Pepenasi de iulie-august 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 18
Didi81 spune:
kata, sanatate multa sotului tau! Hai ca o sa fie bine, trebuie sa fii tare acum si sa il incurajezi si pe el pt ca are in primul rand nevoie sa fie calm si sa nu panicheze
. Nu ma pricep ce si cum, stiu ca bunica mea a avut mereu probleme cu tensiunea si inca are, ea zice ca la ea e in mod constant 17-18 si a avut si 20 ca se minunau doctorii cum de rezista...
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
gallyb spune:
SPALAT PE DINTI: o spal in continuare cu Nenedent, pentru ca restul pastelor de dinti contin fluor si ei nu stiu sa clateasca, sa scuipe.
DIDI la ce povestesti tu despre Aidel aici, eu zic ca e sora cu Xenia. Cam eceleasi chestii le face.
MONA iti doresc multa, multa rabdare si sutn sigura ca te vei descurca, esti o luptatoare si iti adori copilasii, asta o sa fie un ajutor.
KATYLINA multa sanatate sotului. Eu as face treclamatie la medicul de familie. La mine daca vine cineva si daca e nevoie de anestezie, clar pe prim plan este tensiunea. Dar la medicul de familie nu as ierta asa ceva, clar.
TECKY insista la periajul Ralucai, spalati-va reciproc pe dinti, distrati-va la periaj, asa o sa te lase, nu din prima, dar pe parcurs cred ca te lasa...
Eu am o mare gospodina in casa, face numai prostioare de iti vine sa o papi...Sambata a rastusnat un o floare in ghiveci si eu am maturat pamantul, dupa care am plecat in bucatarie si ce credeti, s-a dus frumos, a luat maturica si cand am intrat in sufragerie, am crezut ca mor....gospodina mea aduna matura pamantul in juma' de sufragerie. Care spune ca daca lasi copilul sa umble peste tot de mic, dupa aia nu este interesat: deci a mea merge de la 10 luni, ei de atunci dechide si inchide usi, sertare, frigider (ieri a spart toate ousoarele de prepelita), de la un an si vreo 2 luni se imbraca si se dezbraca singura de ciorapi, chiloti si pantaloni (deci de juma' de an). Apoi nu stiu pana tine, dar e mare dezastru in casa.
Cand vine vorba de curatenie, sotul imi zice: de ce sa facem curat? ca in 3 minute e la loc. Raspunsul: o sa fie dezordine, dar nu mizerie. Eu am pititci mari la curatenie 
iriss27 spune:
Dupa cum va spuneam, am inceput sa scot la vanzare jucarelele:
http://babyexpert.blogspot.com/
Daca aveti prietene cu copii mai mici, care sunt interesate. Jucariile sunt in stare f buna.
Violeta_m_tm spune:
Dia eu i-am cumparat lui Miruna animale de plastic, si ii plac foarte mult, la inceput ma jucam cu ea, ii spuneam numele animalului pe care il tinea in mana dupa care ii spuneam cum face, si era foarte incantata,si incerca si ea sa ma imite, acum vine cu animalul in mana si face ca respectivul animal.
Mona imi pare rau ca nu te intelegi cu sotul tau, sunt sigura ca este foarte greu. Eu in general sunt de parere ca trebuie sa luptam pt a ne mentine familia, mai ales cand sunt si copii la mijloc, si numai dupa ce am epuizat toate solutiile, si situatia este la fel ,sa ajungem la divort. Poate ca sotul tau trece printr-o depresie, poate ca simte ca nimeni nu-l intelege, poate oboseala, lipsa banilor, problemele... il fac nervos si spune lucruri pe care nu le gandeste. Codrin este mic si nu intelege ca trebuie sa faca liniste, dar Cris este destul de mare si poate intelege ca tati este obosit si daca el continua sa tipe, tati nu v-a putea sa se odihneasca, eu una cred ca nu ar trebui sa te mai bagi atunci cand sotul tau il cearta pe Cris, chiar daca nu iti convine, chiar daca sotul tau exagereaza nu-i spune nimic de fata cu Cris, vorbiti atunci cand sunteti singuri. Incearca in dimineata in care sotul tau vine de la lucru sa iesi cu copii undeva, sau sa stati intr-o camera cat mai indepartata de camera in care doarme sotul tau, sau in bucatarie si sa te joci cu ei, sa-i recompensezi daca au fost cuminti, sa-i lauzi, sau sa-i pedepsesti daca sunt rai (aici ma refer la Cris). Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, nu vreau sa intelegi ca dau vina pe tine, ci vreau sa spun sa incerci sa fii tu mai intelegatoare, sa incerci sa aplanezi conflictele si poate in felul asta o sa-ti imbunatatesti relatia cu sotul tau. De multe ori barbatii sunt ca niste copii, au nevoie sa-i intelegem, sa-i mangaiem, sa-i ascultam, sa-i sprijinim .
marimar spune:
Iris ce adresa de email ai ? Iti trimit si tie niste carti care sa te ajute.
