Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (147)
Raspunsuri - Pagina 15
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lorich Erika sigur ca da! Cand ne intoarcem de afara o sa scriu ce zice nenea ca nu se combina. O sa mai vad eu ce merita scris asa schematic, plus poti sa ma intrebi ce vrei. la cumparaturi, eu alerg cu carutul peste tot iar tati sta cu el pe la mobila, pe unde se catara, sare prin paturi, inchide usile dulapurilor, se baga in ele etc. pana la urma o sa ne puna astia de la carrefour sa le cumparam Am fujit! Lori, mami de Robert din 9.06.2008 Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga) |
lorich, io iti propun altfel: scrie-ne meniuri propuse din carte.
De exdcombinatia clasica: carne gratar/cuptor si alaturi salata.
Acu, ca ma gandesc, mancarea traditional romaneasca tre scoasa - carnea e toata cu sos, si de obicei sosul inseamna ulei cu faina si apoi smantana/bulion etc.
grav e ca la romani, cartoful si piinea sunt de baza. De aia au romancele o burta generoasa si gravidoasa- care eu nu am vazut-o in roma/barcelona?
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Alysh spune:
Am venit de afara, frigulet, frigut, frigut. Off, imi doresc o saptamana numai de soare!!!
Da, constat cu stupoare cate mamici batause avem la odiseea noastra, in frunte cu mine bineinteles
. Pai sa ne batem asa copii, mai fetelor??? Glumesc, bineinteles! Sincer, cred ca va faceti prea multe probleme de constiinta. Cred si sper ca nici una nu-si bate copilul cu naduf....ca mai scapam cate o palmuta, chiar cred ca nu e grav, nici ca-i traumatizam pe viata.
Cata bataie a luat sotul meu de la ai lui, dar fiindca era fff rau, si e cel mai echilibrat om pe care il cunosc. DAr sa nu intelegeti gresit: sunt total impotriva batailor si chiar si palmutele astea de care vorbim noi, as vrea ca VLad sa le primeasca extrem, extrem de rar.
Eu il las liber la prostioare dar ma scoate din minti cand ma ignora, cand ma sfideaza. Azi dimineata de ex era cam nervos, a luat un biberon si a dat cu el de pamant de cateva ori. L-am lasat, poate era frustrat, suparat, visase urat, nu stiu.....Dar cand il rog sa nu mai verse cacao cu lapte prin bucatarie....si totusi o varsa dupa mii de rugaminti atunci izbucnesc si eu.
Nu stiu ce sa mai zic acum...cartile moderne de psihologie a copilului interzic complet si tipatul si palmuta.....acum de la teorie la practica e un mic drum de parcurs. Probabil ce vorbeati voi: cap sub dush rece, urlat la stele, scoala rabdarii....
In alta oridine de idei, am vazut poze cu doi copii frumosi foc: Scortzisoara Alinei si Matzul lui Fecian, ffff simpatici!
ALI, mami de Vlady si
24+ cu
Luca
aldaesme spune:
Sal'tare,
Nu, eu inca nu am lovit-o niciodata pe Lorelei si sper sa nu ajung pana acolo. La cata bataie am luat eu, cred ca sunt in stare sa il mananc de viu pe ala care o va atinge pe fata...chiar daca presupunand prin reducere la absurd ala ar fi sotul. Da' sincer nici nu m-a enervat vreodata asa de tare incat sa imi vina sa dau...Mai ridic vocea, da' problema mea imensa e ca imediat dupa aia ma pufneste rasul si sa ma vedeti cum alerg in spatele ei sa nu ma vada ca rad...ca deh, tre' sa fiu serioasa. Altfel coltzul si explicatul sunt singurele "pedepse" momentan...mint...sa ascund informatie...defapt uneori faptul ca ii ascund chestia cu care se prostea produce reactia cea mai buna.
De exemplu, saptamana trecuta ii trecuse prin cap ca sta in picioare pe scaunel si de acolo lanseaza plastelina. Eu sunt complect impotriva statului in picioare pe scaun in timpul jocului prin urmare am asezat-o si i-am zis ca daca mai face ii iau scaunul...evident ca iar a fost in picioare. I-am luat scaunelele le-am dus in debara si ea statea langa usa de la debara cerand scaun. Dupa un minut i l-am dat inapoi...inca nu a mai incercat jucatul in picioare pe scaun. Ma astept sa mai recidiveze dar i se va intampla acelasi lucru. La fel fac si cand isi baga intentionat plastelina in gura, sau cine stie ce smecherii mai are ea in program.
Aseara nu am fost acasa cand s-a culcat fata dar am inteles ca s-a repetat faza cu caca. Asa ca diseara duc oilta in camera si citim poveste pe olita daca altfel nu se poate [:d].
fug la curs...
o zi buna,
Esme
elenuca spune:
Salutare si de la noi !
Am intrat pe fuga sa-i urez dragei Mi_bebelina La multi ani fericiti , sanatate si echilibru sufletesc ! O viata ca o primavara vesnica iti doresc ! 
Noi suntem cu bagaje...uf.. maine seara decolam spre bunici la tara, Adriana, daca ramaneam in Bucuresti, cu siguranta as fi raspuns <prezent> invitatiei , noi ne-am simtit tare bine la voi,
.
Simonel, inteleg ca s-au semnat actele, ma bucur mult, Doamne Ajuta sa fie intr-un ceas bun ! Scumpa, o sa ne vedem dupa Paste, te pup mult si pe Mateias dragalas !
Am vazut poze cu o printesa superba si cu un print cu plete blonde, se stiu ei care sunt
. Alina, succes cu priectul bb2!
Va pup dragele mele si atat cat imi permite netul la tara, va citesc si sper sa reusesc sa va mai si scriu de noi.
O primavara superba tuturor !
Elenuca mami de
Lizuca 29 Mai 2008
Adriana_78 spune:
Intalnirea nu va fi oricum weekendul asta. Elenuca, sa inteleg ca stati pana dupa Pasti la tara?
Lorich, Ylari eu sper sa se indrepte vremea, imp. e sa nu ploua.
Intrebarea era daca facem in weekend sau in timp. sapt?
Lorich spune:
Bon, ne-am intors, mda, frig..am inghetat tare eu, lui Robert doar manutele, vorba aia ne-am decalit ieri cand a fost cald.
Cleo partea proasta ca anumite combinatii nu c aingrasa, ci fac nu stiu ce putrefactie pa acolo cu potential rau. Si carne+amidonoase inseamna o groaza de lucruri:spaghete cu sos de carne, pilaj cu carne, si muulte. Eu cand ma intristez, ma gandesc la Robert, nu la mine, ma rog... sa vad ce pot sa redau
Combinatii nesanatoase de alimente:
-alimente care contin proteina de origine diferita
Ce produc:digestie lunga, dificila, fermentatii si generare de compusi toxici, balonare, constipatie, diaree, arsuri, reflux, malabsorbtie, malnutritie.
Ex:carne cu lactate.
-alimente care contin proteine de origine animala cu alimente amodonoase
Ce produc:modul de digestie al celor doi macronutrienti duce la blocarea digestiei ambilor cu declansarea de fenomene de fermentatie-putrefactii nocive.
Ex.:carne+cartofi; paste fainoase+sos de carne sau carne;produse de patiserie+umplururi de carne;pizza 9exceptie -vegetariana); burgerii
Un ex interesant:sunca presata cu injecatare de amidon-are din start combinatia proasta amidon+carne
-grasimi si alimente grase impreuna cu alimente proteice
Ex.:carne, peste, oua la care se adauga unt, smantana etc
grasimi si alimente grase in combinatie cu alimente amidonoase si zaharuri
Ex:unt, margarina carne grasa+amidon+zaha, sorop glucoza, miere de albine
Exceptie tolerata-paine integrala unsa cu putin unt
asocierea alimentelor proteice cu bauturi si alimente acide (acre)
Ex:carne+otet, suc de lamaie, bors, cola, vunuri
alimente amidonoase in combinatie cu bauturi si alimente acide(acre)
Ex:bauturi acide (cola, sucuri de fructe) se vor consuma la distanta mare cc 2-4 ore fata de alimentele amidonoase (paine, paste, orez, mamaliga, cartofi, prajituri)
Revin cu exemple de meniuri sau daca vrei combinatii sanatoase de alimente, merg sa-i dau papa lui Robert si va las cu un citat: Parinti, daca tineti cu adevarat la sanatatea copiilor vostri nu le datai dulciuri rafinate industriale!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
YLARI spune:
Alysh vroiam sa spun ca sunt total de acord cu tine
Niciuna nu-i snopim, niciuna nu suntem de acord cu bataia... facem si noi ce putem ca sa nu-i educam cum am fost noi "educati", insa se mai intampla sa o luam si pe-alaturi...
A ras Eva un castron de mamaliga cu ou, branza si smantana! Mai stau putin si o bag la nani.
Sper sa pot sa ies apoi din dormitor ca e invitat Oprescu la videochat la protv si i-am pus 2 intrebari
referitoare la terenul meu. Bine, tema emisiunii e alta, dar poate i se face mila si de mine............
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
belleane spune:
Salutare
Mi-bebelina sa fii sanatoasa,voioasa si iubita.
Eu nu m-am mai enervat in ultimul timp cu fetele. Am fost un exemplu de calmitate. Chiar daca face o tampenie incerc sa o corectez cu zambetul pe buze. Si daca nu m-am mai enervat nici Elena nu s-a mai enervat. Cu papa am stat si am analizat cum arata si am ajuns la concluzia ca daca papa in ritmul ultimelor luni o sa ajunga cam dolofana asa ca stresul meu legat de mancare e zero. Poate sa ciuguleasca doar si e suficient. Important e sa avem obiceiuri alimentare sanatoase. Cat despre nervi, bataie sunt total impotriva.
Cred ca pentru a se dezvolta psihic normal copilul are nevoie ca familia sa fie locul cald unde sa-si incarce bateriile, sa gaseasca intelegere, sa fie iubit. Trebuie sa cunoasca niste limite dar daca el va gasi intelegere si iubire aceste limite vor fi foarte usor de acceptat. Intoleranta este ca un bumerang.
Stiu ca este foarte greu sa fii tot timpul calm si linistit dar trebuie ca si noi sa constientizam ca normal nu este sa fim nervosi, agresivi, intoleranti si atunci cand sarim calul macar sa ne cerem iertare sau sa recunoastem ca gresim.
DanaH spune:
cleo, olandezii zic ca un adult sanatos mananca 6 felii de paine pe zi. evident, cu unt/margarina plus cascaval sau sunca. si chiar mananca. dar nu sutn grasi. bine, nici slabi nu sunt, asa ca francezii (cel putin asa mi se par mie francezii), dar.... si aici vine un mare dar, fac f mult sport.
lorich, mutzam foarte fain pt sfaturile din carte. in mare aprte le stiam, dar nu strica se le vezi asa, structurate. apropo, eu acum tzin dieta disociata si am invatzat din ea o graza. si functioneaza, zau. in doua luni am dat jos 5 kg. bine, daca as mai da inca vreo 5 (macar) ar fi minunat. dar m-am obisnuit sa mananc asa si nu imi este greu.
am termiant cu studentzii mai devreme. am termiant capitolul si nu am avut chef sa trec la urmatorul. ramane pt sapt viitoare. mai am 3 sapt de predat si gata. ufff, nu mai imi place deloc sa predau. pune-ma sa fac cercetare, si fac,d ar predat... si cand ma gandesc ca in romania aveam si cate 25 ore pe saptamana, plus vreo 10 meditatzii...
despre mers cu copiii la cumparaturi: noi mergem cu ei peste tot. cel putizn mierucrea, cand sunt cu odo acasa, numai prin magazine stam (si cheltui o graza de bani, evident). ieri, de ex, am deschis toate amgazinele. iar in sueprmarket, pe odo o punem in carucior, in scaunel, si vorbim tot timpul cu ea. iar alex sta si el in carucior,printre cumparatuir (el e responsabil cu aranjatul cumparaturilor in carucior) desi e cam greu sa il imping. dar tati se descurca de minune.
in amgazinele de haine, nu prea au rabdare sa stea sa probez. odo sta in carucior si ma striga continuu iar eu mai scot capul de dupa draperie. dar alex.... noroc ca mutle magazine au cate un calutz sau o mashinutza pe care se paote urca, sau televizor cu desene pt copii si il las acolo si il iau de acolo.
va pup s fug la masa. azi am fasolica facuta de socrela. am uitat sa spun ca e la noi,a dica e in oalnda, dar sta la cumnata-mea din motiv de bebe mic. pe noi ne viziteaza din cand in cand, mai face o macnarica, mai o curatzenie in lipsa noastra. ce sa zic, nu ma vait, e bine.
mai viu eu, ca azi am limbaritza.
Poze
belleane spune:
Cleo: Uite ce mi-a recomandat doctora noastra dupa episoadele de tuse si muci sa avem in camera de somn. vezi pe salin .ro
Am vazut poze cu 2 copilasi superbi Pui De Fecian:unul cu ochii albastri de zici ca-i ireal si Sara o frumoasa domnisoara cu gene lungi si ochi imensi.