Ce stiti despre Retin A?
Am citit www.antiaging-systems.com/a2z/retina.htm" target="_blank">aici ca Retin A , o crema indicata initial impotriva acneei, este extrem de eficienta si impotriva ridurilor, petelor, un adevarat sistem antiaging.
O foloseste cineva in aceste scopuri?
Pe forumurile straine vad ca lumea se jura ca face minuni si iti face pielea de bebelus, sunt foarte curioasa daca aveti experiente cu ea.
Raspunsuri
Rrraluca spune:
nu pot vorbi din proprie experienta, insa o prietena de-a mea, care este chiar stresata de chestii impotriva acneei, a petelor lasate de ea a incercat in final si retin a...zice ca e super, ca intr-adevar se face seara doar,pentru ca dimineata e la servici...zice ca in prima faza se exfoliaza fata, adica se duce usor primul strat de piele, ducandu-se si petele ...este foarte incantata de el....a zis ca exfoliera doar in primele zile, si ea oricum foloseste crema hidratanta dimineata...daca te mai pot ajuta cu ceva...
tumpi spune:
Nu, Retin A nu este o crema antiaging,nici nu o recomand daca nu ai probleme cu tenul(a se intelege acnee).Incearca sa te dai in jurul gurii sau a ochilor(acolo unde se formeaza ridurile mai mult) si ai sa ai o antiaging de mai toata frumusetea.
In zonele mentionate, piele fiind foarte sensibila Retinul provoaca arsuri.Deasemenea nu se foloseste vara fiinca te trezeste cu niste arsuri de toata frumusetea pe fata.De aceea crema este indicata a se folosii numai seara.In cazul in care totusi persoanele care au probleme cu acneea vor sa foloseasca vara tb ca in timpul zilei sa foloseasca o crema cu factor de protectie foarte mare, asta daca nu vor sa arate precum racul pus la fiert
Rosioare martisoare, cel - dintai invingatoare
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
inaioana spune:
Multumesc frumos!
Eu nu am avut niciodata si nici nu am acnee, dar mi-ar placea sa pot reduce ridurile, porii dilatati si pistruii. am inteles ca are efecte foarte bune asupra acestora fiind un exfoliant puternic si un stimulator de colagen. Am inteles de asemenea ca efectele se vad in timp, nu imediat si sunt de durata si ca se face o schema cu prima saptamana o zi da apoi doua zile pauza, urmatoarea o zi da una nu, apoi zilnic si iarasi descrescator ajungand la doua ori pe saptamana de intretinere in anii ce urmeaza. Din ce vad pe alte forumuri (de limba engleza) toate se jura ca efectele sunt geniale si desi nu apar imediat, apar garantat.
De asta ma interesa daca cineva care a folosit-o, chiar si pentru acnee (desi concentratia folosita pentru antiageing e mai mica) a observat si efectele de imbunatatire a tonusului pielii in general, inafara de disparitia acneei (adica asupra ridurilor si porilor,asta ma intereseaza in mod special ).
inaioana spune:
Tumpi, da am citit ca trebuie folosita o crema sunblock in timpul zilei, eu oricum folosesc peste 30 fps pe fata altfel ma ard oricum si ma umplu de pistrui.
am citit si experiente ale unor persoane care s-au dat cu prea multa sarguinta in zonele despre care vorbesti, dar se pare ca dupa descuamarea pielii, rezultatul a fost ok.
Inteleg ca e foarte important sa nu folosesti decat o cantitate foarte mica si o concentratie de 0.05 sau mai putin, daca dai prea mult nu te ajuta la nimic, ba dimpotriva, te alegi cu descuamari grave ca la arsura . Daca insa se intampla asta, nu faci cicatrici, doar ca trebuie intrerupt pana se vindeca pielea , e ca un peeling prea puternic. Inteleg ca asta e cea mai raspandita cauza de "esec" : femeile dau o tona de crema in speranta ca o sa faca treaba mai buna si mai rapid, se ard pe fata si se descuameaza ca sarpele, deci conchid ca e o porcarie si opresc administrarea.
Cremele hidratante din belsug si protectia solara mare sunt obligatorii pe toata durata tratamentului.
Eu vorbesc acuma "din carti", dar tot ce am citit aproape ca m-a convins sa incerc schema, de aia intreb si aici daca are cineva experiente reale.
Nu pot folosi peeling chimic sau microdermoabraziune pentru ca sunt predispusa la a ma cicatriza prost, iar de botox zic ca inca nu e cazul. Plus ca asta din urma oricum nu are efect asupra aspectului general al pielii, doar fix pe riduri.
Rrraluca spune:
pentru pori dilatati si ceva pete eu folosesc niste fiole cu zmeura si aha de la Floritene. da un search pe google si gasesti site-ul...eu in 3 saptamani am vazut imbunatatiri uimitoare...cauta si citeste, sunt tot felul de fiole si pentru pistru, sau riduri...si 10 fiole ma tin cam o luna, ma dau dimineata si seara...citeste ce sa zic..
tumpi spune:
Ioana, eu folosesc retinul si de aceea vb din propie experienta si nu din carti.Daca nu ai pb cu acneea eu una nu recomand aceasta crema.
De ex eu nu folosesc decat putina crema, de cele mai multe ori doar punctez unde imi apar cosulete,dar s-a intamplat sa ma ating din gresala la ochi, este ingrozitor, ustura ca naiba cateva zile pana trece arsura.
Tu spui ca vrei sa reduci ridurile, no chance, nici prin gand sa nu-.ti treaca sa folosesti Retinul pt asa ceva.Nu vei face decat sa le accentuezi.
E adevara ca e ca un fel de peeling,dar in acelas timp este unul dur.Sincer nu recomand Retinul decat persoanelor care au pb grave cu tenul, la modul acnee vulgara sau pusticulara.
inaioana spune:
Am citit, si dupa parerea mea zmeura e de pamplezir acolo, baza sunt alfahidroxiacizii (gligolic si lactic) care fac peeling, de aici rezultatele.
Practic din cate m-am documentat, pentru peeling se folosesc acizii glicolic, lactic, salicilic, papaina, pepsina si TCA. Retin A asta e un derivat de vitamina A, are alt principiu de functionare, dar tot exfoliaza. Mie mi-e teama cu acizii, as merge mai degraba pe ceva care actioneaza incet si bine, desi inteleg ca si acizii in concentratii mai mici de 10% ar fi destul de safe. Nu stiu.
inaioana spune:
Tumpi, ce concentratie de Retin A folosesti, 0.1 sau 0.05? Ai o schema de tratament sau aplici doar la nevoie? nu ai observat nici o imbunatatire asupra ridurilor sau nu dai pe ele?
Oare de ce astia pe site-uri si forumuri zic si de efectul antiaging? Ca pe mine asta m-a atras...
Uite si aici: http://www.bestantiwrinklecreamreviews.com/retin-a-wrinkle-cream-review.php
http://www.dermadoctor.com/article_Retin-A-Vitamin-A-Creams_63.html
http://www.realself.com/question/what-anti-aging-ingredients-should-look-wrinkle-cream
tumpi spune:
Ioana, eu folosesc concentratia de 0,05 .Cat de riduri, hmm,ajungem la ce am spus mai sus ele de fel sunt in jurul ochilor, taman acolo unde ziceam ca nu se foloseste retinul, asa ca....Oricum noroc ca nu prea am.Oricum folosesc creme pt ochi si cum am trecut binisor de 30 de ani, am mai multa grija in sensul asta.
Oricum daca vrei ceva mai bland pe post de peeling poti folosii creme care au acid glicolic.De exemplu Glycon-ul este o crema pe baza de acid glicolic recomandata pt atenuarea pistruilor si reducerea ridurilor.Si nici nu e asa agresiva ca Retinul.