Algocalminul-medicamentul cu cap de mort!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Algocalminul nu poate fi comercializat in multe tari EU datorita acestui risc de agranulocitoza. El continua sa se comercializeze in multe alte tari non-EU (dar si cateva EU)

Cazurile de agranulocitoza au fost extrem de rare (de ex in Romania, o tara in care Algocalminul se administreaza ca pe paine, nu a fost raportat nici un asemenea caz). Probabil ca daca va aparea macar un caz medicamentul ar putea intra pe lista celor restrictionate. Dar in acest moment, avand in vedere experienta de pana acum, se considera destul de safe administrarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui Tala concluzia: nu prea ai cu ce sa-ti hranesti sotul, sorry

auzi ce-ti zice "thank you!" si te intreaba daca are voie iaurt.
Cred ca stiu,numai degresat,asa-i?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Hannen, nu pot sa spun "cu placere" si , stiu ca raspund tarziu, dar iaurtul degresat e recomandat din cauza alergiei, nu a cortizonului.
Unele fete spun ca doar la tratament indelungat se tine cont de sare, insa pot sa-ti spun ce am patit eu (de la usturoi): dupa primele 2 sapt de cortizon am luat in greutate 10kg (nu-i bai, caci eram extrem de slaba, dar parca le-am pus pe toate pe fatza....)
O matusa s-a chinuit cu alergia si stiu de la ea ca regimul e si mai important aici pt ca se poate declansa din ce in ce mai repede. Lasati organismul sa-si revina usor si nu-l suprasolicitati (deci uita de ciocolata)
Ma bucur sa aud ca sunteti mai bine, sa dea DD sa uitati cat mai repede de spaimele prin care ati trecut!

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Hannen, au trecut 10 zile de la spaima cea mare.
Sper ca i-a trecut de tot si acum se simte bine.

Sanatate multa in continuare si arunca algocalminul. (Nu il arunca la gunoi, du-l la farmacie sa il depoziteze unde trebuie.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Algocalminul nu poate fi comercializat in multe tari EU datorita acestui risc de agranulocitoza. El continua sa se comercializeze in multe alte tari non-EU (dar si cateva EU)

Eu am avut anul trecut o operatie la abdomen si pentru ca dupa doua zile inca mai aveam dureri groaznice m-am intors la spital si m-am lipit de pereti pe acolo sa imi dea "ceva" care sa ma faca iarasi om. Cu multa strangere de inima mi-au prescris Metamizol sodic cu indicatia ferma sa iau numai cand NU MAI POCI de dureri. Asa am facut, cred ca nu am luat mai mult de doua tablete, ca sa aflu mai tarziu ca nu era altceva decat "banalul" algocalmin pe care il mancam in Ro pe paine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Desi nu am vrut sa mai dezgrop...n-am incotro.Deja vorbesc singura asa ca mai bine vorbesc cu voi.

De la intimplarea respectiva a fost omul asta al meu de doua ori la dr.Imediat atunci i-a zis ca pina nu ii trece de tot alergia nu-i pot face test ca sa ii zica cu exactitate la ce este alergic.
A luat tratamentul si a inceput sa se plinga de altele,mancarimea persista,seara are niste dungi pe el (zicea cineva aici ,parca`i tigru...asa din senin apar)simte capul "ciudat",zice "simt ca`s aici dar nu`s aici"...cind conduce la fel,are momente cind nu-si da seama unde e,ce face...altfel nu-mi poate explica zice ca nu mai vede de aproape mai deloc,o senzatie de ceva intepenit in cosul pieptului(chiar daca bea apa nu dispare senzatia)...
Vineri s-a dus iar la dr.Raspuns:"NU putem afla la ce sunteti alergic!!!",cum asa?Pai sunt vreo 3 tipuri de alergii si noi nu avem cum afla la ce sunteti alergic!!![ochibulbucaticitcepele]
Pai bine domnule dr. nu mi-ati zis ca atunci cind imi trece alergia imi faceti testele...am,trei copiii acasa,nu vreau sa-i las pe drumuri ca am luat o pastila la a carei compozitie eram alergic si n-am stiut........nu,nu facem nimic ca oricum nu iese nimic.
Insista al meu sa-i faca niste analize la sange!!Ca se simte cum se simte.Rezultatele :PERFECTE!nu are nimic.

Azi vb. cu o draguta pe pm care-mi zice sa fac asa si asa...trimit omul urgent la dr.,altul bineinteles!Raspuns pt. alergie;NU avem cum afla la ce sunteti alergic!!
Analize la singe(ce analize nu stiu) si urina...rezultate PERFECTE.
Nu aveti nimic!
La insistentele sotului i-a dat o scrisoare de recomandare pt. un CT-scan sa eliminam suspiciunile noastre (si ale dragutei de pe pm) de stroke desi dr. e convins ca nu e vorba de asa ceva!

N-am vrut sa va mai deranjez dar oricum eram datoare ,ca am promis,plus senzatia ca o iau razna.

Asa ca va rog frumos,lamuriti-ma si pe mine oameni buni;exista teste care pot determina la ce substante suntem noi uaminii alergici?Ca eu simt ca turbez!Ori suntem prosti gramada,ori ma mut in CONGO!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

hannen exista evident test de alergie

probabil sunt scumpe si de aceea nu vi se fac, desi mi se pare taaare ciudat, ca evident trebuie ca omul sa stie cu exactitate la ce e alergic ca sa se fereasca

stiu oameni cu cate 45 de alergii - dar au lista si le cunosc cu exactitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

exista teste care determina toate substantele la care estio alergic.

hannen, imi pare nespus de rau.
va urez din inima sanatate!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Normal ca exista teste pentru alergeni. Eu trimit zilnic la Stockholm astfel de probe pentru ca aici la spital nu se analizeaza. E o lista intreaga...si daca iti spun ca aici exista oameni care sunt alergici si la curentul electric, ma crezi? Suedia e singura tara unde e recunoscuta alergia asta, si cand avem asa un pacient la recoltare, trebuie sa stingem luminile si sa reducem consumul de curent electric cat de mult posibil. Suedezii sunt plini de alergii...

Eu zic sa insistati, nu e posibil sa nu i se faca teste de alergie. Sanatate multa multa!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Poate nu e alergie ci simptome ale vreunei boli.Poti sa intri pe WebMd.com si sa intrebi un doctor acolo.Scrii totul cu lux de amanunte,faci poze la dungile de pe corpul sotului, spui ca in Japonia doctorii nu reusesc sa depisteze daca e alergie sau nu si poate gasesti ajutor.

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Hannen, eu sunt alergica la algocalmin, paracetamol si scobutil. Si la primele doua, m-am manifestat cu soc anafilactic. Nu pot sa-ti spun cat de norocoasa am fost in ambele cazuri ca a fost cate o salvare in zona ca sa ma intubeze ... plus efectele secundare... imi pare rau pentru sotul tau in aceeasi masura ca si pentru tine ca va chinuiti amandoi.
In Romania mi s-a raspuns si mie ca nu mi se poate face test la ce substante chimice sunt alergica. Cica au teste pentru majoritatea alergenilor naturali (de la par de pisica, pana la polen de plop) dar nu au pentru chimicalele pe care le baga in noi cu gratie.
Dar Mihaela, lucrand in domeniu cred ca ti-a dat cel mai clar raspuns: sunt teste, dar depinde de tara.
Nu aveti nici o clinica privata la care sa puteti apela pentru testele alergice ?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput