Pepenasi de iulie-august 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 17
irinuca_81 spune:
Ziua buna fetelor!
Didi hai ca m-ai facut sa
din nou. De cate ori intru pe blogul Mayei si pe alte cateva mor de pofta langa calculator. Din cand in cand, mai ales cand e sotul acasa, ma mobilizez si fac si eu cate ceva de pe acolo.
Mona imi pare tare rau sa aud despre problemele prin care treci. Intr-adevar situatia este cam complicata (cu banii si cu toate celelalte). Nu stiu ce sfaturi sa iti dau, altele decat cele pe care le-ai primit de la fete pana acum, dar iti zic si eu sa fi tare asa cum ai fost si pana acum, si sa iei cea mai buna hotarare pentru tine si pentru copii. 
Dia sa stii ca nici Amalia nu stie culorile desi am incercat si eu sa o invat. Daca o intreb ce culoare are un anume lucru imi raspunde invariabil "otu" care inseamna rosu si daca ii zic ca a gresit imi raspunde vesela "bede" adica verde
. E o singura culoare la care nu da gres - negru. In rest e ameteala totala
. Dar nu imi fac griji deocamdata, pentru ca toate lucrurile pe care le stie le-a prins din zbor - sa numere, sa recunoasca animalele si sa stie cum fac, etc. Cred ca retin si ei mai usor lucrurile care le plac, care ii intereseaza, ca si noi dealtfel.
Biri cu intarziere - felicitari pentru casa noua!
Dana eu o spal pe Amalia cu o pasta de dinti cu gust de capsuni de la DM. Cu riscul de a parea stupida, am si eu o intrebare, voi cum le clatiti gurita dupa ce ii spalati pe dinti? Ca Amalia inghite toata apa cu pasta cu tot

Didi81 spune:
Nici Aida nu stie culorile, spune doar "osie" adica rosie la obiectele rosii, dar nici nu am insistat la capitolul asta. Am lasat-o sa invete ce ii place ei, ca le-o invata pe toate la timpul lor
. Stie sa innumere (mai bine zis sa repete dupa noi, spune toate numerele 1-10, in afara de 7), ne aduce carti cu poze sau animale de plastic sau cartonase cu fructe/legume si vrea sa o intrebam noi ce e aia, ce e aia? si ea sa raspunda, sau sa o intrebam unde e cutare chestie si ea sa ne-o arate.
Pasta de dinti pentru Aida am Aquafresh kids, si la bunici are Colgate tot pt copii. Si ea insista sa se spele singura, dar o mai conving uneori sa ma lase si pe mine sa ii dau putin cu periuta.
Mona, e greu , tare greu trebuie sa fie mai ales din cauza situatiei financiare, ca altfel solutii s-ar fi gasit... Nici nu stiu ce sa te sfatuiesc ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ana_a spune:
mona, iti recomand o carte interesanta, se cheama "Drumul catre tine insuti" o gasesti pe scribd. Daca vrei sa o citesti, sa-mi spui ca iti dau mai multe detalii. Incearca sa vezi lucrurile ca fiind "asa da" si mai putin "asa nu".
Legat de somnul sotului tau, cu siguranta un om obosit devine dificil, este foarte greu sa fi fresh dupa 24 de ore nedormite...eu as pune o mica inchizatoare uneia dintre camere, cea in care doarme, si i-as permite sa se odihneasca. Imi pare rau ca lucrurile sunt atat de dificile pentru voi, eu zic ca daca aveti vointa toate se pot rezolva!
fetele, eu greu mai apuc sa va citesc, citesc doar in fuga in cele cateva minute de time out
. Suntem in plina criza de plictisealaaaa si nu mai stim cum sa facem sa nu o luam razna ![]()
Stefan toata ziua decupeaza/lipeste, astfel incat toata camera este plina de lipici/hartie. Intr-o seara era sa lesin cand l-am vazut pe Matei care era in fundul gol cu o foarfeca de hartie incerca sa-si taie putzulica !!!! Binenteles ca el venea incantat sa-mi arate cam ce-i trece prin cap....norocul meu. Eu zic ca totusi copii au ingerul lor pazitor
acum imi vine sa rad...dar atunci...
Asta este...cu un frate mai mare multe ii dat sa indure mititelul ![]()
Alta data daca vreti o sa va povestesc cam cate chestii s-au taiat din casa de cand a descoperit Stefan foarfeca.....
turturica, multumesc de aprecieri! nu suntem nici noi perfecti... insa da, e adevarat, ca odata cu copii nostri incepem si noi, parintii sa crestem mari
.
am inteles bine? vorbiti de accidente cu alimente? Deh cu asa parinti inconstienti, Matei se serveste cu alune de cate ori vede pe masa, mai nou le rontaie si le sfarma bucata cu bucata pana obtine bucatele mici mici de tot. Asta pentru ca asta vara le baga numai in gura si le sugea pana se plictisea apoi trebuia sa mi le scuipe in palma...mereu avea cate 4-5 jumatati de aluna oadata in gura...
No...in schimb se ineaca cu apa
mai repede decat cu orice altceva. Mai ales ca in ultima vreme a invatat sa tina apa in gura, sa clateasca si apoi sa scuipe, sa inghita sau sa faca gargara dupa cum vrea.
gataaaa au navalit peste mine.
o seara placuta tuturor
proud mummy
Didi81 spune:
Ana, daa, si Aida se inneaca tot cu apa daca e sa se innece cu ceva
. Mai nou se bate singura pe spate cand se inneaca
.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Didi nu am mai zis exact ce, am zis ca o sa fie pe medical da nu era hotarat ce si cum trebuia sa aleg exact ce as vrea din medical si acuma la ultima decisa am decis exact ce vreau si care is pasii care trebuie urmati ca studiu sa ajung unde vreau.
Turtu pai vreau sa fac nursing - asistenta medicala, da aici e oleaca diferit, cel putin acuma au luat o noua decizie si asistenta nu poti ajunge decat daca faci facultate de 3 ani plus master si inca ceva cursuri accelerate pe specializarea care tio alegi, in genere sunt 4 cai: adulti, copii (pediatrie), sanatate mentala si learning dificulties. Eu vreau sa merg pe pediatrie si de acolo daca vreau pot face un curs de asta accelerat de women's health/midwifery, cu toate ca partea de pediatrie mi-ar place mai mult partea de oncologie sau neonatal.
Dar na o sa vedem acuma ei vor sa acorde mai multe responsabilitati asistentelor si aici asistentele sunt f imp ca si moasele, ca la nastere nu vine medicul decat in cazuri de uregnta in rest moasele, stii si tu ca asa e si la voi, community midwife etc.
Oricum pot face multe chestii si ma pot reorienta usor in fct de preferinte si de ceea ce imi place mai mult, pot lucra full time, part time, la spital, la med de familie, la privat, pe cont propriu etc. Sunt f multe posibilitati.
Nunta momentan e on hold, din cauza de pb cu familionul
plus planurile mele de studiu etc, da oricum de facut o facem, avem toate detaliile stabilite am vb peste tot unde trebuia achizitionam tot ce trebuie etc si apoi vedem cum facem cu data sa fie ok pt toata lumea, oricum tot in mai va fi dar nu anul asta. Nu vrem nimic in graba ca oricum suntem casatoriti civil si vream sa iasa perfect pt toata lumea, well cat de mult posibil.
Didi felicitari pt reusita cu suzeta.
Dia ms.
ohoo mai e pana la culori numere si etc sa le stie pe toate bine, Amira abia zice ceva cuvinte, oricum nu e cazul sa te panichezi, eu le tot repet toate ca moara stricata da si Ari dupa 2 ani mai spre doi ani jumate a inceput sa stie din astea klumea.
Sib ce dulce tre sa fie cum iti arata ea sasa ei.
Da si eu ca si tine poate pana la pensie ajung si eu la niste chippendale.
Marimar ms mult.
Biri pupici si spor.
Mina insantosire grabnica.
Dana eu am de aia cu stages de la colagte sau oral b, da vreau sa iau aia de zicea Anka pt tot familionul.
Tecky nu stiu ce sa zic du-te la dentist, noi nu am patit asa ceva.
Irinuca asa si eu, intru admir salivez si las pe data urm.
Eu daca nu am chef efectiv degeaba.
Mie imi place mult ce papa yum yum face maya, am incercat si eu din retetele ei unele le mai adaptez dupa mofturile familionului si etc.
Didi ce belea asta mica, auzi se bate singura pe spate, tare faza asta.
Ale mele se inneaca si cu aer
, Ari cel putin acuma de cand e mai mare e mai rau ca atunci cand era mica si mai impiedicata si mai cu capul in nori.
Asa acuma eu am facut ordine in jucarii si chestii de bebe/copii si vreau sa dau din ele ca sa le putem face la fete playroom si camera noua si nu avem loc de atatea minunatii asa ca daca va intereseaza aruncati un ochi aici, sa vedeti ce avem in stoc, daca va place ceva sau va intereseaza dati un pm/mail/mesaj pe mess. De transport ma ocup eu dar ideal e sa fie mai multe deodata ca e mai ieftin, adik na daca sunt mai multe fete din bucuresti va trimit la toate odata.
_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A
& A 
iriss27 spune:
Am citit si eu pe diagonala ce ati scris.
Va multumesc pt sfaturile legate d euscator, il pun pe lista d ecumparaturi, poate il luam vara asta.
Momentan, nu avem buget disponibil.
Am gasit la mine la parter o spalatorie care are si uscatorie si costa jumatate de ora 8 lei si intra haine cam din 3 masini spalate de mine (nu le umplu niciodata). Deci, momentan m-am scos cu solutia aceasta. Dar cat de curnad o sa luam si uscator.
Eu m-am suparat f tare pe copii (au turnat apa prin sufragerie), cred ca vreo 2 pahare, era pe jos, pe mobila. Si pt c anu era deajuns, au pus si must pe topogan. Deci, un dezastru. I-am pedepsit la colt si le-am strans si toate jucariile. Am 6 saci de jucari pe balcon!!! Incredibil de multe. Mai mult de jumatate din ele o sa le scot la vanzare, pt ca s-au strans ff multe. Le-am lasat doar cartile si la tv au voie f putin.
Simt ca nu o mai pot stapani pe Yvo, nu ma mai pot impune in fata ei. Vorbesc cu ea despre ceva, ii explic cateva minute de ce nu e bine si apoi cu o fata candida imi zice ca ea vrea sa faca acelasi lucru.
Si pt ca asta nu e de ajuns, a inceput sa faca lucrurile care nu are voie pe ascuns, adica isi inchide usa la camera si face traznaia.
Cred ca am nevoie de consiliere in parenting, ca nu prea mai inteleg modul lor de gandire si nici nu mai am rabdare (am inceput sa ii trag de urechi)

O sa pun pe picasa poze de cand ne-am vazut cu Sofia by Oka, sa vedeti ce minunatie cu parul cret are.
iriss27 spune:
dia_filipas, nu te grabi cu invatatul numerelor. Yvonne si acum, la 3 ani nu reuseste sa numere corect (dar la ce bun mai e gradinita?). Culorile le-a invatat pe la 2 ani si 6-8 luni.
La varsta de 1 an si jumatate fascinante sunt animalele si cum fac. Noi ne maimutarim toata ziua. Adica la noi e tot un behait-latra-miorlait ... etc. Si am inceput sa il intreb pe Dav si fara carte si site sa imi zica cum fac animalele.
Forme geometrice nu cred ca are sanse sa invete acum.
Acum poti sa o inveti cantecele scurte, poezii (gen catelus cu parul cret, pisicuta hoata, maimutica cu cercei, adica chestii din 3-4 versuri, pe care sa le invete f usor). In mare voga e "Bate vantul frunzele" pt ca are mimica si ei danseaza.
ankalaura spune:
Fetele - voi mai stiti pana cand primim noi indemnizatie? Mai precis, parca se calculeaza doar pana la implinirea varstei de 2 ani, fragmentat daca e cazul, dar se ia la urmatoarea tura, nu?
Hai ca ma exprim ca cizma
Adica in cazul meu, care primesc pe 18, primesc luna anterioara, nu?
Si cum a mea face 2 ani pe 1 iulie, as mai primi pe 18 iunie o transa de bani, aferenti lunii iunie nu?
Iar alocatia ei o mai primesc INCLUSIV pentru iulie parca nu? ca la depunere, luna nasterii nu s-a inclus, daca nu gresesc....
katalyna spune:
buna fetele!
anka, alocatia din iulie o iei in august.
indemnizatia din iunie o iei in iulie.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
katalyna spune:
eu sunt tare suparata. sotul meu e in spital de aseara. s-a dus la neurolog ca il tot doare capul de cateva luni si i-a luat tensiunea ca nu isi dadea seama ce are si i-a gasit-o mai mare de 19. i-au facut ceva pe vena si i-a scazut la 18. i-au spus ca daca vrea sa plece tre sa dea semnatura, deci s-a internat. azi de dimineata o avea 17, apoi i-a scazut la 13 si acum pe seara iar 17. avem o cunostinta in spital si ne-a zis ca e destul de nasol si ca putea sa paralizeze daca mai statea asa.
el nu e genul care sa stea. a fost la medicul de familie de cel putin 3-4 ori sa ii dea trimiteri sau tratament pt durerea de cap si niciodata nu i-a luat tensiunea. a fost la orl si si-a facut tomografie ca poate are ceva la sinusuri, a fost zilele trecute la camera de garda la un spital si i-au dat medicamente care au ca reactii adverse durerile de cap, nimeni nu i-a luat tensiunea pana aseara
nu-ti vine sa le faci scandal? il vor tine in spital cel putin o saptamana ca sa-i faca investigatii si apoi sa-i dea tratament si sa vada cum raspunde la el
medicul meu de familie si daca merg sa iau o amarata de adeverinta imi ia tensiunea. uite cum moare omul ca doctorii de familie nu iti iau nici macar o tensiune
cred ca o sa merg chiar eu sa ii iau fisa ca sa o pun la punct pe idioata aia. nu mai pot de nervi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg