Ce stiti despre Retin A?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Inaioana, acum am vazut subiectul.

Cred ca am tenul cam ca al tau si m-a interesat si pe mine acum vreo jumatate de an o solutie care sa contina un peeling mai soft.
Am consultat o cosmeticiana foarte buna si mi-a zis NU hotarat.
La tipul nostru de piele sunt total contraindicate metodele de felul asta.
Pentru un peeling eficient (pentru noi) e suficient sa folosim tarate de grau sau fulgi de ovaz. Nimic altceva!

In scopul prevenirii ridurilor, nu avem decat sa folosim cat de des putem masti potrivite tenului uscat, sa bem multa apa si sa folosim creme bune (mie imi face bine Ivatherm acum, combinata cu Aslavital, gama aceea noua).
A, da, si masaj facial.
Am salvat niste linkuri, ti le pun maine daca vrei. Nu mai am timp acum sa le caut.

A, si inca ceva.
Untul de Shea e supraapreciat din punctul meu de vedere. Mult zgomot pt. nimic. Un fel de Nivea la cutie dintr-aia metalica :)).
Mult mai bun pt. piele uscata e untul de avocado. E incomparabil mai bun!!!

scuze daca am fost haotica, ma grbaesc.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ina, de cand ma tin sa te intreb daca mai continui tratamentul si cum merge? plus ca abia acum am descoperit PM de la tine, milioane de scuze. am gasit ulei de vit. E aici si am inceput cu asta. il mai amestec cu shea butter (o minune a naturii, incontestabil) si ulei de cocos, imi place mult. dar mi-a ramas gandul la retin a, pe care bineinteles ca nu-l gasesc la un pret rezonabil pe continentul asta, plus ca e in amestec, nicidecum pur.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladylizy spune:

as folosi si eu retina a dar mai mult ptr intretinerea tenului ptr prevenirea ridurilor e ok? am 28 ani si ten mixt si nu am cosuri .o fi buna ptr mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ladylizy, habar nu am daca previne formarea ridurilor, eu insa aplic tratamentul de doua zile. mi s-a dat jos un rand de piele deja. nici eu nu am riduri (foarte vizibile), dar atat m-a entuziasmat prezentarea facuta de inaioana, incat am zis ca hop si eu in barca. pielea este super catifelata. eu folosesc pentru hidratare un amestec facut in casa din shea butter, ulei de cocos, ulei de avocado si vitamina E. acum, sa vedem, cica rezultate miraculoase in cateva saptamani. poate imi dispar pistruii, cine-a mai vazut bruneta cu pistrui! dar de la atata soare, na, m-am procopsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Eu am folosit Retin-A timp de 6 luni, aveam o acnee urita cauzata de niste anticonceptionale proaste. Ma rog, totul a fost sub supravegherea doctorului, de fapt dermatologul la care m-am dus mi-a prescris crema asta si m-a avertizat de efectele secundare.
Eu n-am observat nimic deosebit la aspectul fetei, in afara de efectul asupra acneei, dar ce-i drept pe vremea aia nu cred c-aveam riduri.
Oricum, ca si experienta personala, mie mi s-a parut extrem de agresiva. Si am urmat toti pasii normali, adica demachiere, hidratare puternica, protectie solara, etc, etc. Insa chiar si asa, desi tenul meu e gras in mod normal, am ajuns sa mi se usuce pielea rau de tot, sa mi se inroseasca, evident cu descuamarea de rigoare. Dar repet, eu am folosit crema vreme indelungata, timp de 6 luni, efectele secundare au aparut in timp, insa au fost din ce in ce mai agresive si mai neplacute.

Pentru mine a fost a life time experience, dar n-as mai repeta-o si n-as avea curajul sa dau in zone mai sensibile de genul ochi. Nu de alta, dar daca pina si tenul meu gras a ajuns sa se usuce in halul asta, ce s-ar fi intimplat daca o foloseam in jurul ochilor?

Da, pentru acnee e intr-adevar foarte eficienta, dar asupra ridurilor nu stiu, am mari reticente, mai ales dupa experienta mea.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elle23 spune:

Ina, banuiesc ca acum ai cateva luni de tratament cu Retin-A. Ce ne poti spune, cum se prezinta fata, mai ales ai scapat de acnee??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Ele, ina nu folosea Retinul pt acnee, ea voia pt riduri.

Turturica, acelas lucru l-am spus si eu despre Retin.L-am folosit in tratament contra acneei si la fel cu ten mixt spre gras, fata mea de usca destul de tare si doar din gresala sa ma fi antins in jurul ochilor era jale, de aceea nici eu nu l-as fi recomandta ca tratament contra ridurilor.Dar fiecare face ce vrea cu tenul lui.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_stan spune:

eu am folosit retin a la indicatia medicului dermatolog impreuna cu doxiciclina(antibiotic)pentru ca aveam o acnee urata, a avut un efect rapid , intr-o saptamana a inceput sa-mi treaca. De efectul antirid nu am auzit.Parerea mea e sa consulti medicul inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Elle, n-am avut niciodata acnee, l-am folosit pt riduri.
Nu pot da feedback prea detaliat pentru ca l-am intrerupt din motive obiective: vreau sa raman insarcinata si el fiind un derivat de vitamina A poate avea efecte teratogene. Sigur, absorbtia e foarte mica fiind crema, dar...better safe than sorry.
Pentru perioada pentru care l-am folosit pot spune ca dincolo de descuamarile de la inceput despre care am povestit, am avut impresia unei imbunatatiri evidente a calitatii pielii in general. Imi crease o textura mai omogena, pielea arata mai sanatos si nu era nici uscata si nici grasa (eu am tenul mixt cu zone foarte uscate si zone cu exces de sebum, dar deshidratata - adica lipsita de apa- per total).
Intentionez sa reiau tratmentul "a la long" cand o sa pot dpdv medical.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ernestine spune:

Am folosit si eu Retina A .Am avut o perioada in care imi ieseau cosuri destul de urate.Am suportat o bine insa apareau altele si altele.....Dupa 1 an de zile de folosit dar nu tot timpul ,impreuna cu diverse masti foarte naturale pe baza de argila,am scapat de toate problemele.Tenul meu cu exces de sebum si destul de incarcat este curat acum,insa are nevoie de mai multa hidratare.Si ..sincer cred ca retinul mie mi a facut riduri nu mi le a sters.

Mergi la inceput