Pepenasi de iulie-august 2008 (170)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Bei la faza cu avortul si pacatul sorry da m-ati pierdut pe drum da eu din ce-mi aduc aminte ar fi pacat sa ii zici altuia ca are pacate, nu? cine n-are sa arunce cu chiatra.

Bujo
destrabalato Acum serios tu ai atins punctul nevralgic care e la noi. pai aici ca medic tre sa-ti masori si cerni cuvintele de mii de ori si nu ai cum sa scoti vreo prostie ca esti out of business imediat. e o alta planeta efectiv. pai sa-ti permiti sa-i spui cuiva ca nu stie ce vorbeste, sa-l jignesti sau sa-i zici ca faci ca mine si sa nu-i explici omului de ce, e absurd. stii cum a fost cu taica-meu? ne-a zis miine il operez, si eu ca milogul pe la usa lui... stai ca de ce.. dar cum .. si nu o fi si alta solutie... nimic nu mi-a zis, decit celebrele, daca nu va convine duceti-va in alta parte. la cite din voi nu am auzit ca v-a dat nu stiu ce tratament si explicatii zero?
bine mai e si un alt aspect, exista un anumit standard de a practica si nu ai cum sa cobori sub el, esti efectiv obligat sa tii pasul cu tot ce e nou si se publica in fiecare an update-uri la diferite tratamente ( a nu se citi ca e la fel pt toti pacientii, evident individualizat pe caz). la noi fiecare face ce vrea si isi aduce aminte, sau crede ca e bine.
poftim exemplu: prof care cica face el schema de tratament citostatic, ca asa crede ca e mai cu motz. nu ca sunt scheme universale urmate de o lume intreaga verificate si paraverificate in studii etc. nu domne', el stie mai bine... nu va spun ce rezultate grozave avea . si este posibil pt ca la noi la romanica nu exista vreun control.

Mai3 eu chiar nu am nimic cu tine si nu te contrazic de dragul de a o face, dar treaba asta cu steriletul e exact ce spuneam, reflecta parerea ta personala ne-medicala si nesubstantiata stiintific. eu vreau sa cred ca oameni mai luminati ca mine scriu cartile alea groase de medicina si ca sa-i contrazic eu ar trebui sa am cel putin experienta lor. din pacate mai e o chestie si anume accesul la informatie care e f redus in tara. eu nu iau de buna ce spune nush ce profesor, din burta lui. mie sa-mi aduci dovezi clare, stiitifice, studii, publicatii. eu nu accept sa fiu cobaiul nimanui, chit ca preda la facultate; daca are dreptate sa dovedeasca treaba asta cu argumente stiintifice. ca arta medicinii nu consta in a inventa tratamente ci in a le aplica corect pe cele dovedite a fi eficiente si a vedea pacientul dincolo de boala. si acum nu neaparat ca sa indulcesc pilula vreau sa iti zic si altceva: eu cred ca vei fi un medic excelent pt ca se vede ca iti pasa, si asta e un lucru rar. majoritatea colegilor mei veneau la facultate ca sa aibe de unde pleca... doar ca in studentie lucrurile sunt f diferite, crede-ma, e altceva cind ajungi sa fi one on one cu pacientul si trebuie sa iei decizii pt viata omului. e f greu si nu intotdeauna reusesti sa faci "the right thing", inveti si din greseli, ca oameni suntem cu totii. de asta si zic, macar sa fii cu inima impacata ca ai facut ce se cunoaste ca-i mai bun.
oricum scuze ca e off-topic si m-am intins prea tare.

s-au sculat copchii, ma duc sa imi pun coif cu happy birthday

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Mai3 nu era atac la tine, parol, doar ca mi s-a ridicat parul maciuca. Daca mi se citeste sa ma pun pe picioare si sa-mi dea DD un copilas sanatos e cu totul altceva, dar nu mi se pare normal sa mi se citeasca ca sa fiu iertata pentru ceva care m-a facut sa sufar atat.
Si cu biserica... e adevarat ca tre sa faci ce zice popa, nu ce face popa, dar mie nu mi se pare normal ca el sa ma judece ca si cand ar fi cel mai curat om si io ultimu pacatos. Pentru ca exact asta a facut. Si sunt foarte putini preoti care-si merita meseria. Asa ca prefer sa ma rog cum pot eu mai bine, mai merg la biserica si aprind cate-o lumanare si mai spun o rugaciune cand e biserica goala ca sa nu aud barfe in jur la slujba ca uite cum e imbracat cutare, si care e cea mai la moda reteta de cozonaci. Eu asa consider ca e mai sanatos pentru mine. Iarasi, nu e atac da? Ma bucur ca tu ai reusit sa-ti gasesti un duhovnic bun care sa te indrume. Mie mi-a ramas un gust amar.

Sa nu ma provocati sa vorbesc de slujba de la nunta.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

bujo, sper ca nu eu te-am enervat ci ce am povestit si mie mi se pare aiurea ca un avort spontan sa fie considerat pacat, am trecut si eu prin asta si am suferit foarte mult. sunt multe lucruri pe care eu nu le inteleg, dar le iau ca atare.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

Mergi la inceput

Care update la noutati Biri? Ce-i aia? La noi majoritatea medicilor mai in varsta se cred atotcunoscatori. Vara-mea a nascut acum 3 sapt si dupa ce a venit "medica" la ea m-a sunat confuza, ca ce i-am zis eu nu se pupa cu ce-a zis ea. In primul rand a consultat copilul fara sa se spele pe maini desi venise de afara. Apoi i-a zis ca tre sa-i faca copilului program de masa la 3 ore, nu oricand cum e la moda acum. Si daca inter mese mai da semne de foame sa-l invete cu ceai. Apoi ca sa faca bine sa tina copilu strans infasat si nu sa-l imbrace cu haine. Sa il tina cu caciula in casa ca a racit, si nu cu fesuri din alea de se ridica, ci cu odioasele alea care se leaga sub barba. Si i-a dat nush ce pt ureche ca cik racise ca l-a apasat un pic si a inceput sa planga. Nu s-a gandit ca venise de la -30 grade si poate avea mainile reci. Da frate, zici ca era moasa comunala de la 1800. A trebuit sa ii zic vara-mii sa dea ignore la cea zis ea. Pai e normal ca eu, care nu am nicio pregatire medicala sa fiu mai la curent decat un medic? Nu-i normal, da-i romanesc. si intr-adevar, nu-i verifica nimeni. Nici macar in cazurile de mal-praxis nu ai castig de cauza. Pai atunci sigur ca fac ce vor.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui katalyna

bujo, sper ca nu eu te-am enervat ci ce am povestit si mie mi se pare aiurea ca un avort spontan sa fie considerat pacat, am trecut si eu prin asta si am suferit foarte mult. sunt multe lucruri pe care eu nu le inteleg, dar le iau ca atare.

Stai linistita ca nu tu m-ai enervat, ci informatia in sine. Asta incercam sa-i spun si lui Mai3 ca nu credinta e problema, ci faptul ca se fac abuzuri si discriminari in numele ei.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

biri multumesc ziceam acum vreo cateva pagini ca nu stiu daca voi merge mai departe...daca nu voi merge tocmai asta inclina...responsabilitatea pe care nu cred ca mi-o mai pot asuma. pe la inceputul facultatii parca mai era cum mai era...acum insa simt efectiv ca nu mai sunt cum credeam ca sunt dar nu intr-un sens negativ. oricum e bine ca mi-am dat seama acum si nu mai incolo. ma gandesc la posibilitatea sa dau, sa intru unde vreau si sa vad cum a fi dupa primul an - ma tin chilotii au ba...videm.

bujo nu am luat-o ca pe un atac asa cum am incercat sa nu iau nimic din ce s-a spus zilele astea. insa e f greu sa analizezi ce vrea sa zica respectivul numai din ce scrie.

eu chiar nu am avut experiente ciudate cu preoti.

irina suuuper party ati avut acolo imi place poza in care flacaii is de o parte si alice de cealalata a geamului. vroia si ea la cupii mei si Yvo s-a schimbat - se vede ca e mai mare, e mai serioasa, mai don'soara La multi ani sanatosi!

anna f faine si pozele si activitatile voatre mi-ar placea sa avem curte sa o pot lasa si pe Alexandra sa se joace asa liber sau chiar sa ne jucam cot la cot cu ea.

si a mea are voie sa faca ce vrea. de porcit nu se porceste. daca face pipi pe ea si nu are pampers nici nu mai inainteaza un pas pt ca se uda daca se murdareste la pictat trebuie sa ne spalam de n ori pe maini pt ca nu poate picta murdara. decat cand picteaza cu mana direct. atunci e ok aseara cand calcase in caci era toata plansa ca era pfeeee in apa insa se balaceste, in balti ii place, pietricele, nisip, astea care lasa urme mai soft casa noastra e de fapt a ei adaptata la nevoile noastre. si atunci e libera sa exploreze

-----

Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE

-----

Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Pfuaiii, ce discutii aprinse si interesante, musai sa-mi zic si eu punctul de vedere in cateva chestii.

MAI3, eu te inteleg din multe puncte de vedere si iti impartasesc opiniile, pana la un punct. Eu sincer te admir pentru curajul cu care iti expui credinta. Da, si pe mine ma deranjeaza ca multa lume ia in deradere faptul ca ai (nu tu personal, ci asa, in general) credinta in Dumnezeu si ca respecti anumite precepte religioase. Sau, daca spun ca cred in Dumnezeu si nu as face un anumit lucru pentru ca m-ar impiedica credinta mea, mi se scot ochii ca atunci de ce nu fac si aia si aia si aia, ca asa zice biserica (de ex. ca biserica spune ca orice metoda contraceptiva e pacat). Dar lucrurile nu sunt chiar asa negru pe alb, nu inseamna ca daca ai credinta esti automat sfant sau daca nu esti sfant si nu reusesti sa respecti absolut tot atunci esti un ipocrit. Nu e toata lumea ori "maica Tereza" ori "criminala". Si eu cred ca ai fi un doctor bun pentru ca iti pasa, insa probabil ar trebui sa-ti alegi o specializare unde sa apara mai putine dileme de ordin religios.

Cu religia, da, e foarte usor sa dai vina pe preoti pentru lipsa credintei. Si nu e vorba de dat vina aiurea, intr-adevar din pacate multi preoti te fac sa-ti pierzi credinta, te gandesti ca daca asa e "omul lui Dumnezeu" atunci prefer sa ma tin la distanta. Eu marturisesc sincer ca de aceea am trecut la catolicism, nu din cauza unui preot anume ci din cauza ca ritul ortodox nu imi mergea deloc la suflet, chiar nu ma regaseam deloc in el, nu mi se pare deloc natural sau in concordanta cu realitatile zilelor noastre. Mi se par aberante toate regulile astea de fatada ca nu ai voie sa intri in biserica daca esti pe ciclu sau dupa ce ai nascut pana nu-ti face nu stiu ce rugaciune (dar daca esti o curva care se culca cu toata lumea, scuzati limbajul, atunci nu este nicio lege clara care sa-ti interzica intratul), ca avortul spontan sau sarcina oprita din evolutie sunt puse in aceeasi oala cu avortul de bunavoie (pe asta chiar n-o stiam si mi se pare revoltator daca intr-adevar e asa), chestia pe care am mai spus-o cu lucratul in zile de sarbatoare, ca sa nu scoti copilul nu stiu unde pana nu e botezat, ca numai baietii se baga in altar la botez si multe alte lucruri de fatada si in multe cazuri cu tenta misogina. De asemenea nu sunt de acord cu toti banii care se cer pe orice cuvant scos de preot (botez, nunti, divorturi, inmormantari etc, stiu cazuri cand s-a refuzat inmormantarea pe motiv ca nu platise contributia), lucruri pe care sincer, la catolici nu le-am intalnit. Ma rog, nu vreau sa fac o pledoarie in favoarea catolicismului, am cunoscut si preoti ortodocsi absolut minunati, asa cum am auzit si de preoti catolici pedofili si alte grozavii de astea. Vreau sa spun doar ca sunt de acord cu Mai3 in sensul ca daca nu-ti place un preot sau o biserica poti sa-ti cauti alta, nu trebuie sa generalizezi ca toti oamenii bisericii sunt la fel.

FLO, dupa mintea si inima mea e cat se poate de clar ca nu ai pacatuit, ca nu poti pune avortul spontan sau oprirea din evolutie in aceeasi oala cu avortul voluntar. Avortul spontan e (din pacate) la fel de mult voia lui Dumnezeu(din motive de El stiute) cum e si aparitia unei sarcini, dupa parerea mea.

BIRI, eu cand ziceam de infectii nu ma refeream la boli transmisibile sexual gen sifilis, gonoree etc ci la candida, E-coli, chestii de astea, pe care eu le-am mai avut desi pe bune ca n-am calcat stramb Si cand le-am avut mi-a prescris d-rul ovule, de aia intrebam daca se poate pune ovul cu steriletul montat.