Din ce am retinut si eu din carti:
Cind copiii fac cite o traznaie, ideea este sa stai 1 secunda si sa te gindesti cit de grava e acea traznaie? Au provocat durere, suferinta, au distrus ceva iremediabil?
Apa prin casa nu cred ca e chiar asa o tragedie, nu e murdarie, e doar apa ( e drept, poate fi si suc, lapte, etc) dar totusi nu e ceva extraordinar de grav. Ei ar trebui sa participe la strins si curatat, sters, spalat ce au murdarit si asta ar fi .
Pedepsele ar trebui date in functie de gravitatea faptei si niciodata sa nu fie foarte dure, adica sa nu faca copilul sa sufere prea mult pt ca atunci, in loc sa se gindeasca la ce a facut, sa-si dea seama ca nu e bine si sa regrete incepe sa aiba resentimente fata de pedeapsa, simte nedreptate si pedeapsa nu are scopul scontat. Iar jucariile, tv-ul, ceva ce ii iei ca pedeapsa pt ce a facut, sa nu fie luate pt mai mult de 1 zi. La colt , la fel, sa stea echivalentul a 1 minut pt fiecare an pe care il au. Apoi pupat, imbratisat si totul revine la normal, fara resentimente.
Daca Yvonne se inchide in camera sa faca ce nu ii dai voie, poti s-o avertizezi ca ii scoti clanta de la usa sau usa intreaga si nu va mai avea privacy![]()
cam astea imi vin in minte acum,
succes si rabdare multa multa multa !
marimar spune:
Ah, inca ceva,
Englezii au o vorba , adica 2
: " Choose your batlles" si " Don't sweat the small stuff" adica nu te enerva pt orice, stai si gindeste o secunda daca merita sa-ti distrugi neuronii pt ceva care poate nu e atit de grav pe cit pare la prima vedere sau pe cit ni se pare in momentul respectiv.
Iris, cind mai fac cite o traznaie impreuna, tot impreuna o sa o repare, asa vor invata ca sint o echipa si ce inseamna "team work"![]()
Mona, vroiam sa-ti zic si eu ca Vio, daca nu puteti merge impreuna cu sotul tau la consiliere atunci incearca sa citesti diverse articole sau carti despre casnicie, cum sa depasesti perioade dificile si cum sa re-aduci linistea in casa. Eu am invatat multe asa.
Am inteles ca tu nu ai incredere in tine, asta probabil ca vine de la parinti care nu te-au facut sa te simti iubita, te-au neglijat, au fost indiferenti fata de tine si nevoile tale sufletesti. Te-au lasat libera sa faci ce vrei dar fara suportul acela super-important al dragostei si al acceptarii, al intelegerii fata de greseli. De asta cred eu ca tu nu ai incredere in tine. Dar tu poti, esti puternica daca vrei sa schimbi ceva vei reusi, ai sa vezi, trebuie doar sa crezi si sa te concentrezi pe asta !
Barbatilor trebuie sa le spui pe sleau ce doresti de la ei, altfel nu inteleg si nu stiu . Cind incepi sa vorbesti cu sotul tau despre ceva, orice, incepe pe un ton cald si fara urma de acuzatii, chiar daca vrei sa-i spui de ce esti suparata pe el. Ii spui ca te-ai simtit jignita, ca te simti umilita cind el vorbeste asa, ca ai dori ca el sa vorbeasca frumos, sa nu tipe la tine si sa nu foloseasca cuvinte grele, umilitoare. Spune-i ca el si cu tine va puteti salva casnicia daca incercati, ca puteti avea o casnicie frumoasa, ca aveti nevoie de rabdare pt copii caci ei simt ce se intimpla intre voi si au si ei modul lor de a reactiona si de a-si arata frustrarea. Da tu tonul conversatiei, incearca sa fii cit mai calma. Poti sa nu-i raspunzi deloc cind ti se adreseaza urit, ii spui pur si simplu: " Sint foarte trista ca imi vorbesti asa, Incepe tu sa dai exemplul de cum vrei sa fii tratata si cum vrei sa ti se vorbeasca!
Intreaba-l daca lui ii place cind cineva ii vorbeste urit? Asa nici tie nu-ti place si nici copiilor.
succes, rabdare si intelepciune
AnnaBaby spune:
Neata fetele!
Raportez si eu copil de 20 de luni, cu 12 kg si 84 cm!!!
Anna si
Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
Dianami spune:
'Neata, fetelor! Cred ca vine Craciunul
.
V-am citit zilele astea dar n-am mare lucru de scris. Andrei a racit, ieri a facut ceva febra, vad ca azi e mai bine. Nu stiu de unde a pescuit virusul.
Kata, multa sanatate sotului, sper sa nu fie ceva grav. HTA la tineri poate arata o gramada de belele. Sa faceti investigatii complete.
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)