Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (147)
Raspunsuri - Pagina 16
belleane spune:
Eu tin regim de la inceputul anului fara zahar la cafea, dulciuri, sucuri, putina paine de fast food sau grasimi nu mai vorbesc. In tot acest timp am facut si masaj. Nu pot insa sa ma infometez ca lesin. Si totusi nu se vede la cantar. Am avut aseara curajul sa ma cantaresc si stupoare am tot aceeasi greutate desi observ ca hainele sunt largi pe mine. Ufff...
Lorich spune:
Niste exemple de papa sanatoasa
Mic dejun:
-1-2 oua pregatite scrob (omleta sparta)
-70g paine integrala (3 felii) fara aditivi
-19-20g unt natural (untul se consuma de pref dimineata)
-ceai de plante sau ceai verde, negru, cafea filtru de buna calitate (150ml) fara indulcitori. Se poate adauga zahar brun sau miere 9numai dupa 40grade)
-15g gratar de manzat pregatit fara sursa de foc deschis sub carne, cu garnitura 300g legume fierte asezonate cu un sos de ciuperci sau rosii
-ceai de plante, negru, cafea
--cereale, care sa fie consumate la micuyl dejun, de preferinta intr-una din zilele de post (treb sa contina macinis integral saua mestecuri de grau dur si comun, quinoa sau amarat); sa nu fie obtinute prin expandare, ci sub forma de fulgi de ovaz etc si de pref sa nu fie acoperite cu glazuri de zahar, miere, caramel, cioco etc
-cerealele se vor asocia cu nuci, seminte, leguminoase, dar nu cu fructe, inclusiv fructe uscate
-se vor consuma cu lapte de soia sau orez si nu cu iaurt sau lapte
-300g mancarica de fasole cu legume de post
-ceai de plante
Pranzul
-200g pasare inabusita, grilata
-200g de legume la gratar (vinete, dovlecei, ardei etc) sau morcovi, brocoli la abur
-apa,ceai, cafea
-150g smaghete din grau dur si quinoa asezonate cu sos de ulei de masline extrav. cu peperoncico si tomate, presarate cu parmezan
-budinca de orez basmati cu branza de capra
-apa
-salata de andive asezonata cu vinegreta de ulei de masiline extrav. cu suc de lamaie sau otet balsamic
-200g tofu asezonata cu sos de soia
-apa
Cina
-100g peste gras:somon, cod etc
-legume verzi
-apa
-100g fructe de mare fierte si asezonate cu sos de ulei de masline extrav. condimentat cu usturoi, suc de lamaie etc
-garnmitura de naut, bob, hrisca, mazare , quinoa
-apa
-salata de ciuperci cruda sub fosrma de carpaccio, cu ulei de masline extrav., zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, piper etc
-ceai de macese, rozmarin , menta
-apa
Lichidele vor fi consumate cu cel putin 1/2 ore inainte de masa sau 1-2 ore dupa.
Daca mai gasesc alte exemple, mai pun ![]()
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
gabitzam spune:
Daca mi le-ar pune cineva pe masa gata pregatite cred ca as urma si eu un regim de viata din asta
Cand ai doi copii, servici, casa de tinut, eu personal ma las pagubasa. N-am timp si de cumparat toate astea, fara abatere, de pregatit, de pregatit si copiilor inca un rand de mancare, no way... Ma resemnez sa raman grasa in conditiile astea si sa incerc doar sa limitez consumul de dulciuri si sa nu mai mananc seara.
Am comandat si eu cartea ieri pe net, dar de acum am senzatia ca o sa fie doar lectura fara prea mult folos, uofff!
Alaturi de SEBI
Andrada79 spune:
Lorich uffff imi pare rau de palma la fund dar te inteleg perfect. Ai grija cu spatele!!!!!!! Sa stii ca si eu i+am dat lui Tiberiu 2 palme la fund pt ca umbla si imi stingea flacara la aragaz. Am ramas cu sechele de cand s+a oparit si cand l+am vayut ca nu intelege i+am dat doua palme, nu tare dar gestul in sine...............................uffffffffffffff. Despre ce carte vorbesti, cum se numeste, cine a scris-o? Mi-a scapat!
Gabitzam am vazut zilele trcute poye cu puii tai si am innebunit cand l+am vayut pe Raducu cum face el curat. Tot asa cuminte e?????Mereu cand vad poze cu el imi aduc aminte cum dormea el in leagan la ziua Dariei.
Adriana ar fi super o intalnire in weekend. Poate as ajunge si eu!
Fecian ce scump este! Vad ca te ajuta, nu gluma, la gatit!!
Desiree interesante scutecele de training. Cemarca sunt, ca sa caut si la noi, poate gasesc???
Alina e o scumpica Sara! Astept sa vad si filmulete!!!
Mi bebelina La multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Voi avea o nepotica!!!!!!! Sora mea a facut ieri 3D-ul si a aflat ca e tot fetitza. Uraaaaaaaaa, ea vroia baiat dar sanatoasa sa fie ca asta e cel mai important!
belleane spune:
Andrada: stai linistita cu scutecele de training la noi sunt numai din astea. Ati pus mana vreodata sa vedeti cum tin umezeala scutecele? Sunt doar niste depozite de pipi /caca.
Andrada79 spune:
Belleane asa e
!!!
Adriana am citit articolul ala pe fuga si faza cu "Femeile care aleg sa faca cezariana isi risca sansele de a forma rapid o legatura cu bebelusii lor, sustin neonatologii" nu mi se pare deloc adevarata. Eu am nascut prin cezariana si nu ma regasesc in situatia asta!
Legatura dintre mine si Tiberiu a fost de nedesris in cuvinte! Nu voi uita niciodata prima noapte petrecuta cu el in spital, cand mi l-au adus in salon si duse au fost asistentele alea. Am stat toata noaptea cu el in brate si [plangeam de mama focului ca facuse eritem fesier si aveam impresia ca de aia plange, ca il doare.El plangea saracutzu si de foame pt ca aveam canalele infundate si singurul moment in care a venit o asistenta la mine a fost cand plangea copilul si a tinut ea mortis sa tipe la mine sa ma misc mai repede. Imi aduc aminte perfect cum il tineam in brate si muream de durere, ca ma tinea rau operatia, dar nimic nu conta pt mine decat el, cat despre momentul cand l-am vazut prima oara ce sa zic nu sunt cuvinte care sa descrie ce am simtit! Hai ca m-am intins.........
belleane spune:
Andrada: Ai dreptate, exista sansa si atat. De multe ori articolele de pe prima pagina contin reclame si asta ma face sa le citesc dar nu neaparat sa cred in ele.
cum e cazul articolului despre nasul infundat care este reclama la Olynth.
mihaser spune:
salut!
fetele din bucuresti...stiti careva ceva despre institutul national de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca? l-au chemat pe tata acolo sa se interneze o saptamana
...o fi mancarea ok? mama nu stiu daca o sa poata merge cu el ca are pb acasa...cred ca e in sect 5...cum se ajunge de la gara de nord?
Adriana_78 spune:
Andarada, articolele astea au si plusuri si minusuri
Si mie mi s-au parut cam trase de par unele afirmatii
Insa faptul ca in Ro cezariana e la moda cred ca e adevarat si ca a crescut nr. lor.
Luminel spune:
Salutare!
Mi_bebelina, LA MULTI ANI, iti doresc o viata frumoasa si linistita, cu sanatate, bucurii si impliniri!
De obicei ies afara cand e frumos...ieri din cauza starii psihice proaste nu iesisem dar pana la urma am scos fata pe balcon, care fiind cat trei balcoane, la etajul I si orientat spre sud si nefiind la strada, e ca si cum am iesi in gradina![]()
Voiam sa clarific un lucru: ieri nu ma simteam aiurea pentru ca i-am dat prima oara palmite lui Cris (nu sunt asa de ipocrita)...s-a mai intamplat sa o mai lovesc usor la fundulet sau peste manute, de cate ori facea ceva rau si nu voia sa inteleaga de vorba buna...si nu cred ca asta o va traumatiza pe viata, sa fim seriosi...mi-aduc si eu aminte, cu nostalgie, de cateva palme (nu multe) incasate de la mama dar mai mult (si pe viata), m-a marcat mania lui taica-meu de a ma compara cu alti copii, eu fiind intotdeauna cea mai proasta, mai lenesa s.a.m.d., fapt ce mi-a creat un complex de inferioritate de care n-am scapat nici acum
...dar am divagat...
Ideea e ca e de condamnat bataia administrata fara rost, doar cu scopul de a te descarca (asa cum am facut eu ieri)...si eu pentru asta mi-am pus cenusa in cap...
Lorich, intr-adevar interesante sfaturi...cam greu de urmat, dar macar 50% daca le-am putea pune in practica, poate ca am fi mai sanatosi.
N-am citit articolul cu cezariana, dar am citit altele pe aceeasi tema si nu cred ca se aplica la toata lumea teoria asta...la mine cel putin nu, si am experimentat ambele nasteri![]()
Vazut scortisoara frumoasa de Alina_anto...impreuna cu Cris care chiar i-a oferit sucul ei de fructe
...
Alina, succes la bb2!
Ylari, i se facu lui Oprescu mila de tine, bre?
Laura, imi pare rau ca nu s-a concretizat proiectul cu casa...si ma bucur pentru Simo ca au semnat actele...dar voi de ce n-ati reusit?
Azi Cris a mancat bine (se pare ca e o zi da, una nu)...nici eu n-am mai fost nervoasa (Doloress aveai dreptate ca ei simt) cu exceptia unui episod cand am tipat nervoasa la fiu-meu care tipa la mine cum de "am indraznit" sa-l intreb de ce ieri mi-a zis ca incepe azi scoala de la 2 si el pleac la 1
...dar pe ea a amuzat-o faza
...
Mai am o problema: Cris de cate ori casca gura mai mare face o grimasa de durere ca si cum ar durea-o falcile...am apasat-o pe urechi si nu pare ca o dor...nu plange, doar se stramba...ce-ar putea fi? oare sa ma ingrijorez? n-as vrea sa ma trambalez degeaba pana-n Pantelimon la dr...
am uitat ce mai voiam sa scriu..dar mai revin...ca oricum m-am intins prea mult 
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj