Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (145)
Raspunsuri - Pagina 9
Alysh spune:
"Neata,
Sa va dau repede o cafea
fetelor ca deja visati cam mult la plimbari prin parcuri...calatorii exotice....sa mai faceti si voi o pauza de vorba
Glumesc, asa ma bucur cand am ce citi, ma delec tez cu povesti dimineata la cafea
toate
Va doresc o zi superbissima si un week-end odihnitor!!!
ALI, mami de Vlady si
23+ cu
Luca
cleo78 spune:
niatza fetelor, multumim de cafele. Am nevoie, inainte sa ma bag la shmotru.
fetelor, ieri eram 'melacolioasa', acu am trecut la paranoici: 2 sapt si nu e gata papanicolau? Hm...
si ca sa va enervez, putin, va laud pe fiica mea. Ieri dupa gradinitza si alergat cu socrii in parc, a mancat cu tati de a rupt porumb cu ton (2 conserve, asa gateste tati), si la 7 30 adormise pe canapea singurica! cand am ajuns eu de la munca am facut un bibe si am transbordat-o in patut la ea. Inainte de gradinitza, o lasam sa doarma dim. mai mult etc si era si la 11 seara lupte cu Mosh Ene. Acum - s-a gatat.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Reallaura spune:
Neata scumpele
Ali ms de cafea si de invitatie
, dar tare mi-e ca anul asta sarim si ziua lui Vladi si ziua lui Mirci si ziua lui Matei, ca Ilinca vine tocmai atunci
. Dar de la anul incolo,
o sa fie super!
Noi umblam mai mult pe stradute pe Lipscani, pe Mantuleasa, prin zona veche a Bucurestiului, dar si prin Cismigiu si Herastrau.
Cleo banca aia nu mai exista. Am fost si eu cu Mirci acolo cand avea vreo 2 luni, am stat pe banca, langa lac apoi am luat-o prin camp spre casa, zumzaiau gazele, ce frumoos era!
Elenuca asta al meu inca nu vrea povesti, incerc, dar degeaba. Mama ce vorbareata ai acolO!
frumoasa!
Belleane, Ylari, Doloress nici Mirci nu se uita la desene/tv, doar a revenit la vechea pasiun,e la Boowa, multumita lui Ali
Cenia, Desiree ma terminati cu planurile vostre de vacanta si cu locatiile astea in care cine stie daa voi ajunge vreodata..
Sis hai ca poate ne vedem luni!!! 
Ar trebui sa trec si eu la aspirator, mop etc etc. sa vedem ca parere are Bogdan, ca el se enerveaza cel mai tare, desi nu face nimic ![]()
Prefera sa gaseasca curat cand vine de la sv...
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
30+
Ilinca Sabina
YLARI spune:
Neata fetelor,
Multzam de cafea 
Eu m-am bagat deja la bucatarie.
Maine mergem la mama.
Aelita ce misto cu "cartofis" ![]()
Cleo
Marei!
Ce misto, planuri de concedii, si ce concedii!!!! Pai sa va simtiti minunat va doresc!
Laurita spor la curatenie. Nici pe Eva nu o pasioneaza povestile. Mi-am adus aminte ca noi aveam diafilme cand eram mici, ce frumos era cand ne punea tata seara cate o poveste!
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Luminel spune:
neatza, fetele! eu va dau un ness super slab(dar nu din ala de canibali
)
Tati hraneste fata si, pana ne apucam de smotru, n-am rezistat sa nu va citesc...
Ylari, habar n-am ce putere are...e Braun din ala negru, si cu aer rece...eu il folosesc dupa fiecare spalat la mine, dar la ea mi-era teama...
Spor la bucatarit!
Laura, spor la smotru!
cum mai e Mirci?
Aelita, haios Andres cu "con cartofis" 
Fetele care planuiesc vacante...bafta sa va reuseasca planurile si sa va simtiti minunat!
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
aelita spune:
DESIREE asa e ,cica se creeaza confuzii,dar si eu le vorbesc in doua limbi,ca nu am incotro.adica in casa numai romaneste,si vreun cuvant pe ici pe colo pe care stiu ca il folosesc ei.iar afara cu alti copii sau in conversatie cu altii in spaniola.daca suntem noi singuri pe strada,in romaneste,ca nu ma intereseaza trecatorii.dar daca sunt oameni si copii in conversatie cu noi,le vorbesc normal in spaniola,daca mi se pare mie ca nu inteleg ai mei ce le zic,din obisnuinta le zic si in romaneste..dar e clar ca ei ma aud pe mine in ambele limbi,desi cel mai mult petrecem in casa.plus desenele in spaniola.
asa ca Sofia vorbeste in amestec,iar cuvintele in spaniola nu sunt de la mine,ca sunt cuvinte pe care eu nu le-am folosit,dar a prins ea de la copii .si de la musafiri.
asa s-a nascut "con cartofis"![]()
deci,desi se spune sa nu amesteci limbile,uneori nu ai incotro.le va separa pana la urma..
daca e sa ii inveti 3 limbi,e clar ca unul va vorbi cu el doua limbi.
deci tu poti sa ii zici ca mine,in spaniola afara,si in romaneste in casa![]()
Andres le primeste si mai si:direct in amestec de la Sofia!
nu are nimic! am zeci de copii romani in jur,mari deja,si la fel au inceput cu amestecul,apoi le-au separat.romana a fost mereu cea afectata,spaniola nu,de cum incep gradinita ,scoala,nu mai au probleme.amesteca doar cand vorbesc romaneste,ca le lipsesc cuvinte.dar cand vorbesc in spaniola,vorbesc corect.dar un pic mai incolo,acum sunt la perioada amestecului.toate la randul lor.
Si eu vreau la mareeeeeeee! dar nu asa departe ca nu pot cu 3 ! mai aproape,astept o luna doua sa se incalzeasca.
LAURA asa e al meu,sa nu ma vada facand curat ! cicalasa-le,ca le facem noi.care noi??? raspunsul e ca le face el,apoi.de undeee!!!
14+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
elenuca spune:
Salutare si de la noi, pupam cuscra draga, regretam ca astazi nu ne-am sincronizat, noi am iesit mai devreme la plimbare, am mers pe jos doua ore, o adevarata aventura sa ocolim baltile si kk de caine... m-am saturat de orasul asta, zau asa, abia astept sa plecam la tara la bunici, acolo e altceva...
Eu nu ma bag in discutia voastra legata de accent si ce limbi ar trebui sa cunoasca copilasii, consider ca e alegerea parintilor spre ce sa-i orienteze pe copii. Referitor la vorbit insa, noi nu am fortat-o pe Lizuca sa spuna anumite cuvinte, pur si simplu a venit de la ea, mai intai stangaci, apoi vedeam ca incearca sa pronunte corect si o ajutam repetandu-i acel cuvant. Am facut insa si noi la un moment dat o greseala si asa am inteles cat de important e sa vorbim corect si fara diminutive daca se poate si fara sa ciopartim anumite cuvinte. Acum vreo 4-5 luni cand nu reusea sa pronunte foarte bine cuvintele care aveau si consoane, stalcea numele matusii ei din Ancutza in Cuca , asa putea ea sa zica, asa ca noi, ne-am luat dupa ea si ii spuneam Ancutzei Cuca si foloseam numai apelativul asta. La un moment dat, dupa vreo 2-3 saptamani, cineva din familie a strigat-o pe matusa, Ancutza, iar Lizuca a repetat imediat Acuta, cu "n"-ul inca avea probleme... Acum spune foarte clar Ancuta, "tz" e mai greu de pronuntat. E doar un exemplu, dar asa am realizat cat de mult greseam vorbind noi pe limba ei, in loc sa pronuntam corect ca sa invete si ea corect. Sorry ca m-am bagat in seama, dar cred ca cu toate invatam cate ceva din experientele celorltalti parinti.
. Apropos de limbi straine, citeam undeva ca e bine sa inceapa inca de la doi ani sa i se vorbeasca si sa auda o limba straina,ma refer la crese acum, aveti idee daca se baga deja limba straina de la doi ani in cresele de stat?
Am culcat pitica, ma apuc sa fac nitica curatenie in bucatarie ca zici ca au trecut trei uragane si un tzunami
.
Va pup, chiar daca voi m-ati uitat se pare, ne puteti vedea si aici sa va reamintiti de noi.
Elenuca mami de
Lizuca 29 Mai 2008
MsBB spune:
, ce faceti?
Ati avut elan la scris zilele astea
, greu v-am prins din urma ... dar iata-ma
, v-am prins 
Abia am venit si noi de la ai mei si dupa ce
mandra am sarit la calculator sa vad ce ati mai facut. Asa ca am urmarit discutiile voastre dar e un talmesh-balmesh in mintea mea acum
!
Am retinut ca avem niste copii frumosi&super isteti! Ma bucur ca nu mai avem bolnaviori! Ca Simonix e pe cale sa plece PA-PA
in Egipt
( vleau si io
) - drum bun si distractie placuta! Si apropo de vacante iata ca si la Desiree se concretizeaza
si Doamne
, Cenia, cum suna acolo la tine
!!! Vis - zii cuiva care sta in casa lu' Bacovia
, cu ceata,
zapada si vant
- asa ca , ma repet
, ( vleau si io
)
Io anul asta as vrea multe dar sa vedem cat strangem punga la gura si cat se concretizeaza! Deja mi-ati facut pofta 

.
Elenuca
ei ash! Cum sa te uitam
? Chiar ma intrebam (n-am apucat in scris, deci in gand
) ce mai faceti? Ma bucur ca sunteti ATAT de bine
, vorbarete si pline de viata!
Exact la fel vad si eu problema chestia asta cu repetatul. Nu ca as barfi
dar ma uitam la vara-mea in discutii cu cel mic al ei - repeta dupa el, exact stalcit ce spunea. De ex: la
el spune "misha" iar ei ii repeteau in continuu exact acelasi cuvant stalcit "misha"
. Pai ( acum scormonesc adanc in putzul gandirii, da?
) cum sa se corecteze copilul daca tu ii repeti acelasi cuvant, stalcit, fara a-i spune forma corecta si sa-l indemni sa vb corect? In fine, as mai filozofa dar tic-tac,tic-tac 
Vad ca sunteti tare melancolice
- ce bine va shade
Sunt de parere ca si amintirile si lucrurile frumoase care au trecut ne deschid apetitul pt mai multe intamplari asemanatoare si , de ce nu? , ne indeamna sa ne gasim timp si pt mici dragalashenii romantice ![]()
Luminel si io-s la fel cu feonul. Io simt clar diferenta la parul meu cand il usuc "natur"
si cand il "ajut" cu feonul. La Andra nu se pune problema ca are parul mic si se usuca pronto ![]()
Ah, Belleanne nici Andra nu serveste desene amanate
. Io sunt cea rea
care nu doreste sa uneasca destinul celor 2
. Incerc sa evit
deocamdata. Si asa daca prinde reclame sau ceva e completttttt captivata, nu mai respira, nu mai inkide gura , nu mai inghite saliva
e complet inmarmurita! Asa ca prefer sa mai treaca ceva timp pana le descopera.
Ma bucur ca si Dani
e bine si doar bizi cu munca , abia astept sa o mai revad! Ma bucur ca a aparut si Piggy
si ca a mai scapat de greturi!
Vad ca socrii de Ylari sunt tot
, Mirci
cu somnul
- pofta de somn Mircisor
! Iar Patrick este mortal
se pare ca au barbatii o gena ce-i defineste
Ah si sa nu-o uit pe Sofia
mortala cu "con cartofis" !!!!
Gata,
, se simte barbatu' neglijat
!
toate nenominalizatele, fara exceptie, cu mentiunea "mai semnati condica" !
Un weekend frumos fetele!
Semnat
, tot io, ![]()
Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...
YLARI spune:
Pupici tuturor.
Mama ce am mai dormit, noroc ca ne-a trezit Eva
Am papat bine la pranz, am bagat si un piiiic de inghetzata de fistic, (rememer?) si ne-a furat un soooomn...
Mda, si eu ca si Elenuca, nu ma bag in treaba cu limba romana. Eu as invatza-o pe Eva daca ar fi sa traim in alta tzara dar fiecare ia decizia in ceea ce-l priveste, desigur. Nici bunica n-a invatzat pe nimeni ungureste si-mi era o ciuda cand o auzeam vorbind cu sora-sa ca eu nu intelegeam nimic...
Fetelor pot sa-i fac Evei ficat de vita?
Va pup, revin...
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Luminel spune:
Aelita, pana la urma cine zice "con cartofis"? Sofia sau Andres?
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

noastra!