Copilasi de Iulie - August 2004 (41)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu as face o intalnire de acest gen cu mamele copiilor.
Roberta, de multe ori ma gandesc cum ar fi sa-mi prezinte Giulia ... prietena. Si ma gandesc ca decat o boala incurabila ... usor sigur nu le-ar fi parintilor sa afle, dar ... dar nu au de ales cred.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

simona, nu stiu ce sfat sa-ti dau decit asa cum zicea si geoana, ai nevoie de sfaturile unor persoane specializate. brrr, ce le trece prin cap...

edit, au mai fost si la mine situatii cu ionut cind ca sa inteleaga a trebuit sa-i dau niste explicatii care sa-l socheze, numai asa a inteles. de exemplu: il duc la baschet, acolo astia micii intra dupa cei mari (de liceu), evident se intilnesc la vestiar. i-am zis de mai multe ori ca atunci cind se termina de schimbat sa coboare in sala sa nu mai ramina acolo ca nu-mi place, ca se pot intimpla tot felul de lucruri, bla, bla. "bine, mama". intr-o zi, l-am condus in sala si dupa citiva metri dincolo de poarta am avut un feeling, m-am intors si asa cum am banuit el se intorsese in vestiar. seara, acasa, i-am tinut lectia despre abuz sexual si atunci am avut grija sa nu-l mai menajez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Eu n u fac bine deloc...am vorbit deja cu 3 psihologi..ieri unul a si sta cu Luca 30 de minute..nu a scos nimic de la el ..iar azi a fost nasol de tot...cu toate ca eu 30 de min am tinut-o cu este ok sa plingi. Mi-a spus ..nu mai vrea deloc la gradi vrea acasa..Imi vine sa plec in lume..ca niciodata in viata mea..

Simo eu spun ca este normalitate..este virsta la care descopera sexualitatea. Cunosc un tip care la gradi el arata cucu si o fetita arata ce avea ea...acum tipul este un om normal..Eu cred ca este ok sa-i spui ca ce-a facut el..este ok..trebuie sa ne cunoastem organele sexuale..dar cu conditia sa nu ne ferim..daca este ok de ce sa ne ascundem? ..spune-i ca tu esti cel m ai bun prieten si sa-ti spuna tie orice joc nou invatat. As discuta insa cu baietelul care l-a invatat, adica cu parintii lui. Ei trebuie sa stie acest lucru!Cind vorbim iti spun despre ce tip este vorba..

Mergi la inceput

Kim, asteptam sa ne scrii, imi pare tare rau ca sunteti rau :(
Deci Luca vrea acasa cu tine si punct. Crezi ca asta este refularea mutatului si abia acum iese ?

Mergi la inceput

Daria,da..asa considera in plus maniera educationala nu este cea cu care este el obisnuit si de aceea ceilati copii accepta (asta este normalitatea pt ei) si Luca nu..io cum ies din asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Olivia, dar psihologii ce sfat ti-au dat? Trebuie sa existe o modalitate de a-l ajuta sa se adapteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Olivia, imi pare rau ca nu a fost incurajatoare vizita la psiholog. As vrea tare mult sa va ajut macar cu un sfat...

Simona, cred ca ai fost socata!
E bine ca ai cu cine sa vorbesti la gradinita si in privinta vecinilor, chiar daca e safe cartierul vostru, o initiativa din partea ta nu poate sa fie decat bine privita! Bravo.
Recunosc ca si eu vad homosexualitatea ca pe o boala si zic Doamne Fereste!
Eu cu Maria nu am discutat nimic, ea e mult mai copilaroasa decat alti copilasi de la grupa lor, se vede asta...dar cred ca ar trebui sa ma descui eu la minte si sa ma apuc sa imi educ fetele ca sa nu am surprize. Ele fiind crescute de noi doi (oarecum) in egala masura nu au nici un fel de complexe sau retineri si ar trebui sa ma sesizez.

Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi

Mergi la inceput

sfaturi: du-l la gradi particulara (fara sa fie garantie ca se rezolva)..si pt asta nu am bani:(,alta nu schimba gradi si du-l in continuare altfel cind ii va fi mai greu va bate in retragere..ca Luca are personalitate puternica..si ca nu vrea sa-si exteriorizeze sentimentele..etc

Luca ieri spunea ca o educatoare si o infirmiera ii ameninta ca daca nu papa sau nu-s cuminti sint incuiati acolo, ca raman acolo..

Mergi la inceput

Kim, gradinita Montessori, Waldorf, step-by-step nu este in CT ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Simo, eu sunt de parerea Oliviei - nu o lua in tragic si in serios fata de el pentru ca nu intelege si se sperie - sau, si mai rau - il considera fruct oprit, care e distractiv, si va continua.
musai trebuie sa vorbesti cu mama copilului respectiv - oricum s-ar purta, ii spui punctul tau de vedere si faptul ca nu este absolut deloc ok sa joace astfel de jocuri si punct.

Mergi la inceput