Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *72*
Raspunsuri - Pagina 15
hepilica spune:
Fragutza - n-am reusit sa mai intru aseara, dar m-am gandit la tine si abia asteptam sa aflu azi vesti.
Imi pare rau de DA. Am citit si eu multe despre ea pt ca la 1 luna cand am fost la control, Maia avea pielea foarte uscata pe corp, pete rosii, se cojea pielea, crapa...etc. Doc mi-a recomandat MUSTELA STELATOPIA. Am luat crema asta si am citit pe ea ca e recomandata pentru DA...si atunci am inceput sa ma documentez despre DA. Am folosit Stelatopia asta si i-a trecut in cateva zile. Acum, nu cred ca avea DA, mi-ar fi spus doc, dar crema a facut minuni. Pana atunci foloseam dupa baita ulei de corp de la johnson. Mi-a spus ca e bun pt masaj, dar atat. nu hidrateaza deloc.
Sper sa treaca Nataliei cu crema recomandata de doc. Daca spui ca doc nu a fost impacientat...., nu stiu ce sa zic...poate nu e atat de alarmant. Eu zic sa mergi pe mana lui. Foloseste crema asta cum a zis el si daca nu vezi ameliorari in cateva zile, mergi si la dermatolog. Imbratisez mamica ingrijorata.
Natalia e scumpa scumpelor. Ti-am mai zis, seamna cu tine. Ii merge atat de bine cu lapticul tau...(pentru mine sunteti cel mai frumos exemplu) ca e si pacat sa incepeti diversificarea mai devreme de 6 luni. Oricum, mai aveti putin, dar eu zic ca merita sa asteptati. Sistemul lor digestiv se maturizeaza de la saptamana la saptamana. Eu nu sunt deloc incantata ca am inceput diversificarea atat de devreme, dar ce sa fac, a trebuit sa incerc cu orice, doar sa pape si Maia mai bine.
A luat foarte bine in greutate Natalia. Bravo ei!
Te pupic.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
selen80 spune:
Liliac ce grija are Andra sa nu-l lase singurel pe Raducu, sa-l distreze si pe el putin in cortul ei, nu?
Alex sper ca e mai bine Alessia
Raluca e o scumpa unguroaica ce carucior frumos are ea era si pacat sa nu il foloseasca..
Luci da, perseverez, perseverez cu prajiturile ceva ceva tot mi-o iesi la un mom dat
Raluk sa stii ca m-am gandit si eu la faza cu cerealele si fructele, dar pt mine a fost o solutie asa, de moment, pt perioaele cand trebuie sa plec de acasa, zilele astea....nu vreau sa continui cu ele, de la 6 luni incepem ca la carte, cu suculete, piureuri, cereale simple (nu stiu daca voi avea incredere sa i le fac chiar eu, daca fac vreo prostie mai mare?)....
si eu am vazut la cele de la nestle ca au sucroza, la milupa m-am uitat si nu au indulcitori...nici nu sunt dulci, dealtfel, ca am gustat....
acum trebuie sa ma pregatesc de plecare, iar am programare la dintolog, azi si inca una sapt viitoare si gata....tot sapt viit mai tre sa ajung la dr gine, si sa-mi schimb ochelarii, ca mi i-a trantit Ebru pe jos
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Sper sa nu vi se para tampita intrebarea, dar ce inseamna mai subtire imbracata? Eu am in sufragerie 21 grade si o tin in mod normal imbracata asa: body cu maneca lunga subtire, dress subtire, bluzita si pantalonas subtirele pe deasupra....e ok?? Mi-e ca daca mai tai din ele sa nu raceasca, ca asta mi-ar mai trebui .....help, ca se trezeste si nu stiu cum sa o imbrac!!! ------------------------------------------------------------------------- Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009) Da Doamne sa fim sanatoase! |
salutare!
eu pe maia o tin imbracata cu body cu maneca scurta sau body maieu, sosete in picioare si salopeta cu maneca lunga deasupra. e adevarat ca avem in casa cam 23-24 grade. am insa la ea in dormitor 2 termometre: unul sus pe perete si altul atarnat la patutul ei. la nivelul patutului nu sunt niciodata mai mult de 21-22 grade, chiar daca cel de perete arata 24. eu zic ca e ok. niciodata nu am infofolit-o. in casa nu sta nicodata cu caciulita. doar dupa baita la cap, ca avem plete . ii aerisesc bine, bine camera la fiecare 3-4 ore indiferent cat e de frig afara.
h.
Multumesc lui DD.
moni_iulia spune:
citat din mesajul lui Fragutza Alex, eu o tin in body cu manece lunga si-n pantalonas cu talpite. Cred ca e un pic cam grosut din ce zici. Si ca temperatura, e la fel si la mine. If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma. |
Eu il tin ca tine, Alex, si am chiar 24 de grade.Acum depinde si cat de activa e ca spre seara il mai dezbrac si eu ca se agita cam mult.
Mami &Tudorita Mihaita in asteptarea primaverii
Romania- The land of choice
alex25 spune:
Mda, grea decizie. Ea e friguroasa la fel ca mine, adica daca o imbrac mai subtire, asa cum mi-a spus si dr si mai multa lume incepe sa stranute, deci nu e bine. Asadar, astazi am ales un body foarte subtirel si bluza si pantaloni de deasupra la fel, mai mult de model...daca o las mai dezbracata risc sa raceasca. Acum are 38, deci e mai bine.
-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
liliac1 spune:
Neata!
N-am apucat sa citesc tot dar trebuie sa dau un raspuns.
citat din mesajul lui Fragutza Liliacule, cand a avut Andra? Natalie a mai avut un episod, la 2-3 saptamani..era plina pe fatuca de bubute. Atunci au trecut cu Cicalfate si toate hainutele spalate cu Dermalin. Cele de acum au inceput timid, le-am vazut dupa ce o pupase tasu cu foc, el fiind cam neras. Tot au curs balutze, a mai lins jucarii si s-au agravat. Scuze, girls, nu vreau sa acaparez discutia, da-mi tot sta mintea la ce-am citit. If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma. |
Andra a avut de cand era bebe mic...nu stiu sa zic cu exactitate...4-5 luni?! Cam atunci i-au aparut. Si din pacate, si acum daca ceva e naspa la piele iar se inroseste si apar mici pustule. Numai ca ea nu facuse pe fata ci pe corp. Adica de la gat pana la fund. Pe fata nu. Si tot asa, se fac insule rosii.
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
x_ggg spune:
Eu imbrac bebele asa: body cu maneca scurta, body cu maneca lunga (al 2 lea e tot body si nu bluzita pt ca se tot foieste si ii iese din pantaloni), pantalonasi cu labutze si sosete peste (tot din motiv de pedalici) si o caciulita din aia subtirica de bumbac...acu cu caciulita, sincer, de multe ori i-o dau jos in timpul zilei, ii pun mereu seara dupa baita si asa doarme... tare frica imi e de otite...la inceput, din motive de nestiinta a mea si de locuinta impreuna cu soacra, ii puneam cate 2 caciulite.....in conditiile in care in camera sunt cam 24-25 de grade...
Acu cand il vede fara caciula, imi tot spune sa ii pun si eu i-am zis ca la vara ce fac, ca doar nu il port pe afara cu caciula vara...si ea, cum sa nu, ca raceste la fontanela, ca pana nu se inchide sa nu il las fara
Voiam sa va intreb cum curatati urechile lui bebe..ok, stiu ca se spune numai pavilionul , nu inauntru cu betishorul, dar ai vostri nu au ceara in urechi?? Al meu face, si cand il prind mai linistit ii curat cu betisorul inmuiat in ser fiziologic...asa-i ca habar nu am ce sa fac cu el??
Am sunat dr si a zis ca imi fac probleme cu greutatea pentru ca am cantar acasa, sa stau linistita ca e grasunel, si pt constipatie a zis sa ii dau Humana Milzucker, o lingurita dizolvata in putina apa... S-a dus sotz acu sa cumpere, poate merge... A mai folosit cineva asa ceva?
Asa: am cumparat prune uscate ,cam au gust de fum...cum le mananc? asa? sau le inmoi in apa? cate sa mananc sa nu o iau razna??
--------------------------------------------
Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii
hepilica spune:
Vroiam sa va zic si parerea mea ref cereale. Cred ca orice mamaica care da puiului cereale se intreaba daca sunt cu adevarat naturale.
Eu sincer, am ceva rezerve in aceasta privinta cu toate ca i-am dat Maiei Topfer Organic - cereale cu orez integral. Asta pt ca am inceput foarte devreme diversificarea si pt ca papa foarte putin si tb ceva care "sa-i tina de foame". Sper sa renunt la ele cat mai curand si sa diversificam alimentatia cu produse cu adevarat naturale.
Am in casa si Milupa - cereale cu orez si porumb. Am facut prima oara pt mine ca sa vad cum sunt... si sa stiu ce-i dau Maiei. Cu toate ca sunt fara zahar, sunt dulci...hmm.., foarte bune insa la gust.
Cele de la Topfer sunt oribile la gust, nu sunt dulci deloc, i le dau in lapte si nu schimba gustul laptelui. Nu zic ca sunt ok, nu zic ca am gasit cerealele perfecte, dar macar astia zic ca sunt BIO si nu au adaosuri de fructe...in care eu nu cred. Cred mai degraba ca e bine, daca tot folosim cereale, sa luam fara fructe si sa le amestecam noi cu mere, pere,...etc cum ziceau monique si moni_dicut.
Am asa un cui in cap cum ca aceste cereale instant sunt precum alimentele fast-food (ma refer la "beneficiul" lor). Oare de ce se pufosesc bebeii de la ele?
Grea decizie. Insa eu raman la parerea ca daca pot fi evitate, e bine sa le evitam sau sa le folosim limitat si sa "focusam" pe alimente cu adevarat naturale....
Luto - la multi ani din nou. Cum ai facut piure de mango, l-ai dat pe razatoarea de sticla? As incerca si eu. Ieri i-am facut maiei suculet de morcov. Hehe...nici nu a vrut sa-l vada, am incercat si piureut de morcov amestecat in cereale...nici nu a deschis gura... , i-am pus cateva picaturi de suc pe buzite si s-a strambat toata...n-am nicio sansa cu morcovul asta. Marul in schimb ii place. I-ai facut dovleac d-ala?
Imi place la maxim cum il introduci in societate pe David . Zici ca a dormit in timp ce Charlie canta la pianina... Hehehe...ce dragut. Lasa mami ca o sa vezi tu cine va avea cel mai prietenos, sociabil si comunicativ puiut mai tarziv. Hai, la multi ani!!!!
h.
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Alex, si a mea stranuta, dar asta nu e semn ca raceste..si la fel cu sughitul..
In fine, trebuie sa te adaptezi si la copil.dc o imbrac gros imediat se enerveaza si plange.
Liliacule, merci de raspuns. Am pp ca era mai marisoara ca ai zis ceva de schimbat alimentatia.
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
Fragutza spune:
Monique, Selen, da, doarme de minune in carucior, dc il misc bineinteles.
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.