Pepenasi de iulie - august 2008 (172)
Raspunsuri - Pagina 15
maitreyi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maitreyi ca mi-am adus aminte - ce ii plac Alexandrei f mult sunt cartile cu magneti sau cu autocolante. si cu alea avem de-a treaba uite www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi" target="_blank"> AICI PE ALESE |
nu stiu de ce nu ia link-ul corect...in fine, la teora dati cautare dupa autocolante si apare carnatl de cart
-----
Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE

-----
Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree
Didi81 spune:
Da, carticele cu magneti avem si noi cateva. Magnetii ajung pe frigider sau pe masina de spalat vase sau pe calorifere ![]()
Apropo de memorie... Aida m-a surprins de mai multe ori cate chestii poate sa tina minte. De ex acum a dat peste niste lopatele si forme de nisip (cu care nu s-a mai jucat de muult) si s-a jucat cu ele mimand ca ia nisip cu lopata, pune in forma, turteste bine forma jos si apoi o ridica si zice "uiteeee!". Adica a tinut minte de cand se juca la nisip cu ele, si zau a trecut mult de atunci!
Sau asta-vara, fusesem la Constanta o data intr-un weekend, aoi pauza vre-o 2 luni si apoi iar. Si cand am ajuns a 2-a oara i-am zis hai la tufa de musetel, si s-a dus direct acolo. Asta era asta-vara, deci la 1 an si tinuse minte astfel de detalii dupa atata timp; eu am fost impresionata.
Iarasi, pe bunica-mea nu a mai vazut-o de asta-vara, dar daca i-o arat in poze o recunoaste imediat (ii zice "Maia").
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ankalaura spune:
Cami - daca incepi acum sa ii dai un bibe de lapte, de la 5 alaptari si un bibe, o sa ajungi peste noapte la o alaptare si 5 bibe. Eu am patit-o in ambele cazuri. Si cumva mi-a fost ciuda ca nu m-am straduit mai mult. Totodata, am fost usurata. Dar na, nu o data s-a intamplat sa fug cu copilul flamand sa iau junioara de la gradinita, si sa alaptez bebele dupa asta... si tot asa... Asa ca una peste alta, stresul cel mare NU a fost scaderea laptelui, ci incapatanarea mea ulteroara de a mulge si ultimii 10 ml, ca ajunsesem sa nu scot mai mult de 10 ml la o pompa, o data pe zi, si imi ziceam ca si aia 10 ml conteaza... Ei bine, asta a fost un chin. Mai bine opream si gata. Tot beam ceaiuri si nimic. Ba chiar mi-a dat si DianaMi un ceai adus de Irda din Italia, la ea pocneau sanii de plini dupa ce bea, la mine nimic
Si am bagat la Galafoare si alte chestii gretoase, si tot degeaba si bani aruncati si rezultate nema. Asa ca mai bine as fi alaptat cat era de alaptat si cat se putea, ca copilu' nu moare de foame in 2 zile, si apoi sa o fi lasat balta cand nu mai era si basta!
Si nu, nu se deshidrateaza decat daca vomita sau face diaree, sau daca nu haleste nimic vreo 2 zile cre ca...
Ariadno
- proiectele astea grele sunt cele pe care le vei tine mereu minte cu placere!
Da' pi mini ma iubesti? 
Miki - votat si eu.
BUjo - e ieftin zaharu?? 
Cami - tu ce-ai fato? Hormoni?
Cu subektu' alalalt cu sensibilitatea copilului si a mamei, reviu mai tarziu ca e de rumegat, musai insa sa imi zic punctul de vedere.
da' acuma ma duc sa dau fetii papa ca e lihnita.
Azi am fo la Capri, sa vedeti ca papa fata de rupe (aia mica, nu ma-sa). O sa va zic si asta
Didi - ce isi aminteste Aida sunt activitati, normal ca isi aminteste, dar sentimentele nu si le aminteste, supararile le uita repede, doar sentimentele profunde raman.
In 4 zile fara mama nu face sentimente profunde.
Talciocul meu
SunSmile spune:
Buna fetele,
Mai dau si eu pe aici sa nu ne uitati (desi poate n-ar fi un lucru rau :)). N-am citit decat din 2 in 14, asa ca daca am ratat intrebari/cereri adresate mie personal, cu scuzele de rigoare, rog repetarea![]()
La multi ani Silviuta si numai bine alaturi de unul dintre cei mai mari pepenasi! Poate mai treci pe la noi!
Din ce-am vazut in viteza:
- nu e musai apa daca bebele bea LP; T a baut apa de pe la 7 luni incolo si era alimentata mixt;
- dintii de lapte sunt cam asa, din ce stiu eu: 8 incisivi, 4 canini si 8 masele; asa ca cine detine 16 bucati, cred ca e doar in asteptarea ultimelor maselute (care pot sa apara si mult mai tarziu dar si acum...) Noi avem 14 si 2 abia sparti, mai dureaza putiiin pana sa fie la fel de mari ca ceilalti;
- jucat: pretend games-uri la greu: ma aliniaza alaturi de papusi si ne hraneste cu piieee (piure), cane (carne) si paie(paine) si trebuie MUSAI sa spun mmmmm si sa dau din cap stanga-dreapta ca e bun, altfel sta cu mainile in sold in fatza mea si imi zice mmmmmm pana spun oricum
; scoatem toata incaltamintea din pantofar si ne incaltam pe rand, mergem, ne impiedicam, radem, ne admiram in oglinda; scoatem costumele de baie si shalurile mele si ne gatim amandoua si apoi ne admiram la oglinda; facem teatru de "papusi" cu sosete si manusi vorbitoare; ea este dna dr si imi face injectie, trebuie musai sa "pingi" (plang), ma mangaie pe cap si spune "uuf, doaie" (uf doare); facem tobogan pe canapeaua din sufragerie si alunecam pana dam cu fundul de parchet; sarim din patutul(nu are latura dinspre patul mare) ei in patul nostru, nimerim si-n perete si pe jos dar distractia e uriasa; face mancare cu mine, imi "curata" (se straduieste tare, oricum) cartofii, morcovii, etc; face coca; sta la chiuveta si spala hainele sau papusile si se uda pana la brau; jucam pititelea (ascundem obiecte, ne ascundem noi si cine le gaseste primeste pupici si gadilici); cantam si spunem poezii inventate; rasfoim carti de tot felul; ne uitam la concerte cu michael, nightwish, etc si cantaaaaam si dansaaam; eu o tin de picioare si ea merge in maini ca "oaba oaba" (roaba); o tarai cu prosopul sau doar de maini/picioare prin casa si cantam "un elefant se legana" pana ajungem la numar impresionant de elefanti (si vocea mea nu e neaparat suava)
; ea este sofer (asta e noua pasiune) de ceva, nu m-am prins inca daca e taxi sau autobuz, vine cu masina, opreste langa mine, zice "haaash uca" (has urca) si eu trebuie sa merg in spatele masinutei ca si cand as fi pe ea si ma plimba prin toata casa si apoi zice "ooos, gata" (jos, gata); ne jucam "alba-neagra":), adica ascundem un obiect sub niste pahare de plastic, le invartim si apoi trebuie sa gasim obiectul (pe care ea il pupa cand il gaseste); desenam pe unde se nimereste; ne dam cu crema si noi si papusile; varsam apa din cana in castron din castron in oala si tot asa pana ne schimbam de 2-3 ori de haine
; se suie in spatele meu si eu merg in 4 labe precum camila (ce-o mai balacaresc pe mama ca i-a adus o camila din Israel) si T canta " caiiiiaaaa meieeee" "caiiiiiaaaa saieeee" (camila merge, camila sare); facem puzzle-uri si turnulete din cuburi si lego (culmea, n-as fi zis ca o pasioneaza asa tare); avem pe frigider magneti in forma de haine si o printesa pe care tre s-o tot gatim si ii pune ea f concentrata diverse tinute; are volanul ala pt masina, pe care l-am adus in casa si se suie in scaunul de masa si conduce cica si apoi vorbeste cu fiecare animal "ragitor" de pe el; o tin in brate, deschid geamul la bucatarie si hranim gugustucii, care nu se mai sperie de muuulta vreme de noi; nu mai spunem de placerea zilnica de a mopui si aspira, de a intinde/strange rufe, de a uda florile cu tati, a sterge praful si etc; pune cd-uri pe betze si le invarte f mandra; punem apa sau boabe de fasole/orez in pungi mici si le zdranganim si cand ne plictisim, le pocnim de gresia din bucatarie:) si muuulte, multe nebunii! Asta pe langa deja clasicele ei cocotari pe peste tot, de siguuur copilul asta va fi alpinist ceva, ca altfel nu-mi explic cum din 3 miscari e sus pe pervaz (fara scaunel) sau pe blat sau, mai nou, incearca sa se suie in chiuveta. Oricum, atata vreme cat ne jucam cu ea, eu si seara si tati, nu are stres ca stam mai putin afara sau asa ceva! Daca-mi aduc aminte si de altele, mai scriu.
- plecat de acasa: eu am plecat doar de 2 ori: la nasterea lui Flavius si la botezul lui; in ambele situatii a fost mama aici (adorata Theei), la nastere si tati al ei; a suferit ea, asta e clar dar mai tare am suferit eu/noi. La intoarcere a sarit pe mine si nu mi-a mai dat drumul muuuulta vreme! Altfel, am luat-o cu mine si la examene si la ginecolog si oriunde si zeci de ore pe avion si nu s-ar putea altfel; suntem dependenti de ea si ea de noi, desi ei ii este mai lesne, cred eu, decat imi e mie, de ex! In cazul meu propriu si personal stiu ca nu o pot lasa decat in situatii "musai", altfel is mama cangur, ceea ce probabil nu e roz pt altii dar pt mine e modus vivendi, nu exista alt mod! Eu zic ca atata vreme cat parintii nu sunt super-mega stresati ca sa transmita stresul micutului si atata vreme cat perioada nu e mare, e ok!
- Miky eu am pus linkul la favorite si v-am votat zilnic, cu 10*; Ankule incredibil...mai e o luna! Sa va ajute DD sa va gasiti drumul cautat si locul visat!
Altfel, noi bine, T si D sunt bine sanatosi, eu nu neaparat, ba chiar am analizele nitel dezastru; la fel tata; concluzia...vai de mama si de D cu 2 ipohondri, de data asta bolnavi pe bune, pe cap!
Da' trec toate, ca la mine asa e, ciclul naspa, ciclul super...io calea de mijloc nu prea o stiu!
T e o minunata, poate nitel prea matura, sociabila si adaptabila chiar! Ma indragostesc zi de zi, de 1000 de ori de ea si inca simt ca nu e suficient!
Am avut un weekend plin de petreceri copilaresti si ne-am distrat bine si frumos si tot asa!
Acum, ca tot apar rar, macar sa intreb si eu ceva ce ma "macina" cumva.
Copiii vostri, cei ce mananca singuri la masa, o fac cu o singura mana? T, mananca singura-singura si incepe obligatoriu cu mana stanga si spre finalul mesei, obligatoriu cu mana dreapta! Ai vostri cum fac?
Asa...daca aveti nevoie de "pofta de mancare", va recomand "pastila" Teti!
. Am fost la o fosta colega ce are 2 gemene de aproape 4 luni si un baietel de 3 ani, David, fff mofturos. Ei si l-a pus maica-sa in scaun si Tet a mea a luat lingurita si s-a asezat in fatza lui si-i zicea (autoritar) " Vavi, faaaameeee"!!! si deschidea si ea gura (adica David, foame, ea fame spune si la mananca si la foame) si l-a hranit pe Vavi jumatate de castron, cu erorile de rigoare, evident! Asa ca...apelati cu incredere!:)
Am vazut acum pozici frumoase frumoase si clar, avem cei mai dulci copii din lume! Poate o sa am vreme sa mai pun si eu poze cu T, sa-i mai vedeti mocuta, poate...
Nu mai stiu ce sa spun si oricum trage cineva de mine sa ne jucam " a ia ba da":)...dada, stiu ca nu intelegeti, i-am spus eu jocului "lambada" pt ca ne chinuim sa incapem in locuri inguste, pe muzica si dam din fund asa...depinde cum privesti, pt T e hazliu, eu si tac-su aratam penibil dar mai conteaza?!
Va pup si va imbratisez pe toate! Ai ia iu!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Tecky spune:
ankalaura ce putin mai aveti pana plecati!
Camy eu am alaptat-o pe Ralu pana la 2 luni si apoi am bagat-o pe lapte praf.Mi-a fost greu pe perioada alaptarii.Desi a fost hranita cu lapte praf a fost un copil sanatos care mi-a racit decat o singura data.Fa cum simti tu ca e mai bine pt tine si Flavius.
Pupici....am lectii de pregatit....
Biribu spune:
ola!
discutii grele pe aici da nu ma bag
imi musc limba
distractie de pici: o cutie mare de carton, usi decupate, ferestre, si ei au liber sa o coloreze si pe dinauntru si pe dinafara, facem apoi garaj din ea sau ce-o mai fi. asta-i buna ca sunt ocupati ore-n sir.
Sunu eu vreau sa vad moaca de T, please! si trimite-o neaparat si la mine sa-i hraneasca pe sclifositii astia ... Si sanatate tu, ce ai patit, ai nevoie de ceva
??
Anka esti cu un picior in avion, fata! ai bagajele facute
?
de plecat fara copii, la nmoi nu se pune problema ca oricum n-am avea cu cine sa-i lasam. dar nici n-as putea, eu tot o cangur asa mi-s.
Boti ca n-am avut vreme, multam fain de sfaturi. deocamdata vadca daca-l las dezbracat bietu copil se duce la oala. daca nu, face in pampersi. sper sa nu-l derutez dar e greu sa i-l scot in momentul de fata.
va pup si mai intru mai incolo
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
Didi81 spune:
Sun, cam asa mananca si Aida
, de cele mai multe ori incepe cu stanga si termina cu dreapta, dar mai sunt si exceptii.
Dar ce ati patit cu sanatatea?
. Hai ca si eu am perioade de-astea cu ipohondire si/sau cu analize varza, dar sunt eu mai pe dos decat restul lumii bag de seama.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
MIKYCRIS spune:
Am revenit si noi si vaz k voturile se aduna datorita fetelor de la BOSTANA.
Tin sa multumesc din suflet fetelor
pentru mine conteaza enorm atunci cand am pe cine ma baza

Ma bucur k incepe sa se frezolve lucrurile asa cum vreti voi!
Aaaa k uitam...am sa scot cel deal doilea concurs(cel fara stelute) pentru k nu am cum sa adun eu 2500 de vizite in 3 luni![]()
si sa aveti o seara faina!
_
MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA
SI DILARA
Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452
Un vot in fiecare zi
http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=miky77&id_user=3621
dana81 spune:
Sun Clara mananca cu ambele maini, depinde cum ii pica linguritza.Dar spre surprinderea mea cu ambele la fel de bine sau de mai putin bine.Pupam fetele dragi!!!
Jocuri animalutze din plastic si pesti la fel ii cara zilnic dupa ea, ii hraneste ii spala ii plimba cu caruciorul,2 papusi si un bebe acelasi tratament,construim turnuri,plimba in toata casa o cana cu apa pe care apoi o toarna in seratarele cu lenjerie de fiecare data e atentionata sa nu mai faca de fiecare data face acelasi lucru, sterge cu "mocul" tot holul dupa fiecare persoana ce ne intra in casa, ne urcam la geam si sta cu nasul lipit de geam si numara catei,pisici,ciori:"doi,tzintzi,patu",jucam ascunselea de foarte multe ori,ne uitam la desene sau dansam.Eu una sunt mai comoda asa de felul meu si plus ca acum nu ma mai pot misca ca inainte dar gasesc tot felul de preocupari eu din sezand iar ea activa
.Seara cand vine Cristi e "circ" la noi in casa,se sperie unul pe altul, o taraste prin casa de picioare cu capul in jos, se musca, se pupacesc si se chicotesc...sau se uita pe calc la Cleopatra Stratan, e mare fan "zunea,zunea" daca ma invatza si pe mine cineva cum se pune un filmuletz va arat si voua
In seara asta am facut "pui cu ananas" a la VIO minunata a iesit, divin.Eu o iubesc declarat pe fata asta, mai mura in gura nici ca putea sa mi dea cineva
Didi da si eu am observat la Clara o memorie care ma da pe spate
, de asta tot zic eu ca seamana cu mine
21+
&
CLARA 06.08.08
vias spune:
Mada de Irl
crede-ma ca nu stiu despre ce vb tu acolo, e ceva de genul "unde dai si unde crapa"
In primul rand, prietena mea Bujo, nu s-a dus special pentru mine pe ger in supermarket, am vb cu ea la tel (asa cum facem noi 2 mereu) si intamplator ea era acolo...si cum eu stau in drumul ei...
Apoi, Sun, nasa, mare om, ai dreptate, dar nu inteleg ce treaba are ea in discutia asta, pt ca noi la tel am avut o discutie separat, noi vorbim mai mereu la tel, nu aici...
Apoi Profa...eu o iubesc...dar din nou nu am inteles de ce vb despre ele...ca daca e sa vb despre prietenele mele de aici...oho...Mina..o iubesc de cred ca nici ea nu va stii vreodata cat, Anaxena, Struluta, Mada de uk, Moni_or, Cristina 26, Kimmy, atb, Boti, Gini, Dia, Anka,Carmenela, Narcisa...siiiiiiii lista continua, crede-ma!
Daca imi aduc eu bine aminte, am intrat aici si am pus o intrebare, m-am gandit ca voi aveti experienta si sigur voi avea un raspuns clar...si rapid!
Si am avut multe raspunsuri din care eu sa aleg ce mi se potriveste mie si copilului meu...imi aduc perfect aminte ca am si multumit...ori nu?????
Iar despre alaptat cred ca numai eu pot decide ce si cum fac, nu m-am gandit vreodata ca trebuie sa dau explicatii de ca fac cumva si de ce nu fac invers...cred ca daca aleg ceva anume, am motivele mele.
Asa ca va rog sa ma scuzati toate, dar eu intrebari nu voi mai pune niciodata aici....nu mai vreau sa apara discutii din cauza mea...urasc discutiile din tot sufletul meu..
Imi cer scuze Mada de Irl, sa stii ca am citit ce mi-ai scris, de fapt am citit ce mi-ati scris toate, chiar nu mi-a scapat nimic...
O seara buna!
Cami,
de
Flavius Cristian in 
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE