Pepenasi de iulie - august 2008 (172)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Acuma ma bag si eu ca nu am altceva mai bun de facut la ora asta. Dar sincer, sunt atatea parti bune la ce avem noi aici, zau am invatat multe de la voi si sunt convinsa ca fiecare a avut de invatat si de castigat prietene. Ce nu pricep insa este de ce nu se poate purta o conversatie de genul asta, cu pareri pro si contra, fara ca cineva sa se simta atacat in vre-un fel si fara sa se supere nimeni! E chiar atat de complicat?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

In alta ordine de idei, mai stie cineva ceva de Capri?

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Buna seara fete dragi,

Vad ca este iar o "discutie "pe aici.
De mancat Deni uneori papa singura dar nu prea poate sa tina lingura/furculita bine si se plictiseste repede ca nu intra papa suficient in gura asa ca spune "mama ", deci sa ii dau eu, vom progresa noi.
De umblat cauta peste tot prin casa, citim carticele cu animale mai ales preferatele ei-salbatice sau domestice -le stie cam pe toate, le imita pe care poate.In casa ne mai jucam cu niste cuburi-facem castel apoi il daramam cu mingiuta,bagam fome in borcan asa ivata culorile si cifrele, desenam,citim povesti, ne uitam la poze din concedii cu ea si recunoaste pe toata lumea (noi , prieteni , bunici) dar la ea spune ca nu stie cine este.
ANKA mai aveti asa putin -multa bafta va dorim!
MAI3 am citit temerile tale, le inteleg dar eu inca nu am lasat-o singura , adica fara noi atata timp.
CAMY sper ca ai ales calea care vi se potriveste voua mai bine si sa sti ca oricand ai intrebari , daca crezi ca iti pot raspunde , mi le poti adresa pe PM, sunt multe momente cand ma intreb ce faceti si ma intreaba si sotul de "fata de la brasov cu bebe mic " stie povestea voastra, asa ca mi-ar placea sa stiu cum decurge treaba la voi.
SUN multa sanatate si treci tu peste toate ca esti puternica, da !!!??
Nu mai stiu deja ce s-a scris , ma duc la somn ca sunt obosita.
Maine vine doc la control si face si vaccin (Varilrix), offfff iar o inteapa la bulan , imi e mila de ea , mai ales ca in perioada asat e maraita ca avem iesite 4 maselute si cred ca mai iese ceva pe acolo.
Va pup , noapte buna!

http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fete dragi!

Hmm, ca vorbiti de jucat noi ne jucam cu un castel care are tot felul de bile, forme, se scot/asambleaza parti, cu formele, cateodata, cu tablita de desenat de-aia magnetica, "scrie" cu pixul in cartile din biblioteca (is vechi si o las), in bucatarie isi ia un lighenus si telul si face papa, in baie scoate din cutie periile si cutiile de crema de ghete (nu le desface) si le pune la loc, si iar le scoate si tot asa, apoi in dormitor la ai mei sare pe pat, pe perini, se baga in dulap la maica-mea si eu o astept la usa si-mi sare in brate, o ridic pe geam si ne uitam sau ne jucam cu perdeaua si jaluzelele, mai citim, dansam (cu fiecare are un alt fel de dans), o facem hinta in toate felurile posibile, de maini, de picioare, cu capul in jos, avion si muuulte asemenea. A, si se mai joaca si cu mingea, cu masinute, cu caruciorul, cu pahare de plastic.

Mai3 noi am fost plecati 5 zile (4 nopti) de rev, si Miruna s-a comportat ok la venire. M-a hamalit si s-a lipit de mine mai mult ca de obicei, da' si-a revenit repede. Ma rog, noi am mai plecat in weekenduri, chiar si 2 saptamani in bulgaria cand ea avea 11 luni. La inceput plangea dupa mine si cand ma duceam pana jos sa iau paine, da' eu ii tot ziceam ca oriunde as merge ma intorc la ea ca o iubesc. Acu vad ca nu mai plange deloc.

Revin dupa ce mananc, ca nu mai pot de foame. la toata lumea!

Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Cat pe ce sa va ajung din urma
Azi am avut zi de smotru,maine mai am,ca deh,am fost plecata de marti

Moni,socra mea sta la 120 de km.Cred ca de aceea ne-am inteles surprinzator de bine in ultima vreme,ca doar,daca va mai amintiti,tot showuri am avut cu ea.Nu m-a placut din prima zi .Ei bine,intr-o vreme,vorbeam zi de zi la telefon,venea in vizita cel putin de doua ori pe luna.Si era bine,serios!Chiar ma bucuram ca vine,si-mi facea placere sa vorbesc cu ea.Credeam ca s-a schimbat.Naiva de mine.Pana au dat-o in somaj si,de plictiseala cred ca,a inceput sa se bage din nou in familia mea ,cu "sfaturi",cu mici atentionari unde ar face alfel decat fac eu.Cu scos de la naftalina de discutii ce le-am avut acu 3 ani,discutii pe care le-am clarificat deja de zeci de ori.Oricum...am ajuns la concluzia ca ii lipseste o doaga,pentru ca orice discutie am avut eu vreodata cu ea,e total rastalmacita...v-ati cruci,zau!

Cami scumpa ,eu nu ma simt in masura sa dau sfaturi,pot doar sa-ti spun din experienta mea.Eu am alaptat-o mult prea putin pe Timi.Si-mi pare rau si in ziua de azi ca nu am insistat.La fel ca si tine,eram satula de chin.Eu aveam lapte,dar Timi nu prea vroia sa stea la san.Statea doar cat sa-mi faca rani,nu manca mai nimic.Totusi,sunt ferm convinsa ca daca trecam cumva peste faza aia,o mai alaptam mult si bine...Asta e...a trecut,Timi a crescut bine-mersi si cu lapte praf ,nu a fost deloc bolnavicioasa.
Ce am invatat din toata povestea cu soacra-mea:sfaturile se dau,nu se impun,si fiecare persoana e libera sa face ce crede ca e bine cu sfaturile primite.Asa ca,eu iti doresc sa fii din nou puternica,asa cum ne-ai dovedit de atatea ori ca esti,si sa ai incredere in tine,ca te vei descurca de minune,ai sa vezi!

Noapte buna fetelor,nu mai stau ca sunt franta,si la 8 ma ia iubita mea de noua.Sper sa am maine mai mult timp,sa va incaruntesc si eu cu ceva pitici

_

Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Busy bee am fost azi, curatenie de dim plus cupii, apoi baie cu bubbels la fete si balaceala la maxim si am zis daca tot ne-am balacit si muncisem destul ne-am pus toate trei ca niste cizme respectabile ce suntem la nani.
Kimmy ma bucur ca te simti mai bine , sper sa ii treaca si la printesa bubitele, cu iritatia de la funduletz parca fetele ziceau de apa cu bicarbonat. Cu soacra uff, greu la subiectul asta.
Miky eus oleaca OCD la curatenie la ordine la etc si daca nu este nimeni sa faca in afara de mine ma enervez si fac toate de sus pana jos, in fiecare vineri aporoape, well ma chinui sa ma tratez. Si eu am votat mereu cu 10*.
Anka cum a fost la film? Si noi am zis sa mergem la princess and the frog da Ami nu sta sigur asa ca am zis mai bine luam dvdul ca oricum Ari deja vrea si papusa , mama lor de reclame si marketing.
Felicitari pt vize, , mai aveti asa de putin, bafta si asteptam cu nerabdare primul mesaj din .
Mona la noi se joaca impreuna le mai iau la v-ati ascunselea sau facem puzzeluri, gatim, facem picnic in sufragerie, dansam, facem yoga Ari ne arata cum ca ea face la gradi, ne batem cu perne, ne imbracam in zanisoare etc make believe ca Ami face ce facem si noi sau daca nu ii place isi gaseste ea singura ceva. Normal ca se mai iau la cearta de la vreo jucarie, castron ceva, sunt zile mai bune zile mai proaste daca am si eu treaba multa sau ceva si nu apuc sa stau mult cu ele, da na inventam si noi tot felul, in vacanta e cel mai greu. Cu trasul de atentie si neascultatul si Ari face asa, orice le zic pana la urma tot se lasa cu boceala, ba de la una ba de la alta.
Felicitari pt examen. Condusul sa stii ca nu ai cum sa stii si sa inveti cu scoala, abia dupa trebuie condus cat mai mult si sa capeti experienta.
Ralu multumim mult de tot.
Moni na te-ai ales si tu cu ceva, sa-l folosesti sanatoasa. Super covorulll e asa fun si hazliu, e super imi place mult, noi oricum suntem fani winnie.
E mai usor covor si laminat, decat carpete, da tin cald si e frumos in camera cat is noi, dupa se rod aiurea, praf cat incape le aspir de le ucid si degeaba, sunt si din alea de le spala da tot is greu de intreinut sa arate frumos mult timp, cu un covor e mai usor, da na pana nu ajungem la casa noastra tre sa avem carpete sus.
Ari trebuie sa faca niste boosters, MMR (measles, mumps, rubella), diptheria, tetanus, pertussis, polio is doua injectii, sper sa stea cuminte, i-am zis eu ca maine mergem la doctor sa ii faca doua injectii contra germs, stie ea ca daca nu ne spalam pe maini si etc luam germs si ne imbolnavim. Na sper ca i-am explicat cat de cat pe limba ei dar am pastrat si cat mai reala situatia fara multe inflorituri.
Simona felicitari pt dintisori si bafta cu cresa.
Vicky cum a fost lalocul de joaca?
Mina felicitari pt locul 2, imp e ca joaca, o saajunge ei sa castige si locul 1, super pozele, ce scumpa e printesa cu tricoul fratiorului.
Dia si Ami face asa, trebuie sa fie toate cum vrea ea, Doamne Feri sa muti ceva sau sa oferi altceva.
Truli felicitari pt sesiune. da te inteleg cu neuronul singuratic a meu si ala e pe cale de a se evapora sper sa reusesc si eu sa studiez cat de curand. La Multi Ani sotului.
Mai3 depinde si de fiecare copil, de ex la noi suntem numai noi doi tot timpul si e de ajuns sa lipsim o zi cate unul din noi ca Ami ne cauta ne striga bate la usa de la intrare si etc, ii distrag atentia da tot isi aduce aminte. Daca e invatata cu diferite persoane creca e mai usor.
Vio ms mult. Eee ar fi bine sa fie 48 de orein-o zi as face atatea lucruri care stau pe lista.
Dana multumim mult.
Cami .
Mada x 10 si hugs, zen mama zen.
Sorelix Ari si acuma papa/deseneaza cu ambele maini, cum ii vine ei cheful.
Na finally am recuperat merg la somn ca maine avem zi plina cu vaccinuri si etc. Wish me luck.

Pupam bostana.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Didi eu una iubesc tare mult fetele de aici si nu-mi place sa vad ca efortul facut nu e apreciat sau apreciat selectiv. Discutiile in contradictoriu sunt OK, atata timp cand ai grija sa nu dai cu flit la ceea ce nu-ti convine. Nu zice nimeni ca tre sa faci ca mine sau ca celalalt, vei trece intotdeauna informatia prin filtrul personal.

Cami insa s-a plans ca fetele de la fulgusori au pus-o la zid pentru ca ele sunt PRO alaptat. Mi-am bagat nasul si eu si am vazut ca de fapt, datorita faptului ca a fost neclara ca si aici, de altfel, in ceea ce a scris a primit sfaturi pro alaptat de la o mamica cu 3 copii deci cu ceva experienta in ale alaptarii. Si Cami a sarit ca ea nu mai intra etc, faze care s-au repetat aici. Apoi aici, informatia data e tare confuza. Ba plange Flavius, ba nu plange, ba are lapte prea mult, ba deloc. Ba vrea sa alapteze ba nu gata s-a oprit. In orice caz sfaturile date nu au fost rau intentionate dar cand zici "alea-s pro alaptat" te gandesti oare ca mai sunt inca intre noi fete care inca mai alapteaza?? Sau mamici care sunt convinse pro alaptat? Si-apoi zici de Bujo "chit ca-mi sare Bujo in cap". Si intra fata si intreaba "hai mah chiar asa monstru sunt cand vine vb de alaptat???" Cami are noroc de oameni oameni in viata ei si tare pacat cand vorbesti asa despre cineva care nu numai ca e OM, dar care tine la ea sincer. Si nu, nu-s avocatul nimanui, da' zau ca mi-s pissed off badly discutia de aici si mai ales atitudinea Cameliei. Si lasa sa fiu io ala rau' ca cine are ochi sa citeasca citeste. Cami ca tine am fost TOATA perioada mea de depresie - "plec, nu mai scriu...etc" Si asta sa stii ca fetele de aici o stiu, pentru ca am avut o a doua perioada de depresie cu Julia.

In fine am zis ca e subiectul inchis. Ma puteti toate ignora de acum ca zau, cine a apucat sa afle cine sunt, stie deja.

Vio manual de alaptare si intarcare inca n-am scris nu tre' sa fie experienta mea perfect valabila pt toata lumea. Imi pare rau ca la voi n-a mers. La noi a fost mai usor asa, dar Sonia am mai spus-o a fost un copil tare cooperant. Singura faza la care nu a cooperat e ca nu a vrut nici biberon, nici suzeta, nici lapte din canita, NIK. Si uite asa, am vrut, n-am vrut am alaptat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunaseara!Si cu maaaaare intarziere urez si eu La multi ani Diarux, La muli ani sylviuta,sa fiti fericite si iubite!

Ce-mi place subiectul asta cu activitatile,asa mai facem schimb de idei ca uneori stau tare prost la capitolul inspiratie.Cam ce facem noi:
-ii place la nebunie sa-i recit poezii si sa-i cant cantecele.Sau sa-i pun cantecele la calculator.Insa e foarte selectiva, nu agreeaza orice,iar daca nu-i place incepe imediat:"alta,alta"
-danseaza,se invarte, chiuie,sare in pat,ma calareste(la propriu)
-ii place sa rastoarne cuburile din cutie se joaca putin cu ele apoi adora sa le puna la loc,si iar sa le rastoarne si tot asa
-activitatea favorita este sa reamenajeze dulapul cu farfuriile scoate,le pune la loc,le aseaza,le tranteste etc Uimitor e ca inca nu a spart nimic
-uneori ne jucam impreuna cu un set de bucatarie,ne prefacem ca facem cafea, o bem ,mestecam in cesti etc,dar se plictiseste repede
-ma piaptana,ma sterge pe fata cu servetelul si ma da cu ruj si cu oja.
-ne fugarim prin casa si ne ascundem una de alta.Asta o incanta cel mai mult.
-ii pun ceva intr-un castronel si aliniez in jurul ei papusile,iar ea le hraneste.De altfel ea hraneste tot ce prinde, chiar si icoanele
-scoate borcane din dulap si le infileteaza si desfileteaza capacele
-ne uitam pe reviste,carticele,pliante orice ne cade in mana si identificam obiecte,animale, etc
-facem mancare impreuna,,in sensul ca eu pun ingredientele pe masa ii dau un castron ceva iar ea le plimba de colo colo.Daca fac ceva gogosi e musai sa bage si ea manutele in aluat
-sterge mobila de bucatarie cu buretele de vase si cea din sufragerie cu servetele umede
-matura cu o seriozitate de zici ca s-a nascut pentru a deveni maturatoare
-activitatea favorita,in fiecare weekend mergem la un loc de joaca,unde sunt foarte multi copii si alearga, sare ,se catara,pana nu mai poate
-zilnic iesim cel putin doua ore afara ,de regula ne intalnim cu un grup de copii cam de aceeasi varsta si se joaca impreuna
-o alta ocupatie favorita este sa scormoneasca prin sifonier,gaseste rochite ,ma pune sa o imbrac cu ele si sa-i fac poze.Tot din categoria asta incercam sa imbracam papusile dar nu prea-i iese si se enerveaza
-ii place sa-i arat diverse chestii,sa-i spun cum se numesc iar ea sa incerce sa reproduca.Nu-i iese mereu ,dar imi place ca e ambitioasa si nu se da batuta

Cam asta imi amintesc acum.Ce ma amuza foarte tare la ea e ca desi la un an si un pic stia toate animalele domestice(si asta pentru ca le vazuse si studiase pe viu ca sa zic asa)acum are o problema:orice animal are patru picioare si nu-i pisica la ea e caine domle!Daca ati mai pomenit asa ceva.Vede pe revista o vaca si zice :"ham ham" eu ii zic nu-i mama catel e vaca si face muuu.Ea zice "nu nu nuuuuuuu,ham ham".Daca o intrebi ce animal e zice corect,da vrea ea sa faca ham ham
Si ce mi se mai pare ciudat nu-i plac desenele animate.Se mai uita uneori la fifi si floricelele dar foaaaarte rar
In rest cam de orice activitate se plictiseste foarte repede,e fericita cu adevarat doar atunci cand e intre copii.Chiar si mai mari ca ea.

ANKA, felicitari pentru invitatia la viza,a mai ramas asa putin!
MIKY,am salvat si eu linkul la favorite ,zece stelute si d ela noi
SUN, alexandra mananca numai si numai cu dreapta,maica-mea cand a fost la noi ii punea intentionat lingurita in stanga sa vada daca mananca ,dar ea imediat o muta in dreapta.Dar probabil imi seamana mie,ca eu cu stanga n-as putea face nimic,mi-ar iesi toate pe dos.
DANA, ma bucur ca ti-a placut puiul cu ananas,hai ca ma faci sa rosescSi eu am observat cat de usor memoreaza diverse la varsta asta,chiar am citit ca acum mintea lor e ca un burete care acumuleaza tot .Da la noi sigur nu seamana cu mine, ca neuronii mei is in vacanta totiEu uit de la mana pan la gura!
DIDI, mie imi plac la nebunie discutiile pro si contra,fiindca din punctul meu de vedere cel putin sunt constructive.Si mi se pare perfect in regula sa nu avem toate aceleasi pareri deoarece avem caractere diferite,provenim din medii diferite.
ARIADNA,nici Alexandra nu a vrut biberonul, dar asta poate si pentru faptul ca eu nu am incercat de la bun inceput.am incercat pe la doua luni cred,cand intr-o noapte efectiv refuza sanul si urla ca din gura de sarpe.Am incercat sa ma mulg si vazand ca n-a iesit nimic sotul a dat fuga dupa lapte praf si am incercat sa-i dau la insistentele lui.NCand au inceput dintii(pe la patru luni)am incercat sa-i dau suzeta si de asemeni n-a primit.
Cu intarcatul,sincer,eu mi-am dorit din tot sufletul sa-l fac ca la carte.si m-a durut ca nu s-a putut.acum insa ma gandesc ca poate a fost mai bine asa.Ea nu pare foarte afectata,la mine deja lapticul pare sa scada,sanii nu mai sunt la fel de plini si de tari ca in prima zi.Ma bucur macar ca nu a fost nevoie sa ma despart de ea caci toata lumea imi spunea ca n-o sa reusesc sa fac asta decat daca plec cateva zile(in mod special maica-mea)

Hai ca pana la urma am scris romane,dar daca n-am somn ce sa-i faci.

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Am scris un roman si am uitat ce era mai important.Vroiam sa intreb si eu cate ceva:

1.Acu cateva zile cand o pieptanam s-a desprins un smoculet de par(vreo 20 fire sa zicem)cu radacina cu tot.E normal,sau ar trebui sa-mi fac probleme?Sunt cu capul nu?

2.Nu vrea sub nici o forma carnea,desi erau perioade cand ii placea.am incercat n variante si blenduita si copanu-n mana, si bagata pe blat in mancarea preferata,cum simte gustul cum scuipa tot jos.Ce ar trebui sa-i dau ca sa compenseze?

3.Nu a acceptat niciodata si nici acum nu accepta nici un fel de lapte.E ok daca mananca lapte batut si iaurt(cam 200-400 ml /zi)?

4 De ceva vreme mananca cam mult,asta in conditiile in care deja e sarita mult de limitele de greutate specifice varstei.Si totusi face si foarte multa miscare,in special in aer liber.Ar trebui sa o bag la regim ?

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Mdea, don'soara mea are chef de tipat . Maine avem deci alt dinte Asta si mai e unu' Doamne ce bine o sa fie cand or fi toti iesiti si scapa de gogosile din gura!

Vio la prima intrebare nu stiu cum sa-ti raspund. S-a desprins asa pur si simplu? Eu as intreba un medic pt linistea mea sufleteasca. Daca nu papa carnita, ou si brocolli in genere alimente si legume bogate in fier. Ou e bun inlocuitor de carnita. Iaurt si lapte acru e super ok. Nu te astepta sa iti accepte laptele din pahar pt ca e obisnuita cu laptic de la sursa . Sonia abia pe la 2 ani jumatate asa a acceptat lapte din pahar sau canita. Eu insa ii dadeam cerealele de dimineata cu lapte. Acuma depinde de ce papa ea la micul dejun. Aici asa se recomanda, lapte integral de la 1 an incolo. Min 360 de ml pe zi. Cu mancatul, nu vad de ce ai baga-o la regim, lasa fata sa pape, copii mai plinuti nu inseamna ca vor deveni adulti plinuti. Daca insa ai probleme cu obezitatea in familie incearca poate sa ii oferi mai multe fructe si mai putina painica/fainoase?

Mergi la inceput