Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (147)
Raspunsuri - Pagina 22
cleo78 spune:
fetelor, sa ma laud.
Conform regulilor expuse de Lorich, eu in general mananc mai sanatos! Bravo cleooooo. 
Dar le invatzasem de pe la colegii mei din fack. cu yoga/ayurveda, (sa va dea Dumnezeu sanatate, M+J),si ei erxplicau ca unele au nu stiu ce energii, altele is bune pt tipul putha, altele sunt yng si yang si e bine sa combini yn cu yangu sa se echilibreze, donno. Dar din tot ce ziceau ei si vedeam eu, ajunsesem la anumite mese care ma energizau si ma simteam bine.
Sa va dau exemplu de desert energizant: branza de vaci cu miere. Sau gustare: stafide cu nuci (de ciugulit la birou), sau salata de cruditzatzi: mar, morcov, tzelina, cu lamaiie.
Iar ciorbele eu nu le fac cu paste/cartofi, spre enervarea lui tati, care nu pricepe de trebuies rugata sa pun (bine, nu le pun ca nu imi plac), ci pun legume din belsug (si tati nu le mananca, dar mananca Mara+Cleo). Acum, io io io io sunt o harnica toamna, si imi toc zarzavaturi si le congelez, asha ca imi ies ciorbele bune.
Peshte se poa manca in toate felurile, ideal nu prajit, dar asta cu rpajitul o am eu ca fixatie, nu va pot argumenta logic.
hai sa va mai dau o reteta, de pui libanez, pe care o comandai ieri de la Papu: ceapa, ciuperi, masline, gogosari acri, piept de pui- toate la tava, cu apa si un pic de ulei (nu cred ca au fol. aia uleid e masline, dar pot sa visez). SI mult patrunjel
La noi acasa e de baza clasicul gratar cu salata.
Mai fac mic dejun: legume congelate le fierb, si pun lamiie pe ele - ca o salata. SI o omleta alaturi.
Si da, laptele dulce baloneaza pe multa lume, dar nu pt ca e el de vina, ci pt combinatii. Cred ca de aceeea se recomanda atat de mult la cina un iaurt- sa fie solist.
cereale- recomand pe cele de plafar - integrale.
Lorich, inca un sarutmana pt informatii. Eu nu am cumparat pangasius niciodata, din motivul ca ietete ce zic astia ca e nasol. Bine, eu mai cumpar peshtele praspat, imi place sa iau si viu, il apuc si dau cu capul de el de masa sa ametzeasca si apoi in disec & co.
Dar tati prefera peste scump, asha ca iau pastrav, somon, care is disecate, si e mai comod (la naiba, pastravul insa are nishte solzi mici...cel mai fain de curatzat e crapul din Carfur, ala florean, care are putini solzi, si e mai inchis la culoare, ca i se vede pielea, e ala dezbracat, si de obicei rugam pe nenea sa ni-l pescuiasca din acvariu)
Gata, v-am facut praf, ce mama minunata sunt. Nu ati mai vazut asha ceva!!!
ma duc sa imi fac statuie.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008