Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
loryi1974 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui allinta Multumesc pt raspunsuri. ![]() Am editat; scrisesm gresit "educatoare". Nu stiu ce alte motive ar avea doctora sa imi recomande insistent sa nu imi dau copilul la scoala la 6,6 ani. Probabil se gandeste, ca si Happiness, ca este prea micuta si mai poate astepta. Eu am vorbit cu o prietena a carei fetita este clasa I si mi-a spus ca fetita ei se descurca fara probleme, chiar daca se simte obosita cateodata; doarme mai mult la sfarsit de saptamana si recupereaza. Copilasii vostri pe care i-ati dat la 6 ani, se simt obositi dupa atatea luni de scoala ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Alinta,iti raspund si aici.Da ,uneori ,in special dupa vacante
Toti colegii ei de la gradi care se incadrau la 6 ani au mers la scoala si se descurca fara probleme majore.Iar unii dintre ei,printre care si fiica-mea,au fost la gradi de la 2 ani si ceva.
Nu sunt diferente intre copii,ba colegul de banca al copilului meu care a implinit 8 ani in toamna trecuta se descurca muuult mai prost decat ea.Ea este tot timpul cu mainile pe sus,genul care isi termina tema si o mai copiaza trei dupa la after -school,toti trei din categoria 7 ani.
Eu zic ca merita sa incerci.La noi nici macar nu s-a pus problema inscrierii la 7 ani,niciunul dintre bunici,aproape toti profesori,neridicand nicio obiectie.De altfel,ei si-au dat copiii la abia 6 ani impliniti.
buciurlerica spune:
Dinubebe, ai putea sa-mi spui autorul si denumirea exacta a cartii cu exercitii interesante legate de abecedar- "Din tainele abecedarului"?
chiar asta e denumirea?
In alta ordine de idei, pentru concursul Cangur exista ceva publicatii din care putem lucra? S-au solicitat bani pentru inscriere, si cum toti copiii vor, am dat si noi bani dar nu stiu mai nimic despre concurs.
cristina22 spune:
Alinta-si eu subscriu la ce a zis Lory.
Aceleasi situatii le-am intalnit si eu.Depinde numai si numai de copil si nu de ce vrem noi sau bunica etc.
Si al meu a mers la 6,9 ani si se descurca foarte bine.Nu vad ce ar mai fi facut la gradi.Avem o prietena care in aprilie face 7 ani, deja e clasa I, iar parintii nu fac nimic suplimentar cu ea pt ca ramane la program prelungit si ii place mult si lucreaza cu placere.
Si on topic, noi probabil ca azi il vom face i/I cu caciulitza
.Ne plac dictarile, el cere in fiecare zi o dictare, se straduie sa scrie frumos.Da' io cred ca tot medic se face...asta vis-a-vis de caligrafie.
La matematica au ajuns la operatiile pana la 20.
Off, si asteptam vremea buna, sa putem sta mai mult pe afara.Am iesit, ieri, cu rolele, ca era soare, dar, personal, mi-a inghetat creierul
C+C=Andrei
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)
dinubebe spune:
| Dinubebe, ai putea sa-mi spui autorul si denumirea exacta a cartii cu exercitii interesante legate de abecedar- "Din tainele abecedarului"? chiar asta e denumirea? |
O sa vin cu raspunsul complet dupa ce aduc fetita de la scoala, sa vad exact denumirea si editura, caci sunt mai multe variante, noi mai aveam una primita din gradinita, dar asta pe care lucreaza fetita mea mi s-a parut cea mai complexa. A, si atentie ca e un material auxiliar la un anumit abecedar, deci, daca la voi se lucreaza dupa altul, e posibil ca exercitiile sa nu corespunda din punctul de vedere al ordinii de predare a literelor.
Cat despre cangur, pe situl lor (dai cautare pe google si gasesti sigur) eu am gasit subiectele de anul trecut. Tot pe site sunt si precizarile in legatura cu data de desfasurare a concursului si perioada de inscriere, pe clase.
Am inteles ca este si o carte cu subiectele de la cangur pe nu stiu cati ani, cred ca tot google te poate ajuta cu asta.
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/
sorana spune:
Pentru cangur gasesti subiecte pe site-ul lor. Mi se pare ca doar pe cele de anul trecut.
Exista si o carte tiparita care se gaseste in librarii. Se numeste 'Cangurasul matematician si lumea povestilor" cu subtitlul "matematica si basme pentru clasele I-IV". Este de la editura "Sigma" si contine toate subiectele date la acest concurs in perioada 1993-2009 ... numai ca pentru cls I a aparut concursul doar din 2007, deci cartea e mai utila de la a II-a in sus.
Aia cu "din tainele abecedarului" e de la editura Aramis. O avem si noi, lucreaza dupa ea. Dar mie nu mi se pare iesita din comun. Si de altfel nici nu prea are cum sa fie. E greu sa faci texte interesante si fara exprimari fortate folosind doar 6 litere. Noi ne uitam pe ea doar daca avem ceva tema de acolo. Si copiii o folosesc la scoala, de altfel o vreme a stat in dulapul doamnei.
Sorana si Monica (7 ani)
dinubebe spune:
Sorana, de ce 6 litere ?
Sau te referi la etapa de inceput?
Alizee spune:
Multumesc pt raspunsuri. 

M-am hotarat : o voi inscrie la scoala pt la toamna.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
buciurlerica spune:
multumesc Loredana,Sorana.Intre timp despre cangur am aflat si chiar am listat subiectelele de anul trecut.La ei inca nu s-a parcurs la mate destul pentru a acoperi toate subiectele-adunarea in perim.10-20-30 dar pana in aprilie o vor face. M aintreb daca ei se pot concentra atat timp-75 min., 24 subiecte. Ii voi da asa in joaca sa vad ce va face.Astept cand poti numele culegerii intrucat pe net am gasit mai multe variante.Succes copilasilor la scoala.
dinubebe spune:
So, m-am uitat si iata raspunsul:
Materialul se numeste "sa dezlegam tainele abecedarului" si are ca autor pe Carmen Iordachescu, editura Carminis, Pitesti, 2004.
DAR
Sunt mai multe materiale cu aceeasi denumire, acelasi autor, aceeasi editura, si chiar aceeasi coperta.
Diferenta intre ele e insesizabila la prima vedere, insa, studiind in interior, de fapt ai sa vezi ca difera abecedarele pe care le au la baza (asta poti afla din pag. 1, partea de Cuvant inainte).
Al nostru, de care povesteam si pe care il recomandam, este realizat pe baza abecedarului propus de editura Ana, autor Marcela Penes.
Mai aveam acasa o alta varianta, dupa alt abecedar, dar o prefer pe prima, o gasesc mai complexa.
Cat despre Cangur, intrebarile se citesc copiilor in sala, si sa stii ca au suficient timp, chiar ultra suficient, a mea a facut exercitiile in 25 de minute. Si nu e nici pe departe un geniu.
Noa spune:
| citat din mesajul lui buciurlerica In alta ordine de idei, pentru concursul Cangur exista ceva publicatii din care putem lucra? |
Exista o culegere Cangurul cu toate subiectele date in anii trecuti.