Copilasi de Iulie - August 2004 (41)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza
La multi ani Papadie!Multa sanatate si fericire!
Leeloo te imbratisam cu drag!
Mitzu eu sper ca esti in Anglia,ca te distrezi si ca piticii sunt ok,da!
Cristalina insanatosire grabnica galushtelor...si io stau in stres,saptamana asta mandra evolueaza in cea mai mica clasa posibilasi normal ca vin aproape toti...este de ajuns sa fie unul cu muci si tusitor ca iau toti
Vivia cum a fost intalnirea cu psihologul?
Simonu stiu ce sa zic,pe mine personal ma depaseste problema eu cred ca atat tu cat si Luca aveti nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate(v-am povestit despre un vecin care a patit chestia asta la gradi...ei mergeau chiar mai departe...eu am ramas socata ca se intampla asta intr-o gradinita,inainte de somnul lor de pranz,la baie si ..chiar la sala de mese,mi s-a parut cutremurator...)
La noi a venit iarna,m-am saturat de frig
pupicei,sunt in zona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Vorbit, dicutat, vorbit, povestit, aratat carti de anatomie, explicat despre se inseamna organele genitale, luat asa stiintific, reexplicat ca este periculos - aici as zice de boli&co, astea-mi vin in minte acum.
Cred ca esti absolut socata, Simona, dar bine ca e acum si e atat, bine ca ati vazut, stiti si puteti merge mai departe stiind cum stau lucrurile, inainte de alte nenorociri

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

Daria , chiar cumparasem o carte de anatomie pe intelesul copiilor si aseara am scotocit dupa ea ...
Ioana , jocul asta s-a intamplat sub ochii mei ... aseara am sunat si la gradinitza ... si le-am povestit si am pus cateva intrebari ..mi-au zis ca acum cei mari sunt doar condusi la baie ...dar nu intra cu el ...
ca au mai avut "incidente " de genul asta ...dar nu cu Luca ...si unele chiar intre baieti si fetite ...
am programat o intalnire si cu psihologul de la gradi ..poate il ia si pe el la o discutie ..poate daca vine si din ext ...
si eu zic ca bine ca am descoperit la timp ...dar m-a luat cam pe nepregatite ...

Mergi la inceput

Bine ca ai feedback de la gradi sunt sigura ca va ajuta sa se discute cu el , ai sa vezi
La noi a fost incidentul mers la baie - Giulik cu Florin insa am inteles de la amandoi ca "celalalt" e defect si nu stie sa faca pipi cum trebuie asa ca s-au reorganizat si merg fetele cu fetele si baietii cu baietii .
Si-i repet seara de seara sloganul cu nimeni nu are voie sa puna manape tine si nici tu nu trebuie sa atingi pe nimeni etc etc etc.
La un moment dat am zis sa fac o pancarda cu regulile sa-i atarne deasupra la birou, poate-i intra in cap mai usor asa ... poate.
Ar fi bine sa fie garantii.

Mergi la inceput

GABI , dar ei nu sunt vaccinati pentru varicela ? nu stiu , intreb ca eu nu prea le am cu vaccinurile astea
Monica , multa sanatate voua !!!
Olivia ce faci ?

fetele va multumesc pentru suport !
eu una sincer va zic ..as creste 10 bebelusi de 1 an ..decat unul singur de 6 ani ...
aseara nu-mi ieseau cuvintele din gura ...si parca ce spuneam suna prosteste ...in Ionel nu pot sa am baza ca el este si mai pudic ..cand i-am povestit s-a albit la fata ..

acum ma gandesc cum sa-i spun mamicii baietelului care l-a invatat "jocul " ..care are si-un nume ..CUCUL

Mergi la inceput

Cum e mamica cealalata ??? Poti vorbi cu ea sa-i explici exact ce si cum, fara sa mentionati acum initiatorul si apoi sa va intalniti si cu copiii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Simo...pai nu se zice ca la cresterea unui copil,in primii doi ani esti "exploatat" fizic si apoi psihic.....eu de multe ori ii repet ca eu ca mama nu pot decat sa-i spun ce este bine si ce este rau,si ca nu o pot obliga sa faca ceva,ea trebuie sa aleaga...daca alege raul,va suporta si consecintele....acum in fiecare zi ii repet numarul meu de telefon si adresa...vineri un coleg de gradi s-a pierdut de tatal lui dupa ce a iesit din gradi,din cauza aglomeratiei...norocul lui ca la luat o doamna si la dus inapoi la gradi...dar tatal lui l-a cautat innebunit 4 ore..educatoarea avea doar un numar defix unde nu raspundea nimeni,a fost cu el acasa dar nu era nimeni acasa,asa ca a lasat bilet pe usa...in timpul asta parintii erau innebuniti)

Mergi la inceput

Asta-i alta problema ..ca de fiecare data cand am fost sincera cu mamica in cauza ..am avut de suferit ..dar de data asta putin imi pasa ..eu ii spun si mai departe face ea ce crede de cuviinta ...
familia in cauza ...are si o modalitate ,ciudata pentru mine ,de a-si creste copiii ..ii lasa foarte mult singuri , sa se descurce singuri ...sunt singuri pe afara , sau in grija altor parinti ...eu , chiar daca , cartierul este safe nu i-am lasat niciodata singuri ..pentru ca sunt paranoica ..si mi s-a reprosat de multe ori ca ii invat mamosi ...
si uite ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Simona, eu nu i-am facut lui Matei in afara de schema obligatorie, decat un vaccin pneumococic. Acum sper sa ma mosteneasca, eu nu am avut bolile copliariei, desi am mers in colectivitate.

Nu ma pot gandi decat la ce ai spus tu... asta vine la mine dupa o zi in care am fost nauca, am aflat intamplator ca nepotul de 22 de ani al prietenei mele este homosexual. Familia din care provine este de oameni foarte deschisi din toate punctele de vedere, apropiati de cei doi copii, oameni adevarati, asa le zic eu. Au o situatie materiala peste medie, copiii au de toate, dar baiatul a ales sa plece sa faca masterul in Bucuresti, foarte surprinzator pentru parinti... care nu banuiesc nimic... Intamplator, ieri la birou povestea o colega despre el (au fost colegi de facultate) si spunea ca e "prietena" unui designer de moda...Eu il cunosc de cand avea 5 ani si m-a socat vestea, ma gandesc ca am si eu baiat...

Eu as incerca sa discut cu parintii ambilor copii, sa le spun pur si simplu ce s-a intamplat, fara a arata pe nimeni cu degetul, poate reusesc si ei sa afle mai multe de la copiii lor.

Mergi la inceput

Doamne fereste ! atat pot sa zic ..ptr ca eu homosexualitatea o privesc ca pe o boala !oamenii astia nu au nicio vina ...si nu poti sa zici decat ..Doamne fereste !!!
nici nu vreau sa ma gandesc

am sa vorebsc ..deocamdata am selectat un articol despre abuz sexual si cum poate fi prevenit ..si l-am trimis mamicilor vecine ...si le-am si povestit fara sa dau nume ...
mi se pare o problema importanta ...si poate alte mamici vor fi mai prevazatoare si nu vor fi luate prin surprindere...
nu stiu daca gresesc dar instinctul de mama asa imi dicteaza

Mergi la inceput