Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Da, Adriana, grava foamei era greva foamei, nene nimic nu vroia, brrrr, cand imi aduc aminte ma apuca... Dupa diaree e normal sa treaca o zi-doua pana face iar caca.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Edit: si o salutam si noi pe Deluiutza!
Fi-mea vad ca zice acum ham-ham prin casa asa aiurea, ca nu e niciun catel p aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza si de la noi

Adriana - si noi suntem un pic virusati la burtica, deci Robert face greva foamei. Asta inseamna NIMIC de mancare - am reusit sa il fac sa ia ieri cam 5 - 6 linguri de orez cu morcov fiert. Si cam hmmm 300 ml lapte. Atat. Face asa de cateva zile. In schimb tzopaie si rade si canta si danseaza de ma zapaceste - nu inteleg de unde atata energie. are burta goala goala, se vede ca i se lipeste de spate In schimb e petrecaretz nevoie mare.

Faza nashpa la noi nu e ca nu mananca la boala, asta o inteleg. Dar e super mofuros, nici in mod norml nu mananca cine stie ce. Am stabilit combinatia fatala: copil cu apetit mic in genere + mofturos + bolnav mai mereu Am inceput sa il momesc cu ciocolata sau altele interzise, doar doar baga si el ceva in stomac. Rezultat: ZERO barat ! Nu vrea si pace. Daca insist imi face niste crize de te sperie. Macar bea de stinge Ceai de menta i-am dat in weekendul asta.

Eu sunt relaxata cu mancarea dar am momente cand ma mai panichez asa, cand dureaza grevele astea zile la randul. Si cand mai aud prietene care imi zic: "al meu niciodata nu a facut asa - mananca orice, oricat! Si cand e bolnav mananca de stinge " Gena, frateee ...

Dolores - nici eu nu il imping si nu il stimulez prea tare. O sa mearga la scoala de la 2 ani jumate si o sa fie suficient stimulat. L-am testat si am vazut ca are capacitatea de a face diverse - imi e de ajuns. O sa ma axez pe joculetze mai educative, i-am luat niste chestii cu animale, sa face asocieri de exemplu, sau puzzle mici, cu numere etc - o sa ii mai structurez joaca un pic, dar nu insist. Cu vorba, ii vorbesc normal, ii arat lucruri, ii citesc si el daca are chef repeta uneori. Evident ca nu are chef in genere Dar vad ca pe limba lui vorbeste din ce in ce mai mult, la un moment dat o sa isi dea drumul. Mai e si diferenta intre sisteme, cred eu. Aici copii sunt lasati mai in legea lor cu numaratul, spusul de culori, mersul, vorbitul, poezioare etc. In schimb vad ca ii invata de f mici sa fie independenti - ei la doi ani jumate vor trebui sa se imbrace singurei (ma rog, cat de cat), sa se descurce singuri, sa isi recunoasca hainele, sa aiba grija de ele, sa manance singuri (asta de mici mici de fpt), sa decida daca vor sa doarma sau nu la pranz. Nu stiu, inca nu am o imagine clara de cum o sa fie la scoala, doar ce am constatat din vizite.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Sofia nu vorbea la telefon sub 2 ani,si nici pana pe la 2 ani jumate.vorbea destule,iar la telefon vorbea daca nu era nimeni pe fir,sau vorbea cu robotul.dar daca era cineva si o lua la intrebari,ramanea si asculta si dadea din cap.
si mama zicea ca DE CE NU VORBEStE ca e mare !!! dar pe mama nici nu o cunostea ! vorbea totusi la telefon cu tati,si cu nasha.dar cu bunica nu,ca nici nu stia cine e,ultima data o vazuse la 10 luni,si pana sa o vada iar,la 2 ani si 7 luni,a inceput sa vorbeasca cu ea la telefon cam cu o luna inainte sa mergem in Ro.dar pana atunci imi tot spunea,de la 1 an si ceva,ca dece nu vorbeste cu ea la telefon,ca are un vecin de-o seama cu ea care vorbeste cu ea la telefon:Pai vecinul ala te cunoaste mai bine decat fii-mea!
oricum ea vorbea destule,dar daca nu o facea la telefon ca vecinul...

baiatul sora-mii a vorbit tarziu,dupa 3 ani,si mama la fel,dar de ce nu vorbeste???
lumea intreaba "dar de ce " ca si cand ar astepta sa le spuna "pt ca il cresc in beci inchis ".
adica ce raspuns vor ei sa primeasca la dece-ul asta?? ca e vreo mama dementa care nu ii vorbeste??

pai cu nepotul repetam si eu si Sofia (mai mica decat el) pana ne venea acru,si el nu vrea ! ca nu vrea el,nu ca avea ceva.fiecare cu ritmul lui.

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Multam pt vizionare si cuvinte mumoase Am inceput sa-i fac poze mai mult la nazbatii, ca altfel, nu sta, poznasu' lu' mama.

Mi bebelina povestesc, povestec cu paptul ce am invatat io (mai ales ca ma cutremur de fiecare data cand vad ca scrii "seringa")
Deci:
-am descoperit ca are alimente preferate si pe alea i le fac in fel si chip (carne, ciuperci, brocoli, conopida, mazare, ma rog prorumb ar manca o tona)
-in fiecare zi ii dau fructe in fel si chip-o data blenduite cu biscuite (o data le vrea, o data nu si tot asa) sau bucati, sau ii fac eu pofta mancand in fata lui pana vrea si el. Asta cu fructele e batalia mea zilnica, dar daca nu vrea il las, incerc mai tarziu in alta forma/consistenta (cateodata i le blenduiam in mult-iubitele cereale de seara)
-daca refuza ceva ce papa (non fructe ) gen iaurt, fac pauza cateva zile

-si ar mai fi ceva ordinea introducerii, de ex.: daca are la pranz ciorba cu carne de pui si ciuperci cu brocoli sotate, papa tot numai daca le dau in oridinea inversa a dragostei lui:
-ciorba (zeama+legumele)
-carnea
-brocoli
-ciuperci (altfel, dupa ciuperci nu mai intra nimic)
si fara sa-mi fie rusine declar ca la anumite lucruri care nu-i fac placere deosebita (supa, iaurt) il pun sa-mi povesteasca ce vede intr-o carticica etc si in timpul asta ii dau sa pape.

Cu vorbitul fetelor, eu am fost super stresata o perioada (cam pana l 1,6 luni), am citit tot ce era scris pe net cred, l-am testat vorba Simonixului, important la varsta asta nu e vorbitul, ci sa dea semne ca intelege si sa raspunda in orice fel, de asta e importanta faza cu aratatul cu degetul.

Ma opresc, m-am latit si lungit, sanaatte multa Robertel,, pofta mare Annika.

Vreau sa caut vacante! Adriana voi in ce perioada mergeti in Grecia?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Suntem si noi pe aici si va citim, chiar daca nu am mai scris de ceva timp. De mai mult de o saptamana ma chinui cu o nenorocita de cistita care nu vrea sa treaca cu nici un chip. M-a apucat curatenia si am stat in mare frig si curent si..asta a fost. E adevarat ca ma chinui cu ceaiuri si nu am luat antibiotic sau altceva, deoarece Bogdan inca mai e alaptat de doua ori pe noapte. Stiti vreun remediu naturist care sa ajute in situatia asta? Avand in vedere vremea de afara.. as intentiona sa nu ajung la analize, pt ca ar trebui sa ma duc si cu Bogdan dupa mine, si tare l-as tine departe de spitale...

Si el arunca tot ce prinde prin WC, fie ca sunt ale noastre sau ale lui. Si nu numai atat. Toata ziua face numai nazbatii si nu sta locului decat cand doarme

Referitor la vorbit... nici Bogdan nu se omoara. Cred ca stie maxim 35-40 de cuvinte sau expresii. Dar... la fel ca si voi si eu consider ca este putin cam devreme si ca are suficient timp sa invete sa vorbeasca.

Intre timp parca m-am razgandit putin cu cresa, si am inceput sa ma uit dupa gradinite particulare, pt ca am vazut ca sunt si putin mai ieftine, si parca se si ocupa putin mai mult de ei. Acum, sa vedem si la fata locului, pt ca pe site toate sunt foarte curate si primitoare.

