Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

Neatza si de la noi

Adriana - si noi suntem un pic virusati la burtica, deci Robert face greva foamei. Asta inseamna NIMIC de mancare - am reusit sa il fac sa ia ieri cam 5 - 6 linguri de orez cu morcov fiert. Si cam hmmm 300 ml lapte. Atat. Face asa de cateva zile. In schimb tzopaie si rade si canta si danseaza de ma zapaceste - nu inteleg de unde atata energie. are burta goala goala, se vede ca i se lipeste de spate In schimb e petrecaretz nevoie mare.

Faza nashpa la noi nu e ca nu mananca la boala, asta o inteleg. Dar e super mofuros, nici in mod norml nu mananca cine stie ce. Am stabilit combinatia fatala: copil cu apetit mic in genere + mofturos + bolnav mai mereu Am inceput sa il momesc cu ciocolata sau altele interzise, doar doar baga si el ceva in stomac. Rezultat: ZERO barat ! Nu vrea si pace. Daca insist imi face niste crize de te sperie. Macar bea de stinge Ceai de menta i-am dat in weekendul asta.

Eu sunt relaxata cu mancarea dar am momente cand ma mai panichez asa, cand dureaza grevele astea zile la randul. Si cand mai aud prietene care imi zic: "al meu niciodata nu a facut asa - mananca orice, oricat! Si cand e bolnav mananca de stinge " Gena, frateee ...

Dolores - nici eu nu il imping si nu il stimulez prea tare. O sa mearga la scoala de la 2 ani jumate si o sa fie suficient stimulat. L-am testat si am vazut ca are capacitatea de a face diverse - imi e de ajuns. O sa ma axez pe joculetze mai educative, i-am luat niste chestii cu animale, sa face asocieri de exemplu, sau puzzle mici, cu numere etc - o sa ii mai structurez joaca un pic, dar nu insist. Cu vorba, ii vorbesc normal, ii arat lucruri, ii citesc si el daca are chef repeta uneori. Evident ca nu are chef in genere Dar vad ca pe limba lui vorbeste din ce in ce mai mult, la un moment dat o sa isi dea drumul. Mai e si diferenta intre sisteme, cred eu. Aici copii sunt lasati mai in legea lor cu numaratul, spusul de culori, mersul, vorbitul, poezioare etc. In schimb vad ca ii invata de f mici sa fie independenti - ei la doi ani jumate vor trebui sa se imbrace singurei (ma rog, cat de cat), sa se descurce singuri, sa isi recunoasca hainele, sa aiba grija de ele, sa manance singuri (asta de mici mici de fpt), sa decida daca vor sa doarma sau nu la pranz. Nu stiu, inca nu am o imagine clara de cum o sa fie la scoala, doar ce am constatat din vizite.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Daca eu iti spun ca mie mi-a recomandat pediatra sa-i dau asa: Ciocolata, inghetata, shakes, ORICE e facut pe baza de lapte, ptr. ca Victoria nu bea lapte! Nah, poftim de-i intelege. Pai de i-as spune medicului de familie cred ca ar face apoplexie...

Lorich, am vazut baietel fericit sarind de pe couch... ce mi-a placut poza aia. E atat de fericit!

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Simonix are you OK? ca am auzit ca a fost un accident mare acolo la voi..
SI al meu e in greva foamei. Ieri a mancat asa :
-o jumate de felie de paine prajita
-doi biscuitei minusculi
-o bucata de paine inmuiata in galbenus de ou
-un iaurtel.
In conditiile in care e bolnav cobza, cu pneumonie, cu otita, in conditiile in care a slabit 3 kilograme intr-o luna, ia antibiotic. Eu stiu ca la pneumonie prima conditie e sa manance foarte bine. Plus, ce-o fi la stomacelul lui, dupa atata antibiotic, advil, si alte medicamente ce i le-am mai bagat. M-a apucat disperarea. Doctorul imi zice ca e OK, ca e normal, cat e bolnav, insa are peste o luna acusi de cand nu mai mananca cum trebuie. Cateodata am impresia ca o sa se ofileasca ca o floricica.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Doloress, imi [are rau ca nu papa Patrick, dar o sa isi revina el, dupa ce trece boala; pana atunci, incearca supica de pui, de fapt, de gaina grasa. Desi, probabil ca ai incercat deja...

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Desiree, am incercat de toate. Chiar ieri am aruncat supica de pui, a doua supa ce-o arunc. Ca nici noi nu prea avem pofta de mancare, suntem bocna amandoi, cu sinuzita, dureri de gat, etc.
I-am facut ardei umpluti pentru azi, ca ii plac tare de obicei, sa vad daca o sa pape, si supita de vita de data asta. Totul maruntit, cum ii place lui. Am sa fac si muffins azi, doar, doar o papa ceva. Am sunat la gradi si a zis ca a papat dar tare putin. A zis ca nu mai vrea deloc hranit, si asa face si acasa, isi ia farfuria, si-o duce la el in dormitor si mananca singur. Insa mananca 2-3 linguri si apoi face TATA! si o duce inapoi si-o arunca in chiuveta, ca adica e gata. Si zicea si educatoarea lui ca mananca singurel, dar mananca putin, inainte cand il hraneam manca mai mult. Ce sa-i facem, asteptam sa treaca, iarna asta a fost de cosmar pentru noi.

"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Salutare fetelor!~

Cred ca Cris are infectie urinara...plange la pipi si-i miroase urat...maine ma duc sa-i fac o urocultura...sa vedem cum reusesc sa recoltez urina, ca data trecuta n-am putut si pace cu toata punga pediatrica...

Aelita, multumesc de sfaturi

Adriana, Simonix, Doloress, imi pare rau de "grevistii" bolnaviori. pe fiecare, sa le treaca repede si sa le revina pofta...

Ylari, ma bucur pentru voi. Doamne ajuta sa rezolvati totusi cu terenul!~ Eva nazdravana.

Lorich, felicitari pentru silueta...am vazut si eu "cozonacul" pufos si dulce

Crina, sanatate multa! din pacate nu stiu ce sa-ti recomand, eu nu m-am confruntat cu probleme din astea...dar cred ca sunt destule site-uri pe internet de unde te poti informa.

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Luminel sanatate multa!
Vezi nu tine pungutza de urina mai mult de 40 de minute lipita la pasarica, ptr ca se dezvolta flora de acolo si iese gresit rezultatul. Bafta la recoltare si sper sa nu fie totusi infectie urinara. Baga niste ceai de musetel daca n-aveti probleme cu kk.
Crina tie nu stiu ce sa iti spun, e delicata problema ptr ca alaptezi si chiar nu stiu. Eu m-am facut bine cu tinctura de propolis (am avut acum vreo 10 ani muuuuuuulte episoade cu infectii urinare, am fost si internata) dar nu mai tin minte cate picaturi luam, cred ca 10 de 2 ori pe zi. Totusi neaparat trebuie sa iti dea doctorul un sfat.
Doloress, sper sa pape Patrik supica, dragul de el! Te pup si pe tine!
Lorich si eu ca si tine ma intreb daca o mai trece iarna asta... cred ca nu prea curand...
Eu am inceput sa caut gradi... nu va zic am capul varza... de sapt viitoare incepem sa sunam, sa vizitam... uf, cum ma simt... si bucuroasa ca am fetitza mare, de gradi, dar si trista ca trebuie sa ma intorc la servici si ca a trecut perioada asta... cea mai grea si cea mai frumoasa in acelasi timp... hai ca am cazut in butoiul cu melancolie.
Maine fac papanasi.
As face si niste paste cu carnitza. Oare i-o place? Azi am avut peste cu legume, mai e o portie pe care o sa o pap eu maine. I-a placut, o sa mai fac.
Va pup pe toate!

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Simonix, sanatate si lui Robertix!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dolores - merci, suntem bine, a fost intr-adevar groaznic, nu imi venea sa cred cand ma uitam la TV... Oricine putea fi in trenurile alea. Am si eu multi colegi care stau pe acolo. Noroc ca este vacanta de pitici si sunt multi care si-au luat concedii sau au plecat mai tarziu. Si culmea, se ciondanesc astia la greu, un oficial flamand a zis ceva de genul: "E o zi neagra pentru Flandra" - evident ca valonii au reactionat, in fine... Penibil. Se fac glume de genul "nu s-au inteles conductorii cand si-au transmis mesajele fiecare pe limba lui". Ce sa zic, cateodata stau si ma intreb daca astia pe aici sunt normali.

Cu mancatul, Robertix a fost mai bine azi, si-a revenit, nu mai vomita etc, a fost o forma usoara viruseala asta de stomacel. El in genere cu burtica a fost ok, rar mi-a facut cate ceva, si niciodata sever, asa, cat sa isi strice apetitul ala si asa amarat :D Si nici eu nu inteleg cum pot piticii astia sa functioneze cand efectiv de-abia mananca. Al meu a scazut 300 de grame saptamanile trecute. Nu prea e ok, cica ar trebui sa stagneze, dar nu sa scada. In acelasi timp, nu am ce sa ii fac. Zic merci ca bea lapte praf si isi ia de acolo vitaminele. Altfel nu imi explic cum creste :D Ha :) Si Desire are dreptate: pe mine mai m-au batut la cap doctorii ca atunci cand e in criza de mancat sa incerc orice cred eu ca prinde cat de cat. Asa ca nu ezit, dar culmea e ca nu vrea piticania mofturoasa.

Mai si stau si ma intreb de ceeee - io colegi belgieni cu probleme de mancat nu am auzit frate. Pana si tanti de la cresa a zis ca e cel mai stresant copil al ei din pctul asta de vedere, in plus, cica pe ceilalti reuseste sa ii faca sa termine din farfurie - la el - never. Oricum are portie JUMATE cat a celorlalti si nici pe aia nu o mananca. Iar daca ii spune pe un ton mai raspicat sa termine - se umfla de plans. Cica nu a mai vazut asa sensibilos .......

Lori Felicitari !!! E minunat, nu ? :) Eu intrasem in blugi de dinainte imediat dupa nastere si intre timp m-am ingrasat rau ... Of

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Simonix,e romaaaaaaaaaaaaaaaansensibilos ca noinu e belgian .
asa si ai mei ,dar si eu eram asa,plangeam la masa
gena!!! Sau geana
barbatu-.meu mai zice:au prea multe !! ii rugam cu prea multe.ia sa nu fi avut,rupeau masa orice le-ai fi dat!
mai ales ca ii stie pe altii care nu prea au ,si mananca orice!! cica asa sa ii tii.altii cand vad banana o halesc cu coaja cu tot si astia o scuipa! au de toate,si de-aia !
o fi si asta adevarat...

Mergi la inceput

Simonix la gradi imi zice doamna ca ceilati canadieni mananca prost si romanii mananca bine. Acuma sa stii ca eu n-am auzit nici pe la mine colegii plangandu-se de copii ca nu mananca, eu cred ca daca nu mananca nu se stresseaza, aici ei nu prea se stresseaza pentru nimic. Ca mereu rad de italieni, de mamele italience in special care tin neaparat sa-si indoape copii. Era si o gluma, ca stii ca esti roman daca... mama ta te suna de 3 ori pe zi sa te intrebe daca ai mancat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

copiii se joaca,Sofia il tranteste,Andrés vine cu lacrimile in barba "Aiaaaa"(=Sofia) .il intreb unde il doare,imi arata genunchiul,pun mana si trage piciorul tipand,il doare,ii dezgolesc genunchiul sa ma uit,se vede ceva...pupa mami si trece,zic,si pup .Sofia venise si se uita,pupa si ea genunchiul,Andres deja la faza asta luase o fatza de satisfactie si imediat isi duce genunchiul la gura,si-l pupa cu zgomot,si sare din pat alergand iar la joaca !

13+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput