Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *71*
Raspunsuri - Pagina 7
happy_uka spune:
Seara buna ..
Pe mine sa nu ma ascultati in seara asta, n-am citit nimic ![]()
Ma simt ultima luzerita, proasta clasei si a baltii, am dat gres cu alimentatia carinei, in cel mai original fel.
Acum ma gandesc ca trebuie sa incetez cu modul meu haotic de a vedea lucrurile..of, sunt varza.
V-am mai zis eu, de vreo 3 saptamani se trezeste copila mea sa pape noaptea. Am observat cu ocazia asta ca nu mai am lapte ca pe vremuri..ceva ceva si-a mai revenit productia dar tot nu ii este suficient. Asa sa am sunat pediatra care mi-a zis sa- i dau seara cereale, dar parca i-as da apa. Tot se trezeste de 3-4 ori,iar ziua papa la o ora jumate . Unde-s vremurile alea cand dormea 11 ore?
In eventualitatea in care raman de tot fara laptic, am zis sa pregatesc fata pentru mancare artificiala ..da n-ai cu cine ! Am in casa 3 feluri de lapte (Nan, Humana si Topfer) si 4 cutii de cereale ( Milupa, Nestle, Humana si iar Nestle) ..si pe langa astea am si vreo 5 feluri de tetine .. Cred ca am zapacit-o complet..nu vrea laptic nici macar sa guste; deja cand ma vede ca vin dinspre bucatarie cu ceva in mana urla saracuta..
Azi am muls lapte( au iesit doar 100 ml din ambii sani, inainte de a suge ea 
), am zis s-o pacalesc , dar nici nu concepe sa puna gura pe biberon, nici pe canuta dinaia cu cioc, nici cu lingura nu vrea, nici cu seringa !!
Stiti cum urla??
Cred ca a facut o fixatie pe
.
Iar eu o depresie in cap.
Sunt disperata ..tare as vrea sa stiu cum ies eu din asta, ce o sa fac? Bag ceaiuri si galactofor si 3 litri de apa pe zi ..dar nu cred ca o mai duc mult cu lapticul ..

Oooff, vai mama mea, ce mila mi-e de pitica cum urla ..
Ma iertati ca m-am intins atat, dar nu stiu ce sa mai fac, poate aveti vreo solutie..
Va multumesc ca m-ati ascultat, va pup pe toate, revin.
Uka, cea mai fericita mamica de
C a r i n a - 14 septembrie 2009
raluk16 spune:
Angelli
ai fost tare cu vaca alaptatoare... Ti-e sete tare sau pielea e uscata? Daca e prima, as verifica glicemina. Daca a doua, lipsa de umiditate din aer.
ma bucur ca ai gasit remediu la constipatie. Eu am citit si de cazuri care nu au trecut cu diversificarea, de aia nu l-as pune pe mancare numai pentru asta, ca mi-e frica sa nu ii stric ceva
.
Moni_iulia felicitari pentru tata! 
Cristina esti o dulce ca ai intrat tu sa ne spui rapid cum a fost la doctor
. Tare sper sa nu mai ai probleme. Eu as merge pe prezervativ, cum spune si Mama_si_pisa, ii mai responsabilizeaza si pe ei treaba asta. Adica nu mi se pare normal sa imi risc eu sanatatea si el sa nu faca un mic sacrificiu... inteleg ca e mai usor pentru ei asa... eu ii intrebam pe amicii mei in tinerete si toti spuneau ca nu simt diferenta cu/fara preze, doar ca e mult mai comod pentru ei sa nu se streseze cu asta... Cu parul ai fost o dulce 
sa stii ca eu nu ma stresez atata de freza, ca oricum din cauza cretuliilor eu stateam numai cu el prins si cu bandane pe cap. Tot cu bandane pot sta si acum. Dar ma enerveaza tare ca pica de numa 
Luci linistita poti ramane pe fructe pana la un an, daca vrei. Sunt cele mai pline de vitamine, minerale, le dai crude, deci isi pastreaza toate proprietatile astea. Si dupa cate am citit eu, sunt povesti alea ca nu accepta altceva. Adica s-a cam demonstrat (dar nu stiu cum) ca acei copii oricum ar fi fost mai mofturosi la mesele de legume si alte cele. Si pe mine ma bate capul daca merge bine Alex cu greutatea si cu dezvoltarea (si deci sa nu trebuiasca sa incep cu cereale) sa stau pe fructe cat de mult, sunt cele mai sanatoase. Mai ales dupa cate rele am citit despre lactate si carne in primul an de viata
. Asa ca daca e posibil, in primul an eu merg pe fructe si numai daca e musai legume. Dar, asa cum ne-a spus Diana din timpul sarcinii, ne putem schimba foarte rapid orice convingeri si idei.
Carina am o prietena care a nascut in iulie si a inceput la 5 luni cu mar si apoi cu morcov. De la morcov a facut o dermatita de era sange de la scarpinat. Chiar daca era din piata, i-a spus nutritionista la care umbla pentru copil ca in radacina morcovului se inmagazineaza foarte multi nitriti daca s-au folosit ingrasaminte chimice. La fel zic eu ca e posibil si la tine sa fie de la mar. Marul era din sursa sigura? Ei i s-a dat o crema cu hidrocortizon (mda... stiu
), a oprit diversificarea si a schimbat formula pe hipoalergenica. Acum e ok fata si asteapta verde sa inceapa din nou diversificarea.
Liliana
uau mami ce elaborat raspuns! Ai dreptate, suntem un grup special
. Uite doua chestii imi vin in minte acum, pe Cristina care a intrat rapid la noi si pe Delia care mi-a trimis din Canada ceva ce nu gaseam aici. S-a oferit, a mers prin frig si zapezi, si mi-a trimis.
Delia 

vorba Lilianei, un brat de flori nu ar fi de ajuns. Multumesc din suflet, esti o fata deosebita 

Luci multumesc de primire in grupul celor scurte
. Am de gand sa stau si la vara poate chiar mai scurt, sa ma pot balaci in voie fara stresul parului, care fiind cret se incalcea in apa marii de numa... Squash din ala numai in hipermarketuri am vazut, nu in piata la noi. La noi numai rotunzi, cum zici tu
, ori aposi de placinta sau de dat la porci, ori din aia dulci dulci de toamna de bagat in cuptor felii (noi le spunem ludau).
Revin
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
mary_07 spune:
Asaaaa,am venit acum cu beutura
si cu ceva de rontait
Declar oficial deschis Balul Absolventilor

Adunareaaa dovlecime...
Mely ,
implinita de Alexandru si Razvan
Astept primavara...
_
"You are worried about seeing him spend his early years in doing nothing. What! Is it nothing to be happy? Nothing to skip, play, and run around all day long? Never in his life will he be so busy again." Jean-Jacques Rousseau
raluk16 spune:
Uka mami, da de unde ai tu ideea ca nu iti ajunge lapticul? Se spune ca se regleaza tzitzi dupa cat le trebuie lor. Ia lasa-le tu toate deoparte vreo doua saptamani, sa uite pitica de stres si apoi mai incearca. Pana atunci las-o pe scumpa la tzitzi ei draga 
mary_07 spune:
Raluk,iti sta tare bine tunsa asa
.pupam mamica frumoasa si puiul ei
Danuta,condoleante
Dana,multumim pt vestile despre Iulia.Ma bucur totusi ca (,)calculatorul e de vina si ca ele sunt ok
.O asteptam cu drag sa revina![]()
Moni_Iulia,wow,felicitari pt TATA

(acum mami,sa nu-ti para rau,important e ca a zis si puiul primul lui cuvant...urmeaza si mama
)
Si Alex a spus prima data "tata" (si eram ofticata de numa'
) ca dup-aia sa aflu ca e o vorba din batrani,daca zice copilul primul cuvant "tata" o sa iaba un fratior iar daca zice "mama",o surioara.La noi s-a adeverit
....sper (daca e sa mai vina si bb3),sa nu se adevereasca si de data asta![]()
![]()
![]()
Monica,super tari filmuletele cu bebeii mancaciosi

L-am vazut si pe Joshua,Doamne cat poate fi de furmos

si are un par...minunat
Mely ,
Astept primavara...
_
"You are worried about seeing him spend his early years in doing nothing. What! Is it nothing to be happy? Nothing to skip, play, and run around all day long? Never in his life will he be so busy again." Jean-Jacques Rousseau
raluk16 spune:
Meli 

felicitari! Esti o femeie formidabila! Mama de doi copii frumosi si cuminti, studenta eminenta, gospodina, sotie... ce mai, jos palaria 
Uka revin, ca mi-am amintit ca si eu intr-o seara credeam ca nu mai am laptic. Si ma stresam cum s-a putut dintr-o data, ca eu ma asteptam ca scaderea sa se intample treptat,sa pot face ceva. Eu eram dupa niste zile si nopti infernale, numai cu el in brate prin casa... L-am adormit cum am putut, asa mai semi-satul semi-flamand, eu am baut ceiuc si m-am culcat. Odihna e cea mai importanta. Am ramas cu fixul asta de cand am citit ceva blog prin sarcina cu o tipa care era foarte tare sustinuta de sot pentru a alapta, si intr-o dupa-masa cand nu a mai avut lapte tipul a trimis-o la culcare si dupa doua ore avea bidoanele pline. Asa si eu, am avut grija atunci doua zile sa fiu mai odihnita si iar am de dat si la vecini.
Iulika29 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mary_07 Asaaaa,am venit acum cu beutura si cu ceva de rontait![]() Declar oficial deschis Balul Absolventilor ![]() ![]() ![]() Adunareaaa dovlecime... ![]() Mely , implinita de Alexandru si RazvanAstept primavara... ![]() _ "You are worried about seeing him spend his early years in doing nothing. What! Is it nothing to be happy? Nothing to skip, play, and run around all day long? Never in his life will he be so busy again." Jean-Jacques Rousseau |
PRezent!! Io ,io asta mica..
www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE
Iuliana, Cea mai Fercitå
de Bruce Nicholas (14.08.2009)Bruce, minunea noastrå
moni_iulia spune:
uka, si eu sunt convinsa ca se regleaza productia,trebuie doar sa ai rabdare.Si daca nu vrea cereale sau formula ai putea(eu una prefer) sa incepi diversificarea.
Mami &Tudorita Mihaita in asteptarea primaverii 
Romania
- The land of choice
carinablanca spune:
Techila multumesc 
Am notat toate sfaturile sa am variante in caz ca nu merge cu Trixera.
Angelli, Monica si eu ma gandesc serios la formula asta hipoalergenica dar merg acum 1 saptamana pe crema asta ca daca are efect nu stiu care dintre ele a fost.
Monica, la noi a aparuta la pliurile de la gatut ca are si gusita si initial au fost ca niste cosulete si apoi a devenit o pata mai mare si acum 2
, si a inceput sa se extinda de jos in sus pe obrajori. Si am oservat ca si obrajii incep sa i se usuce ca si petele astea, iar cand da de aer rece seface orise, rosie in obraji.
Carina
de scumpete de
Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

Happy Valentine's Day

mary_07 spune:
Siii,uitasem cel mai important si mai minunat lucru

Puiutul meu toata ziua zice "mama"
.Ma topesc de-a dreptul
.La inceput zicea numai cand dadea sa planga,sau era marait...acum zice zilnic si cand gangureste de unul singur si cand ma duc langa el si "povestim" amandoi

Iar Alex e si el un dulce,il aude cum zice si tot merge la el si ii spune "Zi ,bebe Van,zi mama"

Raluk,saru'mana

Multumesc tuturor pt aprecieri
.Las toata modestia la o parte si declar sus si tare ca sunt MANDRA de mine ![]()

Mely ,
Astept primavara...
_