Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (144)
Raspunsuri - Pagina 8
aelita spune:
mai,nu va preocupati cu vorbitul ca sunt prea mici ! unii vorbesc devreme si mult si corect,dar sunt putini ,dar majoritatea e mutulache ! numai ca lumea are pretentii sa spuna Luceafarul de acum ! nu toti spun poezii,nu toti vorbnesc repede,o sa fie care si la 2 ani jumate vorbesc putin.ei nu au nici 2 ani,normal ca multi sa nu zica multe cuvinte ! ca unii o fac,si cu succes,da !!! dar nu inseamna ca ceilalti au ceva ,vreo problema.
dintii le ies la varste diferite,merg la varste diferite,vorbesc la varste diferite!!
Luminel,in momentul in care cineva iti spune ca trebuie sa vorbesti cu copilul ca sa inceapa sa vorbeasca,din start te acuza ca nu vorbesti cu el,asa ca e cazul sa ii spui in fata ca asta intelegi,fara sa te justifici tu ce faci cu copilul tau in casa ta! ca nu e problema lor!
care nu vorbeste cu ei?dar unii apoi vorbesc mai devreme,altii mai tarziu!
o sa auziti multe,sa-l duceti la doctor,sa verifice sa nu fie probleme,ca domlee,nu spune Luceafarul!
fiecare are ritmul lui ! cu cat va faceti probleme,copilul aude,simte,isi da seama si devine frustrat.daca o luati normal,va avea si el un ritm normal,fericit,ca nu trebuie sa facem comparatie cu nimeni!
unii sunt timizi cand ies din casa,si nu vorbesc,ce trebuie sa spuna lumii poezii?sa se opreasca cu vecina de vorba sa o intrebe daca a pus porumbul?
inchideti-le gura curiosilor,si nu va faceti probleme,desigur stiti mai bine cum sa va cresteti copilul !
Gabita,e de belea Raducu 
13+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
aelita spune:
LORICH hahaa imi place spagatul de la final,pe coltar
mai,deci sa nu ma mai vait cu sarea si wc.ul,ca macar nu imi arunca obiecte in wc
cel putin nu mai bag si eu mana,baga doar el
Stefany-nu stiu..
13+
Sofía (2ian2007) ,
Andrés(22mai2008)
Alysh spune:
Buna seara fete scumpe,
Scriu pe fuga ca sunt franta si tre sa-mi iau copilul din baie. Ca m-ati intrebat, i-a placut f mult la teatru, o sa pun si ceva poze zilele astea, i-a placut si acum cateva luni cand l-am mai dus. E atent, danseaza cand danseaza personajele, incearca si el sa raspunda cand pun actorii vreo intrebare....
Ma bucur ca au scris CA eric si Monik, bine ati revenit fetelor si mersi de urari. Vlad doarme in patul mare cu mine sau fara. La patul mic am renuntat pt ca aveam senzatia ca nu mai are loc. Dar vrem sa gasim acum o solutie ca vine si bebe mic....dar avand doar 2 camere nu va fi usor.
GAbitzam
, tare Raducu tau, m-a amuzat nespus.
Lorich, ti-am vazut Robertelu' scump, moama, ce morman de pantofi a scos! Si lui Vlad ii place sa se arunce de pe canapea la ta-su in brate.
Laurita
Noapte buna, fetelor!
ALI, mami de Vlady si
22+ cu
Luca
mi_bebelina spune:
Seara buna fetele!
Noi toata ziua am fost pe la ai mei….au venit finii lor de lasata secului.Delia n-a vrut sa doarma dupa-amiaza, acum cand ne-am intors i-a facut tati baita si apoi a adormit cu bibi in gurita. Pai cred si eu, la cati km a facut pe holul alor mei….cu caruciorul de papusi, cu mami, cu tati, cu bunicul…cu bunica - nici macar un metru(stie ea ce stie). Finii alor mei au si o fetita de 10 ani si s-au jucat mult impreuna… a fost distractiv.
Gabitzam, bine-ai venit in club…..nici Delia nu mananca mai nimic in afara de lapte. De ieri am pus si seringile in cui…..nu mai vrea si pace.
Lorich, si totusi asteptam sfaturi daca ai reusit sa faci un nemancacios sa pape…
Monik, bine ai revenit pe la noi!
Noi inca n-avem treaba cu WC-ul, sper sa fie asa mereu….vrem doar sa ne spalam pe maini sis a dam cu mopul, iar seara il duce pe tati de mana la baita…..oricum de va fi sa se atinga de WC, atunci inchid cu cheia…..
Fug si eu la nani.ne “auzim” maine.
O seara buna sa aveti!
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
Doloress spune:
Lorich ce furmoase pozici si ce nastrusnic protagonistul!
Noi cu intarcatul stam prost, de cand s-a imbolnavit ii dau cand cere, are zile cand numai cu tzatza sta. Dar nu ma mai stressez, am sa-l las si eu sa se intarce singur, o sa-i reduc ziua cand o sa se faca mai bine si atata tot.
Aelita eu nu ma stressez cu nevorbitul, eu chiar sunt tipul care nu o sa-l imping niciodata de la spate sa performeze. Cand o vorbi, o vorbi. Desi stau de veghe si nu ma culc pe-o ureche, daca o sa aia nevoie de logoped, o sa mergem si acolo, e pacat sa nu profitam ca asigurarea privata plateste. Ce ma nelinisteste sunt crizele si tantrumurile pe care le face cand nu intelegem ce vrea. Desi ii spun sa-mi arate, mi-am luat si carte de limbajul semnelor! Insa se enreveaza, se arunca pe jos si incepe panarama. Asa ca mereu atunci ma simt vinovata ca poate nu i-am explicat destul una, sau alta, ca nu-l stimulez indeajuns. Dar in rest, eu sunt fericita ca el e un copil inteligent si cu mintea intreaga, iar de ce zice lumea mie nu-mi pasa absolut deloc, ca suntem cam singurei aici, si cu parintii vorbesc o ora in week-end (ne scriem, insa de vorbit vorbim in week-end si atunci il arat si pe Patrick) Mama normal ca incepe, hai Patrick vorbeste! dar nu prea o bag in seama ![]()
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
gabitzam spune:
Andrei al meu a vorbit extrem de tarziu. Desi se vorbea mult cu el, bona lui toata ziua sporovaia cu el si ii povestea toate cele. La 3 ani cand a mers la gradinita cred ca stia maxim 2-30 de cuvinte, fara sa le lege in fraze. Dupa gradinita si-a dat drumul imediat, exploziv, la un moment dat as fi vrut sa mai si taca din cand in cand. Singura chestie e ca mai are inca pronuntia gresita la cateva sunete, mai inverseaza din silabe. A facut cateva ore de logopedie la gradinita si s-a mai corectat.
Alaturi de SEBI
YLARI spune:
Buna dimi fetelor 
Ma mai primiti? Ca mare chiulangioaica am mai fost!
Am fost la mama, am dat o fuga la primarie (vestile sunt bune, adica astia de la sector mi-au zis ca terenul nostru nu va fi afectat
) am depus o cerere oficiala si asteptam raspunsul ca sa o iau de la capat cu alergatura la primaria mare, etc
Apoi am fost sambata la botez la nasha mica (o scumpa si o frumoasa) am laat-o pe Eva la mama si ne-am destrabalat si noi 3 ore! Am dansat ca o besmetica, parca eram scapata de la bala. Apoi m-a dus Iuby la shopping ieri, m-am facut cu un trening superfrumos, mai trebuie doar sa imi inoiesc adidasii. Astept colectia de primavara. Ne-am mai completat colectia cu un strumpf si -am luat si Evei resuri ca nu mai aveam decat de tavaleala.
Fetelor am incercat sa recuperez cu cititul, nu stiu cat am reusit, hai sa incerc un mic conspect:
Doloress, Luminel, aelita, nici Eva nu vorbeste, stiti, ca m-am plans de asta. Si vorbesc cu ea, ii explic, ii arat in carticele, etc... si ea, nada frate. Adica chestii simple, mama-tata-papa si mai nou ham-ham e catzelul. In fine, chiar n-am ce sa-i fac, cum spune si Lumnel, intelege tot-tot, e o scumpa, stie unde e locul tuturor lucrurilor, chiar a tinut minte sa si-a prins degetul la sertar, si acum dupa 3 zile se incrunta cand o intreb cum a muscat-o pe ea sertarul
(asta ca sa o fac sa nu le mai deschida chiar asa, pe toate) In fine, o sa vobeasca ea.
Trebuie sa incepem cautarea unei gradinite, chestia e ca sunt in ceata complet,ptr ca nu stiu daca se mut al meu cu serviciul de acolo unde lucreaza acum, nu stiu daca o sa facem cva pe terenul ala, deci nu stiu in ce zona sa caut.
Doloress mi pare tare rau ptr colegul tau. Mai mult nu stiu ce sa spun, imi dau seama ca suerinta mare ptr cei ce l-au cunoscut/apreciat/iubit...
Cleo eu nu am sangerat dupa Papanicolau dar mi-a recoltat doctorita.
Gabitza imi pare rau ca t supara Raducu... si Eva mai are momente cand doarme cu mancarea in guritza... Cu nazbatiile nu mai zic, e campioana si a mea. E un dezastru la noi in casa dar nu ma mai stresez, asta e, atat pot sa fac, la ce bun sa ma supar in continuu?
A mea e pasionata de incaltaminte si de dat cu matura si cu mopul 
Hai ca s-a trezit tiribomba mea mica, fug sa-i fac de papa, schimbat, spalat, bla, bla, stiti si voi!
Va pup pe toate!
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
mi_bebelina spune:
Legat de vorbit, cred ca inca e prea devreme sa ne facem probleme. Asa e, sunt copii si copii, unii vorbesc mai repede, altii mai tarziu.Si uneori cei din afara ne streseazaca vai, la varsta asta nu vorbesc, ba ne mai si acuza pe noi mamicile ca nu vorbim cu ei…Si desi ne spunem noi ca nu ne intereseaza parerile celor din afara, la un moment dat ajungi sa te crizezi si sa le dai dreptate, desi pana la urma iti dai seama ca te-ai inselat.Este si cazul nostru cu mersul. Soacra-mea mereu facea comparatia intre Delia si celalt nepot si ne zicea ca sa mergem la dr cu ea daca nu vrea sa mearga singura, asa incat ne-a insuflat si noua acest gand, mai tineti minte cand cautam un doctor bun, dar nu stiam nici ce specializare, caci nu stiam exact unde e problema, la cap sau la picioare.Si cand tot cautam noi dr, iaca si Delia s-a trezit sa mearga singurica, iar acum alearga de n-o pot opri…
Nici Delia nu vorbeste cine stie ce, ne striga “mama” si ”tata”, cand o pun sa zica “mami” si “tati” repeta dupa noi, spune caca, nani,hopa, bade(balon), baba(sa o asezam undeva sau sa stam noi langa ea), face ca gasca, rata, pisica, cocosul(“cucui”), ursul(“mo”), pinguinul(“la la la” – caci ma punea mereu sa ii cant melodia de la orange cu la la la cand era cu pinguinii), pe toti papagalii ii chema “Coco”……Inca nu ne facem probleme, nici soacra-mea nu ne streseaza caci celalalt nepot nu vorbeste mai mult ca Delia, asa ca pentru o perioada am scapat de stres….
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
Adriana_78 spune:
Buna dimineata!
Nu mai vrea iarna sa plece
Ylari, ma bucur ca v-ati distrat!
Succes cu terenul! Sa nu mai aveti surprize neplacute!
Gabi, i-a revenit pofta de mancare lui Raducu?
Si noi treecem printr-o perioada mai ciudata.
Mai intai diaree, apoi de vreo 3 zile nu a mai facut caca, mai rau ca si-a pierdut si pofta de mancare.
Voi cand scriati ca copilasii vostri fac greva foamei - chiar nu mancau nimic-nimic??
De dim. a facut un caca urias, da iar molut, si vad ca a si ciugulit ceva.
Sper sa-si revina ... m-am saturat1 mereu e cate ceva!
mi_bebelina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana_78 Buna dimineata! Nu mai vrea iarna sa plece Ylari, ma bucur ca v-ati distrat! Succes cu terenul! Sa nu mai aveti surprize neplacute! Gabi, i-a revenit pofta de mancare lui Raducu? Si noi treecem printr-o perioada mai ciudata. Mai intai diaree, apoi de vreo 3 zile nu a mai facut caca, mai rau ca si-a pierdut si pofta de mancare. Voi cand scriati ca copilasii vostri fac greva foamei - chiar nu mancau nimic-nimic?? De dim. a facut un caca urias, da iar molut, si vad ca a si ciugulit ceva. Sper sa-si revina ... m-am saturat1 mereu e cate ceva! |
la noi greva foamei inseamna ca nu vrea nici macar o lingurita de papa.... sidcfgdvdcxgsVGfSVCzvz nbb n g vv bvb xvafcf si bea doar lapte...a fost Delia pe-aici, va saluta!
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza