Pepenasi de iulie-august 2008 (176)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna gagicile!

Va multumesc din suflet pentru comentariile la pozici

Atb,astept cu nerabdare vesti!Eu am nascut la 2 zile dupa ce am pierdut din dop ,asa ca

Eu sunt la smotru.Ieri am avut o gramada de musafiri.Sora,fratello,prietene cu tot cu prunci.A fost tare frumos.

Am probleme cu igrasia.Din pacate la peretele dinspre dormitor,baie,e nelocuit apartamentul,si cum e si nou blocul,e foarte mare umezeala.Azi iar scot toate hainele si din dulapuri,sa sterg si sa aerisesc,ca miroase teribil
Si de vreo cateva zile am si musculite,si zau ca nu am resturi pe nicaieri

Gata la treabaaaaa!

_

Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna ziua

IRINUCA si noi am avut problemele cu dermatita atopica si am fost la mai multi dermatologi si tot asa unii au recomdat crema cu cortizon(locoid),dar ne-au spus clar sa nu abuzam si sa dam doar ca si tratament 10 zile maxim pe luna dar in fiecare zi sau cand este pielea uscata Trixera de la Avene si a fost ok la noi .Si deni mai face de la frig uneori sau poate face de la mancare depinde de ce ii dai , si asa cum zicea si DIDI vara nu a avut mai ales ca am fost la mare clar ii trece acolo. Important este sa fie pielea hidratata maxim.
BUJO mai ai p[utin si iei carnetul , la fel si MONA tinem pumnii sa il luati .
ATB
VIO 29 este foarte greu nu pot spune ca te inteleg ca nu stiu cum e sa o lasi la cresa, dar mi se rupe sufletul de suferinta ei, probabil se va obisnui sa stea fara tine, trebuie sa ai rabdare si tarie.Eu am piticii mei si nu vreau sa o dau la cresa sper sa si pot sa o tin acasa cu mama mea , adica sa fie ok cu sanatatea ca alta posibilitate nu am cand voi merge la serviciu poate o sa o mai las si pe la mama mea acasa ca sa nu mai bata drumurile dar nu prea mult.
MADA IRL sanatate multa si bubite putine si sa fie fara semne pe viitor.
FLO multumim de invitatie , avem si noi.Anul asta am si cu zeama si am cumparat si moldovenesti, aia imi plac mie mult.
MADA MAXce bine cu studiileca ai inceput si stii pe ce drum o iei.Bravo tie si cu fetele si cu invatatul , eu una nu as face fata,bine ca le-am facut cu ceva timp in urma ca acum nu cred ca m-as mobiliza la invatat.
SUN ce mai face T?? ii plac mucenicii ca denisa cand i-am fiert i-am dat sa guste si zicea ca mai vrea " muceni". Apopo tu ii dai floricele? Deni vrea si eu de frica sa nu se innece sau sa ii ramana pe gat nu i-am dat pana acum desi ea vrea asa ca nu mai papam nici noi sau papam pe ascuns cand doarme ea.Oare sunt exagerata.?
Irris cu rufele e greu si eu le pun pe calorifere dar nu prea intra ,mucegai nu am si sper sa nu fac.
Ma duc sabag o repriza de joaca cu deni .
Va pup pe toate si sa doresc pofta buna la mucenici.

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Irinuca cred ca poti incerca si La Roche - Lipikar ,imi spunea SUN de ea ca este buna , nu am apucat sa incerc dar la T a functionat din cate am inteles. Incearca sa ii dai sa pape ceva mai usor fara multe grasimi( stiu ca nu ii dai gras normal dar incearca ceva legume simple pui fiert asa un pic de regim sa treaca alea pe moment la noi a contat si asta uneori)

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

ADRIANA scot de pe acum o agitata la incalzire, sa ne anunti cand incepem galeria serioasa. Dumnezeu sa te ajute, sa ai o nastere usoara iar bebe Denis sa fie sanatos tun si la fel de reusit precum fratiorul lui!

MADA IRL, te imbratisez cu mare drag si sper sa scapati cat mai repede de boala. Cat stati in SUA? Mergeti peste 10 zile sau n-am inteles eu bine?

VIO, off... tare greu trebuie sa fie... Oare nu te-ar lasa educatoarele sa stai si tu cu ea cateva zile si eventual nu stiu, la inceput sa fii mai prezenta, apoi sa incerci sa iesi tot mai des cat se joaca cu copiii, poate asa incet incet se obisnuieste cateva ore si fara mami...

De mine nu stiu ce sa va zic, cred ca am mare nevoie de un psiholog si acum pe bune, nu e deloc la misto. Doar ca daca m-as duce as vrea sa merg la unul bun si in Oradea nu stiu daca gasesc, ca aici nici un doctor de familie ca lumea care sa-i trateze lui Luca o raceala nu gasesc... Acum e maica-mea la mine si poate imi mai revin un pic dar cred ca trec printr-o depresie "prenatala", daca exista asa ceva, am o teama de mor ce va fi dupa ce voi naste si cum ma voi descurca cu 2. Mi-e tot mai greu sa dorm noaptea, ma invart si cate 3 ore pt. ca nu-mi gasesc pozitia, ma doare ba intr-o parte, ba intr-alta, ba am arsuri de imi vine sa vomit, ba ma suteaza Alex, la Luca parca abia in ultima luna am avut probleme din astea dar acum se pare ca din luna a 7-a au aparut. Luca s-a schimbat total in ultimele 2 saptamani, nu mai razbesc cu el, dar nu vreau sa mai intru acum in detalii (si va rog sa nu-mi spuneti ca imi simte starea si de aia e asa, pentru ca starea mea a fost determinata tocmai de transformarea lui). Oricum, inca sunt destul de lucida sa imi dau seama ca problema cea mare e la mine, ca nu reusesc sa ma pliez pe nevoile copilului meu si asta ma face sa ma simt extrem de vinovata, insa tare as vrea si sa pot discuta cu cineva care sa nu ma judece sau condamne (de aici nevoia de un psiholog bun).

Ma duc sa dam o raita prin Carrefour cu mama si cu Luca, sa-si mai consume juniorul din vulcanul de energie. V-am pupat!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 28+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Vio daca tot e prietena voastra acolo de ce nu te duci si tu? Intrii, o lasi, plange, in 10 min intrii, o linistesti, pleci iara 10 min, daca plange intrii iar, o linistesti... Fa asa o ora. Dupa o ora, ia-o acasa. A doua zi, las-o 1 ora si jumatate si tot asa pana ajungi sa pleci la inceput si ea sa nu mai planga pt stie ca esti pe aproape si sa te intorci la final. Dar tu trebuie sa fii acolo la inceput. Pentru ca ei nu au notiunea timpului acum. Si daca ea invata ca mama e acolo, n-o sa ii mai fie frica. La varsta asta ei descopera ca sunt persoane individuale, si ca mama e o persoana diferita. E foarte important sa invete ca mama SE INTOARCE. Intelegi? Nu stiu daca o sa mearga, dar merita incercat. La mama ta n-as trimite-o. Daca bona nu e o solutie, cresa isi are avantajele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Acum recuperez ce ati mai scris ca ieri nu am mai intrat, am fost cu Alex la orl, are o otita medie in urma racelii de acum 2 saptamani

Catilin2008

Nati o sa caut si eu ceva protectii sa pun la colturi.

Dara_d

Atb nastere usoara!

Cris ce putin mai ai si tu

Mada irl sa treceti cu bine peste acest episod de varicela!

Biri felicitari pentru noua casa!
Am sa caut, multam de pontul cu ikea

Mada mxm felicitari pt. proiectul profesional, multa bafta!

Didi felicitari pt. operatiunea olita!
David inca nu vrea sa faca...

Vio si te imbratisez, eu zic sa o duci in continuare, se va obisnuit treptat, bine ca ai timp acum, ca daca ai fi fost la serviciu nu te-ai fi putut duce sa o iei.
Mititica a suferit de a visat si noaptea

Sun felicitari pentru examen! Chiar ca esti o norocoasa!

Iriss eu am masina de spalat cu uscator indesit. Si Tecky are asa, si Anaxena uscator separat din cate imi amintesc eu...

Nu merg orice haine la uscator dar cel macar mai eliberezi sarmele. Eu toate bluzele noastre si hainele copiilor le tin pe umerase mici/mari dupa caz si asa incap mai multe.

Merg prosoape si lenjerii de pat, maieuri, ciorapi din bumbac, haine fara imprimeuri cauciucate.
Chilotii ii cam strica, se zbarceste elasticul, am mai bagat o cuvertura si i s-au strans ciucurii
Altceva nu am mai bagat.
Ceea ce nu-mi place este ca nu mai miros frumos a balsam, la inceput se simte miros de cauciuc de la garnitura hubloului, dar dupa cateva uscari e ok.

Intradevar hainele sunt pufoase si cu cat pui mai putine rufe cu atat se usuca mai repede si nu se sifoneaza mult.
Eu ma uit pe hublou si nu le las intreg ciclul de uscare, daca sunt putine mai mult de o ora nu le tin si sunt ok.

Eu las caloriferul deschis la bucatarie si usa balconului tot deschisa sa ajunga caldura la ele.
Nu's 25 grade dar se usuca pana dimineata unele sau pana seara cele mai groase.

Si eu am putina igrasie la colturi in dormitot si sufragerie pe peretele cu geam, nu stiu de ce... peretii sunt izolati cu polistiren sau cum io' zice, poate e prea izolat?

Moni te imbratisez, ai sa reusesti, nu te speria!

Dara David haleste floricele dar rarutz.

Hai ca si eu tot de o ora scriu la mesajul asta de' sunt cu ambii acasa...

