Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)
Raspunsuri - Pagina 19
belleane spune:
O ce tare Esme mi-ai adus aminte de zilele de iarna petrecute la bunici. O ce vremuri....
Se adunau la claca multe femei rude sau vecine si teseau covoare la razboi sau torceau lana sau cuseau impreuna.
Era bestial, noi ne jucam cu cate o papusa nu aveam o tona pe care o infasam cu tot felul de prosoape, batiste etc.
Bunica ne facea apoi ciorapei, ilice .. Imi placea la nebunie pentru ca doar iarna statea bunica cu noi acasa toata ziua si ne facea toate bunatatile.
Imi placea si la culesul viei cand veneau si rudele sa ajute si dupa cules se incingea o masa cu pui de tara la foc cu usturoi si mamaliga dar si must. Imi placea si inainte de Paste cand se facea curat in case se vopseau gardurile si copacii se ardeau frunzele. Oamenii erau asa de linistiti si asteptau cu atata speranta , bucurie venirea pastelui. As vrea si eu sa simt cu sufletul tot asa de curat schimbarea anotimpurilor. Ma bucur ca am avut parte de asa bunici simpli si buni cum nici macar nu am visat. Si tare mult as dori ca fetele mele sa se bucure de o floare, de soare, de cantatul pasarelelor de lucruri simple care aduc mai multa fericire in suflet decat toate bogatiile din lume.
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 esme, despre gard, pot sa sugerez unul viu? adica sa plantati voi? mai intai fixati unul de plasa, sa zicem, 1-2 ani pana se prinde/creshte/indeseste si nu mai poa fi 'gaurit' de pitici. Apoi sa scoateti plasa - mie mi se pare...inestetica. Donno, remineshcentze de vremea cand eram la pushcarie Asta ca tot plantatzi voi la greu. |
Clar asta e planul cu bataie lunga
esme
mi_bebelina spune:
Simonacip......face kk a patra zi cu ajutor...cu supozitor sau cu termometru.....si cand deja sunt 3 zile de cand n-a facut nimic, a patra zi e nervoasa, plange din orice, se screme .....greu de descris suferinta ei, mititica..
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
YLARI spune:
| citat din mesajul lui mi_bebelina Simonacip......face kk a patra zi cu ajutor...cu supozitor sau cu termometru.....si cand deja sunt 3 zile de cand n-a facut nimic, a patra zi e nervoasa, plange din orice, se screme .....greu de descris suferinta ei, mititica.. Deliutza Broscutza Deliutza micutza |
Ooooffff....

YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Lorich spune:
Bebelina daca tot face cu ajutor, de ce o lasi 3-4 zile? Pune-i "ajutorul" la sfarsitul zile, ma gandesc ca kk ala de la zi la zi se intareste [mai tare, na] si nu e bine. Cand aveam noi probleme, ii povesteam asistentei pediatrei noastre ca tot asa, il las 2-3 zile si apoi face cu sau fara supozitor si ea mi-a zis ca sa nu-l mai las sa treaca o zi, sa nu cumva sa faca fisuri apoi, sau hemoroizi. Asta mi-a zis ea mie, acum...cum ziceam, Robert face la 1 zi jumate - doua asa, intrebarea mea e de ce nu-i pui macar la 2 zile sa nu se usuce asa de tare cacutzul.
Esme da, asa-i depinde de fiecare, la voi e minunat ca stati la casa, noi il avem pe bucnicul si casa la tara, chiar acum cateva zile imi faceam socoteli matematice, nu gluma, cum oare o sa ajung sa stau mai mult timp cu Robert acolo in vara, sa-l "eliberez" in gradina, sa-l las sa fugareasca ratele, gastele etc. Oricum, nici acolo nu mai e ce-a fost, daca eu alergam fara limite pe ulite, cu praful pana in gat, acum as fi tare stresata sa-l las, ca toti putzoiii de 12 ani au scutere, iau masinile parintilor fara stire/permis, ca deh..pe ulite merge... stiu ca e mare numarul de victime in randul orataniilor care pasc pe marginea drumului.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
Simonix spune:
Woow fetelor ce povesti. Eu pana azi nici nu stiam cuvantul "claca"
Si ma gandeam unde m-o invita Esme sambata
Eu sunt copil din ala de asfalt care nu a fost niciodata la tara in copilarie, nu am avut bunici (am avut, dar nu la tara si nu si-au prea bagat in seama nepotii). Deci ca sa raspund la intrebarea celor care se gandesc "oare cum va fi copilaria pentru copilul meu, fara ce am avut eu (experiente la tara, descrise de voi)": nu ma simt cu nimic diferita de voi, am gusturile si mirosurile copilarie in suflet, ca si voi..., neregasite in viata de adult, de care imi e dor, au fost alte lucruri care m-au marcat, am fost fericita si sunt inca, am amintiri la fel de frumoase din oras
dar si de la munte, din paduri, de la mare, pe unde ma tot duceam cu ai mei. Eu bateam strazile cu gashka de copii, aveam jocurile noastre, bunatati mancam si noi, desi nu de la tara... Sunt convinsa ca si piticii nostri vor savura ca si noi copilaria lor, poate cu un TV in plus, un PC, niste gadgeturi
, vor calatori mai mult si mai departe ca noi, vor fi expusi la o diversitate mai mare. Si noi vom avea grija sa ii facem fericiti si sa le construim amintirile.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
belleane spune:
Uff mi-bebelina si eu cred ca e mai bine cum spune Lorich. Este bine in cazuri de constipatie pe langa masa specifica bogata in lichide si fibre si multa miscare.
Pe mine ma sfatuiau soacra si mama sa le pun codita cu frunza de muscata in fundulet. Cica ar face minuni dar nu e cazul la noi.
Ma gandesc ca ar fi bine sa faceti o echografie ceva la burtica sau sa cereti si parerea altui medic.
mi_bebelina spune:
| citat din mesajul lui Lorich Bebelina daca tot face cu ajutor, de ce o lasi 3-4 zile? Pune-i "ajutorul" la sfarsitul zile, ma gandesc ca kk ala de la zi la zi se intareste [mai tare, na] si nu e bine. Cand aveam noi probleme, ii povesteam asistentei pediatrei noastre ca tot asa, il las 2-3 zile si apoi face cu sau fara supozitor si ea mi-a zis ca sa nu-l mai las sa treaca o zi, sa nu cumva sa faca fisuri apoi, sau hemoroizi. Asta mi-a zis ea mie, acum...cum ziceam, Robert face la 1 zi jumate - doua asa, intrebarea mea e de ce nu-i pui macar la 2 zile sa nu se usuce asa de tare cacutzul. Esme da, asa-i depinde de fiecare, la voi e minunat ca stati la casa, noi il avem pe bucnicul si casa la tara, chiar acum cateva zile imi faceam socoteli matematice, nu gluma, cum oare o sa ajung sa stau mai mult timp cu Robert acolo in vara, sa-l "eliberez" in gradina, sa-l las sa fugareasca ratele, gastele etc. Oricum, nici acolo nu mai e ce-a fost, daca eu alergam fara limite pe ulite, cu praful pana in gat, acum as fi tare stresata sa-l las, ca toti putzoiii de 12 ani au scutere, iau masinile parintilor fara stire/permis, ca deh..pe ulite merge... stiu ca e mare numarul de victime in randul orataniilor care pasc pe marginea drumului. Lori, mami de Robert din 9.06.2008 Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga) |
Am tot sperat ca face singura....mereu sper ca n-o sa mai aiba nevoie de ajutor...cand i-am pus supozitor a doua zi.....n-a facut nimic...of, nici nu stiu cum e mai bine...
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
mi_bebelina spune:
| citat din mesajul lui BELLEANE Uff mi-bebelina si eu cred ca e mai bine cum spune Lorich. Este bine in cazuri de constipatie pe langa masa specifica bogata in lichide si fibre si multa miscare. Pe mine ma sfatuiau soacra si mama sa le pun codita cu frunza de muscata in fundulet. Cica ar face minuni dar nu e cazul la noi. Ma gandesc ca ar fi bine sa faceti o echografie ceva la burtica sau sa cereti parerea si altui medic. |
Pe asta n-am incercat-o.....dar o s-o fac si pe asta, ca sunt disperata cum se chinuie mititica. Vreau sa merg peste 2 saptamani la un medic homeopat la Galati.....plecam in concediu 2 saptamani la socri si cum cumnata-mea a laudat-o pe dr asta...merg pe mana ei...
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza