Primul an de scoala: 2009-2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 5
Alizee spune:
Dragi mamici de scolarei, as dori sa va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez :
As vrea sa o inscriu pe fetita la anul la scoala; ar avea 6 ani si jumatate. Dar doctora ei m-a sfatuit sa astept, fiindca, spune ea, spre sfarsitul anului ar fi epuizata, nu ar face fata. Fetita mea este foarte bine dezvoltata fizic, dar nu a fost la gradinita in mod constant, facand raceli peste raceli, continuu.
Credeti ca ar fi prea obositor pt un asemenea copil sa tina ritmul clasei I ?
Multumesc.

allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
sorana spune:
Si noi suntem la v, maine V.
La mate avem test maine din cifrele 10-20.
Noi avem mereu ca tema un "test" din caietul special la mate (adica 5-6 exercitii) si 1 pagina la romana tot din caietul special.
La romana inca nu avem note, probabi urmeaza si un test la romana dar inca nu stim cand.
Vineri avem sedinta cu parintii.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Allinta,am mai discutat despre oboseala copilului de clasa I,indiferent daca are 6 sau 7 ani.A mea face in primavara 8 ani si tot oboseste,desi a mers la gradinita in mod constant si e obisnuita si cu efortul fizic si psihic de la orele de dans.Atat eu cat si alte mamici de la acest topic ti-am mai raspuns si la subiectul tau,inca nu esti hotarata?![]()
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happiness Allinta,am mai discutat despre oboseala copilului de clasa I,indiferent daca are 6 sau 7 ani.A mea face in primavara 8 ani si tot oboseste,desi a mers la gradinita in mod constant si e obisnuita si cu efortul fizic si psihic de la orele de dans.Atat eu cat si alte mamici de la acest topic ti-am mai raspuns si la subiectul tau,inca nu esti hotarata? |
Multumesc pt raspuns, Happiness.

Eu as vrea sa o inscriu la scoala, am si inceput sa ii caut o invatatoare calma, care sa o atraga spre invatatura, dar doctora copilului mi-a zis sa mai astept un an.
Nu stiu ce contra-argumente sa-i aduc doctorei, doar este nevoie de acordul ei pt inscrierea la scoala. Nu-i asa ? Sau este suficienta semnatura oricarui pediatru ?
allinta
happiness spune:
Da,iti trebuie un aviz cu "apt pentru scoala"de la medicul de familie.Dar probabil ca ti-l va da daca vrei neparat sa o dai la scoala .Ea probabil ca i vrea binele copilului si se gandeste,ca si mine,ca e cam micuta ,dar pana la urma e decizia ta si faci cum crezi ca e mai bine pentru copilul tau.
happiness spune:
Sorana,noi mergem tot pe principiul note multe,zilnic,fara test anuntat ca atare dupa recapitulare.Inafara de notele de pe caietele de romana(cele doua speciale si cel de tip I)mai sunt si cele de pe fise,care seamana cu niste teste,doar ca nu se numesc teste.
Joia trecuta au avut asemenea fise si la mate si la romana,azi iarasi,fara sa fi facut ceva intre timp(vineri nu au romana).La romana 5-6 exercitii si la mate la fel,in total aproape 50 de operatii de adunare/scadere sau ecuatii.Cred ca se merge pe ideea de evaluare continua si mie imi convine asta de minune.Astazi de exemplu zicea fiica-mea ca au luat unii copii -B si B,nu doar -FB si FB,si avand in vedere acest fapt ei i-a pus FB fara minus desi a uitat o litera la unul din cuvinte.Si chiar nu mi se pare normal sa se treaca in catalog o singura nota,ci o medie a ceea ceea ce a lucrat copilul acasa si in clasa in cateva ore de studiu.Inca nu ne-a anuntat nimic de vreo serbare de ziua mamei,desi in decembie asa era vorba.
dinubebe spune:
Nu am prea inteles de ce cauti o educatoare daca vrei sa o dai la scoala, asa cum nu inteleg de ce doctorul insista atat sa nu o dai totusi la scoala. Nu stiu daca tie ti-am raspuns sau altei mamici, si nu stiu daca in acest topic sau in altul, dar eu am mai povestit ca la fetita mea in clasa a fost o fetita care chiar acum in clasa in a fost spitalizata in repetate randuri din cauza deselor raceli si complicatiilor aferente. O perioada destul de consistenta, pe cand abia deprindeau primele litere, ea mai mult a lipsit decat a fost prezenta si asta s-a vazut enorm ulterior, in felul in care a evoluat din punct de vdr scolar. Pe de alta parte, la ea era o problema si cu mediul familial, care nu prea avea cum sa suplineasca locul invatatoarei din clasa, parinti cu destul de putina scoala, cu preocupare si deschidere minima pentru copil si interactionarea cu el.
Am vazut insa si un caz cu o fetita care a fost nevoita sa lipseasca mult in clasa I din motive medicale, aceleasi pardalnice raceli repetate, si, desi de data asta fetita provenea dintr-o familie de conditie foarte buna, a dus-o foarte greu in clasa I, a ramas mult in urma, a recuperat foarte greu, si abia in clasa a III-a a reusit sa ajunga din urma si sa dovedeasca nivelul ei real.
Acuma, sincer vorbind, chiar si cu riscul acestor raceli, eu nu prea vad de ce medicul asta al vostru insista atata sa nu o dai la scoala. Doar pentru povestea cu racelile, mi se pare cam putin. Ori e un exces de zel din partea ei, ori sunt si alte cauze pe care nu vrea sa ti le spuna. 6 ani si jumatate nu mi se pare o varsta asa de frageda sa sperie intr-atat un doctor.
Dar, ma rog, cum zicea hapiness, despre asta s-a tot vorbit si banuiesc ca ai avut suficiente pareri.
Lasa-ti semnatura pe o fapta buna ! http://loredanadinu.wordpress.com/
Alizee spune:
Multumesc pt raspunsuri. 
Am editat; scrisesm gresit "educatoare".
Nu stiu ce alte motive ar avea doctora sa imi recomande insistent sa nu imi dau copilul la scoala la 6,6 ani. Probabil se gandeste, ca si Happiness, ca este prea micuta si mai poate astepta.
Eu am vorbit cu o prietena a carei fetita este clasa I si mi-a spus ca fetita ei se descurca fara probleme, chiar daca se simte obosita cateodata; doarme mai mult la sfarsit de saptamana si recupereaza.
Copilasii vostri pe care i-ati dat la 6 ani, se simt obositi dupa atatea luni de scoala ?
allinta
happiness spune:
Nu stiu cum se simt cei de 6 ani(ma bag si eu desi nu sunt in tema
),dar a mea e clar obosita,de vreme ce luni,dupa prima zi de scoala din semestrul II,ma intreba cand e iar vacanta.Si o vad eu ca desi ii place foarte mult si se si descurca foarte bine,totusi e greu si ar vrea vacanta.Dar daca o intreaba cineva daca mai vine si maine,spune foarte clar:"Desigur,doar trebuie sa invat".Allinta,sper ca mamicile cu copii de 6 ani si ...te vor lamuri,nu stiu pe unde sunt.![]()
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui happiness Nu stiu cum se simt cei de 6 ani(ma bag si eu desi nu sunt in tema |
Multumesc, Happiness.

Am redeschis vechiul meu subiect pt a nu va mai perturba discutiile.
allinta