Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (146)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Intrebare intrebatoare - stiu ca s-a mai intrebat si raspuns de n ori- cum se gateste cus-cus-ul? Daca aveti vreo reteta incercata si-n plus cum se face el, ca intructiunile sunt in franceza si nu inteleg tot. Mishiii

E in punga mare sau in pungi separate, portionate, care se pot pune la fiert?

In mod normal cuscus se "fierbe" nu . Se pune in apa fiarta si sarata se tine acolo 1-2 min si se scurge. Asa zice tehnica, eu nu pun NICIODATA sare in apa nici la paste nici la cuscus, din cauza ca doar stiu ca mai toate sosurile vor avea sare. Optiunea mea proprie si personala. Daca nu e in saculeti separat de regula se "fierbe" in abur.

Apoi topesti niste unt (in maroc se face cuunt usor ranced, din cauza gustului special...eu il fac cu unt proaspat), cam 20g (la 250g cuscus) pe care il amesteci cu cuscusul sau poti sa il amesteci cu supa (zeama) de pui sau vita.

Acum ai baza si apoi poti face cu el cum te taie capul. Eu fac urmatoarele:

1. prajesc usor niste seminte de pin, inmoi niste stafide in apa calda, spal si tai bucatele o mana de frunze de menta, niste suc de lamaie. Le amesteci pe toate => salata.

2. seminte de pin, menta, masline negre, telemea, cuscus => salata.

3. amestecat cu legume din orice supa, condimentat => garnitura;

4. ceapa, morcovi, ardei, taiati super fin => salata.

5. simplu cu o tocanita de pui sau miel foarte condimentate :)

Pe de alta parte cuscus e si el frate cu pastele fainoase asa ca se preteaza la aproape orice se preteaza pastele. Prin urmare si desert poti face cu el.

Noi mancam des cuscus si la petreceri avem aproape totdeauna salata cu cuscus din cauza ca se face aproape instant (numa ca nu se face singura) umfla matzu' (cum ar zice bunica) si poate fi extrem de bun.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Esme sarumanushitele! E varsat asa in cutie, atata am inteles si eu de pe instructiuni ca nu se fierbe; o sa-mi permit sa-ti salvez postul in favorites, ca mi-ai dat o tona de idei (desi intre noi fie vb nu as sti nici de unde sa cumapr semintele de pin)

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

F. frumose mi se par in general pozele in care apar impreuna fratii. Mi se pare asa dragut cum se tin de mana, imbratiseaza, se joaca, fac baie, dorm impreuna.
Cred ca e frumos sa mai ai frati sau surori - eu sunt singura la parinti si sincer mi-as fi dorit acum sa mai am pe cineva.
Chiar ma gandeam, cum sunt pozele cu 3-4 fratiori impreuna - cred ca superbe - nu prea avem insa mamici cu asa multi copii la odiseea noastra, si cele care sunt n-au pus poze cu toti puii impreuna

Si pe mine ma enerveaza cei care se baga aiurea in seama, pe strada sau magazin sau pe unde o mai fi. Eu de multe ori ii reped sau le raspund inapoi.

Adriana
in curand o sa va pun eu poze asa aglomerate

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

LORICH-

CUS CUS-CU LEGUME.

calesti legumele,care iti plac tie ,ceapa,morocv,ardei,dovlecel...
apoi pui cus cusul peste ele,sa intre un pic uleiul,si pui apa(sau zeama de carne+legume daca ai) putin cate putin mestecand(cam cum faci orezul sarbesc cu legume)
o cana de cus cus,o cana de zeama.
deci cantitati egale.
oricum,gusti si daca e mai pui un pic daca vezi ca nu mai e apa si nu e facut.
adaugi ce vrei,dupa gust.
poti face cu legume congelate care se fac 7 minute la tigaie cu 2 linguri de ulei.uite aici pozele.
http://fiestaenlacocina.wordpress.com/2010/02/01/cus-cus-con-verduras/

SAU:
il fierbi cum a spus ESME mai sus si cu unt+sare.si il pui alb,garnitura pe langa o mancarica de legume care iti place tie cel mai mult.
spre exemplu,langa o mancarica de rosii.
cam cum ar fi o garnitura de orez alb langa orice sos.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Aelita multam mult si tie, salvez si postul asta, o sa iasa ceva super... ce bine arata con verduras-ul

\mai ...ma uit la protv si vad ce tampiti de parinti se exista pe lumea asta... deh, e cam asa: pot sa-mi fac propriii mei oameni si sa fac ce vreau cu ei.

V-am pupacit, pe maine la cafea!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Victoria ia suzeta NUMAI cand doarme; si daca as vrea sa i-o dau cand nu e in pat, nu o ia; se joaca cu ea vreun minut sau nici atat si o pune deoparte.

La fel si la Lorelei cu inca doua exceptii, pe masina cand isi pierde rabdarea si cand ii dadeau dintii pe post de ceva de ros. Altfel poa' sa fie toata lume ain jurul ei cu suzeta, poa' sa stea suzetele gramada langa ea, nici nu se atinge de ele. Si pe aia de la somn o cauta dimineata si o pune grijuliu pe perna

o zi buna,

Esme

Da, Victoria la fel face. Noi dormim impreuna, o suzeta o ia langa ea si una o pune sub perna, sa o gaseasca mami noaptea.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Saluti!

Gata...a trecut tzunami...M-am tuns! ...si au inceput sa se rezolve si pb. Va multumesc ptr sustinere...si sper sa nu aveti parte de inundatii!
Am gasit un nene dispus sa ne lucreze si sa remedieze si la vecini pb!

Nu ne mutam, doar renovez baia de serviciu. Vreau sa o fac special ptr kinderi cu wc si chiuveta pe marimea lor.

Azi am fost cu eli la exudat..de luni o duc la gradi!

Eu cu cus cus-ul am o pb...nu stiu daca ala marocan e acelasi cu cus cusul nostru din ardeal...Ala Marocan se gateste in vas din ala Tajine?

Va pup! Ma duc sa culc trupa!

PS Vazut poze de Adriana si Dana

Mergi la inceput

Miha,eu cred ca e la fel cus cusul,doar reteta lui Esme marocana.cred

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaser

Eu cu cus cus-ul am o pb...nu stiu daca ala marocan e acelasi cu cus cusul nostru din ardeal...Ala Marocan se gateste in vas din ala Tajine?

Apoi nici marocani nu isi fac cuscus in tajine, doar mancarurile si cuscusul il pun alb in boluri separate cum zicea aelita. De amestecat il amesteci tu cu tajine...da'moama ce pofta mi-ai facut...tre'sa scot vasul de la camara sa pun oaresce in el si sa-l bag la cuptor. Dintre toate bucatariile astea multe...pe care le iubesc din inima, bucataria nord africana mi se pare cea mai senzationala. Din cauza de dulce (smochine, curmale), aromat(sofran si alte o suta si o mie de mirodenii), proaspat (menta cat incape) si foarte, foarte frumos colorat. Si un miros...mama ce miros...

Lorich, semintele de pin la gust sunt tare asemanatoare cu cele de floarea soarelui decojite dar sunt ceva mai mari. In BaiaMare am vazut in Real. De inlocuit le poti inlocui si cu nuci doar sa le maruntesti putin samburii.

Deci eu la ora asta nu prea scriu...dar acum sunt la faza de relaxare si ce fac eu sa ma relaxez...elefantei de zahar . Exersez in alb, pana vine ziua fetei sa imi iasa perfecti in gri . Tocmai am terminat de ezersat garoafele si m-am declarat multumita.

ma retrag la elefantei.

O noapte buna,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Doloress, sper sa nu te superi, dar eu am salvat video cu Patrick curatand pe jos, la favorite, sa-l gasesc usor, ca Victoria m-a innebunit. De cand l-ai pus il vrea zilnic! Imi spune "Pack... lors", adica "Patrick floors" S-a fiica-mea de Patrick.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput