Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

se zice ca atunci cand o sarcina se implanteaza in peretele uterin, "rupe" niste mici vase de sange ca sa-si faca loc. Acestea de obicei sunt foarte putine si fine, si nu sangereaza suficient de mult cat sa se formeze un hematom vizibil ecografic. Cand insa vasele sunt mai multe, atunci la locul de implantare se formeaza o mica acumulare de sange, ca o punguta, care se numeste hematom. Acum hematomul asta poate sa se limiteze la un moment dat si apoi sa scada in dimensiuni, sa se resoarba, sau sangerarea sa nu se opreasca, sa creasca, sa creasca, pana reuseste sa dezlipeasca embrionul si atunci se intampla avortul spontan. De cele mai multe ori, hematomul de implantare se autolimiteaza, si nu pune in pericol viabilitatea embrionului. Progesteronul ajuta embrionul sa se lipeasca mai bine de peretele uterin, atat prin cresterea in grosime a endometrului cat si prin proliferarea vaselor prin care cel mic va fi hranit (viitoarea placenta). De asemenea repausul fizic si tratamentul litic ( no-spa , scobutil) sunt foarte utile pentru scaderea contractilitatii uterului, neobisnuit sa fie locuit de cineva. Cam atat imi vine-n minte. :) Am facut o poveste :P

Cristina 7+

Mergi la inceput

Ce bine ca nu-mi plac gogosile. Dupa atatea discutii as fi murit de pofta!
Sotul isi face si el lectiile, asa ca ma simt bine. Trebaluieste pe langa mine, mi-a zis ca are contract pe 9 luni!

Cristina 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

chichiutza - foarte frumoasa povestea.sper ca acum, dc am spus 2 persoane acelasi lucru, madutza o sa ne asculte si o sa stea si ea la pat ca mine, care am fost o cuminte

Mergi la inceput

Da, asa sa speram, ca va asculta si va fi si ea la fel de cumintica si va sta in pat, sa se odihneasca.

Cristina 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

Buna fetelor. Sper sa ma primiti si pe mine. Doamne de cand imi doresc sa scriu aici! Am 35 ani, sunt casatorita de 7 ani si tot de atunci ne chinuim sa avem un bebe. La mine problemele majore au fost la sot( oligospermie), ni s-a spus f clar ca nu avem nici o sansa sa concepem natural. Am facut pana in prezent 3 Fertilizari in vitro fara nici un rezultat. Anul trecut in septembrie am fost la Sovata 2 sapt iar acum sunt fericita posesoare a 7 teste de sarcina pozitive( 5 SURE CHECK, 1 BARZA GOLD, 1 minut). Poate ziceti ca sunt nebuna ca am facut atatea insa va dati seama ca eu de 7 ani nu am avut niciodata un test pozitiv. Inca nu ne vine sa credem. Data ultimului CM a fost 14 ianuarie. Eu am ciclu regulat( dupa Sovata) la 32 zile. Asa ca din data de 16 febr am facut cate un test. Toate mi se pozitiveaza ff repede, insa a 2 a liniuta nu e f colorata ca prima.Despre alte simptome ce sa va spun: urinari dese, fara greturi, varsaturi, mirosuri, sani mai mari si nu f durerosi, dureri abdominale(ca atunci cand ai cistita)iar ieri m-a durut in partea stanga jos, durerea propagandu-se pe picior in jos( aceasta durere o am de f mult timp, nu stiu de la ce ar putea fi). Credeti ca cu atatea teste pozitive se poate sa nu fie sarcina? Voi la cat timp ati fost la ecograf?Ca si medicatie iau acid folic si no-spa la durere.Scuze ca m-am lungit atat. Va pup si doamne ajuta sa ne tinem toate in brante pruncii mult doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Citat:
citat din mesajul lui iazminn

