Pepenasi de iulie-august 2008 (176)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Marimar, nu ai niste sfaturi minunate si pt sotul Monei ... ca dupa ce scrii zici ca doar Mona e vinovata de casnicia ei si doar ea singura poate rezolva problemele LOR ... de asta stau femeile in relatii abuzive pt ca aud peste tot " aaaah, nu mai sti sa fii sexi si mieroasa, nu mai sti sa pleci capul si sa te porti frumos, esti sigur rea de gura si de-aia iei palme si te injura, fii si tu mai respectuoasa, mai draga, si sa vezi ce fericiti o sa fiti ..."

Hello !! Sunt doi oameni maturi care au doi copii impreuna! Nu trebuie sa se faca nimeni pres pt celalalt. El are 3 zile libere dupa misiune, TREI. In prima poate sa doarma, dar apoi poate reuseste si el sa se poarte frumos, sa se bucure de copii si sa le fie tata. Mona a suferit enorm in ambele sarcini, apoi cu rana aia, abea de acum se poate pune pe picioare, copilasii sunt mai mari si se poate ocupa si de ea ... dar are nevoie de sprijinul lui, nu de insulte.

M-am enervat ...

Edit : cartile alea sa le citeasca amandoi, nu doar Mona

Edit 2: dorinta de trece peste acest moment dificil trebuie sa fie reciproca, iar eforturile sa fie facute de ambele parti. Insa, nimic nu trebuie sa fie pretext pt violenta verbala sau fizica, NIMIC!

Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Raspund repede, de cand am inceput serviciul sunt intr-o alergatura continua.

Moni_or: si eu am aceeasi parere ca si Biri, o bona pentru cel mic. Ar avea cine sa-l supravegheze, iar tu poti sa-ti petreci timp mai mult cu Luca. Noi avem bona de cand Ilinca era de doua luni. O alaptam si o lasam in grija ei. Puteam sa fac mancare, curat, sa ies la mici cumparaturi au sa citesc ceva, sa ma relaxez. Sa dorm, sa ma odihnesc. La ora 16, cand venea baiatul cel mare de la scoala, totul in casa era pus la punct, eu eram cat de cat odihnita si calma. Povestim ce-a facut la scoala, facem teme. Sau mergem la plimbare toti 4. Daca nu as fi avut bona, eram un car de nervi si de oboseala pana la ora 16, cand veneau acasa sotul si copilul cel mare. Ceea ce nu ar fi fost bine pentru el, mai ales. Cauta pe cineva care are nevoie de un job part-time. 5 ore pe zi sunt suficiente. Mult succes iti doresc, ai avantajul ca stai la casa, ai curte etc. Eu nici macar parc nu am in zona. Doar un cimitir...

Mona: imi pare tare rau cand vad ca ai probleme. Mie imi place ce fel de mama esti pentru baietii tai, atat de dedicata si de intelegatoare! Poate ar fi bine sa faci niste pasi mici, dar fermi, spre independenta si afirmare personala.
- un job sigur ar fi cel mai bun lucru; ai avea venituri mai mari si mai multa incredere in tine;
-apoi, puteti face un credit pentru un apartament decomandat. Diferenta intre unul nedecomandat si unul decomandat cred ca poate fi acoperita printr-un credit imobiliar; pana atunci, pune un zavor la usa, e foarte buna ideea Anei;
- gradinita pentru Cris este, iarasi, o solutie foarte buna. Chiar daca il duci de la 9 la 12, tot este ceva. Si pentru el, si pentru voi. Stiu ca esti impotriva gradinitei. Dar incearca macar o saptamana sa vezi cum e. Poate v-ar usura viata.
Sper ca nu te superi pentru sugestiile de mai sus, as vrea sa te asigur de admiratia mea, eu care nu sunt nici pe jumatate atat de rabdatoare si de dedicata ca tine!

Trebuie sa inchei, mi-a expirat timpul. Am inceput serviciul de 3 saptamani, am un program flexibil, Ilinca nu are nici o problema de adaptare. Mai degraba eu imi privesc serviciul cu alti ochi, perioada cand eram dedicata trup si suflet slujbei mele si stateam si sambata si duminica se pare ca a apus pentru totdeauna.

Numai bine tuturor,
Ioana si ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Buna fetele!Va multumesc pentru cuvintele frumoase, pentru sfaturi si incurajari!
Adaptarea la cresa se intrevede a fi una foarte grea,inca striga 90 % din timp dupa mine, nu reusesc sa-i capteze atentia cu absolut nimic.Noaptea se trezeste plangand si strigand "mami, mami" si se agata de mine cu disperare.Ziua doarme maxim 10-15 minute si nici nu se mai da adormita apoi.nu mai pot imi arde sufletul, cred ca n-am plans in toata viata mea cat am plans zilele astea.
Azi totusi parca a fost ceva mai bine, n-a mai plans cand am schimbat-o acolo, in schimb a plans dupa ce am plecat.Poate incet, incet ajungem pe drumul cel bun.Interesant este ca ea dimineata aduce singura hainele ca sa mergem la copii, zice ca vrea acolo,dar probabil ma vrea si pe mine cu ea.Desi nu participa la activitati ,ne povesteste in fiecare zi ce au facut copiii cand o intrebam.

Revin mai pe seara cu amanunte, acum nu ma simt in stare sa nominalizez,nu am dispozitia necesara!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete

Particip la Roblogfest 2010!Daca ti-a placut blogul meu intra aici sa ma votezi!Iti multumesc!

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

HALOOO Sybille, eu i-am sugerat sa dea ea tonul conversatiei si sa spuna clar ce NU ii convine si cum sa spuna. Pt ca daca tzipa se duce naibii tot de la inceput. Tonul face muzica.
Nu te ambala ca nu e cazul, nici o clipa nu i-am sugerat sa suporte abuz !! Ci sa incerce ea prima sa schimbe ceva si cum sa o faca, daca se complace nu ajunge nicaieri si, inainte de a divorta sa incerce sa schimbe ceva in casnicia ei.
Daca-mi scrie el ii dau si lui ceva sugestii

edit: Sybille nu pune de la tine ce NU am spus eu, textele astea cu nu esti destul de sexi si nu vorbesti respectuos nu sint de la mine

edit iar: Nu fii nervoasa ca nu ai de ce, mai bine reciteste ce am scris si nu interpreta asa cum ti se pare tie...

edit din nou: nu mi se pare ca daca vorbesti cald cu sotul, te faci pres !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salut fetele!

Multumesc mult tuturor de raspunsurile la intrebarea mea!

Kata multa sanatate sotului!

Mona sper din suflet sa gasiti o rezolvare la situatia voastra! Multa intelepciune si liniste va doresc!

Vio buna ideea cu animalele de plastic, ca noua oricum ne plac jocurile de roluri, asa ca ne trebuie "recuzita".

Diana sanatate puiutului!

fug ca trage de mine!

Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Sibylle nimeni nu a spus ca Mona este vinovata, desi cu siguranta are si partea ei de vina, cu siguranta multe am putea sa-i spunem sotului ei, dar pe el nu cred ca-l intereseaza care este parerea noastra. Nu sunt de acord cu violetza fizica, nu suport cazurile in care barbatul isi loveste sotia, dar nu cred ca este si cazul Monei.
Nimeni nu a spus "Mona tu esti singura vinovata, ar trebui sa fii mai supusa, sa nu-i iesi din cuvant ..." am spus doar sa incerce ea sa fie ea mai calma, sa nu se mai certe cu el in fata copiilor, eu nu sunt de acord cu cazurile in care tatal isi cearta copilul, iar mama ii ia apararea de fata cu el, mai mult mama se cearta cu tatal in fata copilului pe tema asta( nu ma refer la cazurile de violenta fizica).

Mergi la inceput

Ba, m-am enervat, dar n-am spus niciunde ca Tu ai spus textul ala, ci ca in general cam asta e placa ce se baga automat cand o femeie suporta violente din partea sotului.

Daca vorbesti cald cu sotul atunci cand el te face "vaca" si iti da si niste palme pe deasupra si in plus mai urla la copii ESTI PRES!

Si nu-s nervoasa pe tine, doar ma revolt fata de situatia in sine.

Sigur ca fiecare are partea lui de vina daca au ajuns sa se deteste, insa NIMIC NU SCUZA VIOLENTA. Este ceva peste care nu pot sa trec, el trebuie sa inceteze violenta fizica si verbala, ( probabil mai mult cea verbala pt ca de cea fizica Mona a amintit doar o data si sper ca nu s-a mai repetat de atunci).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Oare cand va veni primavara?.....
dianami sanatate micutului Andrei.
monalac eu cred ca timpul va rezolva problemele dintre tine si sotul tau.Eu sunt de parere ca barbatii asteapta intotdeauna ca femeile sa se descurce cu tot ce tine de casa,de familie si au impresia ca daca aduc bani acasa e de ajuns....Barbatii sunt niste copii mai mari.
Revin.....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Violeta_m_tm

Sibylle nimeni nu a spus ca Mona este vinovata, desi cu siguranta are si partea ei de vina, cu siguranta multe am putea sa-i spunem sotului ei, dar pe el nu cred ca-l intereseaza care este parerea noastra. Nu sunt de acord cu violetza fizica, nu suport cazurile in care barbatul isi loveste sotia, dar nu cred ca este si cazul Monei.
Nimeni nu a spus "Mona tu esti singura vinovata, ar trebui sa fii mai supusa, sa nu-i iesi din cuvant ..." am spus doar sa incerce ea sa fie ea mai calma, sa nu se mai certe cu el in fata copiilor, eu nu sunt de acord cu cazurile in care tatal isi cearta copilul, iar mama ii ia apararea de fata cu el, mai mult mama se cearta cu tatal in fata copilului pe tema asta( nu ma refer la cazurile de violenta fizica).

Vio de Miruna (22.07.2008)
poze

Vio, cand ii spui "fa tu asa si pe dincolo, ai grija TU ce spui si nu te certa" e ca si cum i-ai spune" doar TU ai cheia pt a va gasi linistea".

Ce inseamna ca "tatal isi cearta copilul" ? Adica urla la el sa taca, sa nu se mai joace, sa dispara din paisaj?? Mie nu mi se pare noarmal ca mama sa nu intervina daca tatal nu-si mai suporta copiii. Deci nu vorbim de cazuri in care tatal face observatie copilului ca nu e voie sa deschida geamul etc, ( unde e normal sa fii de acord cu tatal) ci de cazuri in care tatal e DERANJAT de copil ... o alta mancare de peste si Mona are toata dreptatea din lume sa-l mai puna la punct pe PAPA. Desigur ca ideal ar fi sa-i spuna fara sa ridice vocea " te rog frumos sa lasi copiii in pace, e normal sa se joace si sa strige, nu se pot face invizibili cate 3 zile pe saptamana".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

In primul rind eu am spus sa inceapa ea discutia pe un ton cald ,nu altceva.
Iar cind ii vorbeste urit sa-i spuna ca pina nu i se adreseaza frumos nu-i va raspunde .
Si sa-i spuna clar sa nu i se mai adreseze cu vorbe urite nici ei si nici lui Cris.
Daca raspunzi cu aceeasi moneda si tzipi cind incepe el sa tzipe sau te rastesti din start mergi din jos in mai jos si situatia se deterioreaza constant si nu se rezolva nimic.

Mergi la inceput