Ce stiti despre Retin A?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Alina, mare atentie cu melasma, mai ales acum ca vine vremea buna si incep sa fie tot mai insorite zilele!

Acum cativa ani am folosit si eu un produs similar cu Retin-A, Smooderm (aceeasi substanta, tretinoin, aceeasi concentratie, cred ca difera compania producatoare), pentru ca imi iesisera niste cosulete mici in relief pe frunte. In 2 saptamani am scapat de cosulete, pielea arata bine, asa ca m-am gandit sa aplic si pe restul fetei. M-am ales cu o arsura urata, si pana in ziua de azi am obrajii extrem de sensibili si nu mai pot folosi decat produse extrem de blande (iarna e un calvar din cauza frigului, se inrosesc, fac pete de deshidratare etc.). Asa ca l-am folosit doar in zona T (care e foarte grasa) o vreme, si la un moment dat am fost intr-un week-end in afara Bucurestiului si am uitat crema fotoprotectoare (eram undeva la munte, intr-un sat, nu prea aveam acces la cine stie ce cosmetice). Ei, desi am stat numai la umbra, tot m-am ales cu pete hiperpigmentate sub ochi (ca niste cearcane). Asta se intampla acum vreo 5-6 ani. Am folosit de-atunci nenumarate produse depigmentante, de toate felurile posibile (si nu ca ma laud, dar sunt o enciclopedie in materie de cosmetice si ingrijire, deci zic eu ca le-am ales in mod avizat). S-au redus mult petele, iarna nu se mai vad, dar vara... exista o urma. Si asta in conditiile in care, asa cum spuneam, timp de cativa ani am folosit mai mereu produse contra pigmentarii + crema cu SPF 50+ de cate ori ieseam afara (si acum folosesc). Se pare ca odata ce te procopsesti cu melasma, ori nu mai scapi de ea, ori, in cazul in care scapi (foarte greu si foarte rar) o poti capata oricand la loc.

M-am lungit, dar din experienta mea stiu ca trebuie avuta foarte multa grija. Un moment de neatentie e suficient sa ramai cu niste urme neplacute. Bine, eu am si tenul foarte sensibil, acum nici nu mai imi pun problema de folosit Retin-A, n-as mai indrazni sub nicio forma, iar utilizatul lui sub ochi sau in jurul gurii e SF pentru mine (atentie, BTW, ca sunt zonele cele mai predispuse la melasma in general).

A propos, pentru fetele cu mici probleme cu tenul, am incercat saptamana asta o masca din iaurt si aspirina (3-4 aspirine ne-tamponate se zdrobesc in 3-4 lingurite de iaurt, se aplica pe fata si se spala cu apa calduta dupa 15-20 min) si dupa tenul arata tare bine. Apoi mi-a dat prin cap sa fac si un fel de lotiune tonica, respectiv am amestecat diverse lotiuni pe care le aveam prin dulap (deh, fiecare cu proprietatile ei), am pus 3 aspirine si folosesc solutia asta dupa demachiere pe zona T (se agita bine inainte). Imi aparusera iar niste mici bubite pe frunte (nu stiu de ce naiba, ca n-am mai avut de atunci de cand cu Smoodermul), si vad ca incep sa se duca (in afara de lotiunea asta mai folosesc si un ulei pentru purificarea pielii de la Plafar).

Tare ma bate gandul sa ma apuc sa-mi fac singura produsele, cu tot felul de uleiuri, unturi, extracte, esente, mai ales ca am gasit diverse site-uri care vand tot felul de astfel de produse, inclusiv unele foarte rare si exotice (in sfarsit ajung si in Romania). Si chiar daca sunt scumpe, pana la urma macar stiu clar ca-s produse de calitate, bio, concentratiile potrivite etc., nu ca in cremele cumparate, in care concentratia de substante active e infima (chiar si in cele foarte scumpe si care se lauda cu cercetarile, brevetele si inovatiile lor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si eu am pus de doua zile un nume la petele aparute in timpul sarcinii langa gura; si de care nu scap de 6 ani de zile. Am citit pe net despre melasma si verdictul e foarte trist. E una din bolile alea care nu se vindeca niciodata si care pentru a fi tinuta sub control (caci petele nu ca pot sa se accentueze, dar se pot extinde!) necesita tratamente de lunga durata.

Eu am folosit retin A pana acum de doua ori si nu am scapat de pete, cu toata exfolierea. Stiu ca iti doresti exfolierea asta dar saptamana aia cand e in toi e foarte greu, iti vine sa iti smulgi fata, te ustura si te mananca rau de tot, nu e deloc o placere. Iar eu personal nu pot sa spun ca am vazut cine stie ce imbunatatire, as minti daca n-as spune ca nu mai sunt asa plina de cosuri, dar ridurile si petele sunt la locul lor.

Acum vreau sa-mi cumpar si eu o crema cu spf mare, sunt in cautari si nu stiu ce sa aleg si in paralelel o sa incep sa folosesc un ser de depigmentare de la iklen, dar despre care am citit ca ar fi singurul care nu fotosensibilizeaza pielea asa ca nu prezinta riscul de pigmentare ulterioara si mai accentuata ca restul cremelor care fotosensibilizeaza. Problema cu toate astea e ca sunt foarte scumpe. Serul asta e in jur de 130 de lei 30 de ml, nu stiu cat poate sa ajunga dar banuiesc ca nu mult, iar tratamentul trebuie sa dureze minim 2 luni.

Sanatate!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Androix, cremele fotoprotectoare bune sunt in general cele din farmacii (Bioderma, Uriage, Avene), si cele din grupul l'Oreal (Garnier, l'Oreal, Vichy, La Roche Posay, Lancome, Biotherm). Daca folosesti Retin-A, ia o crema cu protectie maxima (50+). Eu am acum una de la Bioderma, Photoderm Spot Max (cica e special formulata pt pete).

Pentru melasma exista "formula Kligman", un unguent prescris de medic, care contine tretinoin, hidrochinona si un corticosteroid (pentru calmarea pielii), se pare ca e eficienta dar si agresiva. Nu stiu daca dermatologii o mai prescriu, mi se pare ca hidrochinona a cam fost scoasa de pe piata, sau e permisa numai in cantitati foarte mici. Si s-ar parea ca si tratamentul cu Cosmelan e destul de eficient, dar se aplica in cabinete medicale, nu stiu daca la noi se gaseste (puteti citi pe net despre el).

Eu am cam renuntat la cremele depigmentante, pentru ca de la un moment dat incolo nu am mai vazut schimbari, mai toate mi se par ineficiente. Mi-am luat acum o crema de la Filorga, dar sta de vreo luna-doua in dulap...

Mergi la inceput

M-ai ajutat! Si eu tot dupa astea ma tot uit pe site-uri citesc, rascitesc si nimic. Problema e ca de fapt cred ca toate sunt bune, doar ca as vrea sa le stiu consistenta si cum se impaca pielea mea cu ele inainte sa dau intre 50 si 80 de lei pe un tub de crema.
Am gasit prin baie un tester de la lancome si l-am dat azi dar nu are decat spf 15, mi-ar surade un lancome stiu ca sunt piperate bine, as da pana la urma dar sa stiu ca imi prieste. Trebuie sa fac o vizita pe la magazine si sa cer niste testere asa de la obraz

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.us spune:

Multumesc pt sfaturi!
Intr-adevar, dermatologul mi-a mai prescris o crema de la Avene 50+ (si a insistat foarte mult sa nu ies din casa fara sa ma dau cu ea) si Xerialine care e super hidratanta si emolienta, imi place la nebunie ( pana la 30 de ani nu am mai gasit o crema care sa imi faca asa bine :).
Am deja 5 zile de tratament si nu m-am inrosit, nu ma ustura pielea, nu am nici o reactie adversa.De abia azi cand am iesit din casa si m-am dat cu fond de ten am observat niste cojite foarte subtiri si am ramas dezamagita... daca asta e exfolierea inseamna ca nu e de ajuns pentru petele mele.Totusi structuta pielii parca e mai buna, in sensul ca pielea e mai densa si mai hidratata.
Eu nu am rabdare sa mai incerc alte creme mai ales ca si voi ati zis ca sunt cam apa de ploaie...Sunt atat de deprimata din cauza petelor ca voi recurge la un peeling chimic...

Mergi la inceput

Mai ai rabdare cu exfolierea, in maxim doua zile o sa fii foarte incantata dar o sa te usture rau. Oricum ti-am zis la mine nu a avut cine stie ce efect. Oricum si inainte de a folosi retin aveam perioade cand petele erau mai accentuate, ba uneori capatau un aspect ciudat si aveam o senzatie de usturime si mancarime. Acum sunt putin estompate. Sa fie de la iarna abia terminata, sau de la retinul intrerupt deja de vreo luna de zile, nu stiu. Musai sa iau crema, pana atunci folosesc ce mi-a ramas de la copii de la plaja anul trecut si ma codesc pana investesc in serul ala de la merk si o crema buna cu spf 50+

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Androix, dupa parerea mai mai bine iei o crema speciala cu SPF maxim de la farmacie, eu as zice Bioderma, Avene sau La Roche Posay. Acum, in ceea ce priveste textura, toate-s cam grase, dar avand in vedere riscul de a avea si mai multe pete... Si inca ceva, nu prea e bine sa folosim creme fotoprotectoare ramase de la un an la altul. Eu cred c-o sa-mi iau tot crema asta de la Bioderma, ma simt mai linistita stiind ca e anti-pete (desi pana la urma cred ca e o chestie pur psihologica).

Oricum, trebuie sa ma duc acum la farmacie pentru bebe si o sa-mi iau si eu Retin-A, desi mi-e teama sa-l folosesc, dar ma enerveaza rau bubitele astea de pe frunte, trec atat de incet incat trebuie sa recurg la masuri mai radicale. Va tin la curent.

Alina, in general cand in urmezi tratamente din astea, trebuie sa ai rabdare pana se vad efectele, cam 2-3 luni inseamna o cura completa, deci dupa 5 zile nu trebuie sa te stresezi ca nu functioneaza. E usor de zis si mai greu de facut, nici eu nu sunt o persoana rabdatoare, dar nu avem incotro.

Mergi la inceput

Eu acum ultima data nu cred ca am incheiat nici doua luni cu retinul. Oricum eu nu o sa mai folosesc decat mai la toamna incolo. Desi parca as incerca serul iklen.

Azi merg si eu la farmacie si o sa aleg ceva. Probabil nu voi putea alege decat in functie de spf si pret daca tot nu pot sa le incerc. Asta e problema ca nu ma incanta sa fie unsuroase, sau prea groase sa nu intre in piele. Offf, o sa vad.

Androix Bijoux

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Citesc acum pe prospectul Retinului ca primele efecte pozitive pot aparea dupa primele 2-3 saptamani, dar pentru rezultate definitive ar trebui sa treaca mai mult de 6 saptamani. Oricum, eu intentionez sa folosesc Retinul strict pana trec bubitele, mai ales ca e un soare acum...

In alta ordine de idei, sunt dezamagita ca pe lista de ingrediente apare un excipient cu mare potential comedogen, si mi se pare aiurea sa pui substante comedogene in preparate anti-acnee. Macar e ieftin.

Mergi la inceput