Bravo Carmen!! Iepurasi de Mar-Apr 2010 (96)
Raspunsuri - Pagina 18
ami_84 spune:
Dayanara de ieri citesc o carte de obstetrica si la modificari ale sistemului endocrin pe parcursul sarcinii, am gasit ca uneori problemele tiroidei duc la o eventuala prelungire a sarcinii.. referitor la sarcina cu Ivan, ca tot ai zis ca a tinut aprox 42 de sapt.
Despre epiziotomie si pe mine ma ingrijoreaza acest aspect. Insa stiu SIGUR ca e de preferat decat 'sa te rupi'. O taietura dreapta si frumos cusuta se vindeca mult mai usor si repede. Pe cand o ruptura e mult mai greu de cusut, daca e spre rect poate duce la infectii frumusele si alte complicatii. Am sa mai pun un post despre acest subiect din cartea de care aminteam mai sus.
Rebiana sa poarte sanatoasa micuta Diana cercelusii! Si felicitari pt cele 34 de sapt implinite. Mai e un pic!
Honey cand am zis de alergie am fost un pic neinteleasa. Am citit ca in timpul alaptarii de ex e bine sa eviti alunele, anumite fructe pt a nu expune bebelusul la eventuale alergii. Si atunci mi-a trecut prin cap ca daca si acum in burtica nu poate fi expus la astfel de chestii.. intelegi? Dar nu cred totusi.
Irina AMR 3
dayanara spune:
denisa ah , eu ma gandeam la polenul de pe copaci, alergii de primavara
bluekido nici sa vrei si nu poti tine foarte mult aceeasi suzeta, plus ca tre sa ai cateva nu doar una, le vei schimba in timp, iti vei da tu seama cand e cazul sa le schimbi
si eu dupa epi tot cu apa si un sapun neutru ma spalam dupa fiecare mers la baie , in rest nu m.am dat cu nimic, dar am luat cateva zile un fel de paracetamol
roxana
34
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
babyangel spune:
Buna dimineata , fetele![]()
Eu sunt la a doua cafeluta, dupa o tura de iesit in curte la zapada
E un peisaj feeric...toata noaptea a nins ca in povesti!
Bluekidoodaca ai avut o operatie de splina, atunci stii ce vei simti pt ca durerile sunt comparabile.Eu si sora mea am fost operate de apendicita, iar ea are 2 cezariene la activ,si mi-a zis ca e aceeasi durere. Ar mai fi la cezariana durerea de contractare a uterului(dupa operatie), dar tot suportabila.
Ea dupa 3 zile de spital, nu mai avea probleme...dar s-a miscat din prima zi si si-a tinut fetele in brate din prima zi.Fara sa se menajeze.
Anca

cu
Codrin Fabian in 37 saptamani
AMR 3+ saptamani!!!

si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
dayanara spune:
amy eu am hipotiroidism post parto, deci a aparut dupa prima sarcina
si un hipotiroidism netratat poate duce la nasteri premature printre altele :)
roxana
34
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
ami_84 spune:
Epiziotomia
- daca sunt corect executate, respectandu-se regulile de asepsie si antisepsie, tb controlate si curatate prin toaleta externa cu solutii slab dezinfectante;
- pericolul de infectie a acestor plagi este f mare. Motivele sunt: secretiile septice vaginale, apropierea de rect, diversele manevre din sfera genitala ocazionate de nastere, precum si conditiile de igiena indoielnica, atat ale mamei cat si, uneori, a personalului de ingrijire;
- ingrijirea lor este simpla, dar tb sa fie metodica si permanenta, pana la vindecare;
- toaleta vulvo-vaginala se face des si obligatoriu dupa fiecare emisie de scaun sau de urina;
- inainte de a aplica torsonul (vata invelita in fasa sterila) este necesar sa tamponam atent regiunea vulvo-perineala, pana la uscare pt a evita macerarea pielii (care constituie o noua complicatie inutila);
- apoi se aplica torsonul cu acid boric (pulbere), sulfamide, antibiotice.
Irina AMR 3
ami_84 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dayanara amy eu am hipotiroidism post parto, deci a aparut dupa prima sarcina si un hipotiroidism netratat poate duce la nasteri premature printre altele :) roxana 34 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)POZE |
Dayanara ai dreptate. Aici in carte scrie ca "tiroidectomia la animalele de experienta duce la o prelungire a gestatiei". Dupa ce am cautat pe nea google ce inseamna exact tiroidectomie = extirparea tiroidei, am inteles legatura dintre prelungirea sarcinii si nasterea prematura de care ai spus.
Irina AMR 3
dayanara spune:
amy eu sper de data asta sa nu ajung nici la 40, dupa 37 de saptamani sunt fericita, daca tine de glanda eu cu mana mea mi.o scot :))))
roxana
34
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
oanaiacovita spune:
Neata si de la noi!
Azi am dat si eu gata 2 guri de cafea fara nici un adaos nimic.
Yasmi multumim de urari si te asteptam la noi sa ne dai vestea cea mare.
Alina cum te simti azi?
Carmen ce ma bucur ca intri la noi. Lapticul o sa vina cu siguranta, doar sa o pui pe printesa Sofia cat mai des la san. ABia asteptam sa vedem poze cu minunea brunetica si cu gurita mica.
Mihai ce spune?
Marsy cred ca esti destul de aproape de marele eveniment.
Rebiana off mama lor de greturi.
Ma bucur ca ai incheiat cele 34 de saptamani. De acum, macar nu mai este stresul unei nasteri mult inainte de termen. Dar sunt convinsa ca bebelina ta mai sta cel putin pana la 37 de sapt.
Ella felicitari pentru rasfatul culinar si cel de shopping de ieri.
Si ti-am zis eu ca nu e inca momentul sa vina bb Geo. E mai cald la mami in burtica, asa ca mai sta.
Roxana cum a fost salamul?![]()
Oana
38+
Eric Nicholas
AMR cat va vrea bebe
Multumim Doamne ca am ajuns pana aici.
Ajuta-ne pe mai departe sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
honeybaby spune:
Ami - am inteles. La fel cum se spune ca e bine sa evitam fructele de mare in timpul sarcinii din cauza alergiilor.
Oricum aman administrarea
Anca - hmmmm, zici ca doare ca operatia de apendicita?????
Acum sa sucesc la 180 si vreau cezariana.
La apendicita dupa 6 ore cand m-am trezit m-am dus la toaleta bine mersi, dupa care am venit si m-am culcat pe burta.
Dimineata a doua zi am coborat jos in curtea spitalului, doua etaje sa vad zapada. Tocmai ninsese.
Am refuzat si banalul algocalmin pt ca era injectabil si oricum nu ma durea. Ziua urmatoare am plecat acasa. Peste o sapt ma bateam cu zapada.
Denisa,
33 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna
nibi_niki spune:
Buna dimineata,dupa 11 ore de somn!
ramy bine ai ajuns acasa.Mult laptic tie si sanatate Brianei
bravo kossir, lasa ca vine si lapticul.Refacere rapida.
rebiana felicitari pt cele 34 de saptamani.Bine ca mi-ai adus aminte ca nici eu nu am mai schimbat semnatura de cateva zile.
34+ 
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/