BUJO, si eu as pleca urgent de la o asemenea doctorita care te acuza ca imbolnavesti copilul pt. ca nu iti faci vaccinul Si eu sunt total de acord ca medicul sa-ti prezinte avantajele si dezavantajele dar alegerea sa fie a ta, ca doar e viata ta si corpul tau.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 23+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

La multi ai Monysorescu!

LA MULTI ANI Anna (Biribu),si Yvonne (iriss27), sa cresteti mari si frumoase,sa le luminati viata parintilor!

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui diarux

Citat:
citat din mesajul lui Biribu
hai ca am ceva timp sa ma destrabalez pe net
apar si infectii da la fomei cu mai multi parteneri asa, mai ... nu ca noi duamne respectabile. ma rog nu ma refer la profa aici
"If you believe everything that you read, better not read"

1. adik profa ce are?? e nerespectabila???sau are legatura cu mai multi parteneri si nu stie ea?????

2. deci ea se destrabaleaza pe net si io sunt aia de nu-s respectabila! poftim atitudine!

"Viata e o gluma foarte serioasa"- V. HUGO

Ruxandra , si minunea vesela,Andrei Tudor
Primele poezici pentru mamici si pepenasi
Au urmat poezicile de la un anisor...
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">In loc de blog...deocamdata
A fost odata...ca niciodata...povestea noastra

Daca zici pe asa, incep sa REinteleg sensul lui... Ma culc CU EL si ma trezesc cu ELE.....

Citat:
citat din mesajul lui ariadnabr

Scriu repede ca nu am timp tre sa fug la balet.

Madalina , mami de 2 spiriduse

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

Ia uite-o si p-asta... Aia se destrabaleaza si astalalta baleteaza

Citat:
citat din mesajul lui bujo

Pana intr-un an cand la spovedanie, mi-a facut un popa un scandal... M-a intrebat daca sunt incurcata cu vreun baiat. Eu am zis da (aveam prieten dar eram virgina). Si m-a luat nene la spurcat ca sunt o destrabalata, ca eu n-am mama sa ma invete sa nu ma incurc cu toti???
bujo mami de Filip

Deci cand eu va spun... uite domne TRIO!!!

Citat:
citat din mesajul lui bobitamica

Gata si eu cu treaba...am fost si la medic..asta ca sa fie in ton cu discutiile. Am fost la un dr. extraordinar...gastroenterolog,cam de acceasi varsta cu mine..Un tip foarte dragut...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Draga, noi vorbeam de ginecologi aicea (Glumesc, of cors )

KAT - si deci vecina s-a lamurit cati copii tre' sa imbrace?

BUJO - totusi, nu vrei sa ne povestesti de slujba de la nunta??? PLIIIIZZZZ

BUJO again?? Soro da' vaz ca te-am provocat de apari de trei ori pe o pagina! vezi sa nu dispari iar inc eata (XENOOO tu ma auzi???)

Azi, Eliza ma lumineaza cu ceva de genu' - BANII NU SE TERMINA NICIODATA
Mami, uite ce frumos e trandafirul asta, o sa mai luam? O suta!
Eliza, ce sa facem cu ei, si apoi costa mult.
Pai in Canada, ca o sa avem bani multi, si eu si Erika o sa avem o multime de bani, si apoi banii nu se termina niciodata. Nu te ingrijora, ca uite, si cand te duci la magazin sa cumperi, de fapt banii nu se termina, tu te duci si dai bani la casiera, si ea de fapt iti da iar bani inapoi (nota - adica restu'), vezi ca nu se termina niciodata? Si la banca daca te duci, tot dupa bani te duci, vezi? Cand iti trebuie bani, te duci la banca si primesti. Deci niciodata nu se termina banii!

Si m-am gandit in sinea mea, sa nu afle foarte curand, cat de repede si usor se termina banii Vedeti, mintea inocenta de copil, ce simplu aranjeaza lucrurile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

aolioooo, n-o provocati pe BUJOLINA cu slujba de la nunta!!!!ca terminam 200 de capitole inainte de prima aniversare de doi ani cum a propus SUN.

de la ce s-a ajuns bre cu steriletu asta, bata-l norocu!

apoi...de credinte si popi...uf...multe se pot spune!

iaca ce mishto ne putem "certa" fara s ane certam! daca intelegeti unde bat

ma duc sa culc plodu care din cauza de muci zburda ca un caprior prin casa la ora asta si zice ca nu doarme.Revin. sper
aaa si ca sa fie tare de tot, mi-a dat si mie niste muci ca cica e la moda zilele astea. asa ca...cine sufla in batiste de azi???IO!!!

Mergi la inceput