Ce stiti despre Retin A?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

Pt Inaioana si Conchita (buna draga mea :)) in special dar si pt fetele celelalte:

Eu am folosit Retin A primavara asta timp de trei luni. L-am intrerupt acum vreo 3 sapt pt ca planific bebe no. 2 dar era cat pe ce sa piarda bebe nr. 2 'cursa decizionala' in favoarea Retin A :D

Eu am un ten mixt cu zona T nu foarte grasa dra cu cosulete si punctute negre. Cea mai mare problema era accnea chistica, aveam uneori chisturi destul de mari si dureroase pe obraji. Dr dermato mi-a dat crema asta in concentratie 0,05% si mi-a povestit pe larg la ce sa ma astept. Cum sunt scrupuloase din fire, am cautat mult pe net comentarii depsre ea si am ajuns sa ma intreb: cum naiba nu am stiut de treaba asta pana acum, la 30 de anisori???

Deci, seara cum ajungeam acasa ma demachiam, pe urma ma spalam cu Clinique soap bar si ma uscam tepetand cu prosopul (nu frecand cum faceam acum vreo cativa anisori pana am aflat ca nu e OK). Peste aprx. o jumate de ora (adica pune masa, fa salata, incalzeste mancarea) aplicam un picut de crema si masam bine (exact cum spun fetele, cat un bob de mazare. neaparat nu mai mult pt ca excesul de Retin A in loc sa accelereze procesul, produce probleme). O aplicam cum grija doar sa nu imi intre in ochi si sa nu ating buzele. In rest zona de sub ochi si cea de sub sprancene - fara pleoape - primea tot atat crema car orice alta zona. Apoi inainte de culcare crema Clinique dramatically different (dar sunt convinsa ca orice alta crema foarte hidrantanta ar fi OK). Dimineata soap bar, crema de ochi. Eu folosesc fond de ten mineral si am gasit formula perfecta de aplicare ca sa evit descuamarea: amestec cantitatea de crema pe care as folosi-o in mod normal cu cantitatea normala de praf mineral in palma si aplic cu degetele. la inceput nu observi mare diferenta si ti se pare ca nu are acoperire dar pe masura ce se absoarbe crema in piele, fondul de ten ramane perfect.

In primele aprx 5-6 zile fata m-a usturat putin dupa demachiere seara si era cam rosie. Dupa aprx 3 sapt am avut cosuri mai multe decat de obicei (ceea ce e foarte normal pt ca Retin A deblocheaza porii si se elimina rapid impuritatile acumulate in pori, deci cosultele acelea s-a fi dezvoltat oricum la un moment dat).

Vreau sa subliniez ca desi fata a fost in prima perioada un pic uscata si descuamata, nu am avut nici o problema in zona ochilor, arata intodeauna perfect hidratata si elastica. Go figure...

Cum zic am urmat tratamentul asta 3 luni fara sa uit o singura seara (cred ca a fost cel mai constant tratament pe care am l-am facut vreodata ca am ceva probleme cu consecventa in general :)).

Acum am intrerupt dar reiau cu siguranta crema si o sa o folosesc forever de indata ce pot.

Concluzii: de doua luni incoace nu am mai avut un singur cos chistic. Tenul e mult mai fin si neted, arat mult mai bine acum sub machiajul mineral. Porii si-au revenit la marimea care ii aveau la 14 ani. Dar mai ales zona de sub ochi: pielea e mult mai elastica, mai ferma, nu mai am riduletele alea pe care le capeti cand aplici fondul de ten pudra si arata ca o hartie mototolita.

Am fost foare multumita si o recomand cu calduraaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Yasmin, ce mult ma bucur!

De aceea am intrerupt si eu, din cauza de bebe, si abia astept sa termin cu asta si alaptatul si sa ma apuc din nou de tratament. Aceleasi rezultate bune le-am obtinut si eu in cele cam doua luni de tratament, sunt sigura ca apoi nu voi mai reunta la Retin vreodata.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

se gaseste si in farmacii sau se camanda dupa net,e voie sa iesi cu, crema pe fata in timpul zilei sa nu aiba vreo reactie de la soare ,e buna si pt inkiderea porilor? ai ca am pus prea multe intrebari dar asta e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maxinne spune:

cu cat timp inainte de perioada de planificare bebe ati intrerupt tratamentul? unde ati mai gasit informatii despre perioada in care dispar efectele teratogene? Eu am incercat de cateva ori schema ineiioana dar nu prea consecvent.sunt convinsa ca impactul pt tenul meu este foarte bun- am asociat cu o crema f hidratanta hydraphase riche la roche posay sau alternativ apidermin- avand tenul uscat- acum sunt cam ingrijorata de aceste efecte negative, si va rog sa ma ajutati cu informatiile voastre.multe multumiri pentru tot ce ati impartasit aici si va doresc sa fiti frumoase si niste mamici fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Am si eu ceva ramas dintr-un tub pe care l-am luat acum vreo 2 ani din tara, dar cred ca e expirat banuiesc ca nu mai e bun, nu?

I-am aruncat ambalajul, iar pe tub nu mai scrie data si nu-mi dau seama daca mai e bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si eu folosesc Retin-A Micro (0.1%). Mi-a fost prescris pentru acnee; n-am facut acnee la adolescenta dar fac la 35 de ani - este al doilea val de acnee (primul l-am avut la 30 de ani). Iau antibiotice plus Retin-A in fiecare seara. Ridurile din jurul ochilor s-au diminuat (nu dramatic) dar pielea are din nou un aspect stralucitor, proaspat...mult mai luminos. In jurul gurii nu am riduri dar la ochi am o groaza!
Este foarte-foarte important sa porti sunscreen si nu e suficient sa-l aplici doar dimineata. Trebuie reaplicat daca esti afara.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

ocebine, cat costa/ l-ai luat din farmacii?
dar de vestitul CUTADEN ce stiti? oare s-o mai gasi? am auzit ca e bun si pt tratament de cosuri nu numai sa albeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu il cumpar cu reteta..sincer, nu stiu exact cit costa pentru ca am asigurare (platesc $15 indiferent de costul medicamentului).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai foloseste cineva Retin acum? Eu am folosit anul trecut prin februarie pana prin vara. L-am oprit pentru ca mi s-a facut lene mi s-a parut prea complict sa tot jonglez cu cremele, care de hidratare care cu SPF de zi. Acum am reluat de pe 1 ian si ma bucuram ca scap necojita Ei de aseara a inceput. Problema mea este ca crema grasa de noapte ma ustura/mananca dar nu pot sa stau fara sa dau cu ceva ca altfel imi simt fata foarte uscata. Ceva sfaturi?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.us spune:

Eu am inceput sa o folosesc de 2 zile.Motivul: petele de pe fata si o mai buna structura a tenului.
Initial doream un peeling chimic, dar dermatologul mi-a recomandat aceasta crema (inca mai alaptez si mi-a zis ca e safe, cantitatea de nu stiu ce substanta secretata in lapte e minima spre deloc).
Am vazut ca fetele de aici se feresc de descuamare, insa eu chiar asta imi doresc :), o exfoliere mai puternica pentru a scapa de melasma de dupa nastere.
Cu toate ca tenul meu este normal spre uscat, nu am folosit nici o crema hidratanta, si deocamdata e ok.Astept sa vad ce reactie o sa am maine dimineata.

Va pup!

Mergi la inceput