Algocalminul-medicamentul cu cap de mort!
Dupa ce mi-am bagat sotul la urgenta cu ...nu stiu,sper doar sa nu fie agranulocitoza!
am aflat si eu de efectele "miraculosului" algocalmin/algozone/novalgin...naiba sa-l ia dupa ce l-am doftoricit pe bietul om pt. o migrena!
Acum efectele si mirobolantul medicament va rog sa-l discutati DUPA ce un dr./asistent medical imi spune tratamentul IVI imediat in cazul spradozei/socului....ca barbata-miu e la urgenta si dl. dr. m-a rugat pe mine sa-i caut tratament ,daca nu ,el e pregatit sa-i dea "pain killer" ca are picioarele umflate de nici nu poate merge.
In prospect scria,l-a luat al meu cu el la spital si pe net nu gasesc nimic.

Se recomanda cumva hemograma (doar de la o pastila sa fie cazul???)
Please,urgent cine e pe faza???
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades ![]()
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Raspunsuri
Alizee spune:
Uite prospectul alcocalminului :
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=628
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
gaba-rema spune:
stai usor hannen, ca te vad panicata (asta e de inteles) si nu se intelege aproape nika din ce-ai scris tu...
1. sotul tau a luat un singur algocalmin?
pai cum era sa faca agranulocitoza de la un singur algocalmin? exclus!
hemograma poti sa i-o faci, dar de la o prima pastila nu avea cum sa i se dea hemograma peste cap, te rog sa ma crezi...
2. e prima oara in viata ca ia algocalmin? daca da, poate are un fel de reactie alergica (tu spui ceva de picioare umflate...). Daca nu e prima oara, atunci probabil ca nici nu are vreo legatura prapaditul de algocalmin cu starea proasta pe care sotul tau o traverseaza...
3. ce s-a vehiculat de curand in presa despre efectele sec. ale algocalmin sunt de fapt lucruri cunooscute de multa vreme, anume ca pe termen indelungat, e posibil (nicidecum obligatoriu!! sa faca oarece rau la ficat, plus modificarea parametrilor sangelui: cea mai serioasa consecinta ar fi agranulocitoza, dar si asta e reversibila, asa ca stai cuminte, nu te mai speria asa!!
haide hannen, relax!
ia un extraveral ceva (a, ba nuuuu, nu lua! ca cine stie ce apare diseara la stiri si despre extraveral!?
)
serios vorbind, nu trebuie sa te sperii asa. ia-o usor ca nu e necuratul asa de negru, ai sa vezi.
curaj 
Donia spune:
Substanta activa se numeste Metamizole Sodium, am gasit aici un prospect in engleza, poate il printezi si il duci la spital. Din ce am citit pe net Algocalminul e interzis in Japonia, poate de aia ei nici nu mai stiu nimic despre el...
http://www.sopharma.com/analgin.phtml
Sigur ca trebuie sa-i faca analize, banuiesc ca sotul tau fiind la spital, deja i-au si recoltat.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
hannen spune:
serios ca nu`s in mood de "mai fata".Da,m-am gindit si io ca n`are cum sa faca agranulocitoza dintr-o singura pastila...de fapt a mai luat una acum fro 3 zile
. De aia inca am avut rabdarea sa caut pe net dar m-am enervat cind nu am gasit nimic despre tratamentul in caz de supradoza/soc sau altceva.
In afara de picioarele umflate ,are ochii rosii ,injectati,"cucuie" in cap,pe frunte...peste tot arata ca "bau-bau",stari de voma..etc.
Am luat-o exact ca pe o simpla alergie pina am citit prospectul ,atunci am intrat in panica.
Allinta,merci,deja am vazut link-ul dar ori n-am fost eu atenta,ori nu scrie nimic din ce ma interesa.
Donia,nu i-au facut analize.Ba i-au zis ca nu poate sa stea in picioare din cauza bataturilor!Iti vine sa crezi??
Si el are picioarele ca doi bureti,nu poate pune talpa in pamint! de aia m-am panicat,ca toate sunt luate asa de usor...
Da` lasa,mai bine sa mi se zica "mai fata" si sa rida tot forumul de mine,decit sa tratez cu ignor cum de fapt am facut de la ora 2 de cind m-a sunat sa-mi zica ca se simte rau,ca ce i-am dat!La 4 deja m-a sunat ca nu mai rezista,vine acasa.La 10 deja incepuse sa se umfle peste tot...
Hannen
Israa
Inas
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Alizee spune:
Hannen, eu as zice sa te duci la spital cu copia dupa informatiile date de Donia.
Nu este de lasat asa in voia sortii un om umflat din cauze necunoscute, doar banuite.
Multa sanatate sotului.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mihaela_s spune:
un prospect mai detailat:
http://www.zentiva.ro/default.aspx/ro/productwide?Kod=RO12096&DetailType=detail&Type=10
Poate fi si soc anafilactic, dar cred ca stii si despre asta. Tata a facut un soc anafilactic de la o injectie cu algocalmin. Era la dentist, era prima data cand lua, nu stia ca e alergic. S-a umflat in 5 minute tot si daca dr. nu avea antidotul, putea muri.
Sanatate multa! 
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Alexa Ioana spune:
daca e de la algocalmin, doar reactie alergica poate fi, ma gandesc eu.
clar, du'te cu prospectul la medici sa vada ei exact ce contine.
oare e posibil sa fi mancat ceva inainte care sa'i fi provocat alergie ? il stii alergic la ceva ?
multa sanatate, si sa te intorci cu vesti bune !
gaba-rema spune:
pe cuvant de onoare ca nu inteleg de ce te-a deranjat apelativul asta "mai fata"... e poate colocvial, dar nu il consider ceva sa sifoneze :( ... oricum, daca te-a deranjat, imi cer iertare hannen, l-am si sters, gata
!
... si cum adica, sa rada tot forumul de tine?? pai ala care rade la o faza de-asta inseamna ca e... intr-un anume fel
revenind la problema: nu e nici o supradoza din ce povestesti tu.
insa reactie alergica poate sa fie, dupa cele ce descrii tu: umflaturi, cucuie, ochi injectati.
o alergie nu e neaparat "simpla", pt. ca asa cum spune mihaela_s, daca e de tip soc anafilactic, trebuie intervenit rapid.
trimite la spital pe mail sau fax prospectul ala in engleza (bravo Donia ca l-ai gasit asa repede
).
Ce era mai important am uitat sa intreb: cand a inceput sa se simta rau si mai ales sa se umfle?
edit: are dreptate si guestus, nu trebuie exclusa pista ca a reactionat prost la cu totul altceva decat algocalmin. dar asta stiu doctorii ca se poate...
hannen spune:
Gabi,gata mi-a trecut,de fapt nu m-am suparat...eram iritata !Crede-ma sunt disperata!
Deja l-au trimis acasa!Nici nu poate sta in picioare!

I-au facut 3 injectii intravenos.analize nu!Nu stiu daca ceea ce i-au facut este antidotul care sa neutralizeze efectul metamizolului.Le-am zis la tel. ca este vorba de METAMIZOL.Nu stiu daca au inteles despre ce
eu
De fapt au zis ca-i fac tratamentul standard care se aplica tuturor alergiilor!
nu-mi ramane decit sa sper ca o sa fie bine!
Hannen
Israa
Inas