romanul este invatat sa puna osul la treaba, indiferent de conditii, banul sa iasa.

Ce anume a determinat-o pe Carmen sa munceasca pana la epuizare, numai ea stie.
EU stiu sigur ca am invatat multe din ceea ce i s-a intamplat.

Dumnezeu sa o odihneasca acolo intre ingeri, caci sunt sigura ca de acolo vegheaza asupra puilor mici, atat de frumosi si de dragalasi, pe care nu-i mai poate alinta, mangaia, saruta, incuraja.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

la ce companie de telefonie vorbesti? tot aia unde am fost eu si Andries?

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Nu cred.
Firma in cauza are acum mai mult de 200 de angajati in toata tara si are sediul in Targoviste.

Chiar nu am stiut ca ati lucrat amandoua la o astfel de companie. Pana la urma nici nu conteaza numele, doar stim cum e cu targeturi lunare, vanzari etc.

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Fetelor, am o veste buna: alina.clau, colega noastra de odisee, de astazi imi este din nou colega la odiseea de septembrie - octombrie 2010. Asteapta un bebelus pe 23.10.2010

Andreea, in 15+ si bb Vladimir (03 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui slippers76

Sooo... Doamnelor, m-ati starnit...

In primul rand vreau sa-i spun lui Betty ca m-am topiitttt!!!!
Mario e asa mare si serios si frumos! Si Eghi e dudulan si falcos si frumos si seamana taaare cu mami!

Second... Doamnelor din diaspora... cele mai "imputite" locuri de munca in Romanica sunt multinationalele cu manageri expati de orice fel sau natie, care au impresia ca romanii sunt maimute care pot si exploatate in orice fel. Cinste celor care respecta legea acasa la ei, si cinste si mai mare celor care sunt capabili sa o respecte si daca nu sunt amemintati cu inchisoarea sau alte constrangeri. De ce o companie care e super tare si recunoscuta la mama ei acasa ca promotoare a valorilor sociale, a respectului fata de angajati, odata ajunsi pe piata din Europa de Est sau oriunde in Orient devin proprietari de sclavi? Pentru ca sistemul le permite? Lamuriti-mi si mie aspectul asta si jur ca emigrez cu tot fameleonul intr-o tara civilizata. Am experienta a doua multinationale gigant venite din Europa "civilizata" si zau ca mi s-a luat (pe veci). Sistemul, bun sau prost, e facut de oameni pentru oameni. Dar am ajuns la concluzia ca civilizatia si respectul fata de reguli sunt doar o fatada creata de constangeri. Si cu cat constrangerile sunt mai mari cu atat refularea e mai violenta. Adevarul e ca trebuie sa fi OM sa gasesti echilibrul.Si e al naibii de greu...

Usurel, usurel, ca nu sunt de-aia care a uitat de unde a plecat si acum face nazuri. NU!
In Ro, la firma la care am lucrat eram mai mult decat multumita. Toti prietenii nu intelegeau de ce plec cand aveam o situatie buna, un job bine platit etc.
Am plecat ptr ca jumatatea mea era aici.
Am ajuns sa cunosc si alt fel de oameni, si nu sunt vorbe. Chiar daca mi-a fost greu sa inteleg la inceput ca oamenii care ma ajuta o fac dezinteresat.
Eu si Yaia locuim in tari nordice, care sunt un pic diferite de celelalte, si oricum ai lua-o, am ajuns la concluzia ca au multe puncte comune, obiceiuri etc.
Nu am zis ca am plecat in Spania capsunarilor sau in Italia unde romanii sunt munciti si asupriti sau considerati infractori, hoti, violatori. Nu cred ca as fi plecat vreodata. SIgur as fi convins jumatatea sa renunte la emigrare sau cel putin as fi incercat.
Am vb strict de situatia si viata mea de aici.
Si da, e greu de crezut si e de inteles ca sunt si altfel de pareri.

Inca una si ma duc. Am zis ca mi-e greu sa ma mai intorc in Ro si sa mai muncesc in anumite conditii. Inainte de multinationala am avut un alt job, tot in acelasi domeniu, insa patronul ajuns peste noapte imbogatit, era de 2 lei, si la fel se purta si cu angajatii.
Nu la fel a fost si la urmatorul job. Nu la ei faceam referire.

Daca am hotari ca trebuie sa ne intoarcem in Ro, as face-o fara sa ezit, pentru ca in Ro sunt parintii mei, fratii, nepotelele, prietenii. Intr-un cuvant, toti cei dragi mie. Evident am pune pe hartie absolut tot si am hotari ce e mai bine pentru noi toti.
Si da, daca pentru asta ar trebui sa o iau de la zero, as face-o!
Dar cum Andrei este prioritatea noastra si sitemul sanitar de aici este f important pentru noi, pentru moment ramanem aici.

Habar nu am despre ce companii si sclavi vb si la ce faci referire.
Sper sa nu agit spiritele. Nu asta a fost intentia mea.

Mergi la inceput

Nana, dar nu-i vorba de nazuri. Ce spui tu e perfect normal si ar trebui sa se intample peste tot. Ideea e ca oameni plecati dintr-un sistem restrictiv din punct de vedere legislativ, unde erau "catolici" pana-n maduva oaselor, devin alti oameni acolo unde legea le permite. Si tu singura ai spus ca stii ce-s alea target-uri lunare si etc. Poate ca acolo n-ai target-uri (desi ma indoiesc), poate exista mai multa "intelegere" (dictata tot de litera legii, care se respecta fara suflare, ca altfel sanctiunile sunt mari). Ce spun eu e ca ce ne separa pe noi de restul Europei e strictetea in respectarea regulilor. Ne mai trebuie vreo 50 ani sa devenim la fel de "dresati" ca restul Europei civilizate ( si asta se intampla de obicei odata cu schimbarea compelta a generatiei). Crede-ma, sunt umblata destul prin toata lumea civilizata.Acolo unde exista o portita de scapare (fie ca e vorba si de lipsa camerei de vederi si hartia aruncata pe langa cos n-o mai ridicam ca nu ne vede nimeni sau lucruri mai serioase)apoi portita aia e speculata. Fara exceptie. Pentru ca asa sunt oamenii. Nici eu nu vreau sa agit spiritele, departe de mine gandul asta. Dar prea e impamantenita ideea ca romanii duc si fac tot raul. Nu e asa. Am vazut lucruri mult mai dezolante sau strigatoare la cer in lumea asa-zis civilizata. (Si prin civilizatie inteleg strict respectarea regulilor, restul tine de 7 ani de acasa si de firea fiecaruia, si padure fara uscaturi nu exista, din pacate).

Mergi la inceput

Aniast, sa fie intr-un ceas bun si pentru alina.clau. Si iti tinem pumnii pentru amnio. Sun sigura ca totul o sa fie bine

Mergi la inceput

Ah, si inca ceva. Sunt oameni care ma ajuta dezinteresat si aici. Sunt cu zecile. Oameni pe care i-am ajutat si eu sau oameni pe care cu siguranta ii voi ajuta atunci cand mi se va oferi ocazia, tot din toata inima. Eu nici nu concep viata in alt mod. Aici sau oriunde in alta parte.

Mergi la inceput

Ana, aici am o cu totul alta slujba. Adica aici profesez ce am invatat in facultate. Mi-a fost recunoscuta diploma si aici lucrez in contabilitate, deci nu pot compara joburile.
Viata mea de acum e cu totul alta din toate punctele de vedere.
Deci fara targeturi. Ajunge.

Si da, mare adevar spui. Nu stiu daca vom ajunge noi romanii sa fim civilizati, ma refer la toti romanii. Ca acum in Ro exact cei 7 ani de acasa fac diferenta intre oameni. Oameni cu bun simt si frica de Dumnezeu, oameni fara scrupule care isi ating scopul prin orice mijloace.

Cand ziceam de oameni care sa te ajute dezinteresat, ma refeream la persoane care te invata ce si cum la locul de munca. In Ro mai rar astfel de oameni, asta ptr ca e lupta ptr supravietuire si frica de a nu ramane fara servici. Te ajuta numai cei care nu au jobul amenintat de slujba celui care solicita ajutor.

Cat despre sistem, da, e diferenta ca d ela cer la pamant. Nu are rost sa iti spun eu ca sigur te-ai lovit si tu de asta in tarile unde ai fost. SI sigur nu va ajunge Ro prea curand sa aiba un sistem f bine pus la punct pentru ca mereu se va gasi cate unul care, oricat de bine platit ar fi, tot ar mai face si o spaga mica.

SUnt multe de spus despre cum e sa traiesti intr-o tara civilizata, unde societatea nu te lasa sa o iei pe aratura. Trebuie numai sa vrei sa traiesti intr-o astfel de tara.

Pentru mine Is asta este.

P.S. Intrasem sa editez si sa sterg postul anterior pentru ca nu vroiam sa supar pe nimeni. Dar mi-ai luat-o inainte. Te pup si sanatate multa puilor.

Mergi la inceput

Revin cu o completare. Deh neuronul, bata-l vina.

Se fac si aici ore suplimentare insa numai in conditii urgente cu aprobare sef de departament etc. Exista condica de prezenta online, introduci CNp_ul cand ajungi si la fel cand pleci, si doar atat esti pontat. Asa ca nimeni nu invidiaza pe nimeni .

Altfel, magazinele se deschid numai dupa ora 12 si se inchid intotdeauna la 18, numai joia au program pana la 21 si numai in mall-uri, iar daca ai uitat sa cumperi ceva, gasesti la statiile Peco, si ele deschise numai pana la miezul noptii. In nici un caz non stop.
Asta pentru ca sanatatea este mai importanta decat orice.

Uite cu asta mi-a fost cel mai greu sa ma obisnuiesc. Dar acum sunt ok.

Mergi la inceput