Primul an de scoala: 2009-2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna, scolarei si scolarite !

noi la Romana suntem la sh si SH

si la Mate la - nu stiu cum sa-i zic - scrierea numerelor "in litere" (pag 75 la Aramis )

am facut si eu cu el acasa ecuatii cu 1 necunoscuta, cu trecerea dintr-o parte in alta cu semn schimbat

nu stiu ai vostri cum sunt, dar eu totusi vad schimbari de la 1 luna la alta: scriem mai bine la dictari, parca intelegem mai repede la mate chestii mai complicate, scriem temele mai frumos (adica mai ales enunturile la probleme) etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

allinta Daca mai ai ocazia sa o lasi un an, mai las-o. Eu l-am dat de 7 ani fara o luna, dar sa stii ca scoala este destul de obositoare pentru pusti; este o schimbare pt ei, o responsabilitate. Desi il culc devreme, se trezeste destul de greu, mai ales spre sfarsitul saptamanii, cand isi pune amprenta programul destul de incarcat asupra lui.
teo1970 Si eu observ schimbari de la o luna la alta, in bine desigur( nu numai vis-a-vis de scoala, chiar in comportamentul lui), pana si el imi spune ca este mai atent fata de semestrul trecut, motivand chiar ca "eram si eu in perioada de acomodare, mai mami"
Numai bine,

Mergi la inceput

La voi s-a inceput strangerea de fonduri pt zilele de 1, 8 Martie pt dna? Daca da, cam cat se da pe la voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Vai, noi ieri am sfeclit-o zdravan, am uitat sa ne facem tema la cunoasterea mediului. Practic, a avut de facut calendarul naturii pentru saptamana trecuta, dar, din diverse motive, nu a inteles ce are dconcret de facut si nici pentru ce perioada. Asa ca ieri tema nu a fost facuta.
Cum doamna a cerut sa se ridice in picioare cei care nu si-au facut tema, evident si a mea s-a ridicat si a suportat "oprobriul" celorlalti. Dupa asta, a mea a inceput sa bazaie si, intrebata fiind de ce, a zis "pentru ca ma va certa mama de o sa-mi sara fulgii" (am citat cu exactitate). M-am simtit cumplit cand mi-a povestit acasa si i-am explicat ca a fost foarte nedreapta cu mine, chiar am intrebat-o daca meritam eu chiar asa o imagine de sperietoare.
Ideea e ca a impresionat-o totusi foarte tare faptul ca doamna s-a gandit sa le mai dea o sansa celor care nu si-au facut tema sau au gresit-o, asa ca lunea viitoare se prezinta din nou cu calendarul naturii la control.
Poate si in compensatie pentru treaba cu tema neexecutata, fata mea a reusit ieri sa citeasca pentru prima data o poveste intreaga, de cateva pagini: Fetita cu chibriturile. Initiativa a fost a mea - mergeam cu baiatul la karate si ramanea singura, asa ca i-am lasat cartea, sa citeasca atat cat poate din povestea respectiva. Din cand in cand o mai sunam si o intrebam cum se descurca, ce a citit, o rugam sa-mi povesteasca ce s-a mai intamplat. Am ramas impresionata ca a citit-o pe toata, si mi-a placut si faptul ca a retinut ce a citit, caci atunci cand imi povestea prelua cuvinte si relatari din carte.
La sfarsit mi-a spus ca i-a placut mult si ca vrea si azi sa citeasca o poveste intreaga.
Sa vedem daca ne ramane timp dupa lectii si daca mai are dispozitie pentru asta.

o zi buna tuturor.

Lasa-ti semnatura pe o fapta buna ! http://loredanadinu.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

cind eram in clasa I (anul trecut) am strins 10 ron de pers, dar (desi s-a cumparat ceva absolut decent, un ceas de mina) invatatoarea le-a pus pe fuga pe mamicile intiatoare; fiindca au insistat pina la exasperare, pina la urma a acceptat cadoul, dar le-a cerut foarte ferm sa nu se mai repete

asa ca de Craciun nici nu s-a pus problema de strins bani; iar acum de 8 Martie la fel, cred ca vor fi chestii individuale (gen flori, bomboane, o carte, o luminarica, un aranjament de primavara etc.)

in aceeasi scoala, de data asta la clasa I: am adunat de Craciun tot 10 ron, cadou acceptat.
Cred ca si de 8 martie o sa se dea cam tot atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buciurlerica spune:

Allinta, sunt o mamica de "6 ani" la scoala ,defapt 6 ani si 9 luni care a pregetat f.f. mult in legatura cu inscrierea la scoala. Fetita mea putea lejer sa mai stea un an, este miniona,nu foarte dezvoltata si f. timida.Multi mi-au zis mai las-o multi da-o. De ce am dat-o? Nu mai voia ea la gradi. Si ramanerea inca un an la aceeasi gradi si cu aceeasi educatoare nu aducea copilului nimic bun. Ea nu s-a simtit bine la gradi.Acest lucru m-a ajutat sa ma hotarasc. Speranta ca doamna invatatoare se va apropia de ea ajutand-o "sa-si dea drumul". Acum ce face la scoala fetita mea. Acumularile fata de septembrie 2009 sunt uriase. Scoala este f.f.grea fata de ce faceam noi cu tz. ani in urma.Ritmul, de multe ori ma intreb de ce atata fugareala.de ce ritmul nebun? volumul lectiilor este adesea f.mare.Doamna considera nivelul clasei f.bun si le da si teme grele, mate 2000 si altele. Cum se descurca fata mea?
In general bine-f.bine.Problema este cu ritmul putin cam lent. Adica asa cum scria si alta mamica,ramane in urma cand scrie de pe tabla.
Scrie mai incet sau mai degraba nu se concentreaza tot timpul, face pauze si pierde sirul. De aceea temele ne iau mai mult timp, de multe ori.La inceput, mititica ma intreba "dar eu cand ma mai joc?" Dar, una peste alta, nu ii displace la scoala. Cat e de grea, nu regreta. Si, ce-i important, simt ca ii place doamna invatatoare. Parca incepe sa prinda curaj.
De ce iti spun toate astea? Nu parerea medicului conteaza.-a mea a racit mult mai mult la gradi si aproape deloc la scola.Daca ai o scoala tinta si o domana invatatoare pe care nu vrei sa o pierzi iar copilul este pregatit cat de cat pentru scoala, sau doreste sa nu piarda contactul cu vreo fetita care merge la scoala,nu ezita. Dar daca simti ca nu , daca ii place la gradi, ii place educatoarea, lasa-o sa copilareasca linistita inca un an,iar tu, pregateste-o de scris pe caiete tip 1, cu stiloul, antreneaza-i mintea cu fel si fel de jocuri logice, incercati sa cititi.Elementele grafice facute la gradi se reiau din mers la scoala, se presupune ca se cunosc.La fel si elementele de mate-grupari, descompuneri etc. Si mai este ceva la scoala, ca parinte trebuie sa te ocupi intens de copil.De la prima sedinta ni s-a spus ca pana pe la sfarsitul clasei IV la fel va fi.
Una peste alta pentru mine ca parinte, scoala este surprinzator de grea, si ii dedic fetitei intreaga dupa-amiaza, cand a doua zi, are mate si romana. Depinde mult de copil. Daca e genul care singur isi ia caiete , carti sa lucreze, daca arata ambitie, dorinta de cunoastere, atunci ii este mai usor la scoala.Daca este genul copil ce treb.impins de la spate, este mai greu.Mai conteaza daca este mai matur, sau f.copilaros. Dar, indiferent de toate astea, cu dragoste, incredere in el si ajutor, copilul reuseste. Iti urez succes in a lua cea mai buna decizie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

La noi, de Craciun - 15 lei/copil, care au fost repartizati asa: 10 lei - doamna inv, cadou in plic, si restul de 5 lei s-au dus la copii (ceva dulciurele) si cate o craciunita pentru dna de religie, ed. fizica si engleza. Cadourile au fost acceptate fara probleme.

De data asta, cu 1-8 Martie, ne-am organizat din mers, fara sedinta cu parintii, si am stabilit tot 15 lei/copil. 10 lei vor fi din nou pt martisorul dnei si 5 lei pentru a lua o floare draguta doamnelor celorlalte.

Pe de alta parte, la clasa alaturata s-au strans de Craciun 50 lei. Nu stiu exact cat din aceasta suma a fost utilizat pentru cadoul copiilor, dar, oricum, e clar ca au sarit zdravan peste suma de 15 lei, cat am strans la noi.

http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/

Mergi la inceput

buciurlerica Ce bine ca te poti ocupa de fetita ta dupa amiaza. Si eu mi-a dori acest lucru, dar uite ca nu reusesc asa cum mi-as dori in fiecare zi..Uite cat e ceasul si eu tot la birou sunt..

Multumesc pentru raspunsuri, sumele mi se par rezonabile pt astfel de ocazii. La noi cred ca zicea o mamica azi dimineata sa dam cate 20 lei/copil care sa acopere atat martisorul/8 Martie pt dna, cat si pt profa de engleza.

O seara cat mai buna tuturor!

Mergi la inceput

dinubebe Felicitari pentru prima poveste citita integral de fetita ta. La cat mai multe carti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La noi nu am auzit inca nimic de bani pentru 8 martie,dar poate maine cand o iau am mai mult timp sa ma interesez si eu la alte mamici.De strans se va strange sigur,si cred ca se va aduce si separat,cel putin la ziua doamnei asa a fost.Mie mi se pare ok pentru ca doamna chiar e o draguta si merita si faptul ca merg copiii cu drag la scoala mi se pare minunat.

Mergi la inceput