Am fugit ca s-a trezit Bogdan!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Crina si voi cu tzitzi-n gura noaptea? Eu nu stiu sa zic decat de muuulte lichide, ceaiuri (tematice, le cauti pe net), bai caldute... oricum daca poti face o urocultura ceva ar fi f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

LORICH-

Citat:
important la varsta asta nu e vorbitul, ci sa dea semne ca intelege si sa raspunda in orice fel, de asta e importanta faza cu aratatul cu degetul.
da !!

daca ei colaboreaza,raspund,fac ce le spuneti(in limita vointei lor,clar,doar nu o sa execute tot ce le zicem,e de ajuns ca le zici sa faca ceva si s-au uitat intr-acolo fara sa ii fi aratat voi cu mana,si apoi ii vedeti ca nu ii intereseaza.e de ajuns !au captat mesajul dar nu vor !)

sa invete cu NU si DA,din gura sau din cap,nu conteaza,dar aici e bine sa insistati sa colaboreze,ca sa nu mai fie frustrati.dar usurel luati,intrebati mai ales cand sunteti sigur ca vrea sa zicem ursuletul,vrei rusuletul?da?ti-l dau imediat,ilvrei,da?nu zice,nu e problema,a doua zi,a treia zi..
ei cand refuza sa colaboreze,prin DA si NU e pt ca sunt suparati ca sunteti suparati ca nu vorbesc.daca prind firul asta,nu vor sa maizica nici nu nici da,asa ca feriti-i de comentariile curiosilor,de fata cu ei,"DE CE NU vorbeste?".daca vi se pune intrebarea,spuneti ca vorbeste destul de mult,dar cu mami ,si il mangaiati si pupati sa simta incredere.

cel mai bine ferit de explicatii,ca nu ii intereseaza pe vecini.
le spuneti ca maine le va spune Luceafarul,dar acum nu are chef !

Andres zicea "tatea" la cartea,dar eu il confund uneori cu "tata".si il intreb:"tati?" da din cap ca NU.si repeta "tatea" .zic "vrei cartea?" ,atunci zice "DA!" asa cu toata gura.
daca nu nimeresc,ii zic "hai sa imi arati,ca iti dau ce vrei".si ne descurcam noi pana la urma.
azi a vrut cartea,dar nu a mai cerut "tatea",a cerut "dii"-dii zice la cal,nu m-am prinsca vrea cartea cu un print pe un cal.noroc ca imi arata cu mana la raft,pana dibuim ce vrea!
dupa ce nimerim,e f fericit,ca mereu am facut din descoperirea asta o bucurie si aplauze cand reuseam sa ne prindem de figura.

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Crina, pe mine m-a ajutat intr-o situatei similara Urinal de la Walmark. Dar trebuie sa vezi daca se poate da cat alaptezi. Stiu ca e cu chestii naturale, dar gasesti cred pe site la Walmark informatii in plus.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Multumesc fetelor!
Deci greva foamei a copiilor este chiar o greva adevarata.
Nu pot intelege cum e posibil sa nu manance nimic.

Azi a fost mai bine.

Simonix, sanatate si voua!
Si eu ma minunez cand aud mamici ai caror copii mananca in orice situatie cantitati de invidiat.

CrinaAndreea, sanatate! Nu stiu insa nici un tratament

Lorich noi mergem la sf. lui aug.-inc. lui sept.
De obicei alegem sept. pt. ca nu mai sunt calduri mari si pot sta copiii la soare, nu e f. aglomerat si preturile sunt mai mici.

Adriana

Mergi la inceput

Aelita e randul meu sa-ti zic cat te apreciez si ma bucur ca scrii aici M-am regasit in greseala aia, ca-l pun sa ZICA ce vrea, normal ca se frustreaza. Mishi adica mersi la Robert pt sfatul cu da si nu-ul. O sa-l exersez.

Adriana super perioada, pe mmine ma bate gandul un sf de mai, ca in iunie...la scarbiciu.

Sunt fericita! Imi vin blugi, pantaloni de dinainte de Robert

Si intrebare: se mai termina iarna?

Mergi la inceput