Buna fetelor. Sper sa ma primiti si pe mine. Doamne de cand imi doresc sa scriu aici! Am 35 ani, sunt casatorita de 7 ani si tot de atunci ne chinuim sa avem un bebe. La mine problemele majore au fost la sot( oligospermie), ni s-a spus f clar ca nu avem nici o sansa sa concepem natural. Am facut pana in prezent 3 Fertilizari in vitro fara nici un rezultat. Anul trecut in septembrie am fost la Sovata 2 sapt iar acum sunt fericita posesoare a 7 teste de sarcina pozitive( 5 SURE CHECK, 1 BARZA GOLD, 1 minut). Poate ziceti ca sunt nebuna ca am facut atatea insa va dati seama ca eu de 7 ani nu am avut niciodata un test pozitiv. Inca nu ne vine sa credem. Data ultimului CM a fost 14 ianuarie. Eu am ciclu regulat( dupa Sovata) la 32 zile. Asa ca din data de 16 febr am facut cate un test. Toate mi se pozitiveaza ff repede, insa a 2 a liniuta nu e f colorata ca prima.Despre alte simptome ce sa va spun: urinari dese, fara greturi, varsaturi, mirosuri, sani mai mari si nu f durerosi, dureri abdominale(ca atunci cand ai cistita)iar ieri m-a durut in partea stanga jos, durerea propagandu-se pe picior in jos( aceasta durere o am de f mult timp, nu stiu de la ce ar putea fi). Credeti ca cu atatea teste pozitive se poate sa nu fie sarcina? Voi la cat timp ati fost la ecograf?Ca si medicatie iau acid folic si no-spa la durere.Scuze ca m-am lungit atat. Va pup si doamne ajuta sa ne tinem toate in brante pruncii mult doriti.

buna
nu cred ca se vede la eco ceva acum, insa poti sa-ti faci bhcg din doua in doua zile sa vezi daca iti creste valoarea
se pare ca povestea cu sovata e adevarata
multa bafta
iti tin pumnii

8+

crina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

Buna dragelor!Aveti spor la scris nu gluma.
Ma bucur pentru fetele care s-au intors cu rezultate bune de la doctor.Sper ca v-ati mai linistit putin.Anca iti tin pumnii pt azi la eco.
Va salut pe toate burticile nou venite .Iasminn 7 teste? N-au cum sa fie toate gresite.
Mihutza te admir pentru taria de caracter si te .
Vad ca si barbateii vostri au pus osul la treaba.Al meu inca e la munca pana la 13 dar am primit "ordin"sa nu fac nimic pana nu se intoarce si abia atunci coboram impreuna la cumparaturi , eu ma apuc de gatit iar el se ocupa de curatenie si de Eric.Al meu e asa tot timpul nu doar de cand sunt insarcinata.
Dupa ce l-am nascut pe Eric era mortal. El "gatea" si venea la mine cu borcanelul de piper si o lingura si ma intreba : atata ajunge sau e prea mult? eu nici macar nu vedeam cat e in oala.

Iar m-am lungit

9 + Eric Joshua... o minune de la Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoredanaB spune:

Arthurana sper ca te simti mai bine azi.Doctorul tau nu poate sa-ti prescrie capsule de Fe?Imi pare rau ca nu ai pe nimeni sa te ajute...stiu cum e.Ai mare grija de tine.

Arianna fetele au dreptate doar analizele de sange te pot lamurii mai mult pentru ca e prea mica sarcina sa se vada ceva la eco.Cel mai devreme se vede incepand cu 6-7 saptamani cand e prezenta si activitatea cardiaca de obicei.Pana atunci relax , ai grija ce papi si fereste-te de frig.

9 + Eric Joshua... o minune de la Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andr33aaa spune:

iazminn bine ai venit!
fetelor, chiar ne-am adunat cateva aici, sper sa avem parte de sarcini la termen si bebei sanatosi.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

fetelor hai ca ati reusit sa bagati spaima in mine. Acum 10 zile formatiunea care s-a dovedit a fi hematom avea 1.15-1.17 cm acum are 2.5 cm deci s-a marit. Incerc sa stau cat mai mult in pat - oricum mi se face f repede somn, cu toate ca dorm bine toata noaptea - la fel eram si la prima sarcina. Maine il iau pe Cristi de la mama si nu o sa ma mai pot odihni la fel de bine. Abia miercuri vine mama la mine si ma mai ajute. La soacra-mea nu pot sa apelez pt ca Crsti nu sta deloc cu ea si nici ea nu prea se omoara dupa el. Este distanta si un pic indiferenta. Da un telefon din cand in cand dar pe la noi nu trece cu toate ca sta la 15 min distanta. Mama sta la 30 de km departare si ne vedem la 2-3 zile. Hai ca am deviat de la subiect....

Deci eu iau utrogestan cum mi-a dat dr si ma gandeam sa iau si niste no-spa de 3 ori pe zi. E ok?

Iazminn, bine a venit! sarcina usoara si bebe la termen iti doresc. Te trec imediat pe listuta. Parca mai era cineva de trecut dar am omis, caut in urma

Povestea nasterii

Mada 7+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput