Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (147)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Combinatii sanatoase de alimente

Leguminoasele (fasole, soia, mazare, naut, linte sa)sunt complementare cu amidonoasele (faina, paine, orez, paste, cartofi,porumb) impreuna crescandu-le valoarea biologica a proteinelor.

Legumele bogate in saruri minerale, vitamine, antioxidanti (faseole teci, salata, varza, morcov ceapa, usturoi, patrunjel, telina) se asociaza bine cu mancarurile proteice (carne oua, peste, soia, fasole, mazare, naut, bob). ERxpectie: legume bogate in amidon (ex. cartof) care nu vor fi asociate cu proteine de origine animala.

Laptele avand o compozitie particulara face dificila asociarea sa cu alte alimente. Exceptie tolerata: combinarea cu painea care a suferit proces de fermentatie cu drojdii sau maiele complexe. Paine dospita poate fi acceptata si in combinatie cu alte proteine animale, carne, oua, peste, dar in cantitati moderate.

Asocierea grasimilor cu verdeturi este favorabila deoarece sarurile minerale din acestea usureaza scindarea lipidelor.

Ma rog, sunt si tabele cu combinatii in fel si chip.

Gata, fug sa-i dau papa, azi brocoli+pangasius fiert.

Ca fapt divers, l-am vazut pe prof.dr. asta la oTV (nu radeti!!) si a fost intrebat despre pangasiuns si a zis ca exista canibalism si intre producatori, ca ei l-au analizat la Institut si ca e super curat si fara metale sau altele asemenea. Eu banuiam o campanie, dar din precautie nu-i dadusem lui Robert, acus ii dau.

Pupici!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Mihaser, nu am reusit sa gasesc filmul, am citit insa un mic articol despre
Noi nu consumam soia, nu din cauza ca ar fi buna sau rea, ci din comoditate

Lorich, sunt convinsa ca unele combinatii sunt nesanatoase ...
m-am intristat insa ca conform regulilor astora alimentare e clar ca mancam total aiurea, si mai rau e ca - cu niste copii mofturosi si o mamica nepriceputa in ale bucatariei (me, adica) e f. greu sa mananci sanatos

M-a amuzat Cleo cu Mincinoschi -mincinosky al ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

bancuri cu scotieni

1. Un tanar scotian suna la HOT LINE:
- Buna iubitule, spune tipa.
- Buna scumpo, raspunde el.
- As face orice pentru tine..., continua tipa.
- Bine, atunci inchide si suna-ma tu!

2. Un scotian aduce acasa un cos cu capsuni. Ia una din ele si o da fiului sau zicandu-i:
- Ia fiule! Restul au acelasi gust.

3. Un scotian care avea o sticla de wisky in buzunarul de la pantaloni se impiedica pe scari si cade destul de rau. Cand isi revine pune mana pe bunzunarul unde era sticla si simte ceva ud:
- Sper ca e sange!

4. Doi scotieni stateau de vorba. La un moment dat unul dintre ei scoate un pieptene si, dupa ce si-l trece prin par, il arunca. Al doilea, mirat, il intreaba:
- De ce l-ai aruncat?
- I se rupsese un dinte.
- Pai... doar pentru un dinte?...
- Era ultimul.

5. Un scotian se trezeste intr-o dimineata si-si gaseste nevasta moarta in pat langa el. Dintr-o data intra in panica si da fuga pe scari la servitoare:
- Daisy, Daisy! Sa fierbi un singur ou pentru micul dejun!

6. Cum recunosti casa unui scotian?
Este singura care are hartie igienica la uscat.

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

--cereale, care sa fie consumate la micuyl dejun, de preferinta intr-una din zilele de post (treb sa contina macinis integral saua mestecuri de grau dur si comun, quinoa sau amarat); sa nu fie obtinute prin expandare, ci sub forma de fulgi de ovaz etc si de pref sa nu fie acoperite cu glazuri de zahar, miere, caramel, cioco etc.

sa nu-i mai dau "cheerious"?! pai nici eu nu pot sa mananc fulgi de ovaz, am incercat mai demult dar n-am putut

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

-cerealele se vor asocia cu nuci, seminte, leguminoase, dar nu cu fructe, inclusiv fructe uscate
-se vor consuma cu lapte de soia sau orez si nu cu iaurt sau lapte

deci Cris stie ea ce stie cand vrea sa le manance goale

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

hihihi Luminel si eu tot asa combin fulgii de ovaz+cheerios (pt mine, zic) ; ovazul e f sanatos, dar asa chior nu pot nici moarta. Si cu lapte de vaca, normal

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Wow fetelor, ce-mi place de voi cu listele de mincaruri si combinatii sanatoase. Si eu maninc nesanatos. Complet. SI copiilor le dau tot nesanatos...david dc nu maninca lapte cu cereale de dimineata e terminat..
Eu zic ca dc incerc sa limitez cit se poate zaharurile rafinate si sa gatesc cu ulei de masline in loc de ulei de floarea soarelui...si pe cit se poate fara prajeli e ok.
Dar vorba lui Ylari un mic cu cartofi prajiti si o bere.Mmmm
Lorich, multumesc ca-ti faci timp sa scri din carte.
Mihaser, ieri mi-am facut testul, negativ si luna asta, desi ciclul e in intirziere...Dar acum parca nu mai vreau..momentan. Si sormea ma influenteaza ca e greu cu burta, etc etc...Noi acum si cu casele, cheltuieli destul de mari...Parca as mai astepta sa revin la ginduri mai bune. Barbate-miu vrea, dar cred ca vom mai astepta, n-a fost sa fie pina acum...deja m-am pregatit sufleteste si pt serviciu...deocamdata ne oprim.
Luminel, misto bancurile, stiam o parte din ele...
Cit despre palmute si tipat...eu fac si una si alta cind pur si simplu ma scot din minti. Incerc sa nu tip, dar cind il vezi ca-i spui de 3 ori si parca nici nu te aude, te aduce la disperare...Si urasc si eu ce fac...mai ales ca duc munca de lamurire cu al meu sa nu mai tipe la ei ci sa-i ia frumos sa le explice...Mda, cam asta e, ce sa fac. Incerc sa ma calmez si sa ma controlez, dar cum spunea si sotul lui Alysh uneori o palmuta la fund isi are locul ei...asta e parerea mea.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Mda....ca tot vorbiti de mancat sanatos, am terminat o portie de cartofi prajiti cu branza danish si rosii micute (Cerises le spun eu, ca prefer in fr). Lorich ia zi, e combinatia buna? Ma indoiesc profund....dar promit solemn sa mananc super sanatos dupa sarcina. Desi acum e nevoie sa pap f sanatos.

Azi am colindat, am luat iar niste cadouri.....cred ca sunt cu capu'... refuz sa-mi mai iau ceva asa ca ma razbun pe Vlad saracu' cu carti si haine...am mai luat pt mame cate ceva...si iar o crema antirid pt mine.
CRed ca trec printr-o perioada in care stau rau de tot la capitolul self-esteem. Trecem noi si peste asta....

Vad ca iar ninge afara! Vreti sa va spun ce previziuni a facut Romica Jurca aseara? Dupa 15 martie mai vine un episod de iarna, aprilie si mai ploua abundent, iunie, asa juma-juma, iar iulie si august fierbem in suc propriu. Pot s-o impusc?

ALI, mami de Vlady si 24+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaser

Salut!

Ma bucur ca Scortisoara e pe cale sa aiba frate/surioara! Sper sa se intample acelasi lucru si cu Eva, dupa ce rezolva mami si tati cu casa!

Mihaela&Cristian 25.03.2006&Maria Eliana 19.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Ce dulce esti, asa sa ne ajute Dumnezeu.
Azi a ajus Iuby la unul tare de tot (nu se spune care) si vineri aflam daca vom construi acolo sau facem altceva. Sunt tare fericita. Intr-o saptamana aflam, se duce incertitudinea.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Citat:
citat din mesajul lui mihaser

Salut!

Ma bucur ca Scortisoara e pe cale sa aiba frate/surioara! Sper sa se intample acelasi lucru si cu Eva, dupa ce rezolva mami si tati cu casa!

Mihaela&Cristian 25.03.2006&Maria Eliana 19.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Ce dulce esti, asa sa ne ajute Dumnezeu.
Azi a ajus Iuby la unul tare de tot (nu se spune care) si vineri aflam daca vom construi acolo sau facem altceva. Sunt tare fericita. Intr-o saptamana aflam, se duce incertitudinea.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Bravo...va tin pumnii! cu gradi ce-ati facut?

Mergi la inceput

suntem la pagina 21 deja...Gabi vad ca nu e pe faza...cine mai stie sa deschida capitol nou?

Mergi la inceput