Bravo Carmen!! Iepurasi de Mar-Apr 2010 (96)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Salutare fetelor!
Ne-am trezit si noi mai devreme un pic, nu am dormit prea bine aseara asa ca am lenevit si am tras de timp cat am putut ca sa recuperez

jasmine
, uite aici: http://www.kika.com/ro/oferte/m/totul-pentru-nou-nascuti/
mai multe nu stiu, ne ducem azi ca ieri n-am mai apucat.

bb_yasmi
multumim! si te asteptam si pe tine cu vesti bune!

La multi ani freedelia, castelana!
freedelia, cred ca e f frumoasa perioada si e bine ca cei de acolo obisnuiesc sa petreaca in familie Haioasa tare Jodie, cred ca nu se indura nimeni s-o refuze!

Ioanact cum zicea si Anca poti lua Paracetamol simplu (mie dr mi-a zis de 2 ori/zi cand am avut febra mare, aproape 39). Pt gat eu iti recomand Homeogene, mie mi-a facut bine, cartofi felii sau rondele pe o compresa cu spirt si apa aplicat pe gat (daca ai amigdalele inflamate), frectie cu carmol (f eficienta!) si ciorapi imbibati in otet cu apa.
Neplacut, mai ales mirosul, eu am fost rau de tot cu raceala prin decembrie si frectiile+paracetamol+ceaiuri multe cu lamaie m-au facut bine! Sanatate multa!

Rebi, pup graviduta eroina! Si dureri de cap acum??? eu am avut in primul trimestru si stiu cat de naspa e, imi venea sa-mi iau campii, d'apai daca mai aveam si greturi ca ale tale...

ami, multumim de sfaturi pt tratarea epiziotomiei :)
mai fetelor, capul sus! dati-o incolo de epiziotomie ca nu cred ca e un capat de tara! cu cat discutati mai mult despre cat de frica va este, cu atat se amplifica si starea de frica si scenarii care mai de care... durerile vin si trec, ramanem doar cu implinirea si fericirea de a ne tine puiutii sanatosi in brate!

S-aveti o duminica frumoasa! Ma duc sa ma imbrac sa mergem la kika. Pupici

32+ cu micutza Ilinca
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Am venit si noi de la biserica, am impartasit-o pe Ioana. Cand am ajuns acasa, am dus-o in camera sa doarma (tb de la 10:30), si a inceput sa tipe..i-am dat Nurofen (sa-i calmeze durerile de masele, daca asta erau de vina), si tot nu s-a linistit, pana a venit sotul si i-a spus o rugaciune ..cred ca a fost deocheata..

Citat:
citat din mesajul lui oanaiacovita

Alina cum te simti azi?

Oana 38+ Eric Nicholas

Ma simt mai bine. Multumesc!
Nu mai am febra, doar un pic ma doare gatul, cu ceai si lamaie sper sa-mi treaca.

Citat:
citat din mesajul lui Bumbitza

Ioanact cum zicea si Anca poti lua Paracetamol simplu (mie dr mi-a zis de 2 ori/zi cand am avut febra mare, aproape 39). Pt gat eu iti recomand Homeogene, mie mi-a facut bine, cartofi felii sau rondele pe o compresa cu spirt si apa aplicat pe gat (daca ai amigdalele inflamate), frectie cu carmol (f eficienta!) si ciorapi imbibati in otet cu apa.
Neplacut, mai ales mirosul, eu am fost rau de tot cu raceala prin decembrie si frectiile+paracetamol+ceaiuri multe cu lamaie m-au facut bine! Sanatate multa!

32+ cu micutza Ilinca
Mami si tati te iubesc mult!

Multumesc!
Nu am avut febra mare (38).
Cum ii ziceam si Oanei, un pic ma mai doare gatul.

Merg sa mananc si apoi ma voi odihni un pic.
Va doresc o Duminica placuta!

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justina

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 30+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Fetelor,
desi am dormit excelent azi noapte ma inscriu si eu la frici si oscilatii hormonale. parca nu mai functioneaza neuronii cum trebuie si mi se pare orice lucru greu. am tras un plans serios si absolut fara motiv si m-am linistit. nici nu ma gandeam pana zilele trecute la epiziotomie, ca ar putea fi o problema. Incerc sa imi stimulez neuronul sa gandeasca pozitiv. de obicei nu am probleme cu ranile, se vindeca repede dar eu beau 3 litri de apa pe zi si merg la toaleta foarte des, sper sa fie ok rana asta cu ritmul asta de lichide.

38+ Petru Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lindal spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bumbitza
mai fetelor, capul sus! dati-o incolo de epiziotomie ca nu cred ca e un capat de tara! cu cat discutati mai mult despre cat de frica va este, cu atat se amplifica si starea de frica si scenarii care mai de care... durerile vin si trec, ramanem doar cu implinirea si fericirea de a ne tine puiutii sanatosi in brate!

Bumbitza, asta vroiam si eu sa le zic fetelor. Dupa ce am fost la 2 sedinte din cursul Lamaze, deja am capatat alta viziune asupra nasterii. Nu mi se mai pare un bau-bau, deja stiu la ce sa ma astept, chiar ma consider pregatita si nu ma mai tem de nici o durere.
Deci, fetelor, cu cat va temeti mai mult si va bazati pe anestezii si calmante, cu atat o sa va doara mai tare si o sa va fie mai greu. Tot secretul este atitudinea! Trebuie sa fiti pozitive, sa stiti la ce sa va asteptati, sa primiti fiecare etapa a travaliului in mod corespunzator (atitudine psihica, pozitii si exercitii, tipuri de respiratie). Incercati sa infruntati in mod corect lucrurile de care va temeti, evitarea lor nu este o solutie.
Pt problema epiziotomiei de ex. puteti face masajul perineal (gasiti pe net) sau puteti aborda diferite pozitii in travaliu care sa usureze dilatatia si nasterea, astfel incat sa nu mai fie nevoie de ea (vorbiti si cu dr sau moasa sa nu va faca daca nu este necesar, sau sa va coasa finut).
La fel cele care va temeti de durere si va ganditi la epidurala ca la singura solutie salvatoare, ar trebui sa stiti ca epidurala prelungeste travaliul, deci in loc sa scapati mai repede, de fapt va lungiti. In plus, orice calmant am inteles ca se poate lua doar la inceputul travaliului, insa asta il afecteaza pe bebe care va fi molesit sau va respira greu.
Nu vreau sa supar pe nimeni, fiecare ia decizia care crede ca este cea mai potrivita pentru ea. Vreau doar sa le incurajez pe cele la prima nastere (cum sunt si eu de altfel) sa nu se teama nejustificat pentru niste lucruri care pot sa nu fie chiar atat de rele cum si le imagineaza. Sigur ca este un efort, sigur ca doare un pic, insa nu se moare din asta. Hai sa fim curajoase si sa putem povesti apoi oricui cu mandrie cum am trecut noi prin momentul nasterii ca niste leoaice pentru copilasii nostri, nu ca niste pui speriati. Apropo, de asta nasc femeile si nu barbatii, pt ca ele au capacitatea de a trece prin asta, pe cand ei se tem si sa vada un ac.
Gata, am terminat.

31+ (AMR 8+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

Salut fetelor,

CARMEN cat de mult ma bucur ca ai puut intra sa ne spui despre voi, sunt convinsa ca la vederea printesei nu te mai doare nimic, si la faza cu laptele stai linistita, pune-o la san, mie mi-a venit laptele in a 3-a zi asa ca aveti rabdare ca va veni.
i-mi imaginez cat de fericiti sunteti toti, mai ales MIHAI, apropo au facut cunostinta fratiorii?

REBIANA bai mamico ce chinuitoare a fost sarcina asta pentru tine, parca la LUCA nu a fost chiar asa, dar ai avut si ai o vointa de fier si de asta cred ca te va rasplati DUMNEZEU cu o fetita minunata.

ALINA ma bucur ca esti mai bine, sper sa nu mai faci febra.

ANCA hai ca pana la urma sunt convinsa ca vei avea curaj sa treci si peste cea de-a doua nastere, ai facut tu fata prima data, acum sunt convinsa ca va fi mult mai usor.

chiar asa ROXANA ai mancat pana la urma salamul ala?
tu zici cum eram eu la prima sarcina, eu pana sa raman gravida eram fumatoare, si de atunci nu mi-au mai trebuit dar cand se apropia data nasterii ii spuneam sotului ca nu vreau sa-mi aduca nimic decat o tigare si o cafea, si ca sa vezi ca dupa ce am nascut si am vazut mutrita lui STEFI nu mi-a mai trebuit nimic.

CASTELANA, FREDELIA LA MULTI ANI! Sa fie un an bun pentru voi care sa va aduca bebelusi sanatosi.

BUMBITZA bravo tie, asa trebuie sa gandesti, sa mai intri si sa mai mobilizezi fetele.
ce lucrusoare de bebei ai gasit?

LINDAL pentru atitudinea pozitiva de care dai dovada.

OANA sa-ti fie de bine cafeaua, asa-i ca-i buna?

NIBY_NIKI ce bin eai dormit tu azi-noapte, bravo voua.

noi de maine incepem numaratoarea inversa, intram in saptamana 40 si ne apropiem cu pasi repezi spre bebelina noastra, abia astept sa-i vad mutrita.

va pup si sa aveti o duminica placuta in continuare.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 39+ IOANA
AMR 7 ZILE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Multumesc, fete dragi, pentru urarile despre saptamanile de sarcina implinite cat si despre cercei!
Eu asta-noapte nu am reusit sa dorm pana in jur de ora 5 din cauza greturilor...

Cenia in cazul epiziotomiei nu se taie decat pielea ci se face o incizie a perineului, intre vagin si anus. Habar n-am cum doare dupa cezariana insa stiu cum si cat poate sa doara epiziotomia din cauza unor complicatii despre care v-am mai spus (hematoame, polipi...). Sper sa fac parte, de data aceasta, dintre fericitele carora le-au trecut durerile dupa cateva zile!
Ami foarte instructiv ca ai scris despre epiziotomie si toaletarea locului respectiv.
Alina ma bucur ca i-a trecut Ioanei starea si ca tu te simti mai bine!
Roxana ai papat salam? Sa-ti fie de bine!
Irinabobe va fi bine si nu vei naste saptamana aceasta! Vei aduce pe lume flacaul in jurul lui 1 martie ca sa-ti fie martisor, da?
Oana 38+ mai e putin!!!
Denisa pentru ce vroiai sa iei polen? (cred ca mi-a scapat postarea)

Bagajul meu pt spital e gata! La fel si al bebelinei! Simt o liniste din acest punct de vedere...

Ca de incheiere... Happy Valentine's Day, pentru cine serbeaza!

Mami de Luca again ~ Diana

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Cata asa-i, sarcina cu Luca a fost ff blanda pe langa aceasta dar mi-am dorit pe intreg parcursul ei sa o duc la termen astfel incat uneori nici nu mai conteaza ce simt.
Doamne cat de aproape esti de intalnirea cu minunea Ioana!! Doamne ajuta sa fie o ultima saptamana usoara si nasterea fetitei sa-ti bucure simturile!

Mergi la inceput

miria_cristina am trimis PM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaa28 spune:

Rebiana pt melodie...

Ioana, 35+ , si Alexandru ,07.04.2006.
Alexandru
BEBE...in burtica..
Sarbatori de iarna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Cata
Ce putin mai ai, sa fie o sapt usoara, si o nastere si mai usoara!
Rebiana .

Dianami cat si celorlalte fete..cand dormiti noaptea (banuiesc ca maj cu bebeii in camera), lasati o veioza aprinsa sau cu lumina stinsa? Ma gandesc noaptea cand tb sa-i alaptam si e lumina stinsa, tb sa o aprindem (sau veioza)..
Eu, la Ioana am lasat veioza aprinsa cateva luni..dar intreb: cum e mai bine?

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare

Cum creste bebe Justina

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 31+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

Mergi la inceput