Ce stiti despre Retin A?
Raspunsuri - Pagina 2
josefine spune:
Am folosit retin-a impotriva acneei si acum pentru intretinere:-).
Pe aici prin zona, din cate am citit eu, e un produs care se da doar cu reteta impotriva ridurilor. Tratamentul acneei e un side-effect, asa am inteles, dar initial a fost gandit ca tratament pentru riduri.
Ingredientul de baza este extras din vitamina A. Multe creme anti-riduri - ROC, Olay, folosesc extrasul din vitamina A. Doar ca in concentratie mult mai mica.
Trebuie aplicat cate putin si hidratat bine pielea ca se usuca:-).
Vara nu e indicat sa il folosesti din cauza vitaminei A ca se poate pata pielea.
www.razvanphotography.com
inaioana spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, dupa multa cercetare eu m-am hotarat sa incep totusi schema impotriva ridurilor cu Retin A din seara asta,cu parere de rau ca nu am gasit experiente concludente in limba romana.
Am sa revin la subiect cu detalii cand incepe sa aiba ceva efecte.
Desi marketata initial ca antiacnee, in urma multor studii stiintifice a fost declarata singura crema realmente eficienta impotriva ridurilor si cu o gramada de alte beneficii pentru piele: http://www.smartskincare.com/treatments/topical/tretin.html
Eu tind sa cred toate cele pe care le-am citit, am inteles si rezervele pe care le au cei care sunt impotriva ei din cauza descuamarilor initiale care totusi se pare ca pur si simplu fac parte din proces, dar toate experientele pozitive si opiniile dermatologilor m-au facut foarte entuziasta, asa ca nu ma pot abtine sa nu incerc.
inaioana spune:
Ah, Josefine, ma bucur ca in sfarsit cineva stie de ea ca antirid. Eu inteleg ca e noua revelatie, mult peste totii acizii obisnuiti de peeling ca rezultate, efectele se arata mai greu dar sunt long lasting.La tine cum e?
Aici se da fara reteta, tocmai mi-am cumparat-o de la farmacie, costa 13 lei (4$) un tub de 30 grame si cica ajunge peste 6 luni (ca se aplica extrem de putin odata). Sa te tot dai!
josefine spune:
Stiu ca e f. ieftina , din Ro o iau si eu :-). Si pentru mine si pentru o prietena rusoaica.
Aici e mai scumpa si unde mai pui ca iti mai trebuie si reteta.
Eu am un tub verde-maroniu, ma tine o gramada.
Eu zic sa incerci - eu am citit lucruri foarte bune, dermatologii o recomanda, nu exista prea multe side-effects care sa nu fie rezolvate prin intreruperea temporara a tratamentului.
Singurul inconvenient e ca nu se vad rezultatele imediat, cum am vrea noi sa dispara toate relele peste noapte, dar cu rabdare are rezultate bune.
Sabina spune:
cam cat ar trebui rabdare?:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
josefine spune:
As zice cateva luni :-) Eu nu o folosesc in fiecare seara, o data la doua-trei zile, uneori mai intrerup o luna, doua, pentru ca se usuca fata. Folosesc crema asta de aproape 3 ani.
Bine, eu nici nu hidratez tenul asa cum ar trebui.
tumpi spune:
Sabina, mami, tu n-ai nevoie de Retin.Esti tinerica, frumusica, o intretinere cum trebuie a tenului, curatire, hidratare , plus o alimentatie corecta si folirea unor produse cosmetice specifice tipul de ten pe care il avem, ar fi indeajuns.
De multe ori, folosirea in exces a unor produse cosmetice pot creea neplaceri.Eu inca merg pe ideea mea cu nu retin pt zonele sensibile precum ochii, zona cea mai predispusa la riduri.
Uscarea in exces a tenului, nu va duce la reducerea ridurilor si la pronutarea celor existente si inca nu evidente.
Dar asa cum spuneam parerea mea.Plus ca ar tb astfel de creme si la noi date sub reteta.Mie una mi-a recomandat-o dermatologul.
Din pacate asta este greseala majora a nostra, ne luam dupa ureche, nu consultam intai pesoanele de specialitate.
Rosioare martisoare, cel - dintai invingatoare
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
inaioana spune:
Sabina, dupa multa documentare eu am ales urmatoarea schema (pe care o incep diseara):
In primele doua saptamani dau Retin A seara la o jumatate de ora dupa ce m-am spalat pe fata cu Dove. (am ales sapunul asta si nu alt demachiant pentru ca nu trebuie sa ai pe fata grasimi sau chestii medicamentoase deloc).
Deci dupa ce spal, tamponez cu prosopul si las fata sa se usuce 30 minute. Aplic crema in strat foarte subtire, intind bine, ma spal pe maini.
Dupa 40-60 minute dau cu crema foarte hidratanta care poate fi Shea butter, Apidermin sau unul dintre Dramatically Different Moisturizing Lotions de la Clinque in functie de tipul de ten (eu pe astea le folosesc alternativ)...sau ce crema puternic hidratanta stiti ca va face bine.
A treia saptamana o sa aplic o zi da si una nu, urmand de asemenea pasii de spalare si hidratare.
Dimineata hidratam iarasi si punem neaparat o crema cu fps mare , peste 30 daca iesim din casa.
Nu mergem la solar niciodata.
Schema este gandita astfel incat sa scada cat mai mult riscul uscarii excesive a pielii, desi poate intarzia putin rezultatele. Totusi pielea se va descuama initial, nu trebuie sa ne speriem.Din aceasta cauza chiar ridurile pot parea mai intense, iarasi trebuie sa continuam totusi tratamentul pentru ca in final ele se vor sterge.
Uneori femeile aplica Retin a cu exces de zel si ajung la iritatii severe. Nu trebuie sa va speriati, intrerupeti tratamentul pentru cateva zile, pana iritatia dispare si continuati tot asa, cu pauze de cateva zile intre aplicari.
Descuamarea si iritatiile apar in primele zile de aplicare si, din nou, cam in a patra sau a cincea saptamana. Dupa cea de-a sasea saptamana incep sa se vada rezultatele in privinta calitatii pielii, dupa 3 pana la 6 luni cele privind ridurile si porii dilatati. E foarte important sa nu va descurajati in aceste 6 luni, toate cele care au folosit schema se jura ca au avut rezultate incredibile in timp si se felicita repetat ca nu au intrerupt si nu s-au descurajat.
Din cate am citit despre ce stie sa faca derivatul asta de vitamina A, e destul de clar de ce ii ia atata timp sa reinoiasca pielea cu totul si sa ii modifice total structura din interior. Dureaza pana se curata toate celulele moarte, pana epiderma se subtiaza si apoi incepe sa produca colagen si elastina de una singura si pana se inhiba activitatea metaloproteinazelor matriceale care distrug colagenul si elastina. Deci..dureaza dar merita. Sper doar sa ma pot tine de schema, ca asta e problema mea cu toate cremele astea: initial ma dau entuziast vreo doua saptamani si apoi incep sa uit.
liris spune:
hai mah Ioana, eu imi amintesc de pozele tale. tu esti de o frumusete deosebita. ma indoiesc eu ca ai asa riduri
asa, experienta mea cu retinolul e ca eu sunt alergica. am folosit ROC, si apoi am mai folosit o crema de aici din US. mare greseala.
am vazt o data la o emisiune d'asta de femei (Oprah), sincer nu mai stiu ce doctor faimos era invitat, poate ar trebui sa dau un search, el spunea ca singura chestie cu adevarat eficienta impotriva ridurilor e AHA-ul. el asa zicea : uitati-va sa aiba AHA. o mai fi zis si altceva , io de asta imi amintesc.
inaioana spune:
Liris, multumesc de aprecieri!
Daca e vorba despre dr. OZ , el recomanda vitamina A (Retin A, Retinol), apoi vitaminele B3 (nicotinamida),B5 (panthenol) C (Acid L-ascorbic) si E si abia apoi exfolierile cu alfahidroxiacizi (adica glicolic si lactic).
http://www.oprah.com/omagazine/Dr-Ozs-YOU-Q-Tools/slide_number/1#slide
http://oprah.about.com/od/oprahshowrecaps/p/scienceofbeauty.htm
A scris si o carte pe tema asta: "You Being Beautiful" by Dr. OZ & Michael Roisen, iar emisiunea cred ca e asta: http://www.oprah.com/health/Dr-Ozs-Beauty-Book/slide_number/5#slide (textul din dreapta)