Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Luminel foarte interesante info despre ceapa! Sa stii ca eu chiar am observat o diferenta. SI la Patrick nu poate fi vorba de efectul placebo. Pur si simplu i-a calmat tusea si mucusorii putin. Insa nu poti pune asa ceva in fiecare camera pentru ca miroase groaznic!

Carmen bine ai revenit! Multa sanatate! Si noi suntem cu virusii de la gradi... Cu patutul, ceva l-a deranjat, l-a speriat de nu mai vrea el deodata in patut. Eu zic poate sa-i muti patutul lui in camera voastra, sa incerci sa-l culci asa langa voi. si apoi sa-l muti incet incet inapoi? Nu stiu, zic si eu.

Monik, bine ai revenit! A propos de ce ziceai mai demult de stimulare, sa stii ca si eu simt cateodata la fel, ca nu-l stimulez indeajuns. Mai ales ca tot vorbeam cu o colega care are o fetita autista de 2 ani jumate si una mica de 8 luni. SI a zis ca tot facand exercitii de stimulare cu cea mare, cea mica a prins imediat, si vreau sa zic ca a inceput sa zica cuvinte de la 8 luni. Acuma nu mi se pare normal sa impingi copilul si sa-l foortezi sa se dezvoleta mai repede decat ritmul lui, insa mereu imi zic ca poate as putea face mai mult. Eu nu-i repet niciodata nimic, il las liber, daca vrea el sa repete, sa invete cuvinte ok, dar nu facem exercitii regulate. Asa ca acum zice numai ce-l intereseaza, adica : balon, gol, hockey, puk, si alte aseamenea. Dar e frustrant cand vrea ceva si nu poate sa ne zica si incepe sa urle. Atunci ma enervez si ii zic, Vorbeste, spune, ce vrei. Insa bietul copil de unde sa vorbeasca daca poate eu nu i-am vorbit niciodata de lucrul respectiv. Oricum, o sa luam niste ore de ergoterapie, nu neaparat pentru vorbire, insa pentru faza cu imbracatul, la noi e criza cand il imbracam sau il schimbam. Ne termina nervos, am ajuns sa nu mai putem iesi din casa. Asa ca am inteles ca ergoterapeutul il poate ajuta sa-si simta corpul mai bine ca evident e un blocaj pe undeva.

Happy St valentine's Day!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ma face cu nervii total Raducu meu !!! Nu vrea sa manance, deloc. Ii bag o lingurita de mancare in gura si gata, nu o inghite, sta cu ea in gura un sfert de ora, asta daca cumva nu mi-o pune pleasca pe el. Imi vine sa-l trantesc! Nu stiu din ce traieste. Noroc ca bea lapte.
Face numai traznai.

Vad ca si altii sunt atrasi de WC. Ii trecuse intr-o vreme, acum iar arunca in toaleta ce apuca. Am desfintat cosul de gunoi din baie ca era cu nasul in el tot timpul, l-am prins cum isi infunda pe nas cocoloase de ceva. Cum prinde o scama pe covor, tzop cu ea in nas. Mai acum vreo doua zile a luat rufe din cosul de rufe murdare si le-a azvarlit in WC. Nu mai pot nici sa tin usa inchisa, ca acum ajunge sa si-o deschida singur.

Alaltaieri am spalat rufe, iar cand s-a terminat programul am deschis usa la masina (e din cea care se incarca pe sus) si am facut mai departe ce treaba aveam. M-am trezit dupa un timp ca asta mic a luat tot ce a gasit pe holul de la intrare si le-a azvarlit sus in masina peste rufe. Adica manusi, fulare, ghetutele lui si ale lui frate-su, si niscaiva jucarii pe care a pus mana la repezeala. Erau acolo toate cu motz.

Azi am fost in Mall, am gasit mai multe hainute frumoase cu reducere, la Debenhams. Mai mult pentru Andrei, lui Raducu doar un hanorac.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Luminel foarte interesante info despre ceapa! Sa stii ca eu chiar am observat o diferenta. SI la Patrick nu poate fi vorba de efectul placebo. Pur si simplu i-a calmat tusea si mucusorii putin. Insa nu poti pune asa ceva in fiecare camera pentru ca miroase groaznic!

Carmen bine ai revenit! Multa sanatate! Si noi suntem cu virusii de la gradi... Cu patutul, ceva l-a deranjat, l-a speriat de nu mai vrea el deodata in patut. Eu zic poate sa-i muti patutul lui in camera voastra, sa incerci sa-l culci asa langa voi. si apoi sa-l muti incet incet inapoi? Nu stiu, zic si eu.

Monik, bine ai revenit! A propos de ce ziceai mai demult de stimulare, sa stii ca si eu simt cateodata la fel, ca nu-l stimulez indeajuns. Mai ales ca tot vorbeam cu o colega care are o fetita autista de 2 ani jumate si una mica de 8 luni. SI a zis ca tot facand exercitii de stimulare cu cea mare, cea mica a prins imediat, si vreau sa zic ca a inceput sa zica cuvinte de la 8 luni. Acuma nu mi se pare normal sa impingi copilul si sa-l foortezi sa se dezvoleta mai repede decat ritmul lui, insa mereu imi zic ca poate as putea face mai mult. Eu nu-i repet niciodata nimic, il las liber, daca vrea el sa repete, sa invete cuvinte ok, dar nu facem exercitii regulate. Asa ca acum zice numai ce-l intereseaza, adica : balon, gol, hockey, puk, si alte aseamenea. Dar e frustrant cand vrea ceva si nu poate sa ne zica si incepe sa urle. Atunci ma enervez si ii zic, Vorbeste, spune, ce vrei. Insa bietul copil de unde sa vorbeasca daca poate eu nu i-am vorbit niciodata de lucrul respectiv. Oricum, o sa luam niste ore de ergoterapie, nu neaparat pentru vorbire, insa pentru faza cu imbracatul, la noi e criza cand il imbracam sau il schimbam. Ne termina nervos, am ajuns sa nu mai putem iesi din casa. Asa ca am inteles ca ergoterapeutul il poate ajuta sa-si simta corpul mai bine ca evident e un blocaj pe undeva.

Happy St valentine's Day!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Doloress, si mie, toti care aud de Cristiana ca nu vorbeste nimic, imi zic sa vorbesc cu ea mai mult...a ajuns sa ma si enerveze chestia asta...pai daca nici eu n-am vorbit cu ea, atunci cine...noi toti am vorbit cu ea tot timpul...i-am explicat fiecare lucru, fiecare actiune, tot ce vedea la tv si la computer sau afara, s.a.m.d....si intelege orice, executa orice "comanda", dar daca nu poate sa lege nici un cuvant!!~!~! o vad ca se chinuie cu limbutza cateodata si efectiv nu stie cum sa o miste...ma si amuza...
Asa ca nu cred ca e cazul sa te invinovatesti...fiecare copil vorbeste cand e pregatit sa vorbeasca...si atunci o sa vorbeasca probabil corect si complex (adica in propozitii) din prima...cel putin asa s-a intamplat cu fiu-meu...

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Alaltaieri am spalat rufe, iar cand s-a terminat programul am deschis usa la masina (e din cea care se incarca pe sus) si am facut mai departe ce treaba aveam. M-am trezit dupa un timp ca asta mic a luat tot ce a gasit pe holul de la intrare si le-a azvarlit sus in masina peste rufe. Adica manusi, fulare, ghetutele lui si ale lui frate-su, si niscaiva jucarii pe care a pus mana la repezeala. Erau acolo toate cu motz.

Azi am fost in Mall, am gasit mai multe hainute frumoase cu reducere, la Debenhams. Mai mult pentru Andrei, lui Raducu doar un hanorac.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008)

Alaturi de SEBI

Gabitza, masina din asta am si eu si la fel mi-a facut Cristi o data, mi-a aruncat pantofii peste rufele spalate...imi venea s-o bat

Sa poarte sanatosi hainutele!

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Seara buna

Hai mai Gabi ca prea cumintel era Raducu, ma gandeam mereu la bona voastra ca mare pomana a primit Uite acum isi face Raducu prostioarele lui. Cu papatul, ma stii, am trecut prin multe forme de nervi, acum e bine, dar zic in soapta, din pacate sfaturi nu am. Doar un

Ia uite aici pozne

Monik ma bucur tare ca te "aud"; si eu as vrea sa intarc in primarava asta, CEL TARZIU! Acum suntem pe 2-3 gurite doar noaptea adormit tun, ziua nu, dimineata nu. Ma scol cu ochii lipiti si daca e 8 si ceva, gata, nu primeste. (tampenii de-ale mele); in schimb noaptea, am probat deja e mare mare jale!!! Cred ca tot forumul ma va auzi, il va auzi..de la Bucuresti, si pana in Canada si inapoi!!

Va pup, Ca eric sanatate multa puiutului Ericutz!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

salutare fetele, am o intrebare...

ati observat la puii vostri vreodata scaun albicios? nu e diaree, nu e mucus..el e ok, foarte vioi..insa de doua zile face caca albicios si ma cam ingrijoreaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Ma face cu nervii total Raducu meu !!! Nu vrea sa manance, deloc. Ii bag o lingurita de mancare in gura si gata, nu o inghite, sta cu ea in gura un sfert de ora, asta daca cumva nu mi-o pune pleasca pe el. Imi vine sa-l trantesc! Nu stiu din ce traieste. Noroc ca bea lapte.
Face numai traznai.

Vad ca si altii sunt atrasi de WC. Ii trecuse intr-o vreme, acum iar arunca in toaleta ce apuca. Am desfintat cosul de gunoi din baie ca era cu nasul in el tot timpul, l-am prins cum isi infunda pe nas cocoloase de ceva. Cum prinde o scama pe covor, tzop cu ea in nas. Mai acum vreo doua zile a luat rufe din cosul de rufe murdare si le-a azvarlit in WC. Nu mai pot nici sa tin usa inchisa, ca acum ajunge sa si-o deschida singur.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008)

Alaturi de SEBI

jur gabi ca am ras cu lacrimi...este mortal. sunt convinsa ca pe moment te trec toate caldurile de nervi dar vezi privita fapta la rece dupa o verme e chiar hazlie..jur ca si eu as fi facut cu nervii...

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

multumim fetle pt urarile de insanatosire cat si pt info despre patut..deocamdata stau asa ca ma mut in maxim 2 luni si o sa iau pat mare pr eric.

treaba cu WC e si la noi, il fascineaza tot ce se intampla si a invatat sa traga apa. a gabat tot felul de jucarii in WC , a dat chiar si cu domestos prin wc nu stiu cum a ajuns sa il ia ...ca e sus..a spart pahare, si la noi au inceput nazbatiile.

dar si eu ma enervez pe moment si apoi regret amarnic ca l-am certat pt ca unele faze sunt chiar comice.

happy valentine's day!!!!!!!!!!!!

sa va iubiti dragelor !!

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

stephany dac il dai cu desitin la fundic se poate sa faca albicios pe margini si la noi se intampla dar culoare ramane maronie doar ca invelisul sa zic asa iese albicios de la crema de fund...
sper ca m-am facut inteleasa ca am luat-o razna....

Mami de Eric 30.06.2008

iubirea si viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DOLORES pana pe la 3 ani vor fi cuvinte pe care nu le vor pronunta,si trebuie in timpul asta sa ii invvatam sa se comunice cu totul,cu mainile,cu sunetele,cu mimica.cand le spui sa vobreasca,deja le atragi atentia ca e unica forma de comunicare si devin frustrati si urla.eu il iau pe Andres usor ,daca il vad ca plange deja ca vrea ceva,si ii spun "hai sa-i arati lu' mami ce vrei tu,ca iti da mami" si il iau de mana,deja se invioreaza ca sunt dispusa sa colaborez.asa a invatat sa arate cu mana,sa zica nu daca nu e lucrul ala,de multe ori nu gasim nimic ,nu imi dau seama ii zic "hai sa mai cautam,nu e nimic aici" si vad unde ma mai duce,ce imi mai arata,ca in final vede el altceva si cere.
are foarte multe cuvinte,dar oricate ar avea,la varsta asta nu au cum sa ceara tot.

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput