Ce stiti despre Retin A?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

BellaDonna, multumim foarte mult pentru experienta impartasita!

Oana, eu imi dau si sub ochi, cu mare atentie dar nu pe pleoape. Deocamdata nu am avut nicio problema, dar nu am folosit-o decat de doua ori, alaltaieri si, vazand ca nu reactionez urat la ea, am ales sa nu las doua zile pauza ci doar una si mi-am dat si aseara.
Apropo de asta: aseara dupa ce mi-am dat cu retin, fata mea era mai uscata decat in prima seara cu el, simteam ca ma strange. Asta e un efect care va disparea in timp, dureaza pana se obisnuieste pielea. Dupa 50 minute am dat cu crema si senzatia a disparut. Din nou, fara usturimi si alte alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Ina, daca ai mai spus, scuze, te rog sa repeti ce concentratie are crema ta? in US este exclus sa cumpar, am gasit fara reteta la 150 de dolari un tubulet minuscul. dar am gasit la canadieni, si concentratia e intre 0.01 si 0.10%...

Mergi la inceput

A mea are 0.05%. Daca vrei, iti trimit de aici, costa 4$ tubul de 30grame, ar trebui sa ajunga cateva luni un tub din cate am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Inaioana, multumesc.

Deci, recapitulez din ce ati scris, sa vad daca am inteles bine pasii:

1. demachiere
2. spalare
3. asteptat 30'
4. aplicat retin A peste tot, exceptie pleoapele
5. asteptat 50'
6. aplicat crema de noapte/puternic hidratanta
7. dimi: aplicat crema hidratanta cu protectie mare UV.

Acu' intrebari suplimentare:

1. de unde se cumpara si in ce concentratie?
2. in ce anotimpuri ne crem.u.i.m cu retin A? (ma gandesc ca se face pauza vara?)

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Bella Donna, e bine ca fata ta nu reactioneaza urat la Retin, eu am folosit retinul acum vreo 7-8 ani prima oara,dar de vreo 3 ani il folosesc destul de des,dar nu m-as baga sa-l folosesc nici prea des nici in jurul ochilor.

Aici intervine chestia ca nu toti suntem la fel.Eu am o acnee pusticulara(bine acum a cam trecut) si am reusit sa scap cat de cat cu schema, retin seara, ziua cu o crema speciala.Ceea ce vreau sa spun ca desi am ten mixt cu predilectie de ingrasare tenul meu a anuns sa se usuce si nici nu ma dau mult si nici pe toata fata.Iar in jurul ochilor nu mai spun, cum m-am atins cu retin ma inrosesc toata iar dimineata pe langa faptul ca-s rosie piele se descumeaza si ustura ca la balamuc.
Asa ca nu toti reactionam la fel de aceea eu una nu o recomand cu inima deschisa(fiinca n-as vrea sa-mi iau rosii in freza).

Cine o tolereaza, bravos, spor la tratament atunci.

Rosioare martisoare, cel - dintai invingatoare

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana_s

Inaioana, multumesc.

Acu' intrebari suplimentare:

1. de unde se cumpara si in ce concentratie?
2. in ce anotimpuri ne crem.u.i.m cu retin A? (ma gandesc ca se face pauza vara?)

Se cumpara de la orice farmacie (eu am luat-o de la HelpNet), concentratia e de 0.05%, eu nu am vazut sa fie in Ro mai mica (producatorul face din cate am vazut pe net si de 0.025%), despre mai mare (0.1%) nu m-am interesat.
Vara este riscul de arsuri solare mai mare, pe de alta parte cine o foloseste pentru tiduri, o face tot timpul, ani la rand, deci inclusiv vara. Daca te dai cu religiozitate cu crema sunblock, nu ar trebui sa fie probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Oana, nu ma dau pe pleoape si aproape de ochii ma dau la extremitatile ochilor mai langa tample si pometii , dar folosesc un strat foarte subtire nu ai nevoie de multa crema e mai mult in jurul ochilor crema cat o gamalie de ac

am mai spus cam pt toata fata un bob de mazare

eu folosesc si pt gat si e ok

nu am folosit mai mult de 3 zile la rand

dar as vrea sa folosesc

deci asa cum spunea si tumpi aveti grija la inceput tenurile sant
diferite ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Va multumesc!

Incep si eu de luni, sa vedem cum va reactiona fata mea, care e destul de sensibila.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Pentru ca dupa prima aplicare am fost ok, am ales sa nu las doua zile pauza ci doar una. Asa ca am dat marti, joi si sambata. Duminica am avut reactii mult mai severe, adica mi s-a inrosit fata, am avut o senzatie de mancarime si a inceput descuamarea. Asta din urma destul de finutza, adica rezolvabila cu ceva crema.
Am ales sa nu fortez lucrurile si sa fac o pauza mai mare, asa ca nu am mai aplicat de sambata, voi aplica diseara si apoi, daca totul merge bine, cu doua zile pauza intre aplicari inca vreo doua saptamani. Apoi vad daca merge si o zi da, una nu.Duminica seara am dat cu un corticosteroid ca sa scad efectele, in rest cu multa crema hidratanta, ca de obicei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maxinne spune:

foarte intresanta documentarea si experianta impartasita multumiri inaioana. Cum mai ,,merge” tratamentul? succes !

Mergi la inceput