Ce stiti despre Retin A?
Raspunsuri - Pagina 4
P&ANA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Alina, ce crema de noapte folosesti? Oare merge si una grasa? Ai avut descuamari? Dupa cat timp ai vazut rezultatele si cat de dramatice sunt? |
Da , descuamari repetate si enervante asa ca sfatul meu e sa faci peling cat mai des (si ca sa nu folosesc nimic chimical , folosesc tarate ).
LA inceput aveam o crema de noapte guerlain issima happylogy care intra extraordinar de bine in piele ,insa e scumpa ,plus ca se termina repede .
Acum am o crema de la clinique dar inca sunt in cautarea unei creme hidratante mai putin piperata la pret ,avand in vedere faptul ca o folosesc ca partie pt retin a.
rezultatele le vezi imediat , a doua zi insa la mine sunt doar de tonifiere si catifelere ,ca santurile create cu mana mea pe cind aveam vreo 18 ani ,nu mai dispar decat cu botox
Sa ne spui la ce rezultate ajungi
inaioana spune:
Update
Aseara m-am spalat pe fata cu sapun Dove.Dupa asta fata mea era mata, nu uscata prea tare dar nici hidratata, cu toti acizii grasi din sapun.
Dupa 30 minute am dat cu Retin A, mai putin decat un bob de mazare, am intins bine. Nu am avut nici un fel de senzatie aiurea, pielea era ca inainte, nu mi s-a inrosit deloc(asta e mare chestie pt ca majoritatea cremelor ma ustura, imi fac pete rosii etc). dupa vreo 50 minute am dat cu apidermin, strat entuziast. Apiderminul are o compozitie foarte misto, agentul activ fiind intradevar tot un retinoid, cu concentratie mai mica. Agentii de hidratare sunt aia cunoscuti de sute de ani ca fiind eficienti adica lanolina, ceara si mai ales spermantet. (Oare de unde iau astia spermantet de cand cu protejarea balenelor..nu stiu).
dupa inca vreo ora am simtit din nou nevoia sa dau cu apidermin, ceea ce am si facut. Tot atunci parca aveam o senzatie foarte foarte vaga de usturime, dar e posibil sa fi fost doar in capul meu, efectul placebo, ca tot asteptam sa simt crema ca "lucreaza".
Dimineata m-am trezit cu pielea hidratata, dar necremoasa. m-am spalat bine iar cu dove si am dat cu unt de shea pur nerafinat. Pielea arata foarte bine, totusi ridurile fine si porii dilatati sunt tot acolo deocamdata.
Asa e cu Apiderminul, se pare ca ingredientul minune care il face asa apreciat este tot retin, doar ca in doza mica, el actioneaza in timp.Fiind amestecat bine cu emolienti si film protector, nu ai efectele adverse de la Retin A. Laptisorul de matca e de kiki, chestie de marketing, pentru ca el are molecula mult prea mare ca sa penetreze pielea in realitate.
Intentionez sa imi fac o crema homemade din ulei de migdale dulci, untura de porc (da, stiu, suna scarbos dar are o compozitie de acizi grasi excelenta adica stearic,palmitic, oleic si linolic) si unt de shee pur nerafinat, pe care sa o folosesc alternativ cu apiderminul. Inca ma gandesc daca sa pun si ulei de jojoba, ca e nevoie si de un ingredient ceros pentru a mentine hidratarea multa vreme si din moment ce spermantet nu exista de cumparat, asta e urmatorul pe lista.
Este o reteta adaptata dupa mai multe formule si cercetari facute de mine, inclusiv dupa sfaturi de babe ca www.truthquest2.com/skin.htm" target="_blank">asta.
Pe scurt, dupa 12 ore de la aplicare sunt foarte ok, fata arata bine, inca nimic absolut spectaculor , dar astept cuminte.
mess0804 spune:
Eu am luat recent un tub din Ro, pt acnee.
Folosesc de vreo luna , insa nu in fiecare seara, cum imi aduc aminte (cateodata is prea obosita sa curat fata cum trebuie, etc)
Nu am observat deodata efect antirid, insa nu mi se usuca deloc fata (si nu ma dau cu alta crema dupa. Dimineata dau crema hidratanta. Poate am tenul mai gras si de aceea nu are efect de uscaciune.
conchita spune:
multumesc mult pentru raspunsuri.
ina, asa, povesteste, sa ma conving si io ca nu ramanem cu pielea jupuita cum am mai auzit. :-) dar tu ai un motiv de ce aplici retin pe fata curata si abia dupa aia hidratezi cu crema, ci nu cum a zis altcineva ca intai crema hidratanta si dupa aia retin?
inaioana spune:
Conchita, eu aplic asa pentru ca am ales calea de mijloc, care este si cea mai folosita din cate am tot vazut, de tipele care foloses de mult retin si anume pentru riduri.
Calea mai extrema este sa te dai cu crema hidratanta abia dimineata asa cum producatorul recomanda, dupa ce seara ai aplicat retin chior pe fata curata de o jumatate de ora, iar calea cea mai putin riscanta dar si cu rezultate mai discrete este cea in care scazi de la inceput mult concentratia cremei retin cu o alta hidratanta (metoda sandwich).
el am ales sa dau cum am spus si daca observ probleme, trec pe aia sandwich pentru o vreme, pana obisnuiesc pielea si revin.
So far so good. Azi nu dau cu Retin.
Sabina spune:
deocamdata mi-am luat apidermin, e buna crema de noapte, nu?
scrie pe ea cica Apidermin Lux:D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
denisabia spune:
Am folosit Retin A pentru acnee acum 5 ani si nu as recomanda-o in nici un caz pentru riduri, ci strict pentru ceea ce se indica.O sa repet niste lucruri deja stiute e fotosensibilizanta,doar seara trebuie aplicata, soarele trebuie evitat cat o folosesti si neaparat creme cu fps pe durata zilei, plus ca usuca fata ingrozitor, e un efect care l-au simtit pe propria piele multe fete, inclusiv eu.Trebuie sa te gandesti si la efectele pe termen lung, poate tenul nu e afectat acum, dar mai tarziu cine iti garanteaza ca nu il vei avea deshidratat si sensibilizat.Pentru riduri la cosmetica sau direct la chirurg, nu experimente cu astfel de creme.Nu contest ca reactionam diferit, dar fiind Stan patitul sa nu mai aud de creme agresive ca Retin A.
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina deocamdata mi-am luat apidermin, e buna crema de noapte, nu? scrie pe ea cica Apidermin Lux:D Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
E buna mai ales ca este destul de grasa.MIe imi place mai mult cea din bun decat asta de Lux in cutiuta dar e faina pe fata.Mama numai cu asta s-a dat si la 50 de ani nu prea se vad ridurile .
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
BellaDonna spune:
eu folosesc Retin-A, de 5 ani ,
si ma minunezi de sfaturile date pt a nu se folosi innecunostinta ...de ce?
daca crema e folosita corect nu sant probleme, si da se foloseste doar seara
e cea mai buna si eficenta crema care lucreaza pt prevenire si tratare a ridurilor, si nu o spun eu ci expertii in domeniul dermatologiei , da e folosita si pt acnee dar e super pt riduri
pt mine e exclenta si afacut minuni am 35 de ani si tenul ca la 25, pt inceputul de riduri fine abia vizibil si chair si cele mai accentuate face minuni, sa nu mai zic cele naspa pe frunte la mine e perfecta si fara riduri de expresie
sa nu mai zic ca lasa fata fara puncte negre sau acnee, curata ca de bebelus
eu tot din ro o cumpar, am aflat de crema de pe un forum romanec depre frumosete din intamplare am zis ca nu strica sa increr si nu regret
nu o folosesc in fiecare zi din lene de 2 ori pe saptamancand sau sant mai obosita si nu am timp sa-mi ingrijsc tenul retin face minuni,
nu folosesc mai mult decat cat un bob de mazare pt intreaga fata, si da conteaza foarte mult modul cum o folosesti asa cum scria si inaioana care se vede ca sa documentat foarte bine
cureti tenul mai intai astepti aprox 30 minute (eu mai putin ca nuam timp chiar si 15 e ok) apoi aplici retin A , mai astepti 40 minute si aplici o crema hidratanta eu aplic cea cumparata de la costco arden cas mai ieftina acum ca primi si cupun de 10$ pt ea, daca simti ca tenul absoarbe crema mai aplici inca un strat de crema hidratanta, iar dimineata o crema f buna pt protectie solarara sunscreen neutrogena heliopax
si da urasc reclamele mincinoase cu cremele minuni bla bla si dr. mincinosi sau asa zisilor cosmeticeni ..care fac bani pe spinarea naivelor si nu o sa platesc niciodata sute de $ brandurilor si asa ziselor creme "minuni" care nu au nici o dovada reala
oana_s spune:
BellaDonna, iti dai si in jurul ochilor?
La inceputuri, acu' 5 ani dadeai in fiecare seara? Dupa cat timp ai vazut ceva efecte?
Oana si Mara 11.08.2004
Noi