Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (147)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Neatza fetele!
Multumesc tuturor de urari, sunteti niste dragute, ca de obicei!
In sfarsit o zi de vineri mai relaxanta pentru mine...am mancare facuta, asa ca azi ma voi ocupa doar de curatenie...dar sa incep cu o pauza totusi....ma duc sa mai lenevesc in pat un picut.....
va pup, o zi buna!

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neata!
ptr fete.
Azi meregm la 2 gradi. Am emotii.
Simonacip, ma bucur ca sunt ok analizele.
Lumi si eu ma gandeam ca si tine, Doamne, cand au trecut 2 ani??? Of...

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Edit: fetelor, la kids planet tot 3 ani e limita de varsta?
Adriana ma gandeam la intalnirea propuse de tine. Of, uite ca iar s-a facut urat afara. Ce facem? Asteptam vreme mai frumoasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Neata!
ptr fete.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Adriana ma gandeam la intalnirea propuse de tine. Of, uite ca iar s-a facut urat afara. Ce facem? Asteptam vreme mai frumoasa?

Ylari, te-am sunat si mai devreme, voiam sa iti zic - sa ma ierti ca am uitat sa zic din timp: ca tre 2 analize la dus copilul la gradinitza. Exudat faringian + coprocultura (sau coproparazitologicul). Primul primesti rezultatul mai greu, cam 1 sapt, si tre dusa fifitza dimineatza, la recoltat, sa nu pape/bea nik ca sa ii ia din gat o proba pt analiza.
Apoi iti da o fisha de completat de catre medic (asta nu e regula, asha e la unele gradinitze particulare) cu stadiul fetei, ca e sanatoasa clinic, daca are alergii alimentare si recomandari, etc- noua ne-a completat-o pediatra la Medicover. Tipizatul ni l-a dat gradinitza.

Dar uite, imi pare rau ca nu tzi-am zis de exudat mai devreme, sa ai rezultatul mai repede.

\\melly, pe unde mai bantui?

edit: azi la casafericiri se serveste: mic dejun: piine cu pate de casa si iaurt
pranz: mamaliga cu br si sm, pui cu legume , papananasi fierti
16: placinta de mere si morcovi

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Neata!
ptr fete.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Ylari, te-am sunat si mai devreme, voiam sa iti zic - sa ma ierti ca am uitat sa zic din timp: ca tre 2 analize la dus copilul la gradinitza. Exudat faringian + coprocultura (sau coproparazitologicul). Primul primesti rezultatul mai greu, cam 1 sapt, si tre dusa fifitza dimineatza, la recoltat, sa nu pape/bea nik ca sa ii ia din gat o proba pt analiza.
Apoi iti da o fisha de completat de catre medic (asta nu e regula, asha e la unele gradinitze particulare) cu stadiul fetei, ca e sanatoasa clinic, daca are alergii alimentare si recomandari, etc- noua ne-a completat-o pediatra la Medicover. Tipizatul ni l-a dat gradinitza.

Dar uite, imi pare rau ca nu tzi-am zis de exudat mai devreme, sa ai rezultatul mai repede.

\\melly, pe unde mai bantui?

Cleo, merci de info. Acusi vazui apelul, a ramas tel pe silent de ieri de la pranz Mi-am imaginat ca trebuie si analize. E bine daca se poae colabora cu medicoverul ptr fisa aceea. Ma gandeam ca trebuie mers la med ei de fam (nu l-am mai vazut de cand avea Eva 2 saptamani ) Copro trebuie facut doar o data sau de 3 ori consecutiv cum era pe vremuri? Pupi

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Neata!

Multam fain de ajutor...am vb cu Alysh pe pm si m-a lamurit...era in sect 2 si acum s-a mutat in sect la almanahe. Sper sa se descurce tata!

La Mina Minovici sper sa nu ajungem vreodata!

Legat de palme la fundulet...si eu i-am mai dat lui Cri...dar numai simbolice si numai in cazuri extreme (probabil ar fi fost cazul si atunci sa ma stapanesc dar nu am mai putut!...ex venea masina si el alerga cat putea spre ea...eu ii ziceam sa se opreasca si fugeam ca disperata sa-l prind)
De atunci nu imi amintesc sa-i mai fi dat...sotul e mai autoritar...si asa ma enerveaza! Adica eu am voie sa-mi ies din fire...dar el ar trebui sa se abtina! Daca il vad ca se enerveaza...intervin eu...sa mai calmez apele...

Am inlocuit palma simbolica la fund cu chestii de genul in camera ta, nu te mai plimbi cu bicicleta, nu-ti mai pun thomas, nu te duc la Noni...etc.
Pe Eli nu cred ca am batut-o never...dar o pedepsesc...Vad ca sunt destul de ok...nu prea sar calul...cri si-a castigat cam toti prietenii de familie de partea lui...toti zic vai cat e de cuminte!
Dar copil cuminte si baba frumoasa...mai rar!...Eu ma bucur ca-si recunoaste greseala si incearca sa o repare...de ex...da ceva pe jos...se duce ia matura si strange.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Mammaaaa...e tare de tot Mozilla asta; aseara ii scriam lui Desiree, dupa ce am scris o tona a picat netul, calculatorul s-a blocat si eu muream de ciuda ca nu pot macar sa salvez ditamai mesajul; si azi dimineata uite ca s-a deschis mozilla cu tot cu mesajul inceput de mine in compost. Super
Deci:
Desiree nu stiu daca am inteles bine ce sa dezvolt, asa ca o sa dezvolt afirmatia aia cu carne+amidonoase sau te referi la faptul ca am scris ca azi ii dau mancarica de cartofi, fara carne? Well... eu stiam pt mine ca nu trebui mancata carnea cu cartofi sau painica si evitam crezand ca ingrasa, dar e mai complicat, hai sa citez :"pt a fi digerate proteinele animale (carne, oua, peste) necesita un fel de enzime, pe cand amidonul cu totul alt fel de enzime. Aceasta contraindicatie in modul de digerare a celor doi principali macronutrienti (proteine si glucide) duce la blocarea digestiei ambilor cu declansarea unor fenomene de fermentatie-putrefactie.

In ceea ce priveste faptul ca Victoria nu papa carne, nu stiu ce sa spun, e ca asta cu robert nu papa fructe, incerci si incerci si incerci...

Intre timp Robert a calcat in cana mea de cafea de langa mine, de pe canapea (si eu inteligenta) si acum adun cafea+zat de pe canapea dintr-un material catifelat.

Asa.... acum mesajul de dimineata :

Doloress ma duc la pagina 17 sa citesc articolul tau , pe mine ma sperie tare aceste crize, se da PREA tare cu capul de orie(parchet, gresie, covor)...pai vorbim de bataita, dar oare lovindu-se asa nu poate sa-si faca rau... Robert are deja urme pe frunte, seda cu capul c anu intrua cubul in cub, ca eu nu-l cocot pe masa, ca etc....off... daca il ignor, da mai cu sete, ma duc sa citesc, am nevoie se pare!

Aoleu..Luminel cate are pe ea?!?! hhihihi ea si le-a pus?
Robert nu mai poate fi lasat in pampers ca si-i scoate si-i analizeaza.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

lorich, imi place tare cum explica nenea Mincinoschi sau cum il cheama.
Acu ceva ani, cand eram pasionata de yoga/ayrveda - erau nishte explicatii, de genul: masa trebuie sa te energizeze, nu sa simti nevoia sa dormi dupa. Si reguli de combinare in genul zis de tine- un aliment cu amidon e suficient in cadrul mesei, nu se combina cu altele etc. Bine, acolo nu se recomanda carne, lucru de altfel simplu pt mine.
Ideea e ca Mincinoschi are explicatii medicale.
De aia suntem o tzara de balonatzi si gazoshi? ca mancam combinatzii fatale - carne cu sos de faina si mai intingem nishte cartofi prin? si dupa aia picam ca mamaligile, si nu ne trezim fara un alcool - digestiv?
Si io care dadeam vina pe turci, ca ne luau graul si vacile si oile, si am ramas cu porcii si asha mancam noi porc mult si dejava.

Sa ne mai zici din reguli! Si mai ales, sa ne propui alimente din ce zice el!

Apropos de asta, fetelor - au iesit urzicile. Eu am facut in weekend, am baut zeama io, am mancat tot io, si luni mi-am facut analizele de sange. NO ANEMIE ANY MOREEEEEEE! deci am analize de om sanatos, ma fac pilot. Si da, cura de urzici de weekend mi-a anulat durerea de cap.

Mergi la inceput

Ce as mai face si eu o mana de urzici (ptr Eva)!!! Dar n-am cum sa ajun la piatza Greu nene, greu la noi...
Aseara am facut peste cu brocoli (fiert + unt + oleaca de usturoi) a papat fata de a rupt. Asta ca sa mai schimbam idei de meniuri. Combinatia asta o fi ok? Haide mai ca nu poti nici chiar asa sa te revolutionezi cu totul. Pai ce-i mai bun ca un mic cu cartofi prajiti + bere? Hai sa v-aud Si dupaia o tolaneala de dupa amiaza? Nu ma intelegeti gresit... si eu vreau sa mancam sanatos si chiar gatesc asa (sau incerc) perioade lungi, dar asa trantesc la un moment dat o friptura de-aia nesimtita cu sos si cu un piure, o salata si (dupa cum spuneam mai devreme) o berica de ma intreb ce o fi fost in capul...........

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Da, Cleo si mie imi palce mult de el, de muult, de cand analiza etichete pt Jurnalul National. Eu recomand sa-i iei cartea, ca nu e scumpa, am luat-o din carefour cu 35 lei, nu-i mare branza.

Sunt foarte multe chestii in ea, ia fiecare aliment al romanilor, il analizeaza, de ex supa aia de gaina e foarte sanatoasa si cu proprietati miraculoase la raceli. sau varza- cica e un aliment minune, indiferent de cum e -crud, fiert, murat- are calitati extraordinare (eta-eta, cum zice Robert ); Nenea recomanda intoarcerea la dietele strabunilor, care se sculau nitel flamanzi de la mese, munceau pe afara, macau oua (apropo cica nu fac colesterol, se pot manca de oamenii sanatosi 1-2/zi) de la gaini stresate doar de uliu si de cocos (sa fug sau sa ma impiedic?!) si tot asa.

O sa mai incerc sa mai scriu idei principale si importante.

Doloress am citit art., trimis si lui tati, care zice ca totul e din vina mea, cica sunt buna sa-l cresc, dar nu sa-l educ, adicatelea daca nu face la olita si face crize = nu stiu sa-l educ. Foarte interesant e ca tantrumurile au 2 "arome"-unele se ignora, altele nu! Nu stiam, oricum, nu-l ignoram cand vedeam ca are nevoei de ajutor si de aia se enerveaza, se pare ca instinctele mele sunt totusi bune.

Simonix voiam sa-ti spun ceva vizavi de sensibilitatea Robertelului tau - eu sunt de parere ca tipatul poate face la fel de mult rau, incerc sa-l evit la fel ca si pe bataita; stii de ce zic? am obsevat ca cele mai ciudate reactii le are daca tip la el - are o fatza panicata, mor de rusine in secunda doi, ca-i fac asa ceva, il vad ca e afectat si sufera si mi se rupe sufletul!!! Atata pot sa zic, Doamne ajuta-ma, urasc si asta cu tipatul!`

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
pai vorbim de bataita, dar oare lovindu-se asa nu poate sa-si faca rau...

Bineinteles ca poate...din pacate. Si evident ca NU trebuie sa ii lasam sa se dea cu capul de orice ar fi. Se dau ei suficient si din greseala (Lorelei are deja vreo 6 bontaneli cu capul de diverse obiecte) cand alearga sau cand se joaca nu mai au nevoie si de cele intentionate. Dar defapt articolul lui Dolores care mi se pare senzational chiar asta spune, sa nu se ignore crizele astea, sa nu fie lasati sa se dea de pamant.

Cateva elemente ale mecanismului loviturilor la cap. Loviturile la cap produc, strict mecanic vorbind, doua reactii. O reactie este aceea a miscarii relative a creierului fata de craniu iar a reactie este aceea a vibratiilor craniului. Miscarea relativa a creierului fata de craniu se intampla si la simpla aplecare a capului, insa la o viteza joasa. Cand ea insa se intampla la o viteza mare poate sa provoace rupturi ale unor vase de sange prin acceleratie si lovituri bruste ale creirului de peretele cranian prin deceleratie. Peste astea daca mai punem ca dupa o lovitura craniul incepe sa vibreze iar daca in banda de frecventa in care vibreaza exista si frecventele importante de rezonanta, asta inseamna ca amplitudinea de vibratie creste enorm. Modul in care craniul vibreaza este foarte complex si cu cat amplitudinea lui este mai mare cu atat presiunea intracraniala se mareste. In plus genul asta de miscare suprapus pe miscarea relativa craniu creier duce poate duce la leziuni si mai profunde ale creierului.

Avem noroc ca...o buna parte din hematoamele mici se resorb, ca craniul copiilor este mult mai flexibil decat cel al adultilor deci se va fractura mai greu. Miscarea relativa este insa mai mare la copii decat la adulti.

Cateva date statistice care pe mine ma infioara. La noi in Be daca ne uitam la copii intre 0 si 16 ani grupele cu traume cerebrale mai mutle sunt in ordine 4-6 ani, 2-3 ani si 0-1 ani.
La grupa 0-1 ani in 90% din cazuri accidentul se intampla acasa/ in casa. In 70% din cazuri e din cauza unei cazaturi de la o inaltime de sub 120cm.
La grupa 2-3 ani 85% din cazuri se intampla acasa/in casa, 80% din cazuri sunt cazaturi de la inaltime de sub 120cm.
La grupa 4-6 ani deja doar 30% din cazuri se intampla acasa.

E drept ca numarul de traume cerebrale la copii e de "doar" 10.38/1000/an in Belgia.

Oricum nu cred ca merita riscul.

Nu, nu vreau sa va speriu (sunt eu suficient) voiam doar sa va descriu pe scurt mecanismul asta de lovire daca tot il studiez de imi iese pe urechi si una alta despre statistica.

Munca mea a devenit foarte urata...daca pana acum lucram doar cu cadavre (foarte de treaba) acu' trebuie sa fac statisticile la pacienti...si doamne greu e si urat...mai ales cand ajungi la cate un caz...nascut x decedat y si cand faci diferenta iti ies doi trei anisori sau si mai putin. Ca cine nu i-a pus casca pe cap cand il aducea cu bicileta la cresa sau ca i-a dat de mancare cainelui si a picat de nu stiu unde. fac cu nervul cand citesc rapoartele astea.

Na ca m-am mai descarcat.

Lumine

Simonix te pup de te albesc. Noi maine mergem in Germania la cumparaturi nu stiu inca cat de in forma suntem dumininca, dar la cum arata vremea cred ca nici de plantat nu plantam nimic. Da' io tie ti-am mai spus, daca aveti chef sa veniti numa' tre' sa va puneti in masina si sa veniti [:d] facem alte activitati. Oricum daca nu e uikendul asta, celalalt sunt singura cu fata, asa ca am nevoie de companie [:d] uite asa profitoare sunt io .

o si buna,

Esme

PS. Sa-mi spuneti daca nu mai vreti detalii din astea morbide.

Mergi la inceput