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Moni la tine vad s-a acumulat oboseala Nu cred ca e depresie, cred ca e frustrare. Frustrare ca nu poti sa faci fata, ca baiatul e bolnav si rutina nu mai e aceeasi. F bine ca ai chemat-o pe mama ta! Nu stiu ce sfat sa iti dau decat sa incerci sa te odihnesti si sa-ti spui ca nu poti fi perfecta, ca faci tot ce e posibil sa faci. Trebuie sa accepti ca esti si tu om, ca oboseala fizica iti afecteaza rabdarea si asa mai departe. Nu te mai enerva pe tine, ca nu are rost. Daca simti nevoia sa vorbesti cu un psiholog, rau nu are cum sa-ti faca. Treci pe aici si scrie mai mult si ai sa vezi ca ajuta. Daca nu vrei aici, scrie pe mail si zi-mi mie. Ai sa vezi ca daca scrii o sa te simti mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Moni, hai sa iti spun din experienta mea de aproape un an de psihoterapie.

Cred ca pe oricine ai alege ti-ar face bine intr-o prima faza, sa ma explic: psihoterapia e centrata pe persoana, adica, luand cazul tau, tu esti importanta, nevoile si dorintele tale sunt importante, tu trebuie sa fii bine si sa nu te sacrifici. Sau mai bine spus sa nu folosesti sacrificiul personal ca pe cea mai la indemana solutie. Suna putin antisocial. Dupa cum discutam cu cineva drag mie de pe forum, psihoterapia te inalta ca om dar te doboara ca si crestin.
Cert e ca lipsa ingrijirii fata de propria persoana (nevoi fizice, spirituale) conduce la un dezechilibru in care ajungi sa satisfaci dorinte la cerere fara sa tii cont ca esti si tu la mijloc si ca ai poate, in unele cazuri, nevoi contrare.
A te ingriji pe tine in primul rind nu este un fapt egoist. Ca idee ingrozeste, ca sfat nemultumeste, ca practica insa uimeste. Ai nevoie de foarte putin pentru a fi bine, echilibrat si clar.
Mai departe de asta, eu nu inteleg de ce nu angajezi pe cineva sa te ajute. Ajutor de la a face ceva in casa pana a sta cu Luca atunci cind vrei sa mergi la masaj pentru ca te doare spatele. O sa ai nevoie iar mama este de incredere, insa nu intotdeauna, cel putin in cazul meu, cea mai usor de tolerat in fiecare zi.
Acum eu nu cunosc amanunte, iti doresc insa sa gasesti pe cineva care sa te asculte. Nu mi se pare ca ai dorinte anormale insa impingi sacrificiul dincolo de limita si asta dauneaza.
Te pup mamico si iti doresc sa iti fie bine

mami de Sofi

Mergi la inceput

Aseaaa, inca un mesaj si ma duc

Mada asa fata, baga studii

Sunisor brava pt examene, fata disteapta Pup T. dulce si nazdravan

Si nu in ultimul rand...

Fetele multumim de urarile de sanatate. Fac misto ca sa nu iexplodez. Nu stiu de unde a adunat-o...a fost sambata si ea la party si mi-e ca mai imbolnavesc si altii... in fine...day 2 started and I'm still alive

Revin mai pe seara

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Bun gasit! si sa fiti fericite alaturi de cei dragi voua! La multi ani pentru luna aceasta minunata a femeii!!!

Sun, Anka multumesc de raspunsuri si de cuvintele frumoase legate de gradinita Marei. Si eu sper sa se acomodeze cat mai repede, stiu ca se spune ca acomodarea poate dura minim 2-3 saptamani, insa va spun sincer ca eu am vazut acolo la gradinita copil care dupa mai bine de jumatate de an inca plange zilnic si sta toata ziua lipit de usa in asteptarea plecarii...eu una nu asi mai duce-o sa stiu ca face asa si mai ales de atata timp.

adrianabr multa sanatate Juliei! Si mara stie sa faca astfel de "cadouri" exact la zile speciale, de ziua mea in ianuarie a facut rubeola de am anulat toate invitatiile, acuma de 8 martie e putin racita...

mada_mxm bravo pentru examenele la mate si engl...!! si succes in ce ai de inceput in septembrie!

atb uau...inca putin! ce emotii la asa un eveniment! hai sa sar cu majoretele cele norocoase
nastere usoara!

Didi81 felicitari lui Aidel pentru olita! super..

irinuca stiu ca nu e placut cu dermatita asta atopica. Si eu imi faceam cu Mara griji ca va face, mai ales ca dermatita asta stiu ca se face pe fond alergic, iar de la sot putea mosteni astmul care e si el tot in aceeasi oala... In fine..Mara are o forma foarte usoara, foarte rar i se usuca putin piele pe burtica si pe coapse dar la ea trece rapid cu crema A-derma (o dau seara putin si dimi nu mai are nimic)...
Dar de fapt vroiam sa iti spun ca la nepotica mea care avea o forma tare urata ce nu trecea la nici un tratament, a trecut ca prin minune cu o crema pe baza de uree , se numeste ATOLYS, ai putea sa o incerci....

anaco...mami fericita de comoara Mara Alexandrina 12.08.08
merg spre cei doi anisori...

Mergi la inceput